The Prom – A végzős bál (2020) 124

Dee Dee Allen és Barry Glickman a New York-i színpadok sztárjai, akiknek válságba kerül a pályafutásuk, miután a méregdrága Broadway bemutatójuk csúfos kudarcot vall. Mindeközben egy távoli kisvárosban a gimnazista Emma Nolannek nagy csalódást kell átélnie. Hiába támogatja ugyanis őt az iskola… [tovább]

Angol
angol
magyar

Képek 5

Szereposztás

Nicole KidmanAngie Dickinson
Meryl StreepDee Dee Allen
Kevin ChamberlinSra. Sheldon
Keegan-Michael KeyMr. Hawkins
James CordenBarry Glickman
Andrew RannellsTrent Oliver
Ariana DeBoseAlyssa
Kerry WashingtonMrs. Greene
Sebastian ValeAngry Dad
Jo Ellen PellmanEmma Nolan

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 129


Kiemelt értékelések

Chriss 

Kövezzetek meg, de nekem ez tetszett :) A dalok és a színészek is nagyon jók voltak. A könyvet én sem olvastam, így arról nem tudok nyilatkozni, tehát összehasonlítási alapom nincs. Teljesen véletlenül botlottam bele ebbe a musicalbe, nem kerestem, ő talált meg. Nicole Kidmant is jó volt újra látni a Moulin Rouge után, bár itt nem ő állt a középpontban. James Corden és Andrew Rannells is zseniálisan hozta a figurát, Meryl Streep-től meg már elvárt. Ő annyira el tud játszani mindenkit. Bár ez Kidmanra is igaz. Ariana DeBose is szépen énekel, az a dala tetszett a legjobban, amit gitárral ad elő. Szóval nekem nem volt csalódás. :) A könyvet biztosan nem mostanában fogom elolvasni, mert van épp elég betervezett olvasmányom idénre. A téma is érdekes, és musicalben feldolgozva még látványosabb is, mint a tucatmozik. Szól az emberhez, mert van mondanivalója, és azt érthetően juttatja el a nézőkhöz. Nem bántam meg, hogy megnéztem.

Törpillaa 

Nekem tetszett, és szórakoztató, végig nevettem, a látvány is tetszett, a zenék is, és a táncok is bejöttek nekem. A szereplők is jók voltak, főleg Meryl Steep és Nicole Kidman karaktere tetszett a legjobban most. Nagyon jók voltak, és amúgy a többiek is jók voltak, Trentet játszó pasit tökre bírtam, a másik inkább idegesítő volt néha, főleg a magyar hangja, de amúgy ő se volt rossz. XD Emmát bírtam és Alyssát is. :-D spoiler A könyvet még nem olvastam, de biztos jobb a filmnél, mert biztos van hibája, de nekem így tetszett, ahogy van. Szórakoztató volt, és humoros. :-) Élvezhető volt, nagyon bejöttek a táncos jelenetek is. :-)

Yuuko 

Igen, tudom, hogy már lassan az emberek könyökén jön ki a: „De a könyv jobb volt”… de a könyv SOKKAL jobb volt. Az egyik legkedvesebb – nem csak LMBTQ témában kiadott – könyvem. Teljes szívvel szurkoltam Emmának, vele szomorkodtam, sírtam, voltam dühös és kétségbeesett, és együtt örültem vele – nekik – a végén. A könyv Emmáról szól és Alyssa-ról, a film pedig egy csomó híres színészről, akik minden percben giccses, semmitmondó frázisokat énekelnek. A könyvben minden a helyén volt, és tényleg el tudtam hinni, hogy igen, ez megtörténhet, de itt a filmben mindenki karakteridegenen viselkedett. Ott kaptunk magyarázatot, háttérinformációkat, okokat és feloldozást a mellékszereplőre gondolok, itt csak dalokat, amiknek nincs súlya. A könyvben el tudtam hinni, hogy Emma dala, ha a világot nem is, jó, akár a világot is képes lenne megváltoztatni, itt viszont sajnos nem. Annak ellenére, hogy az volt szinte az egyetlen értékelhető jelenet a filmben. Összességében magát a történetet imádom – olvassátok a könyvet –, de ezt a fajta megvalósítást nem. Sajnos nagyon csalódott vagyok.

ellamuci 

Előzetes alapján nagyon tetszett és gondoltam nagyon jó lesz. Megnéztem hát nem számítottam ilyen sz*r filmet, csalódtam rajta.

namelesshaker 

Ha életemben egyszer eljutthatok a Brodway-re akkor erre mindenképp szeretnék jegyet venni:") (más kérdés,hogy már egy teljes füzetem van musical-kel amiket megszeretnék nézni ott:")) spoiler

2 hozzászólás
alexakarola 

Nem egészen ilyenre számítottam. Ez olyan mintha egy színházi, egy Broadway darab lett volna. A baj az, hogy én nem vagyok oda a színházért, így nekem ez inkább hátrány volt, mint előny. (nem szeretem a színházban ezt a tipikus színházi túljátszást, amit most itt is láthattunk) De aki viszont szereti, annak valószínűleg jobban tetszik.
A dalok egy része nem tetszett, kb- 5-6 olyan volt, amit nem is bírtam végighallgatni és nézni, hanem ilyen 10 másodperceket beletekertem, mert annyira nem fogtak meg és nem érdekeltek. De volt egy-két dal, ami viszont tök jó volt, azokat a jeleneteket, dalokat szívesen újranézem majd, ha fent vannak a Youtube-on.
Nekem egyébként mérhetetlenül sok volt a dal, szerintem a film tizede volt talán beszéd, a többi mind dal. Az egész teljesen cukormázas (de valahogy nem olyan értelemben, ami megmelengeti a szívemet, mert ha olyan lett volna, akkor semmi bajom nem lett volna vele), kb. nulla realitással és szinte nulla komolysággal, ami szerintem kár. Azért talán a legrosszabb a végén az anyukája spoiler annyira reális. :D Különösebben senkitől sem voltam elájulva, (az énekhangok jók voltak), de mondjuk kémiát a szerelmespárunk között nem éreztem; biztos nehezebb eljátszani, ha az ember énekel a jelenetekben, de szerintem nem ez volt a probléma.
A mondanivalója az nagyon jó, igazából az a legjobb a filmben!!
Ami eladhatóbbá tette szerintem azok a nagy nevek. Nem mondom, hogy rosszak voltak benne, de inkább az volt a baj, hogy azt éreztem, hogy ez inkább róluk szól az elméletileg főszereplő helyett, és az egész szerelmi történet az csak egy ilyen kerettörténet.
Kicsit sajnálom lepontozni, de nekem ez kifejezetten nem tetszett.

U.I. Én szeretem James Corden-t, annyira kis édes, ölelgetni való. :D Hiába, hogy van felesége, azért eléggé feminin, szerintem illett a szerepre. :)
Azon a jeleneten nagyon felröhögtem, hogy Corden: „One lesbian”, majd sorban a többiek is éneklik: „Lesbian” "Lesbian" „Lesbian” xD xD

krlany 

A végzős bál, mint a szabadság szimbóluma. Jó a film témája, miszerint legyen elvárásmentes a bál; hadd szeress szabadon azt, akit akarsz, hadd táncolj azzal, akivel együttdobban a szíved, mindez bőrszínre, nemi identitásra, státuszra tekintet nélkül.
Szeretem a musicaleket, ez is bejött. Jók a dalok. Jók a színészek. Viszont vannak benne aránytalanságok, gyanítom ez inkább a film hibája, mint a musicalé. Meryl Streep és a suliigazgató kettőse elég sok ahhoz képest, hogy Emmáról és Alyssáról szól a történet. És lehetne még hibákat keresni benne, meg szétcincálni az egészet, de gondolom ezek nagyrésze abból fakad, hogy az üzenetet minél szélesebb közönséghez szerették volna a készítők eljuttatni, ezért befogadóbaráttá tették. Engem nem zavar az, hogy egy dal elég ahhoz, hogy valakinek megváltozzon valamiről a véleménye. Műfaji sajátosság. Azt sem érzem túlzásnak, hogy egy délután alatt spoiler. Szerintem jó üzenet az, hogy a szeretet mindent felülír, és hogy keményen próbálkozni kell szeretni. Az is nagyon rendben van, hogy légy önmagad, hogy szeresd önmagad, vállald fel azt, aki vagy, és legfőképpen állj ki magadért. Mindez dalban mondom el… szerintem átjött, és ez a lényeg.

Klaudia98

Ez most nagyon kellett nekem :D Giccs, csillogás, Meryl Streep és sok dal :D Na, és persze mondanivaló is volt benne ♥ :)
Ezeket a dalokat tuti fogom még hallgatni :D

eszter_m 

Nem hiszem el, hogy James Cordennek ennyivel több játékidő jutott, mint Andrew Rannelsnek, persze Barry volt a fontosabb karakter, de ha neki kijárt az extra jelent, akkor Trentnek is.
Ami meglepett, hogy Nicole Kidman mennyire jó volt benne. De tényleg.
Végig reménykedtem, hogy Caitlin Kinnunen és Isabelle McCalla legalább az utolsó báli jelenetben ott lesznek, de sajnos hiába vártam őket. Pedig igazán szép főhajtás lett volna a színpadi változat előtt. spoiler
Give it some zazz!

Fondorka

ha MÉGEGYSZER végig kell néznem james cordent egy broadway musical adaptációban„, VANNAK MÁS SZINÉSZEK IS ÁM. arról nem is beszélve hogy olyan nehéz lenne meleg szinészt castingolni meleg szerepbe? john barowman lett volna az ideális szereposztás fight me
Ariana Debose és Kerry Washington teljes mértékben a hátukon cipelték a filmet, illetve nyilvánvalóan Andrew Rannells is zseniális volt, de az én szememben ő akkor is megérdemelne egy Oscart ha tétlenül állna egy üres szoba közepén a Love Thy Neighbour abszolút kedvencem a filmből
alapvetően jó volt, de színpadon jobb, mert tipikusan az az eredendően musical theatre beütésü musical, ami kissé snasszosan hat a nagyvásznon.
konklúzió: LETS GO LESBIANS LETS GOOO

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Valahogy meg kéne szabadítani ezt a közösséget, sőt mi több az országot, az intolerancia rákfenéjétől!

2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Ha itt nincsenek melegek, miért dilizett be a társkereső appom, de durván?

MrsCumberbatch 

Angie, mi ez a hely? Itt lesorozatgyilkolnak mindannyiunkat, ugye tudod?!

Bogesxd 

Angie: Oh, a wishing well! Make a wish, Dee Dee!
Dee Dee: Death. I wish for death.


Hasonló filmek címkék alapján