Don Matteo (2000–) 25

A külföldön már nagy sikerrel vetített olasz filmsorozat főszereplője Terence Hill, a Magyarországon is oly népszerű olasz filmsztár. A kedves, meleg mosolyú színész itt is a már tőle megszokott bohókás, életvidám és igazságszerető figurát játssza, ez alkalommal egy plébánost, de garantáltan… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Terence HillDon Matteo
Luca WardAlberto Mei
Flavio InsinnaAnceschi kapitány
Eleonora SergioAndrea Conti
Nino FrassicaCecchini főtörzs
Natalie GuettaNatalina
Francesco ScaliPippo
Salvatore BorgheseGaetano Serravalle / Bernardo
Philippe LeroyMonsignore Benelli
Tommaso RamenghiPaulo

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Theana

Egy ideig minden este néztem, de az 5.évadnál (ha jól tudom) abbahagytam, mert nem tudtam megszokni az új kapitányt.
Amúgy nagyon élvezhető volt, a gesztikulációt nagyon bírtam, vicces volt. Eközben tanulságos, és aranyos. :)
A törzsfőnök meg a kapitány (a régi) örök kedvenc – a gesztikulációjukkal együtt.

kritta

Nekem ő picit olyan, mint egy mai korban élő Brown atya, ugyanúgy terelgeti a nyáját, mindenkit ismer Gubbio-ban, mint Brown atya a saját falujában. El sem bírom képzelni, hogy a valóságban létezhet egy ilyen higgadt, jólelkű és aktív atya, mint Terence Hill által oly zseniálisan megformált Don Matteo.
Brown atya és Matteo is előnyben részesíti a biciklis közlekedést, azt egyenesen imádom, ahogy Terence Hill száguldozik a gyönyörű Gubbioi utcákon, tájakon és a megérkezésekor odavágja a biciklijét a falhoz. Csúcs!
Valljuk be Terence Hill a korához képest még mindig jól néz ki és nagyon testhezálló szerepet kapott Don Matteoként.
A mellékszereplők is zseniálisak, igazi olaszok a túlzásaikkal és nagy szívükkel. Egytől-egyik szerethetőek, személy szerint nem tudok olyan szereplőt mondani a sorozatból, aki valamilyen módon ne nőtt volna a szívemhez, remek kis társaságot hoztak össze a sorozat alkotói. Azt kell mondanom, hogy bár egy alapsémára épülnek a történetek, de egy pillanatig sem unalmasak, mert amikor a krimi szál gyengébb akkor jönnek az erősebb magánéleti részek és ez fordítva is igaz. Szinte hétvégén már hiányzik, hogy nem látok bele Gubbio mindennapjaiba. :)
Közben utánanéztem és valóban kiderült, hogy a sorozat alkotói Brown atyáról vették a mintát.
A sorozat 2000 óta van műsoron, már a 9. évadnál tartanak. Talán ez is mutatja, hogy töretlen népszerűségnek örvendenek. Eddig összesen 194 rész készült. Itthon is már a 9. évad van műsoron.


Népszerű idézetek

Kogoro

Don Matteo: Sajnálom, kapitány, de ha babot látok, nem tudok ellenállni.

Viktória_Erdei 

Don Matteo: Ahogy a nagyanyám szokta mondani, a szívnek igaza van, pedig nem tud gondolkozni.

(4. évad, 20. rész)

[névtelen]

Srdan Rodorovic: Lei per caso è il prete cattolico?
Don Matteo: Sì! Ma non per caso.

(1x1)

1 hozzászólás
[névtelen]

Don Matteo: E proprio lui, Don Luigi, mi ha insegnato la cosa più importante della vita, e mi diceva sempre: „Matteo, devi imparare ad ascoltare”. E io sto ancora imparando. Oggi andiamo tutti di fretta, anche in provincia. Parliamo, parliamo… ma chi ascolta? E poi vogliamo. Vogliamo sempre troppe cose, come se fossimo alla ricerca del tesoro nascosto che non riusciamo mai a trovare, e non ci accorgiamo che il vero tesoro siamo noi. Voi ed io. Perchè noi siamo eterni. Perchè noi siamo destinati a vivere nel Regno di Dio per sempre, e lì l'unica cosa di cui avremo bisogno sarà il nostro cuore – aperto all' amore.

(1x1)

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján