Szex és New York (Szex és New York) (1998–2004) 298

7 díj · 6 jelölés

A csípős nyelvű újságírónő, Carrie hetente jelentkezik társasági rovatával New York egyik legolvasottabb lapjában, s pikáns részletekkel szolgál az aktuális divatról, a nagyvárosról és férfiairól, illetve vérmes asszonyairól. Charlotte házassága kudarca után munkát vált. A sikeres vállalkozó… [tovább]

Képek 16

Szereposztás

Sarah Jessica ParkerCarrie Bradshaw
Cynthia NixonMiranda Hobbes
Kim CattrallSamantha Jones
Kristin DavisCharlotte York
Chris NothMr. Big
David EigenbergSteve Brady
Kyle MacLachlanTrey MacDougal
John CorbettAidan Shaw
Evan HandlerHarry Goldenblatt
Jason LewisJerry "Smith" Jerrod

További szereplők

Kedvencelte 178

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

agi89

12 éves korom óta szeretem.
14 éves korom óta imádom.
17 éves korom óta az egyik legkedvencebb sorozatomnak mondom.

liliannahorvath

Még nem végeztem a sorozattal…de
ha van Bignek egy utálója…akkor az én vagyok. Team Anti-Big!!! hell no
Carrie a legantipatikusabb karakter EVER.
Samantha Rulez!!!!
Charlotte pedig én vagyok.

Blissenobiarella 

Valahogy úgy voltam ezzel a sorozattal évekig, hogy akár vasvillával is kergethettek volna, akkor se néztem volna meg soha egy teljes részt belőle. Aztán a párom (aki amúgy férfi) meggyőzött, hogy neki ez a második kedvence a Szívek szállodája után (ami ellen szintén be vagyok oltva, de már több, mint tíz részt legyűrtünk) , kezdjük el nézni együtt, szeretni fogom.
Igaza lett.
Pár hónap alatt lezavartuk az egészet, igazi maratonokat tartottunk, és imádtam. Bár engem Carrie sokszor idegesített a nyafogásával, de amúgy hibátlan az egész.
Ja, és a végén persze még el is pityeredtem, úgyhogy azóta is ezzel csúfol.

2 hozzászólás
Marcsi0603 

Még csak a 4. évadnál járok, de írom az értékelést: nem szeretem ezeket a nőket. Ha az ember elengedi magát, akkor jókat lehet nevetni egy-egy poénon, de azon nem csodálkozom, hogy a 4 barátnő nehezen talál kapcsolatot, mert ha van nekik, szépen el is rontják. Carrie és Big kapcsolata számomra nyűglődés, Mirandát ellenszenvesnek találom, Charlotte-ot meg hülyének. Samantha az, aki nagyjából rendben van, ő legalább tudja mit akar, de őt sem szeretem igazán. Mivel láttam a két nagy filmet, tudom, nagyjából mi lesz, csak az addig hátralévő út a kétséges. Eddig nem igazán kedves nekem ez a sorozat.

Eszter01

Kedvencem Miranda es Steve, SJP-tol falra maszom, foleg, ha fut. Marpedig minden reszben muszaj futnia par lepesnyit.

Osli75 

Régebben ha belefutottam, megnéztem az épp adott részt a tévében, ezért elég sokat láttam már belőle. Igazából nem csodálkozom, hogy mind a négy nő egyedül van, bár szerintem eléggé sarkítottak a karakterek. Nem mondom, hogy nem találnánk meg a valós életben a megfelelőjüket, de eléggé egysíkúak. A sorozatot azért bírom és mulatok rajta, vagy szenvedek velük. Carrie és Big kapcsolata egy vicc. Olyan jók lehetnének együtt… néha megpofoznám őket, hogy kapjanak észbe, bár inkább Carrie viselkedését nem értem sokszor. Az az érzésem, hogy ők nem 30-40 éves korosztály, hanem inkább 25 évesek kb. Kivéve Samantha. Ő korabeli érettségű karakter. :D

NaNa_88 

Megunhatatlan beszólások, örökzöld riposztok. Kalandok, csalódások, szerelmek, nagy Ő-k.

Dorka 

Régen tetszett, csajos volt. Aztán nem bírtam egy részt sem végignézni, aztán mint „klasszikust” rávettem magam, próbáljuk meg még egyszer. Egészen belejött és sok klassz rész volt benne, de azért mégis rém idegesítő volt, mennyire gyermetegek, gyerekesek a főszereplők. Inkább huszonévesekként viselkedtek, nem harmincasokként. Alapból azt gondoltam volna, Charlotte lesz a kedvencem, mert ő a romantikus, de inkább idegesített sokszor a hülyesége (meg ki tudja, lehet, az eredeti hangja nem ilyen bárgyú). Inkább Miranda jött be. Amúgy mind a négyüknek voltak jó pillanataik, időszakaik. A sorozat végére egészen belejöttek, egészen felnőttek. Na, azokkal a karakterekkel lett volna érdekes továbbnézni a sorozatot. Lehet, beképzelten hangzik, de addigra értek el a szintemre. (Igen, ez beképzelten hangzik, sebaj.) Ja igen, egy csomó pasit úgy kaszáltak el, hogy igazán meg se próbálták velük a kapcsolatot… nem is nagyon értettem, miért lett vége.
Szóval általában kellemes szórakozás volt, néha fájt, örülök, hogy megnéztem és tudok róla véleményt mondani, de még egyszer nem hiszem, hogy így egyben megnézném.

edie

Irritál, hogy elméletileg 30+-os nők úgy viselkednek, mint a 13 évesek. „Jaj, mi lesz ha…”, „Vajon nem fog velem szakítani, ha…?”, „hány nap után szabad felhívni…?”, „miért nem mondta még, hogy szeret?”.
Sajnos egy félperces google keresésből rájöttem, hogy én éltem eddig álomvilágban, és valóban ilyen problémákkal néznek szembe harmincas emberek is, tele van az internet cikkekkel, amikben pontosan le van írva, mit mikor, hogyan kell csinálnod.
Samantha üdítő kivétel, bár ő se mindig, de legalább miatta megéri nézni. A legrosszabb Carrie a folyamatos játszmáival, nyűglődésével. Sajnos ő van a középpontban, szóval elég sokszor kell elviselni a hülyeségeit. Nők lapjából vett tanácsok szerint éli az életét, ezeket a nagy elmélkedéseit még le is írja egy újságban, kb. mintha a szomszéd ovis kislánya akarna tanácsokat adni a párkapcsolatokról.
Miranda szimpatikus volt általában, sokszor a legérthetőbb, hétköznapibb karakter, úgyhogy ő is oké. És akkor beszéljünk kicsit a fantasztikus Bigről. spoiler
Bizonyos témákkal kapcsolatban nagyon fájdalmas végighallgatni a véleményüket, pl. a biszexuálisok nem tudják eldönteni, hogy most akkor heterók vagy melegek. Tudom, régebbi sorozat. De attól még zavaró.


Népszerű idézetek

Mentavirág

Samantha: Hű, de szexis!
Carrie: Hű, de pap!
Samantha: Hű, de szexis pap!

4. évad 1. rész – Agónia és extázis
1 hozzászólás
Ninácska 

Szépnek lenni olyan, mint egy Central Parkra néző lakás. A legkevésbé sem fair és általában azoknak jut, akik a legkevésbé sem érdemlik meg.

1. évad 2. rész – Modellek és halandók
Mentavirág

Charlotte: Milyen igazságtalanság! A szakítás után a nők még évekig töprengenek azon, hogy mit csináltak rosszul, a férfiak pedig: „Ennyi volt, lépjünk tovább!”

3. évad 18. rész – Kukorikúúú
Mentavirág

Miranda: Ébredj fel végre! Hányszor akarsz még csalódni ebben a férfiban? Rossz hatással van rád! Ahányszor csak a közelébe kerülsz, kétségbeesett, bizonytalan, gyenge áldozattá válsz, és ami a legbosszantóbb az egészben, hogy utána mindig visszamész hozzá.

3. évad 18. rész – Kukorikúúú
Mentavirág

Miranda: Irigylem a férfiakat, hogy csak úgy továbblépnek!

3. évad 18. rész – Kukorikúúú
Mentavirág

Carrie: A keresztrejtvényt könnyebben megfejtem, mint az embereket.

1. évad 4. rész – Fiatalok és lelkesek
Mentavirág

Samantha: Nézd: épp olyan elcseszett a lelki világunk, mint a tiéd. Vak vezet világtalant.

2. évad 13. rész – Felnőtt játékok
Mentavirág

Carrie: Miért olyan nehéz ez? Hogy bármilyen módon helyet engedj nekem az életedben?!

2. évad 12. rész – Gyönyörteli fájdalom
Mentavirág

Dennis: Imádom, hogy ilyen szikrázó vagy!
Charlotte: Ha szikrázni akarsz, nyúlj a konnektorba!

3. évad 7. rész – Könnyű prédák
Mentavirág

Samantha: Mindegy, hogy mennyi mindened van. Ha nincs egy férfi, aki igazán szeret, szart sem ér az egész.

3. évad 10. rész – Mindent vagy semmit

Folytatása

Összehasonlítás

Szex és New York


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján