Castle (2009–2016) 141

A krimi koronázatlan királya Rick Castle (Nathan Fillion) az egyik legsikeresebb író, akitől újabb remekműveket várnak. Csakhogy Castle alkotói válságba került, nincs egyetlen eredeti sztorija sem, ezért kapóra jön neki, amikor egy ügyben a rendőrség a segítségét kéri. Kapcsolatai révén eléri,… [tovább]

Képek 33

Szereposztás

Nathan FillionRichard Castle
Stana KaticKate Beckett
Susan SullivanMartha Rodgers
Jon HuertasJavier Esposito
Seamus DeverKevin Ryan
Molly C. QuinnAlexis Castle
Tamala JonesLanie Parish
Penny Johnson JeraldVictoria Gates kapitány
Ruben Santiago-HudsonRoy Montgomery kapitány
Ivan SergeiCole Whitfield

További szereplők

Kedvencelte 92

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Charityy 

Igazán izgalmas, pörgős krimi sorozat. A két főszereplő civakodása nagyon vicces. Castle anyját és lányát is nagyon bírom. A kedvenc szereplőm eddig Alexis. Olyan jó kislány, mégis néha meg tud lepni a lázadásával.

Londonna 

Ameddig eljutottam a sorozattal – szerettem. Aztán olyan későn adták, hogy nem volt kedvem fennmaradni a kedvéért, ez az utólagos „szerezzük be és majd nézzük meg” módszer meg nálam nem játszik spoiler
Én imádom Castle-t Nathant, édes fickó, szeretem a humorát meg azt a hülye, lökött fejét. :) És hát mégis csak író, na… :D A főszereplők közti kémia nagyon ott van, és „kár”, hogy ilyen sokáig tart, mire az író és hőn szeretett múzsája végre egymásra talál. :) Kár, mert az ember egy idő után görcsösen drukkol, hogy történjen már valami, ugyanakkor pont ez a feszültség és fülledt légkör teszi igazán szenvedélyessé ezt az egész kapcsolatot. :)
A bűnügyek között vannak érdekesek és kevésbé izgalmasak, a hosszan átívelő szál meg szerintem túl lett nyújtva egy pöppet. Kate múltjára gondolok. Engem nem annyira ez a vonal fogott meg, sokkal inkább a sorozat aranyos humora és a két főszereplő. Mondjuk nem is vagyok egy nagy krimi/bűnügyi sorozat-néző, legalábbis ezek az „újabbak” nekem annyira nem fekszenek. A régebbi klasszikusokat viszont rongyosra tudom nézni, akkor is, ha kívülről tudom őket. :)

nattyreach

Egy kihívás miatt néztem meg belőle pár részt, egyébként biztos nem tévedtem volna felé, mert a korábban látott első részek alapján megutáltam Castle-t – mivel tenyérbemászó önző idiótának tűnt –, a társa se volt szimpatikus, csak a lánya és az anyja.

Most visszatérve rá sokkal elviselhetőbb volt, és meglepődtem, hogy van humora, ha nem is mindig villogtatja. A részek egész érdekesek voltak, már a maguk „még csak a háromnegyedénél tartunk, tuti más lesz a gyilkos” módján.

De azért nem lett a kedvencem, szerintem azért, mert Castle maga keveset ad hozzá a megoldáshoz, úgy értve, persze, eszébe jut, ami egy másik viszonylag okos embernek, de ebben az írósága nemigen van benne.

krlany 

Ez egy nagyon jó kis sorozat volt, de az utolsó évadok egyre bénábbak, és Castle sem az igazi már… persze azért még nézem, de egyre kisebb lelkesedéssel, és már napra kész sem vagyok belőle.

8. évad
Túltolták. Castle átment jófejidiótából debilinfantilisbe, elmaradtak Martha király beszólásai és Alexis is kifogyott az ötletadó megjegyzéseiből, amiért épp szerettük, helyette lett belőle egy sablonos titkárnőfíling. A vége pedig szirupos. Kár volt érte.

viky0222 

Ha tesómék nem éppen ezt imádták volna és nézték volna folyamatosan egy időben, akkor lehet, hogy sosem kezdem el, pedig imádom az ilyen krimisorozatokat. Elég sok nagyon-nagyon jól sikerült része van, nem egy történetet, bűnügyet tudnék még most is fejből megemlíteni, ami nagyon tetszett. Persze vannak gyengébb részei is, és sajnos az utolsó évada ennek sem éppen kiemelkedő, de összességében nagyon jól sikerült sorozat.
A szereplők jól sikerültek, Castle-t nagyon megszerettem a végére, és Kate-et is hamar megszerettem. De persze itt is sokat dobnak hozzá a többiek, mint Ryan és Esposito, vagy Gates, akit annyira imádtam a végére, mint amennyire az első megjelenésekor utáltam.
Biztosan többször nézős.

Dinah

Remek sorozat, kiváló karakterekkel, és szuper humorral.
Stana Katic személyében újabb színésznő lépett be a kedvenceim sorába.

Osli75 

Eddig az első évadot néztem meg. Nem egy sablonos nyomozós sorozat, viszont nekem jobban tetszenek az igazi „életszagú” sorozatok. Bulvárnak jó viszont. Ha lesz még kihívás vagy sok időm lesz, akkor nézem tovább, egyébként egynek jó volt.

Arwen

Nagyon imádtam az elején, de a Locksetes sémával borzasztóan elrontották. Az utolsó rész konkrétan minősíthetetlenül szar volt szerintem, nem ilyen befejezést érdemelt. Azért az utolsó évadban is voltak nagyon jó részek, a különálló nyomozások mindig is jobban tetszettek.

Marcsi0603 

Ez a sorozat könnyed és vicces. Nem találtam mást, amit néznék, ezért gondoltam, meglesem és le is ragadtam pár évadnál. Előnye, hogy nem kell gondolkodni rajta, többnyire egyszerű 1 részben lezavarható bűnügyekről van szó, amit viccesen oldanak meg, legalábbis Castle vicces, a Beckettet annyira még nem kedvelem. A mellékszereplőket bírom, nem a világ legjobb sorozata, de nézhető.


Népszerű idézetek

Marcsi 

– Honnan tudod, hogy szerelmes vagy?
– Értelme lesz a daloknak.

3 hozzászólás
Kontra_Judit 

Rick: Ha megölnél valakit, akkor ugye megmondanád?
Alexis: Persze, egyedül nem tudnám eltüntetni.
Rick: Az én lányom vagy!

Kontra_Judit 

Alexis: Nálunk miért nem volt soha dadus?
Rick: Anyáddal úgy döntöttünk, ha már valaki félre nevel téged, akkor azok mi legyünk.
De valahogy mégis rendes lány lettél.

Charityy 

Castle: Vagy előkelő. Fojtogatni is elálló ujjal szokott, mint teázni.

Charityy 

Castle: Minden, amit csinálsz számít. Minden pillanat, minden döntés, amit hozol, mert kihatással van a környezetedre és megváltoztatja a világot. Milliónyi apró módon. Mindegy milyen a világ, amiben élsz. Te jobbá teheted. Mindannyian.

Kontra_Judit 

Rick: Te újságot olvasol? Ha így folytatod, elveszíted az sms-ező zakkant, furcsa kortársaid minden megbecsülését.
Alexis: Lázadó vagyok és régimódi.

Kontra_Judit 

Rick: Esőben taxit fogni annyira esélyes, mint hóembernek túlélni a szaunát.

Kontra_Judit 

Rick: Csak nagyokos vagyok, de nem seggfej!
Kate: Nem tudtam, hogy az más :)

Kontra_Judit 

Kate: Miért mindig a családbarát pasik buknak le egy nőcskével?
Rick: Mert a világ ennyire ironikus és mert sok ember álszent.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján