Mókás arc (1957) 53

Funny Face
103' · amerikai · romantikus, vígjáték, musical

0 díj · 5 jelölés

Dick Avery, a divatfotós új és különleges arcot keres a párizsi divatbemutatóra. Véletlenül veszi észre Jo Stockton-t, aki egy könyvesboltban eladónő. Jo-t nem érdekli a fotózás, annál inkább szeretne viszont találkozni egy különleges szekta vezetőjével, aki Párizsban él. Dick megígéri, hogy… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Audrey HepburnJo Stockton
Fred AstaireDick Avery
Kay ThompsonMaggie Prescott
Robert FlemyngPaul Duval
Michel AuclairEmile Flostre
Ruta LeeLettie

Kedvencelte 8

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

TribeBubu 

Audrey Hepburn a kisugárzásával mindig képes volt egy nagy adag bájt csempészni filmjeibe. Ehhez meg hozzájön a daloló és táncoló Fred Astaire, aki még ennyi idősen is tudta szórakoztatni a musicalek rajongóit. A sztori engem annyira nem nyert meg, a tálalás viszont annál inkább. És ez a két színészlegenda nagyon elvitte a hátán a filmet, mert kiválóan működött együtt a két jelenség. (Igen, az ő esetükben beszélhetünk jelenségről szerintem.) De Kay Thompson is sokat hozzátett az összképhez. A film könnyed humora pedig fantasztikus!

EBrody

That moment, mikor egy Astaire és Hepburn csókjelentben rájössz, hogy Fred 58, Audrey pedig 28 éves…
(Attól még kedvenc!)

krlany 

Most valahogy nem voltam erre ráhangolódva. Túl sok volt benne a dal meg a tánc… el sem hiszem, hogy ilyet mondok. De mivel tényleg két percenként volt benne, nem tudott a történet kibontakozni, még az a kicsi sem, ami egy ilyen musicalben van.
Amúgy Párizs csodás. Audrey Hepburn remekül táncol, kecsesen és annyi bájjal. Még az is felmerült bennem, hogy nem-e balettozott korábban. Fred Astaire meg zseniális, mint mindig. Szóval nem olyan rossz kikapcsolódás ez.

Emilie

:) Az AH-filmekre mindig egy szavam van: végtelenül aranyos.


Népszerű triviák

UViki

A film végén lévő „Mi lett volna, ha” jelenetben Emma Stone-t léggömbökkel a kezében fotózzák Párizsban. A momentum a Mókás arc című filmre (Audrey Hepburn főszereplésével) utal.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Mókás arc (1957) · Kaliforniai álom (2016)

Mókás arc (1957) Kaliforniai álom (2016)

Kapcsolódó művészek: Emma Stone · Audrey Hepburn


Hasonló filmek címkék alapján