A mentalista (2008–2015) 236

0 díj · 2 jelölés

A sorozat főszereplője Patrick Jane mentalista. Korábban természetfeletti képességei népszerűsítésével járta az országot, és érte el sikereit. Ennek köszönhetően egy alkalommal a rendőrségnek is segített egy gyilkossági ügy felderítésében, ezért vált egy sorozatgyilkos bosszújának áldozatává a… [tovább]

Képek 19

Szereposztás

Simon BakerPatrick Jane
Ivan SergeiGabe Mancini
Robin TunneyTeresa Lisbon
Tim KangKimball Cho
Amanda RighettiGrace Van Pelt
Owain YeomanWayne Rigsby
Gregory ItzinVirgill Minelli
Eric WinterCraig O'Laughlin
Vik SahayNicholas
Amanda SchullMarcy Victor

További szereplők

Kedvencelte 149

Várólistára tette 118


Kiemelt értékelések

Theana 

Imádom. Hatalmas kedvenc, főleg természetesen Jane miatt, zseniális karakter, élvezet nézni, ahogy egy újabb terven töri a fejét, a huncut mosolya pedig lehengerlő, Simon Baker volt A tökéletes erre a szerepre. Nagyon jó, fordulatos forgatókönyvet írtak hozzá (néha már túlságosan fordulatos a hatodik évadban…), imádom a megjegyzéseket, a kis piszkálódásokat Jane és Lisbon között, Cho és Rigsby beszélgetéseit, a nyomozás folyamatát. Legalább négyszer láttam már az epizódokat, de még mindig képes vagyok megnézni akármelyik részt újból és újból. Jane komolyan zseniális figura. Nagyon tetszett, hogy figyeltek a kis részletekre, mint Jane kis csészéjére, vagy az úriember stílusára, vagy hogy Cho mindig olvas valamit. Erre figyeltek az utolsó epizódig.
A hatodik évadot nehéz volt megszoknom, mert nagyon szerettem a régi csapatot, a régi helyszínt, de szükség volt rá, ez nagy lépés volt a sztoriban. Bár a hatodik-hetedik évadon látszik, hogy gyengébbek, mint az előzőek. Nem tökéletes, Van Pelt is eltűnik az ötödik évadban vagy csak az asztalánál ül (a színésznő terhes volt talán?), a végére kicsit monotonná válik a nyomozás és Jane trükkjei (6. évad), de ennek ellenére Jane karaktere vitte a prímet. Hoppá, lehet, hogy kicsit sokszor említettem ezt.

Izolda 

Az első évadért odavoltam. Aztán jött a második, amikorra a picit pocakos pasi kigyúrta magát menőre, a főcsajt kipofozták és lett egy divatos frizurája, a vörös csajt is megtuningolták kicsit, és már el is vesztette a báját az egész. Annak a báját, hogy nem volt mindenki tökéletes. Ezen felhúztam magam és abba is hagytam.

hangya68 

Patrik Jane nagyon jó karakter. Kíméletlenül őszinte és pimasz.

csgabi 

Szeretem ezt a sorozatot, mert izgalmas és emberi.

Farkas_Évi

IMÁDTAM!
Izgalmas volt és érdekes.
Jane egy hatalmas fazon, aki bármilyen őrültségre hajlandó, hogy megtalálja Red John-t.
A részek közt bár néhol van hasonlóság, hisz ennyi féle gyilkosságot nem lehet kitalálni mégis egytől egyig szuper.
A szereplők közel kerültek a szívemhez… A kedvencem Kimball Cho… Meg kell néznem melyik filmekben játszik még!!!!
Jane képessége nagyon klassz. És bár eleinte rosszul kamatoztatta, de mikor bekerül a CBI csapatába, addigra már a helyes ösvényre terelődik.
Teresa talpraesett és érett gondolkodásmódja pont tökéletesen kiegészíti Jane természetét. Az elejétől fogva szurkoltam, hogy összejöjjenek.
Az utolsó részben pedig szem nem maradt szárazon.
Szuper sorozat, szuper szereplőkkel, szuper háttér történettel és szuper részekkel.
Még ilyet jó sokat!!!!

ChEebor 

Nagyon jó kis sorozat, amely tulajdonképp leginkább a főszereplőjéről szól, mint bármi másról. Igen, persze, jók a mellékszereplők, meg az ügyek is, és a megírás is jellemzően elég okos, de mégis, Patrick Jane megoldja, hogy körülötte forogjon minden. Bár tulajdonképp végig nagyon jó lett, de azért a vége felé néhol sajnos már kicsit önismétlő, illetve a főtörténetszál lezárása után gyorsan kicsit érdektelenné vált. Ennek ellenére mindenképp egy remek alkotás.

kookachu 

Nagyon nem tetszett a vége. Értem én, hogy kötelező volt erre kihozni, de ott az 5. évaddal szerintem le kellett volna zárni az egészet.
VEGÁÉRT PEDIG SOSEM BOCSÁTOK MEG!
(egyébként a szinkron zseniális lett, azt köszönöm)

Összességében tetszett, izgalmas volt, Cho volt a legjobb karakter az egészben (Summert felejtsük el).

carragher 

Az első évad három rész kivételével sima nyomozós részek mikor Patrick megfigyelésekre hagyatkozva viccesen elkapja az elkövetőket.
A második évadba új szereplő is kerül Bosco és Teresának is van egy részben egy gazdag szeretője. A valási közösség is kap részt és persze Red Jones-os részek is vannak.

Alex 

Ahogy a Red John „ügy” le lett zárva az számomra egy hatalmas csalódás volt. Végig bíztam benne, hogy nem az volt az, akit végül elkaptak és még foglalkoznak vele. Igaz, sokáig húzták és biztos unták is páran, de akkor úgy fogalmazok, hogy számomra nem volt olyan karakter Red John, mint amilyet vártam.
Számomra az se tetszett, ahogy abban az évadban bármilyen magyarázat nélkül Jane öt emberre szűkítette a gyanúsítottak listáját.
Volt más is ami nem tetszett a sorozatban, de összességében szórakoztató volt.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Theana 

Grace Van Pelt: Amúgy engem a suliban vasfogúnak hívtak, mert az érettségiig fogszabályzóm volt. Te mi voltál?
Kimball Cho: Cho.

4. évad 15. rész – Rózsák háborúja
Theana 

Patrick Jane: Kérdés. Bízol bennem?
Teresa Lisbon: Nem! Száz százalékig nem!

4. évad 1. rész – A skarlát jel
Roxan

– Hülyének néz?
– Lehet hogy az. Még nem ismerem.

1 hozzászólás
Theana 

Patrick Jane: Nem lesz gond, csak ne magadat add!

4. évad 4. rész – Vöröskamra
Meara 

– Biztos benne Cho ügynök, mert csak egy hívásomba kerül és az ön karrierjének lőttek!

Cho: Le a kalappal én így legfeljebb pizzát tudok rendelni.

1. évad 14. rész – Bíbor szerelem
Roxan

Adok egy jó tanácsot. Sose csocsózzon olyan nővel, aki felnevelte három öccsét.

Theana 

Patrick Jane: A fickó halott, ez már szinte biztos.

4. évad 2. rész – Tüzes csapat
Theana 

Teresa Lisbon: Szívem szerint agyon csapnálak.
Patrick Jane: Nem először próbálnád.

4. évad 2. rész – Tüzes csapat
Theana 

Kimball Cho: Bevette?
Patrick Jane: Mint a szél.

4. évad 2. rész – Tüzes csapat
Londonna 

– Figyelj, igazad van. Tényleg elfelejtettem, milyen normálisnak lenni. Csak játszadozom, hazudok és mindenkit becsapok. Hogy leplezzem a valódi érzéseimet. Egyszerűen félek magamhoz újra közel engedni valakit, azt hiszem, érthető okokból. De azt, hogy többé ne lássalak téged, egyszerűen nem tudnám elviselni. Az igazság az, hogy… Hogy szeretlek. Uhh… Egész jól esik ezt így hangosan kimondani, de ijesztő is. Viszont ez az igazság. Erről szólnak az érzelmeim.

6. évad 22. rész – Kék madár

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján