Rambo (Rambo 1.) (1982) 179

First Blood
93' · amerikai · akció, dráma 16 !

Egy Rambo nevű vietnámi veterán egy amerikai kisvárosba érkezik. Rendhagyó öltözete miatt pedig szinte azonnal felhívja magára a helyi seriff figyelmét. A rend túlbuzgó őre szeretné megelőzni a bajt, így minden különösebb ok nélkül távozásra szólítja fel az idegent. Rambo azonban nem szereti, ha… [tovább]

angol

Képek 20

Szereposztás

Sylvester StalloneRambo
Richard CrennaTrautman
Brian DennehyTeasle
Bill McKinneyDave Kern
Chris MulkeyWard
Jack StarrettArthur Galt
Alf HumphreysLester
David CarusoMitch
Michael TalbottBalford

Kedvencelte 24

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Érdemes volt újranézni. Nem emlékeztem a végén a monológra, ami egész komollyá tette a filmet. Igazából egyáltalán nem volt rossz, kifejezetten tetszett.

csokidani 

Ezredszerre megnézve is 10/10.
Nem lehet mit hozzá tenni.

Kiváló dráma, akció körítéssel.

Kár hogy a további részeit már lebutították egyszerű akció filmmé…

rocketdog 

Egy egyszerű akciófilmre számítottam, ahhoz képest meglepődtem, hogy még mondanivalója is van neki. A végén Rambo monológjától meg totál depressziós lettem.

Corvus_CoRex 

Nem az én műfajom az ilyen film, de azért csak érdekelt már, hogy hogy is, mint is kezdődött, meg hogy mégis miről szól ez az egész… X,)

Kiskakukk 

Divat utálni meg lehúzni ezt a filmet, pedig kiváló alkotás, a film végi monológ koronázza meg igazán.

Mr_Catharsis91 

Tetszett ez a PTSD-veterán vonal, és hogy ez a fajta trauma a konfliktus fő okozója. A rendőri szervek azért megint full paraszt segg-hülyék voltak, de ezt lassan megszokom, hiszen ez már lassan évtizedes rendőr-archetípus.
Az akciójelenetek rendben voltak, de a film végi Stallone-monológ kicsit hatásvadászként hatott.

4 hozzászólás
Elmer 

Klasszikus traumafilm a vietnámi háborúról. A mai napig működik, nagyon jól fel van építve, és hát ugye klasszikus alakítása a címszereplőnek, illetve a sheriff, Brian Dennehy is nagyot megy benne.

ChEebor 

Igazi akciófilm, de nagyon erős háborúellenes üzenete, és sok helyen szinte művészi cselekménye és párbeszédei kiemelik a tömegből. Rambo igazi antihős, de teljesen érthető, miért történik vele az, ami, és az ember inkább sajnálja, és valljuk be, kicsit drukkol is neki. Még akkor is, ha azért is drukkol. hogy még időben leállítsák és életben maradhasson. A végén a monológ pedig igazi katarzis.

Tündérke

Nem számítottam rá, hogy ilyen jó lesz, a vége meg főleg. Még egy akciófilm sem tudott megríkatni, ennek mégis sikerült. :) Ennek ellenére nekem egyszer nézős film lett, a további részek annyira nem hoznak lázba, hogy meg is nézzem őket.

MewIchigo_Fan_Daniel 

Rengeteg filmet megnéztem 2013-tól kezdve és ezek közé tartozott ez is. Nagy vágyam volt, hogy láthassam és nem csalódtam egyik részben sem. :)


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

A man who's been trained to ignore pain, ignore weather, to live off the land, to eat things that would make a billy goat puke.

Ódor_Endre 

– OK, the hunt is on.
– Hunt? We're not hunting him, he's hunting us!

Ódor_Endre 

– Whatever possessed God in heaven to make a man like Rambo?
– God didn't make Rambo. I made him.

Ódor_Endre 

– You're gonna die, Teasle.
– Everybody dies!


Folytatása

Összehasonlítás

Rambo


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján