Harry és Sally (1989) 43

When Harry Met Sally...
96' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 4 jelölés

Harry és Sally először az egyetemi évek alatt találkoznak, egy közös autóút során. Rögtön tisztázzák: férfi és nő között nem lehet barátság, azt mindig tönkreteszi a szex. Öt év múlva egy repülő fedélzetén lelkesen számolnak be egymásnak új partnerükről. Újabb hat év, és egy könyvtárban futnak… [tovább]

angol

Szereposztás

Meg RyanSally Albright
Billy CrystalHarry Burns
Carrie FisherMarie
Bruno KirbyJess
Steven FordJoe
Lisa Jane PerskyAlice
Michelle NicastroAmanda
Harley Jane KozakHelen
Tracy ReinerEmily
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

A legjobb Woody Allen-film, amit nem Woody Allen írt és rendezett.

Nikkincs

Az egyik kedvenc romkom filmem, minden ősszel szinte kötelező jelleggel beiktatom az újranézését. Sok igazság van benne, humoros, kedves és nagyon bírom a most már retrónak számító ’80-as évekbeli életérzést :) Ha megnézem, mindig arra gondolok, hogy talán nekünk Sallyknek mindannyiunknak van valahol a nagyvilágban egy Harrynk, csak fel kell ismernünk egymást.

sipiarpi 

Egyik kedvenc romantikus komédiám, ráadásul a ’80-as évek is kedvesek számomra. Nagy történések nincsenek, de szépen folyik a film a maga útján. Kedves, vicces karakterek és szituációk teszik a filmet szerethetővé, az ikonikus színlelt orgazmus jelenettel együtt.


Népszerű idézetek

LukeSkywalker 

Marie: Azt mondom, az igazi ott van valahol. Ha te nem csíped el, más fogja, és azzal a tudattal élheted az életed, hogy valaki más a férjed neje.

LukeSkywalker 

Sally Albright: És 40 leszek.
Harry Burns: Mikor?
Sally Albright: Egyszer.
Harry Burns: Nyolc év múlva.
Sally Albright: De eljön. Vár rám, mint egy sivár zsákutca. És a férfiaknak más. Chaplinnek 73 évesen lettek gyerekei.
Harry Burns: Igen, de felemelni már nem tudta őket.

LukeSkywalker 

Sally Albright üzenetrögzítője: Helló, nem vagyok itt. Majd visszahívlak.
Harry Burns: Ha ott vagy, vedd fel! Nagyon szeretnék beszélni veled. Mivel nem veszed fel, arra következtetek, hogy A: nem vagy otthon, B: otthon vagy, de nem akarsz velem beszélni, vagy C: otthon vagy, akarsz beszélni, de rád dőlt a ruhásszekrény. Ha a válasz A vagy C, kérlek hívj vissza!

Destiny

Szeretem, hogy fázol, amikor 35 fok meleg van. Szeretem, hogy egy óráig tart, amíg rendelsz egy szendvicset. Szeretem azt a ráncot az orrod felett, amikor úgy nézel rám, mint egy hülyére. Szeretem, hogy miután veled voltam egy napig érzem a parfümödet a ruhámon. És szeretem, hogy te vagy az egyetlen, akivel beszélni akarok mielőtt elaludnék éjszaka. És nem azért, mert magányos vagyok, és nem azért, mert szilveszter van. Azért rohantam ide, mert ha az ember rájön, kivel szeretné leélni a maradék életét, akkor azt a maradék életet szeretné minél előbb elkezdeni.

LukeSkywalker 

Harry Burns: De miért nehéz lakást találni? Megnézed a gyászjelentéseket. Megtudod, ki halt meg, odamész, borravalót adsz a portásnak. A gyászjelentést és az ingatlant egybe kéne szerkeszteni. „Klein úr meghalt, gyászolja felesége, két gyermeke és tágas háromszobás, kandallós lakása.”

LukeSkywalker 

Harry Burns: Megint azt álmodtam: szeretkezem és az olimpiai zsűri néz. A kötelező szám jól ment, és bejutottam a döntőbe. 9,8-at kaptam a kanadaitól, maximális 10-et az amerikaitól, és a mamám keletnémet bírónak álcázva 5,6 pontot adott nekem. A svédtorna betett.

LukeSkywalker 

Harry Burns: Etióp harapnivaló? Ki hitte volna. Hamar megesszük. Rendelek két üres tányért, és mehetünk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján