My Fair Lady (1964) 186

11 díj · 3 jelölés

Henry Higgins, a talpig úriemberként is érdes modorú nyelvészprofesszor fogadást köt műkedvelő kollégájával, Pickering ezredessel, hogy az útszéli nyelven és tájszólással, elviselhetetlen hangon rikácsoló, piszkos külsejű, elhanyagolt virágáruslányból pár hónap leforgása alatt kifogástalan… [tovább]

angol

Képek 21

Szereposztás

Audrey HepburnEliza Doolittle
Rex HarrisonHiggins professzor
Wilfrid Hyde-WhitePickering ezredes
Stanley HollowayAlfred Doolittle
Theodore BikelKárpáthy Zoltán
Jeremy BrettFreddy Eynsford-Hill
Marni NixonEliza Doolittle énekhangja
Gladys CooperMrs. Higgins
Hirdetés

Kedvencelte 68

Várólistára tette 140


Kiemelt értékelések

Charityy 

Eléééég hosszú film volt, az ilyenek nekem nehezebben csúsznak. Egyébként tetszett a film, a dalok nagyon jók voltak és hát Aubrey itt is felejthetetlen alakítást nyújtott.

Nihilchan

Nem éreztem ugyan hosszúnak, de az eleje sokkal jobban tetszett, amin meglepődtem. Nagyon jókat szórakoztam Eliza ékesnek nem nevezhető beszédén és személyiségén, és akkor még nem kaptam frászt Higgins professzortól sem. A film második felében a főszereplőnk ugyan sokkal bűbájosabb és tüneményesebb volt, de akkorra már elegem lett a professzorból. A film dinamikája rendben volt, ahogy a zenés részek is, bár én nem kifejezetten szeretem ezeket a dalokat. Örülök, hogy megnéztem és szerintem lesz majd még egy köröm eredeti hanggal. Az viszont nagyon tetszett, hogy nem volt csöpögős és túl nyálas.

sipiarpi 

A darabot nem ismertem korábbról, a dalokat viszont már igen. A történet kellően mesebeli, romantikus, de nem csöpögős. Hepburn tüneményes!

MrsCumberbatch 

Nem tudom, hogy kortól vagy stílustól függ, hogy mennyire és milyenre értékelek egy-egy dalt, egy-egy jelentet és egy-egy viselkedést…

Van Henry-nek két dala is, amikor szidja a nőket. spoiler 16 éves fejjel vergődtem hogy mekkora egy paraszt ez az ember… De most csak nevetek, vállat vonok és rávágom, hogy hülye vagy te… Igzából lehet rajtuk nevetni, amit most meg is tettem, de régen kiakadtam.

Illetve most újra nézve, Eliza eléggé hisztis p*csának tűnik. Azzal egyet értek, hogy fáj neki, hogy úgy bánnak vele, mint egy darab szrral, legyen is felháborodva. De olyan nonszensz jelenetkben tud vergődni és halált kívánó dalokat énekelni, hogy az hihetetlen… Akkor is haragszik Henry-re, amikor a férfi azt nagyon nem érdemli meg! És én ki nem állhatom az ilyen hisztis nőket. Nem modnom, hogy az esetek többségében nincs igaza Elizának, de azért nem egy jelenet van amikor tényleg nincs igaza…

De a filmet még midnig imádom, a dalok még mindig szuperek és a színészek is csodásak.

Emilie

Hihetetlen, hogy ez kimaradt eddig! Audrey ebben a szerepben is zseniális! Főleg a lóversenyen történő beszélgetést imádtam, és akkor, amikor még nem tudott rendesen beszélni. Higgins néhány helyen idegesített, de a karaktereik jól kiegészítették egymást.

Londonna 

Imádom. Guilty pleasure, mert ez ugyebár egy musical. Oké, feldolgozás, egy könyv adaptációja, de akkor is. Ahogy ez a két ember „gyilkolja egymást”, élvezet. :D Lehet leszólni az ilyen / így induló spoiler, de nekem a kedvenceim. Amikor két erős, karakán egyéniség összecsap… És ezekből a szájkaratékból is tanul az ember, fejlődik, csiszolódik és spoiler. :-) Megmondom őszintén, hogy nagy rajongója és tisztelője vagyok Freddynek, de a professzor úr szarkazmusáért nem tudok nem lelkesedni. Eliza pedig egy végletekig makacs, önfejű, mégis tehetséges, fejlődőképes és rettenetesen jólelkű lány, hát hogy nem lehet őt kedvelni? :-)
És azt már meg sem említem, hogy spoiler és tkp. spoiler Ééés… London! Röviden: S-Z-E-R-E-L-E-M. :-)

madárka

Tipikusan az a film, amit egyszerűen nem lehet elégszer megnézni, mégsem unja meg az ember. Audrey Hepburn pedig a legbájosabb színésznő, akit valaha magán hordott a föld! :)

Trixi 

Bájos, bájos, bájos.
Audrey Hepburn bája magával ragadó. Habár jobban szerettem a kis koszos, csúnya beszédű virágáruslányt, mint a puccparádéban karót nyelten viselkedő úrinőt. Azt hiszem „szerelmes” lettem az éneklő, fiatal „Sherlock Holmes-ba” . :D :D :D :D :D

viky0222

Ez az első Audrey Hepburn film, amit láttam, és el sem hiszem, hogy eddig nem néztem meg egyet sem. Nagyon-nagyon jó volt, bár tény, hogy kicsit hosszú, és így néhol unalmas lett. Viszont a színészek zseniális alakítást nyújtottak, a dalok is szuperek voltak. Nagyon sokszor megnevettetett, imádtam! Majd egyszer mindenképp megnézem angolul is, mivel nem hiszem, hogy a magyar szinkron visszaadta volna az eredeti, hangulatot. :)

Aprile 

A legnagyobb kedvenceim egyike filmben és könyvben is.:) Sziporkázó párbeszédek, lehengerlő humor, egy csipet romantika… és OMG, hogy G.B.Shaw szavaival éljek; „… a mester elviselhetetlenül isteni!” Imádom.:)


Népszerű idézetek

LoveRosie

Eliza Doolittle: The difference between a lady and a flower girl is not how she behaves, but how she is treated.

LoveRosie

Eliza Doolittle: Come on, Dover! Move your bloomin' arse!

Bogas 

Eliza Doolittle: Gyerünk, Dover! Emeld azt a lottyadt seggedet!

Solo_Mayer 

– De hát mit akar tulajdonképpen?
– Bótos kisasszony akarok lenni virágosná, nem akarok hóttig a körúton strikkeni a virágjaimma, de nem kellek sehun. Me hogy nem tudok finoman beszéni. Ön azt monta tennap, hogy meg tud tanítani, há jó, itt vagyok, megfizetem rendesen, nem akarok én potyázni, minek piszkol akkó engem. Éppolyan jó tudom, mint maga, hogy az órákér fizetni szok az ember. Én is fizetek, de egy shillingné többet nem adok, ez az utolsó szavam!
– Ellenállhatatlan a kísértés. Olyan elragadóan ordenáré, olyan hátborzongatóan mocskos… Vállalom! Azért is hercegnőt faragok ebből a lompos trampliból!

Reelka

Eliza Doolittle: Kapitány úr! Nehogy má' elvigyen, csak azé', mer' megszólítom az embereket!

Reelka

[Eliza mondja Higginsnek:]
Önző barom.
Szálljon le a magas „lórul”.
Hogy oda ne rohanjak.
Tudtam, hogy egyszer meg fog ütni.

LoveRosie

Freddy Eynsford-Hill: Eliza, where are you going?!
Eliza Doolittle: To the river…
Freddy Eynsford-Hill: What for?
Eliza Doolittle: To make a hole in it.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján