Harry és Sally (1989) 157

When Harry Met Sally...
96' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

1 díj · 6 jelölés

Harry és Sally először az egyetemi évek alatt találkoznak, egy közös autóút során. Rögtön tisztázzák: férfi és nő között nem lehet barátság, azt mindig tönkreteszi a szex. Öt év múlva egy repülő fedélzetén lelkesen számolnak be egymásnak új partnerükről. Újabb hat év, és egy könyvtárban futnak… [tovább]

angol

Képek 39

Szereposztás

Meg RyanSally Albright
Billy CrystalHarry Burns
Carrie FisherMarie
Bruno KirbyJess
Steven FordJoe
Lisa Jane PerskyAlice
Michelle NicastroAmanda
Harley Jane KozakHelen
Tracy ReinerEmily
Franc LuzJulian

További szereplők

Kedvencelte 29

Várólistára tette 172


Kiemelt értékelések

Theana 

Szívesen megnéztem volna akkoriban moziban, kár, hogy akkor még nem éltem.
Nagyon szórakoztató a könnyed humorával, megszólalásokkal, a kialakult szituációkkal, a szerethető karaktereket játszó kiváló színészekkel (Carrie Fishert érdekes volt Leia hercegnő szerepén kívül látni, Billy Crystal pedig milyen fiatal itt!), és különösen könnyű volt belecsöppenni, mert nagyon szeretem a 80-as évek hangulatát, köszönöm az élményt.

Nihilchan 

A hangulata nagyon tetszett és igazából sokkal jobban szeretem ezeket a „régebbi” romantikus filmeket, mint a mostaniakat, de továbbra sem az én műfajom. Annyira nem, hogy lényegében nem is értem, miért várólistáztam. Egyébként nagyon kedves történet, kedvelhető szereplőkkel és jó humorral. Tetszett, egynek elment kategória nálam, de nem hiszem, hogy újranézős lesz.

Nikkincs

Az egyik kedvenc romkom filmem, minden ősszel szinte kötelező jelleggel beiktatom az újranézését. Sok igazság van benne, humoros, kedves és nagyon bírom a most már retrónak számító ’80-as évekbeli életérzést :) Ha megnézem, mindig arra gondolok, hogy talán nekünk Sallyknek mindannyiunknak van valahol a nagyvilágban egy Harrynk, csak fel kell ismernünk egymást.

sipiarpi 

Egyik kedvenc romantikus komédiám, ráadásul a ’80-as évek is kedvesek számomra. Nagy történések nincsenek, de szépen folyik a film a maga útján. Kedves, vicces karakterek és szituációk teszik a filmet szerethetővé, az ikonikus színlelt orgazmus jelenettel együtt.

ellamuci 

Szórakoztató film volt, sok humorral, igazsággal.
Tetszett, könnyed, nem nyálas az történet.
Jó volt látni 80-as évek ruházatát, környezetét.
Végre végén mégis egymásra találtak.
Sally és Harry jó páros alkotnak, valódi színészek is összeillenek.
Nem is értem miért halogattam eddig.

Charityy 

Az értékelések alapján kicsit többet vártam tőle, bár így sem volt rossz.
Azt szépen megoldották, amikor az idősebb énjeik emlékeztek vissza, sokat hozzátett a filmhez. Meg amúgy sem volt egy átlagos romantikus film, hiszen spoiler

Lilla99 

Hogy ez mennyire szuper film. Igazi 80/90-es évek hangulata van és imádtam. A két főszereplő nagyon jó választás volt és igazán tetszett, hogy ennyi idősíkban láttuk a kettejük történetét. Az élet bizony véletlenek sorozata, amikor olyan emberekkel futsz össze akikre nem is számítasz. Amennyire spoiler Az idősebb házaspárok történetének bevágásai pedig különösen tetszettek a film közben.

TLD 

Ennél lineárisabb, kevesebbet vállalóbb és kiszámíthatóbb nem is lehetne a történet, de a két főhős és a párbeszédeik, illetve a kapcsolatuk dinamikája együtt mégis maradandó filmélményt adtak.

dorottya_k

Szórakoztató film volt, sok igazsággal és humorral. Tetszett nagyon a történet, ahogy bemutatták milyen véletlennek köszönhették a találkozásaikat, és milyen későn alakult ki a szerelem közöttük. Harry gondolataival nagyjából egyet értettem, egyértelműen ő volt a szimpatikusabb karakter a filmben. A férfi-nő barátság örök kérdésekeit veti fel, de talán eddig ez volt a legjobb film, amit láttam ebben a témában. Meg Ryan mennyire fiatal volt itt:D Kellemesen csalódtam benne, eddig nem igazán tetszettek a szerepei. Billy Crystal profin hozta a karakterét, Carrie Fishert pedig érdekes volt egy nem Star Wars filmben látni, és tetszett!

Sister

Békebeli romantikus film szerethető karakterekkel, remek zenékkel és a csodás New Yorkkal. Tulajdonképpen minden adott hozzá, hogy az ember jólesően hátradőljön, és csak élvezze a színészek játékát. A szinkront külön is ki kell emelnem: Tóth Enikő & Rudolf Péter nagyot alakít!


Népszerű idézetek

Destiny 

Szeretem, hogy fázol, amikor 35 fok meleg van. Szeretem, hogy egy óráig tart, amíg rendelsz egy szendvicset. Szeretem azt a ráncot az orrod felett, amikor úgy nézel rám, mint egy hülyére. Szeretem, hogy miután veled voltam egy napig érzem a parfümödet a ruhámon. És szeretem, hogy te vagy az egyetlen, akivel beszélni akarok mielőtt elaludnék éjszaka. És nem azért, mert magányos vagyok, és nem azért, mert szilveszter van. Azért rohantam ide, mert ha az ember rájön, kivel szeretné leélni a maradék életét, akkor azt a maradék életet szeretné minél előbb elkezdeni.

Theana 

Harry Burns: Én egy új könyvnek mindig a végét olvasom el először, így ha előbb halok meg, akkor is tudom, hogy végződik. Én ezt nevezem keserű szemléletnek.

S_Bíborka 

Sally Albright: És 40 leszek.
Harry Burns: Mikor?
Sally Albright: Egyszer.
Harry Burns: Nyolc év múlva.
Sally Albright: De eljön. Vár rám, mint egy sivár zsákutca. És a férfiaknak más. Chaplinnek 73 évesen lettek gyerekei.
Harry Burns: Igen, de felemelni már nem tudta őket.

S_Bíborka 

Marie: Azt mondom, az igazi ott van valahol. Ha te nem csíped el, más fogja, és azzal a tudattal élheted az életed, hogy valaki más a férjed neje.

Theana 

Sally Albright: Charlie Chaplin hetvenhárom éves korában is nemzett gyerekeket!
Harry Burns: Csak nem volt ideje megismerkednie velük.

Theana 

Harry Burns: Milyen jó együtt úgy ülni valakivel, hogy szavak sem kellenek.

S_Bíborka 

Harry Burns: De miért nehéz lakást találni? Megnézed a gyászjelentéseket. Megtudod, ki halt meg, odamész, borravalót adsz a portásnak. A gyászjelentést és az ingatlant egybe kéne szerkeszteni. „Klein úr meghalt, gyászolja felesége, két gyermeke és tágas háromszobás, kandallós lakása.”

S_Bíborka 

Harry Burns: Etióp harapnivaló? Ki hitte volna. Hamar megesszük. Rendelek két üres tányért, és mehetünk.

S_Bíborka 

Sally Albright üzenetrögzítője: Helló, nem vagyok itt. Majd visszahívlak.
Harry Burns: Ha ott vagy, vedd fel! Nagyon szeretnék beszélni veled. Mivel nem veszed fel, arra következtetek, hogy A: nem vagy otthon, B: otthon vagy, de nem akarsz velem beszélni, vagy C: otthon vagy, akarsz beszélni, de rád dőlt a ruhásszekrény. Ha a válasz A vagy C, kérlek hívj vissza!

1 hozzászólás
Theana 

Sally Albright: Nincs vasárnapi bugyi.
Harry Burns: Miért?
Sally Albright: Isten miatt.


Hasonló filmek címkék alapján