My Fair Lady (1964) 161

170' · amerikai · dráma, musical 12

9 díj · 2 jelölés

Henry Higgins, a talpig úriemberként is érdes modorú nyelvészprofesszor fogadást köt műkedvelő kollégájával, Pickering ezredessel, hogy az útszéli nyelven és tájszólással, elviselhetetlen hangon rikácsoló, piszkos külsejű, elhanyagolt virágáruslányból pár hónap leforgása alatt kifogástalan… [tovább]

angol

Képek 21

Szereposztás

Audrey HepburnEliza Doolittle
Rex HarrisonHiggins professzor
Wilfrid Hyde-WhitePickering ezredes
Stanley HollowayAlfred Doolittle
Theodore BikelKárpáthy Zoltán
Jeremy BrettFreddy Eynsford-Hill
Marni NixonEliza Doolittle énekhangja
Gladys CooperMrs. Higgins
Hirdetés

Kedvencelte 66

Várólistára tette 126


Kiemelt értékelések

Charityy 

Eléééég hosszú film volt, az ilyenek nekem nehezebben csúsznak. Egyébként tetszett a film, a dalok nagyon jók voltak és hát Aubrey itt is felejthetetlen alakítást nyújtott.

sipiarpi 

A darabot nem ismertem korábbról, a dalokat viszont már igen. A történet kellően mesebeli, romantikus, de nem csöpögős. Hepburn tüneményes!

Emilie

Hihetetlen, hogy ez kimaradt eddig! Audrey ebben a szerepben is zseniális! Főleg a lóversenyen történő beszélgetést imádtam, és akkor, amikor még nem tudott rendesen beszélni. Higgins néhány helyen idegesített, de a karaktereik jól kiegészítették egymást.

Londonna 

Imádom. Guilty pleasure, mert ez ugyebár egy musical. Oké, feldolgozás, egy könyv adaptációja, de akkor is. Ahogy ez a két ember „gyilkolja egymást”, élvezet. :D Lehet leszólni az ilyen / így induló spoiler, de nekem a kedvenceim. Amikor két erős, karakán egyéniség összecsap… És ezekből a szájkaratékból is tanul az ember, fejlődik, csiszolódik és spoiler. :-) Megmondom őszintén, hogy nagy rajongója és tisztelője vagyok Freddynek, de a professzor úr szarkazmusáért nem tudok nem lelkesedni. Eliza pedig egy végletekig makacs, önfejű, mégis tehetséges, fejlődőképes és rettenetesen jólelkű lány, hát hogy nem lehet őt kedvelni? :-)
És azt már meg sem említem, hogy spoiler és tkp. spoiler Ééés… London! Röviden: S-Z-E-R-E-L-E-M. :-)

madárka

Tipikusan az a film, amit egyszerűen nem lehet elégszer megnézni, mégsem unja meg az ember. Audrey Hepburn pedig a legbájosabb színésznő, akit valaha magán hordott a föld! :)

Trixi 

Bájos, bájos, bájos.
Audrey Hepburn bája magával ragadó. Habár jobban szerettem a kis koszos, csúnya beszédű virágáruslányt, mint a puccparádéban karót nyelten viselkedő úrinőt. Azt hiszem „szerelmes” lettem az éneklő, fiatal „Sherlock Holmes-ba” . :D :D :D :D :D

viky0222

Ez az első Audrey Hepburn film, amit láttam, és el sem hiszem, hogy eddig nem néztem meg egyet sem. Nagyon-nagyon jó volt, bár tény, hogy kicsit hosszú, és így néhol unalmas lett. Viszont a színészek zseniális alakítást nyújtottak, a dalok is szuperek voltak. Nagyon sokszor megnevettetett, imádtam! Majd egyszer mindenképp megnézem angolul is, mivel nem hiszem, hogy a magyar szinkron visszaadta volna az eredeti, hangulatot. :)

Aprile

A legnagyobb kedvenceim egyike filmben és könyvben is.:) Sziporkázó párbeszédek, lehengerlő humor, egy csipet romantika… és OMG, hogy G.B.Shaw szavaival éljek; „… a mester elviselhetetlenül isteni!” Imádom.:)

latinta

Ez a film egyszerűen zseniális!
Hogy milyenek a férfiak?
Hát: ilyenek.
És a nők?
Ők is.


Népszerű idézetek

LoveRosie

Eliza Doolittle: Come on, Dover! Move your bloomin' arse!

LoveRosie

Eliza Doolittle: The difference between a lady and a flower girl is not how she behaves, but how she is treated.

Bogas 

Eliza Doolittle: Gyerünk, Dover! Emeld azt a lottyadt seggedet!

Reelka

Eliza Doolittle: Kapitány úr! Nehogy má' elvigyen, csak azé', mer' megszólítom az embereket!

Reelka

[Eliza mondja Higginsnek:]
Önző barom.
Szálljon le a magas „lórul”.
Hogy oda ne rohanjak.
Tudtam, hogy egyszer meg fog ütni.

Kornel_Wolfe 

– De hát mit akar tulajdonképpen?
– Bótos kisasszony akarok lenni virágosná, nem akarok hóttig a körúton strikkeni a virágjaimma, de nem kellek sehun. Me hogy nem tudok finoman beszéni. Ön azt monta tennap, hogy meg tud tanítani, há jó, itt vagyok, megfizetem rendesen, nem akarok én potyázni, minek piszkol akkó engem. Éppolyan jó tudom, mint maga, hogy az órákér fizetni szok az ember. Én is fizetek, de egy shillingné többet nem adok, ez az utolsó szavam!
– Ellenállhatatlan a kísértés. Olyan elragadóan ordenáré, olyan hátborzongatóan mocskos… Vállalom! Azért is hercegnőt faragok ebből a lompos trampliból!

LoveRosie

Freddy Eynsford-Hill: Eliza, where are you going?!
Eliza Doolittle: To the river…
Freddy Eynsford-Hill: What for?
Eliza Doolittle: To make a hole in it.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján