Merész csajok (2017–2021) 56

The Bold Type
45' · amerikai · dráma, sorozat
5 évad · 52 rész

A sorozatot Joanna Coles élete ihlette, aki a Cosmopolitan magazin főszerkesztőjeként vált híressé. A sorozat betekintést enged abba, hogy mi történik a nagy női magazinok hátterében. Az ott dolgozók komoly vívódásokat élnek meg. Önidentitásukat kereső, túlhajszolt emberek, akinek a magánéletben… [tovább]

angol
angol
angol
angol

Képek 3

Szereposztás

Katie StevensJane
Aisha DeeKat
Meghann FahySutton
Matt WardAlex
Melora HardinJacqueline
Sam PageRichard Hunter
Nikohl BoosheriAdena El Amin
Emily ChangLauren Park
Dan JeannotteRyan Decker
Lyla Porter-FollowsIngrid Halvorson

Kedvencelte 32

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

dontpanic

Többen írták az értékeléseikben, hogy meglepetést okozott ez a sorozat.
Nos, nekem is.

Vonakodva kezdtem bele, mert én is tele voltam negatív előítélettel – azt gondoltam, majd idegesítő és felszínes lesz, ahogy sok hasonlóan pozicionált sorozat (khm Emily in Paris pl.).

De, mondom, adjunk neki egy esélyt. Hát, mennyire jól tettem!

Már az elején építi fel a kliséket, hogy azonnal le is rombolja őket: a sikeres, határozott főszerkesztőnő, akiről azt várjuk, hogy majd mindenki rettegni fog tőle, ő meg ott tesz keresztbe szereplőinknek, ahol tud…. a korkülönbséggel terhelt, titkos munkahelyi kapcsolat, amiben szinte várjuk, hogy a pasas kihasználja, semmibe vegye a lányt…

Teszek most egy kis kitérőt, de mindjárt visszatérek az eredeti gondolat folyatásához. A járvány előtt hobbiból és kikapcsolódásképpen jártam egy improvizációs kurzusra. A jelenetek során én és a csoporttársaim állandóan úgy indítottunk, hogy valami feszültség, ellentét legyen a karakterek között. Valahogy ez jött természetesen, azt gondoltuk, ebből lesz a jelenet. A trénerünk pedig szépen építette ezt le, és elmondta, hogy igazából nem azt jó nézni, hogy két szereplő egymásnak esik, hanem lehet köztük szeretetteljes, partneri viszony is, és higgyük el, a konfliktus, amitől aztán érdekes lesz a jelenet, így is meg fog érkezni.

Namost, ez a sorozat ezt csinálja: én annnnnnnyira elmondhatatlanul imádom nézni, hogy itt minden szereplő tiszteli a másikat, itt nincs ám olyan, hogy hülye kommunikációs problémából adódik konfliktus, hogy félreértik egymást, hogy összekapnak hülyeségeken. Egytől egyig, a sorozatban bemutatott összes kapcsolat szeretetre, tiszteletre épül, ahol a szereplők normális módon kommunikálnak egymással.
És így is érdekes, így is izgalmas, így is megérkezik a konfliktus a sorozatba, és jó nézni.
(És ez nem azt jelenti, hogy ne bántanák meg egymást, hogy ne lenne közöttük feszültség, de végig érezzük, ezek az emberek szeretik egymást, és az alapállapot a másik tisztelete.)

VÉGRE!!!!!! Komolyan, én egyes részek után olyan lelkendezve állok fel a képernyő elől, hogy tejóég, ezt lehet így is csinálni, és végre nem azt nézzük, ahogy a szereplők lelkileg és mentálisan kínozzák egymást. I-M-Á-D-O-M.
Oké, néha ez túlidealizált helyzeteket eredményez, de igazából sosem lesz szirupos, és abszolút érezni, hogy készítői szándék az egészséges, érett kapcsolatok bemutatása. Én ezért annyira hálás vagyok.

Még pár szó:
bírom a témáit. Igen, tényleg olyan, mint egy női magazin. Vannak könnyedebb dolgok, de néha azért belenyúl keményebb témákba is. Amin őszintén meglepődtem, az a fegyvertartás kérdése. Nem láttam még hasonlóan pozicionált sorozatot, ami ezt a témát fel merte volna vállalni, úgy, hogy az egyik főszereplőnk képviseli a „fegyverem van, és nem is akarok ezen változtatni” álláspontot. spoiler

Aztán: végre egy „csajos” sorozat, ahol a csajok szerelmi élete csak egy életük egyéb területei közül, és sokszor még csak nem is a leghangsúlyosabb. Ezt is annyira megköszönném a készítőknek, hogy végre nem úgy néznek a fiatal nőkre, hogy minden pillanatban a szerelmi életük kérdései körül forognak.

Persze nem tökéletes a sorozat, nem váltja meg a világot, de sokkal, sokkal több van benne, mint ami elsőre látszik. Lehet, el kellene kezdenem női magazinokat olvasni…?

agivagyok

Szóval nem azt mondom, hogy tökéletes, de én mégis imádom. Valahogy megnyugtat, és ezzel együtt nagyon durván inspirál is. Kicsit mindhárom lány személyiségét magaménak érzem, és mindannyian borzasztó mód inspirálnak! Feminista, vicces, kicsit drámázós, de egy igazán csajos sorozat, az én lányos lelkemnek mindenképp szüksége van egy ilyenre is :).

alexakarola 

Nem tökéletes, sokszor kicsit már túl kisarkított és a szereplők nagyon végletesen tudnak viselkedni, DE iszonyú fontos és aktuális témák merülnek fel, minden egyes rész tanulságos. A hármuk barátsága irigylésre méltó, Jacqueline a legjobb főnök a világon és egyszerűen csak egy nagyon jó sorozat! A zeneválasztása is annyira jó, azt sem tudom megdicsérni elégszer.
Még szerencsére most fogom elérni a felét a sorozatnak, így egy darabig még tudom nézni és nem kell még elbúcsúznom. ^^

fanta98

Igazán jó sorozat, hasonlít a Szex és New York-ra.
Kellőképpen könnyed, szórakoztató és vicces. A karakterek egyediek, kedvencem Kat.
Őszintén szólva, nem túl pörgős sorozat, a romantika sincs benne olyan nagyon túltolva, szóval szerintem pont jó kikapcsolódni.

lettielena

Egy sorozat, aminek egy epizódját megnézed és utána elhiszed, hogy bármi lehetséges a világon, bármire képes vagy, bármit elérhetsz. Több Jacqueline kellene a bolygóra.
Bonyolult témákat boncol, amikre kreatívabbnál kreatívabb megoldásokat ad. A három csajszi barátsága a szemünk láttára erősödik egyre jobban. Szerettem végigkövetni a csajokat a kalandjaikon.
Ami miatt nagyon mérges vagyok a készítőkre spoiler

LyennSunny

Eleinte úgy tűnt, hogy tipikus, klisékkel teli csajos sorozat lesz. Őszintén meglepődtem, hogy mennyi komoly témához hozzányúltak. Úgyhogy a végére kedvenc lett. :)

salemmacska 

Kicsit féltem tőle, hogy egy üres fejű, csajos sorozat lesz, tele klisékkel. De mennyire jó, hogy még is bele kezdtem, mert ez a sorozat szerintem mindenkinek szól! Nem a csajok szerelmi, és szexuális élete van előtérbe helyezve. Ehelyett mit kapunk? A sorozat készítői szinte az összes manapság fellelhető aktuális témát próbálják feldolgozni (az egyszerűtől a nagyon kemény, nehéz témákig). Mind ezt úgy, hogy a nézőt is gondolkodásra késztetik. A viták intelligensen vannak megoldva. És nem érzem azt, hogy bármilyen nézetet próbálnak lenyomni a néző torkán. Bár beismerem, én elég nyitott és elfogadó vagyok, így lehet egy konzervatívabb személy ezt nem így érzi. A szereplők egytől egyig szerethetőek (egyedül Kat aki nagyon sok nekem. Nekem ő nagyon lobbanékony, és megfontolatlan. Nem tanul a hibáiból, mindig előbb robban, aztán gondolkodik, így általában mindig utána jön rá, hogy ezt nem így kellett volna)

Monday

Elsőre a plakát és a cím miatt tettem egy hátraarcot, de aztán láttam egy részletet belőle és meggondoltam magam. Semmi igazán „új” nincs benne, de kellemes meglepetés volt az egész „lopakodós feminizmus”. Olyan, mint egy újság, csak sorozatban.
Így továbbgondolva, kellemesen meg vagyok lepődve.

Morgan

4. évad vége

Hmm, talán ez volt a legkevésbé kedvenc évadom eddig, de mondjuk továbbra is nagyon szeretem, csak laposabbra és számomra unalmasabbra sikeredett.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Well, it was nice to meet you, Jane. I hope your vag is okay.

katy_swartz 

We're just normalizing the notion that there's no one ideal body type, which I think is a very important message to convey.

katy_swartz 

But we have to keep pushing . We have to keep trying. That's what Jacquline would say.

katy_swartz 

-So guns don't kill people, people kill people.
-Yes.

bubblejoo 

Sutton: Oh, I'm going full Hamilton on this. Because I'm the definition of young, scrappy and hungry and I'm out!

1. évad 3. rész – A ruha mögött rejlő nő
katy_swartz 

-Your mom used to say that a good marriage, it's a constant dance of commitment, compromise and communication.

Etike

Jane: I thought having a boyfriend was supposed to be easy!
Sutton: No, you are thinking of emotional support dogs.

mrsp

Sutton: Hey, hi.
Pinstripe Guy: Hi, Sutton.
Sutton: What's up?
Jane: No one can leave the building.
Sutton: Because…?
Pinstripe Guy: Trump.
Jane: So… vodka?

mrsp

Jane: Okay, so we are just gonna do a super casual walk-by, peek in, and just see if it's there.
Pinstripe Guy: Let's do it.
Jane: But, um… be casual.
Pinstripe Guy: Oh, yeah, totally. We're super casual. We're just two people, out for a walk in an office, drunk, wearing gender neutral clothing. She'll never see it coming.

Grétii05 

– Jacqueline, I've got Beyoncé for you… Beyoncé Knowles!
– No shit Andrew.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján