Lucifer (2016–) 169

Az ismert Sandman-spinoff DC-képregény alapján, amiben Lucifer, a Pokol Ura unja magát és boldogtalan, ezért lemond a trónjáról, királyságát saját klubjára, Los Angeles pezsgő és őrült világára váltja, és elkezd segíteni egy nyomozónőnek a bűnözők megbüntetésében, hogy 10 milliárd év után… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 32

Szereposztás

Tom EllisLucifer
Lauren GermanChloe Decker
Lesley-Ann BrandtMazikeen
Kevin AlejandroDan
Rachael HarrisLinda
D. B. WoodsideAmenadiel
Scarlett EstevezTrixie
Tricia HelferCharlotte
Aimee GarciaElla Lopez
Kevin RankinMalcolm Graham

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 141

Várólistára tette 177


Kiemelt értékelések

Lexy

Nagyon kellemes meglepetés volt számomra ez a sorozat. Mindig is nagy ívben elkerültem a nyomozós és fantasy sorozatokat, de erről annyi jót hallottam, hogy megadtam magam. Nagyon tetszik az alapötlet, miszerint Lucifer Los Angelesben vakációk, ezt a szerepet mintha Tom Ellisre szabták volna, hihetetlenül jól áll neki Lucifer. A mellékszereplők is mind megnyertek maguknak, főleg a kis Trixie, imádnivaló csajszi. :D Chloe-t is megszerettem, jó kis párost alkotnak együtt. Igazán érdekesen és izgalmasan ért véget az első évad, már alig várom, hogy folytathassam. :)

2 hozzászólás
Charityy 

Egyáltalán nem erre számítottam, azt gondoltam, sokkal több lesz benne a misztikum és fontos részét képezi majd a történetnek a Pokol. A fantasy rész itt nincsen annyira előtérben, de így is kellőképp adagolták.
Lucifer haláli egy figura, egyszerűen imádoooom *-* Nem elég, hogy jóképű, még a stílusa is megnyerő. Öntelt és humoros. Imádom a beszólásait.

krlany 

1. évad 10*
Ez egy nagyon jó kis sorozat, nem az agyalós fajtából, hanem a hátradőlős-kikapcsolódósból oda a nap végére, és mellé még tele van jobbnál jobb, dögös zenékkel.
Tom Ellis remekül hozza a karaktert, és több van benne, mint ami látszik, a humorfaktorról nem is beszélve.
Nem a tipikus nyomozós sorozat, annak ellenére, hogy zsaru csaj van benne, és Lucifer vele nyomoz. Igazából a bűnesetek csak háttérül szolgálnak ahhoz, hogy az emberi kapcsolatokról beszéljenek, egy kívülálló, Lucifer (és kicsit Maze) szemén keresztül. Görbetükör. Amolyan kis becsomagolt társadalomkritika, nem megmondósan, de azért betalálósan lazára véve.
Várom a következő évadot, lesz egy-két csemege.
2. évad 8*
Nos, még mindig jó, de egy kicsit sok lett a rinyálás, hol itt, hol ott… és nagyon nem bírtam anyucit… remélem nem kerül többet elő!
3. évad 6 *
Ezt az évadot jobb lett volna, ha le sem gyártják… Lucifer, mint hisztis picsa, über idegesítő volt. 4 vagy 5 rész volt használható, a többi kudarc. Miért kellett elcseszni?

2 hozzászólás
molly_

Mint sokan mások, én is azt hittem, hogy több lesz benne a fantasy elem, erre kaptam egy nyomozós sorozatot, remek poénokkal kiegészítve. Imádtam Luficer karakterét, Tom Ellis nagyon jól hozza a szerepet. Az egész sztorit ő dobja fel, egy-egy beszólásán már szabályosan visítottam a nevetéstől. Konkrétan csak miatta nem dobtam az első pár rész után a sorozatot – mert amúgy nem rajongok a nyomozós-krimis műfajért, hiányoltam is belőle a misztikumot, természetfelettit (ha már angyalok és démonok). Chloe-t az elején nem bírtam, de a végére egészen kibékültünk, már nem tartom olyan idegesítőnek a karakterét. :D A Luciferrel való civakodásait pedig imádom.

csartak 

Egész véletlenül fedeztem fel ezt a sorozatot, hosszabb betegség miatt itthoni pihenésre kényszerültem, és keresgettem valamit, amin jól szórakozom. Így találtam rá a Luciferre, de a fő hívószó az volt, hogy Sandman-spinoff DC-képregényből készült.
Tom Ellis kíváló Lucifer szerepére, valóban ördögien jóképű, mély sötét tekintete a lelket boncolgatja, vigyora elképesztő, megjelenése lehengerlő. Önteltsége, humora, szemtelen stílusa szórakoztató. A többi szereplő is jól hozza formát. A helyszín, a felvételek hangulatosak – szeretem, mikor felülről pásztázzák Los Angelest akár éjjel, akár nappal. A zenék meg felteszik az i-re pontot: ez egy jól összerakott sorozat, tényleg jól szórakoztam. Így hát naná, hogy rajtaragadtam, pár nap alatt végig is néztem a teljes évadot, sőt behoztam, ahol épp tart, a második évad közepén. Kíváncsian várom a folytatást, mert jelenleg végtelen mennyiségben tudnám fogyasztani. ;)

3 hozzászólás
kitti0824

Elég érdekes sorozat. Azt hittem először, hogy csupa természetfeletti lesz az egész. Angyal-Ördög-Isten..miegymás.
Erre kiderült, hogy Lucifer, kivett egy kis szabadságot, és most nyugiban nyomozgat.:D
Furcsa volt ezt megszoknom, mert én alapból nem nézek ilyesmi sorozatokat. Láttam sokan írták, hogy hasonlít is valamelyik nyomozós sorira. Hát nálam annyival jobb volt, hogy mivel nem nézek ilyesmit, nem is tudtam mihez hasonlítani. Lucifert nagyon bírtam benne, oltári fazon..:D
http://49.media.tumblr.com/5320acbf769396d5d4a39a920ec0…
És a színésznek jól állt ez a szerep. Minden mondatában volt valami vicces, De én azt is bírtam, mikor felhúzta magát, mert akkor aztán lehetett látni, hogy ő tényleg az ördög.
http://vignette1.wikia.nocookie.net/lucifer/images/3/39…
http://kneelbeforeblog.co.uk/wp-content/uploads/2016/02…
Az utolsó részek jobban tetszettek, mert kicsit háttérbe szorult a nyomozás, és inkább a másik irányba terelődött a téma.
A Nyomozó sokszor az agyamra ment, és Maze is. De csak néha, amúgy mindkettő szereplőnek voltak jó pillanatai… spoiler
Akit nagyon bírtam még, az a szöszi Doki.:D Az vége fele az a jelent hatalmas volt, mikor Lucifer és Amenadiel ott ücsörgött azon a kis kanapén, és panaszkodtak egymásról a nőnek XD
A vége sok kérdést hagyott maga után spoiler úgyhogy tuti folytatni fogom ezt a sorozatot!:)

2 hozzászólás
Coralie

Elég hullámzó a kapcsolatom a sorozattal. A pilot rész nagyon tetszett, nagy reményekkel ültem neki a folytatásnak, aztán csalódnom kellett. Az első évad egyáltalán nem olyan lett, mint reméltem. Voltak benne jó pillanatok, főleg azok, amikor a készítők hozzá mertek nyúlni Lucifer képességeihez, és belekevertek egy kis angyalos, természetfeletti szálat is. Az összes többi nyomozós rész nálam ment a kukába, azokat csak a színészek miatt lehetett valamennyire élvezni. Aztán az évad végére kezdtek felébredni az írók, hogy mégis csak kezdeni kellene valamit ezekkel a lényekkel, így egyre fordulatosabb, érdekesebb húzásokkal álltak elő. Végül megszületett a második évad, ami már egy sokkal érdekesebb koncepcióra épült, így számomra is kedvenccé vált a sorozat. Annak ellenére, hogy a színészek nagyon szimpatikusak, és most már lehetett izgulni is az eseményeken, még mindig azt mondom, hogy ennél még ütősebb lehetett volna, ezért sem kapja meg tőlem a max csillagozást. Aranyos ez a vicces kis nyomozósdi, ahogy egymást idegesítik / szeretik, de az írók még mindig hajlamosak elfeledkezni róla, hogy KIK a szereplők és milyen képességekkel bírnak. Az egyetlen ok, ami miatt mégis igazán élvezetes kikapcsolódást nyújt, az maga Tom Ellis. Ezt az embert erre a szerepre teremtették! Senki más nem tudta volna ennyire tökéletesen átadni ezt a karaktert! Neki simán jár a tíz csillag az alakításért. :)

Kontra_Judit 

Az eleje nálam nehezen indult be, kicsit untam, aztán jöttek a jobbnál jobb poénok és megkedveltem mind Lucifert, mind Chloe-t a rendőrnőt. Na és a kislánya…haláli pofa, tipikus elsős, akinek kipotyogtak a fogai és a szövege észveszejtő :)
Valóban van benne egy kis klisé – olyan Castle és egyéb nyomozós filmek érzése átszaladt rajtam – amikor egy pasi és egy rendőrnő nyomoz, de szerintem ördöggel cimborálva ez kissé más is lehet. A pszichocsaj is levett a lábamról :D
Érdeklődve várom a második részt!
Így az évad végén maradtak bennem kérdések, de úgyis csak akkor fog kiderülni (valószínűleg) ha tovább követem a sorozatot. Bár bajusznyomozó és fafejnyomozó nélkül nem tudom kik jöhetnek még számításba. Új szereplőkkel bővül majd a sorozat? Mazikeen-t nagyon bírtam, remélem visszatér.
A második évad már nem tetszett annyira, mint az első. Voltak természetesen vicces jelenetek, aranyos poénok, de többször unatkoztam. Nem tudom folytatódik-e a sorozat, de azt gondolom ennyi elég is belőle.

1 hozzászólás
Rekaboni

Néha van benne pár furcsaság, de imádom az alapötletet és a humorát. Lucifer hatalmas arc, bár ez valamiért minden sorozatban így van, a végére még Chloe-t is megkedveltem. Trixie, Maze, Amenadiel, Linda, Fafej nyomozó mind-mind kedvencek lettek az első pillanattól. Mindenképpen nézni fogom a folytatást, bár az évadzárót egyelőre nem tudom hova tenni.

Zsinus

1. évad:
Ohh, igen. Teljesen beszippantott ez a sorozat. Lucie nagyon nagy arc, imádom a beköpéseit és azt az öntelt fejét. :D Chloe-val egész jó kis párost alkotnak, bár nem tudom elképzelni, hogy közöttük valaha is több legyen „munkakapcsolatnál”. Nagy kedvenc még a doktornő is, tetszenek a kis beszélgetéseik.
Az évadzáró eléggé felkeltette a kíváncsiságom, úgyhogy hamarosan folyt.köv. :D


Népszerű idézetek

LukeSkywalker 

Kezdetben… Lucifer angyalt száműzték a Mennyből és arra kárhoztatták, hogy a Pokol felett uralkodjék mindörökké. Mígnem úgy döntött, szabadságot vesz ki…

Szencsike 

Prédikátor: Látod az ördög arcát?
Lucifer: Minden reggel a tükörben, barátom.

Kontra_Judit 

Lucifer: Sosem értettem az ember szaporodási vágyát.
Chloe: Talán jobb is így nekünk.
Lucifer: Mármint a gyerekek undok kis lények és súlyos adóterhet jelentenek.

Szencsike 

Amenadiel: Figyeltelek, Lucifer.
Lucifer: Perverz!

1 hozzászólás
kiruu 

Amenadiel: Miért, a pokolban nincs zene?
Lucifer: Csak kínzásként. És általában hamis. Mostanában ennek a Bieber nevű csókának a zenéjét játsszuk. Egek, hallanod kellene a sikolyokat.

03x11

kiruu 

Lucifer: Daniel. A te fejed általában üres.
Daniel: Ha?
Lucifer: Pontosan!

3x15

Szencsike 

[Lucifer és Chloe megtalálták a halott jógacsoportot]
Lucifer: Ez a csoport tökélyre fejlesztette a hullapózt.

kiruu 

Lucifer: Detective… Chloe… I am the devil.
Chloe: No you not. Not to me.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján