Don Matteo (2000–) 37

A külföldön már nagy sikerrel vetített olasz filmsorozat főszereplője Terence Hill, a Magyarországon is oly népszerű olasz filmsztár. A kedves, meleg mosolyú színész itt is a már tőle megszokott bohókás, életvidám és igazságszerető figurát játssza, ez alkalommal egy plébánost, de garantáltan… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Terence HillDon Matteo
Luca WardAlberto Mei
Flavio InsinnaAnceschi kapitány
Eleonora SergioAndrea Conti
Nino FrassicaCecchini főtörzs
Natalie GuettaNatalina
Francesco ScaliPippo
Salvatore BorgheseGaetano Serravalle / Bernardo
Philippe LeroyMonsignore Benelli
Tommaso RamenghiPaulo

További szereplők

Kedvencelte 25

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

kritta

Nekem ő picit olyan, mint egy mai korban élő Brown atya, ugyanúgy terelgeti a nyáját, mindenkit ismer Gubbio-ban, mint Brown atya a saját falujában. El sem bírom képzelni, hogy a valóságban létezhet egy ilyen higgadt, jólelkű és aktív atya, mint Terence Hill által oly zseniálisan megformált Don Matteo.
Brown atya és Matteo is előnyben részesíti a biciklis közlekedést, azt egyenesen imádom, ahogy Terence Hill száguldozik a gyönyörű Gubbioi utcákon, tájakon és a megérkezésekor odavágja a biciklijét a falhoz. Csúcs!
Valljuk be Terence Hill a korához képest még mindig jól néz ki és nagyon testhezálló szerepet kapott Don Matteoként.
A mellékszereplők is zseniálisak, igazi olaszok a túlzásaikkal és nagy szívükkel. Egytől-egyik szerethetőek, személy szerint nem tudok olyan szereplőt mondani a sorozatból, aki valamilyen módon ne nőtt volna a szívemhez, remek kis társaságot hoztak össze a sorozat alkotói. Azt kell mondanom, hogy bár egy alapsémára épülnek a történetek, de egy pillanatig sem unalmasak, mert amikor a krimi szál gyengébb akkor jönnek az erősebb magánéleti részek és ez fordítva is igaz. Szinte hétvégén már hiányzik, hogy nem látok bele Gubbio mindennapjaiba. :)
Közben utánanéztem és valóban kiderült, hogy a sorozat alkotói Brown atyáról vették a mintát.
A sorozat 2000 óta van műsoron, már a 9. évadnál tartanak. Talán ez is mutatja, hogy töretlen népszerűségnek örvendenek. Eddig összesen 194 rész készült. Itthon is már a 9. évad van műsoron.

Borka_Szabó 

Figyelem, a spoilerek harapnak! XD
Nagyon régen kezdtük el nézni, akkor még a 9. vagy 10. évad tartott csak, így amikor vége lett az akkori magyar szériának, szomorúan kezdtünk várakozni. És most végre meglett! Hát elkezdtük megint. spoiler Egyszerre hihetetlenül cuki és mégis mély, Mario (hívjuk már az eredeti nevén signore Girottit, per favore) hitelesen és komolyan hozza a főszereplőt. Teljesen ráidomul Don Matteo személye spoiler, az evangéliumi üzenet tisztán jön át, semmi katolikus mismás. És hát az olaszok temperamentuma, humora, életszeretete minden egyes képkockáról sugárzik. Ha antidepresszánsra vágyom, beletekintek a carabinierik világába. :D Ami nem tetszett benne, az, amikor spoiler, de mivel imádom a sorozatot, elnéztem neki. Azért egy csillag potty, na. De örök szerelem! :)


Népszerű idézetek

Kogoro 

Don Matteo: Sajnálom, kapitány, de ha babot látok, nem tudok ellenállni.

film_fan_2003

Uraim!Siessünk befelé mert nem illendő megváratni egy hölgyet, legalábbis nem sokáig

film_fan_2003

Jajj kedves Bocika attól tartok a barátod pofára fog esni méghozzá alaposan

12. évad 7. rész – Ne lopj! 1-2. rész
Viktória_Erdei 

Don Matteo: Ahogy a nagyanyám szokta mondani, a szívnek igaza van, pedig nem tud gondolkozni.

4. évad 20. rész – Törvényszerűség
Aurelia

Az, ami őszintén szívből jön, mindig és mindent leküzdve eljut a mások szívébe.

1. évad 7. rész – Az antik rózsa
S_Bíborka 

Srdan Rodorovic: Lei per caso è il prete cattolico?
Don Matteo: Sì! Ma non per caso.

1. évad 1. rész – Az idegen
1 hozzászólás
S_Bíborka 

Don Matteo: E proprio lui, Don Luigi, mi ha insegnato la cosa più importante della vita, e mi diceva sempre: „Matteo, devi imparare ad ascoltare”. E io sto ancora imparando. Oggi andiamo tutti di fretta, anche in provincia. Parliamo, parliamo… ma chi ascolta? E poi vogliamo. Vogliamo sempre troppe cose, come se fossimo alla ricerca del tesoro nascosto che non riusciamo mai a trovare, e non ci accorgiamo che il vero tesoro siamo noi. Voi ed io. Perchè noi siamo eterni. Perchè noi siamo destinati a vivere nel Regno di Dio per sempre, e lì l'unica cosa di cui avremo bisogno sarà il nostro cuore – aperto all' amore.

1. évad 1. rész – Az idegen
1 hozzászólás
Aurelia

Quello che esce dal cuore entra sempre comunque nel cuore degli altri

1. évad 7. rész – Az antik rózsa

Don Matteo: De te nem ülsz cellában…
Nerino: De igen, egy kicsit, mert az apám börtönben van, és ezek a büdösök rajtam verik le. Mintha legalábbis leprás lennék, és csúfolnak, hogy egy papnál lakom. Én persze védekezem, meggyepálom őket, de az nem elég, mert ezek kizárólag öv alá hajlandóak célozni. És nem hívnak meg bulikba, mert… a franc tudja, miért nem.
Don Matteo: … És te már próbálkoztál azzal, hogy meghívd az osztálytársaidat buliba?
Nerino: Elárulnád, hogy hová? A templomba, vecsernyére?!… Hagyjál már…

1. évad 16. rész – Rothadt gyümölcs

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján