Narancs az új fekete (2013–2019) 123

Orange Is the New Black
59' · amerikai · dráma, vígjáték, sorozat, krimi 16
7 évad · 91 rész

1 díj · 8 jelölés

Piper Chapman-nek egy régen elkövetett ügy miatt börtönbe kell vonulnia. Az ő szemén keresztül pillanthatunk be a női börtönélet megpróbáltatásaiba és a fogvatartottak hihetetlen történeteibe.

angol
angol

Képek 81

Szereposztás

Taylor SchillingPiper Chapman
Laura PreponAlex Vause
Kate MulgrewGalina 'Red' Reznikov
Uzo AdubaSuzanne 'Crazy Eyes' Warren
Danielle BrooksTasha 'Taystee' Jefferson
Natasha LyonneNicky Nichols
Samira WileyPoussey Washington
Selenis LeyvaGloria Mendoza
Yael StoneLorna Morello
Lea DeLariaBig Boo

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 81

Várólistára tette 219


Kiemelt értékelések

Tiko

Hihetetlenül eredeti sorozat, leginkább drámai, de közben mégis vicces. Piper és Larry sorsa már az első pár rész után hidegen hagyott, viszont a sorozat nagy erőssége a sok és változatos mellékszereplőben rejlik. Red, Boo és Poussey lettek a kedvenceim, illetve az őrök közül kiemelném Caputo-t.

Az első évad egy helyben végigülős-végignézős. A második évaddal sem volt bajom, aztán amikor éppen kezdett ellaposodni jött az igazán durva finálé. A harmadik évad pedig pont azért tetszett, mert itt már nincs „főszereplő”, nem csak Piper és Alex szenvedését nézhetjük végig, hanem sokkal érdekesebb karakterek sokkal érdekesebb történeteit. Ha most így próbálok visszaemlékezni és összegezni, akkor inkább eszembe jut a csirkekergetés, Red harca a konyháért, Suzanne hihetetlen beszólásai és a sok drámai pillanat a lányok életéből. Ebben rejlik a sorozat ereje, csak ajánlani tudom mindenkinek.

mrsp

Az egyik legnagyobb kedvenc sorozatom! Imádom, mert nagyon vicces, a szereplők sokszínűek és mindegyiküknek nagyon érdekes személyisége van, de amit a legjobban szeretek benne, az az, hogy mindenkinek a hátterét megismerhetjük, és megtudhatjuk, hogyan éltek a börtön előtt és miért kerültek be.

szolykahajni

A főszereplő – nekem – csak arra jó, hogy felhúzzam magam, mekkora egy számító rinyagép. A „mellék"szereplők viszont kb. egytől egyig zseniálisak, nehéz is kedvencet választani, talán Red, aki "can't do shit with »I'm sorry«”, én Morellót is szeretem, bármilyen weird, Big Boo is egyre szimpatikusabb, mióta megismertem a háttérsztoriját, de a könyvrajongó Taystee-t is nehéz nem kedvelni… :) Szerintem a legerősebb szereplőgárda számomra, a Breaking Badé mellett. Csak ott a főszereplőt is imádtam, itt meg forgatom a szemem, ha megjelenik a képernyőn…
Most a harmadik évad nyolcadik részénél járok, de lassítanom kéne, mert elfogynak a részek mielőtt elérhető lesz a negyedik… :))

LukeSkywalker 

A kevés tökéletes sorozatok egyike.
Gyomorszorítóan realista, hisztérikusan vicces, pofánverően őszinte, szívfacsaróan félelmetes.
Minden egyes színész, MINDEGYIK kiváló. Az összes karakter tökéletes, nagyszerűen megírt és eljátszott, akik fejlődnek, változnak, szenvednek, boldogok és életben akarnak maradni.
Az OITNB bepillantást enged egy olyan zárt, szinte elképzelhetetlen világba, ahol emberek élnek, és amit minden épeszű ember igyekszik elkerülni, de ahová könnyebb bekerülni, mint hinnénk.
Igaz történet alapján készült, Piper valós személy, ezáltal több mint valószínű, hogy sokan mások is valós személyekről mintáztattak.
Le a kalappal ez előtt a bámulatos, vérprofi sorozat előtt, aminek mindegyik részét lélegzetvisszafojtva, alig pislogva nézi végig az ember, mert mindegyik egy önálló, kerek, szinte egészestés kisfilm, utazás az ember világának egyik rejtett, titkos, sikamlós és „törvényenkívüli”, törvény szabályozta szegletébe.

Az OITNB több mint sorozat. Szinte lelkiállapot. Amitől nem lehet szabadulni. Életfogytig tartó szenvedély. Látni kell.

ellamuci 

Nagyon tetszett és a legjobb 6 évados sorozat. Végre jó volt látni, megismerni az új arcokat és új helyszínen. Várom már következő évadot.

Kopaszkutya 

Harmadik évad után. A legnagyobb gondom a főszereplő Piperrel van. Nem a játékával, csak egyszerűen nem szimpatikus. Szerencsére az évadok alatt visszavettek a szerepeltetéséből. Most a harmadik végén kapott egy erős jelenetet, amivel úgy gondolom megpecsételte a sorsát és még látni fogjuk egy ideig. Remélem spoiler. Kíváncsi leszek az újakra is, meg hogy mi lesz az spoiler.

1 hozzászólás
crissy

Nem kapok rá szavakat…
Az első három évad számomra olyan volt, mintha egy középsulis történetet néznék, csak a helyszín más. Voltak klikkek, voltak kivülállók, voltak románcok, voltak csalások, voltak seggnyalók, volt itt minden.
Aztán minden bedurvult, és rájöttem, hogy nem, ez egy börtönről szól, és odaillő dolgok történnek épp.
Korrupció? pipa
Magukat istennek képzelő őrök? pipa
Megalázott nők? pipa
Depresszió? pipa
Rasszizmus? pipa
Bandaháborúk? pipa
Igazságtalanságok egymás hátán? hatalmas pipa

Nem is tudom, továbbra mire számítsak ezzel a sorozattal kapcsolatosan. Annyit tudok, hogy ne hagyjam, hogy a szívemhez nőjön egy karakter se, és ne becsüljek alá senkit, és azt se hagyjam, hogy valamelyik személyisége miatt rossz véleményem alakuljon ki róla. Mert egy részben történik valami, ami a következőben lehet, hogy 180 fokos fordulatot vesz, és sose lehet tudni, mi vár a következő sarkon.

1. évad: 9
2. évad: 7
3. évad: 8
4. évad: 10
5. évad: 9

A hideg kiráz ettől a sorozattól…

GomBagoly

Elképesztő karakterek vannak ebben a sorozatban, sokkal jobban érdekelt Red, Boo vagy Pennsatucky, mint Piper és Alex szenvelgése. Tetszett, hogy minden részben megismerhettük egy szereplő előéletét és börtönbe kerülésének történetét részleteiben vagy egészében. Klassz sorozat, és amilyen vége lett a negyedik évadnak, tövig lerágom a körmöm, mi lesz az ötödikben.
Jé és most látom, hogy ez könyvadaptáció??? Hoppácska! : )

Little_Monster 

Nézem egy ideje ezt a sorozatot, mégsem tudom, hányadán állunk. Annyira egyik szereplő sem jön be (sem kinézet alapján, sem karakter alapján), hogy ez legyen a húzóerő. Az mondjuk tény, hogy minden szereplő olyan egyedi és olyan karakterszínész, hogy más filmben el sem tudnám képzelni őket, sőt, talán meg is lepődnék, hogy mit keresnek ott, hiszen ők börtönben vannak, nem? Sorozatokban nekem nagyon fontos, hogy legyen egy össz kohézió, amiből érzem, hogy a készítőknek van céljuk, a pénzkeresésen kívül. Ezt itt egyre kevésbé érzem. spoiler Karakterfejlődés szempontjából hozzák az elvárhatót, de ez sem emelkedik ki. Számomra az afro csajok bandája menti meg mégis a sorozatot, mert nekik mindig sikerül viccesnek lenni. A többiek is több-kevesebb sikerrel próbálkoznak, de szerencsére pár részenként akad olyan jelenet, ahol megvillanthatják, hogy érdemes esélyt adni a Netflix úttörőjének.

desertangelable 

Bár még a közepén járok a sorozatnak, nem szeretném a végére hagyni az értékelést, mert a végére minden sorozatot elrontanak és nem marad más, csak a keserűség és a csalódottság. Én most nagyon szeretem ezt a sorozatot és ezt most nagyon szeretném elmondani. Ha később tönkreteszik a készítők és akkor már csak rossz szájízzel fogok tudni nyilatkozni róla, az nem a valóságot fogja tükrözni.
Szeretem, hogy minden karakternek története van, mindenki egy személyiség és minden őr olyan, amilyen. Abból tudom, hogy nagyon tetszik ez a sorozat, hogy nem nézek meg egy évadot egy ültő helyemben. Szépen, lassan adagolom, hogy minden napra jusson. Mert kell!


Népszerű idézetek

Ashtray_Heart

I'm scared that I'm not myself here and I'm scared that I am.

lipotdorka 

Yoga Jones: You can't tell people to go and then blame them for leaving.

(5x12)

lipotdorka 

Are you kidding me? Kukudio is a suspect and I'm not? Heck, I killed a cop with his own gun. Oh. Wait… Did I get caught for that? I'm getting old…

lipotdorka 

Pain is always there 'cause life is freaking painful, okay? But suffering is a choice.

lipotdorka 

– An eight?
– It's infinity.
– It's infected.
– Really?
– I have some rubbing alcohol. Hold on a minute.
– Do you think it looks tough?
– I think it looks like an angry eight.

Zsu

Taystee: Man, if George R. R. Martin wrote about prisons, I'd be, like… the Hand of the Warden.
Poussey: Yo, don't the Hand always die in them books?
Taystee: Man, whatever, okay? Winter is coming, bitches. And I'm getting me a watch.

(4. évad, 3. rész)

lipotdorka 

– What are you smiling about?
– Just thinkin' about when I first got here and all the shit that you put me through. But now look, I'm at the big girls' table. Chapman and Reznikov sit here… And Norma.

mrsp

Morello: Hey, did you ever see that one movie, the one where there's this cowboy. And he's like the king of the castle. And then this astronaut shows up, and he tries to take over. And so the cowboy attempts to murder him. But instead, the astronaut is taken hostage by this evil psychopath. And the cowboy has to rescue him. And then they end up becoming really good friends.
Miss Rosa: …Toy Story?
Morello: Oh my God! Toy Story! That's it, that's it! I. Love. That. Movie.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján