Lucifer (2016–2021) 428

Lucifer az Újvilágban
42' · amerikai · dráma, fantasy, sorozat, krimi 12 !
6 évad · 93 rész

Snitt-díj-jelölt 2021

Az ismert Sandman-spinoff DC-képregény alapján, amiben Lucifer, a Pokol Ura unja magát és boldogtalan, ezért lemond a trónjáról, királyságát saját klubjára, Los Angeles pezsgő és őrült világára váltja, és elkezd segíteni egy nyomozónőnek a bűnözők megbüntetésében, hogy 10 milliárd év után… [tovább]

angol
angol · magyar
angol

Képek 72

Szereposztás

Tom EllisLucifer
Lauren GermanChloe Decker
Lesley-Ann BrandtMazikeen
Kevin AlejandroDan
Rachael HarrisLinda
D. B. WoodsideAmenadiel
Scarlett EstevezTrixie
Tricia HelferCharlotte
Aimee GarciaElla Lopez
Kevin RankinMalcolm Graham

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

274 tag · 711 karc · Utolsó karc: 2023. november 22., 20:28 · Bővebben


Kedvencelte 306

Várólistára tette 314


Kiemelt értékelések

Lexy

Nagyon kellemes meglepetés volt számomra ez a sorozat. Mindig is nagy ívben elkerültem a nyomozós és fantasy sorozatokat, de erről annyi jót hallottam, hogy megadtam magam. Nagyon tetszik az alapötlet, miszerint Lucifer Los Angelesben vakációk, ezt a szerepet mintha Tom Ellisre szabták volna, hihetetlenül jól áll neki Lucifer. A mellékszereplők is mind megnyertek maguknak, főleg a kis Trixie, imádnivaló csajszi. :D Chloe-t is megszerettem, jó kis párost alkotnak együtt. Igazán érdekesen és izgalmasan ért véget az első évad, már alig várom, hogy folytathassam. :)

2 hozzászólás
krlany 

1. évad 10*
Ez egy nagyon jó kis sorozat, nem az agyalós fajtából, hanem a hátradőlős-kikapcsolódósból oda a nap végére, és mellé még tele van jobbnál jobb, dögös zenékkel.
Tom Ellis remekül hozza a karaktert, és több van benne, mint ami látszik, a humorfaktorról nem is beszélve.
Nem a tipikus nyomozós sorozat, annak ellenére, hogy zsaru csaj van benne, és Lucifer vele nyomoz. Igazából a bűnesetek csak háttérül szolgálnak ahhoz, hogy az emberi kapcsolatokról beszéljenek, egy kívülálló, Lucifer (és kicsit Maze) szemén keresztül. Görbetükör. Amolyan kis becsomagolt társadalomkritika, nem megmondósan, de azért betalálósan lazára véve.
Várom a következő évadot, lesz egy-két csemege.
2. évad 8*
Nos, még mindig jó, de egy kicsit sok lett a rinyálás, hol itt, hol ott… és nagyon nem bírtam anyucit… remélem nem kerül többet elő!
3. évad 6 *
Ezt az évadot jobb lett volna, ha le sem gyártják… Lucifer, mint hisztis picsa, über idegesítő volt. 4 vagy 5 rész volt használható, a többi kudarc. Miért kellett elcseszni?

5 hozzászólás
Zahra 

Egyáltalán nem erre számítottam, azt gondoltam, sokkal több lesz benne a misztikum és fontos részét képezi majd a történetnek a Pokol. A fantasy rész itt nincsen annyira előtérben, de így is kellőképp adagolták.
Lucifer haláli egy figura, egyszerűen imádoooom *-* Nem elég, hogy jóképű, még a stílusa is megnyerő. Öntelt és humoros. Imádom a beszólásait.

kiruu

Bármennyire is mérges, csalódott, frusztrált, izgatott, és döbbent vagyok, Lucifernek így is úgy is jár a tíz csillag. Egyszerűen azért, mert évek óta (az első rész megjelenése óta nézem) a szívem csücske ez a sorozat. És közel sem tökéletes, úristen, messzebb nem is állhatna a tökéletestől, de egyedi és a szívemhez nőtt. A színészek és a karaktereik, az egész Chloe és Lucifer, Lucifer és Chloe dolog, akik soha nem léteztek párként, pedig valljuk be, hogy mindenki arra várt. Az első évad teljesen mást jelent számomra, mint a negyedik, és még nem is sikerült feldolgoznom ezt a lezárást, nem is tudom, hogy mit gondoljak és érezzek. Az biztos, hogy a negyedik évadot semmi nem jellemzi jobban, mint az utolsó szám.
Olyan kegyetlenül gyönyörű, pont, mint Lucifer.
https://www.youtube.com/watch…

molly_

Mint sokan mások, én is azt hittem, hogy több lesz benne a fantasy elem, erre kaptam egy nyomozós sorozatot, remek poénokkal kiegészítve. Imádtam Luficer karakterét, Tom Ellis nagyon jól hozza a szerepet. Az egész sztorit ő dobja fel, egy-egy beszólásán már szabályosan visítottam a nevetéstől. Konkrétan csak miatta nem dobtam az első pár rész után a sorozatot – mert amúgy nem rajongok a nyomozós-krimis műfajért, hiányoltam is belőle a misztikumot, természetfelettit (ha már angyalok és démonok). Chloe-t az elején nem bírtam, de a végére egészen kibékültünk, már nem tartom olyan idegesítőnek a karakterét. :D A Luciferrel való civakodásait pedig imádom.

csartak

Egész véletlenül fedeztem fel ezt a sorozatot, hosszabb betegség miatt itthoni pihenésre kényszerültem, és keresgettem valamit, amin jól szórakozom. Így találtam rá a Luciferre, de a fő hívószó az volt, hogy Sandman-spinoff DC-képregényből készült.
Tom Ellis kíváló Lucifer szerepére, valóban ördögien jóképű, mély sötét tekintete a lelket boncolgatja, vigyora elképesztő, megjelenése lehengerlő. Önteltsége, humora, szemtelen stílusa szórakoztató. A többi szereplő is jól hozza formát. A helyszín, a felvételek hangulatosak – szeretem, mikor felülről pásztázzák Los Angelest akár éjjel, akár nappal. A zenék meg felteszik az i-re pontot: ez egy jól összerakott sorozat, tényleg jól szórakoztam. Így hát naná, hogy rajtaragadtam, pár nap alatt végig is néztem a teljes évadot, sőt behoztam, ahol épp tart, a második évad közepén. Kíváncsian várom a folytatást, mert jelenleg végtelen mennyiségben tudnám fogyasztani. ;)

3 hozzászólás
Netta88 

Amikor elkezdődött a sorozat nagyon vártam, mert érdekesnek tartottam, tetszett is, jó volt a humora, a fantasy része – habár abból többet is elviseltem volna -meg úgy tetszett az egész, ahogy van, de ahogy haladt előre a sori, kezdett kicsit alábbhagyni is az érdeklődésem, mert szinte mindig ugyanazokat a köröket futotta évadról évadra, csak más szereplőkkel, ráadásul amikor már kezdett volna végre egyenesbe jönni Lucifer és Chloe kapcsolata, valami történt, és kezdődött minden elölről… szóval kissé unalmassá vált számomra ez a része. Voltak szereplők, akiket eleinte kedveltem, de a végére már szintén unalmassá vált, hogy mindig van valami vele, de egyébként a legtöbbjüket bírtam, főleg Ellát és Lindát. Ami még nagyon tetszett, a szárnyak, azokat nagyon jól megcsinálták, ahogy az animálásukat is. Csak ez megér egy csillagot. :D Összességében tetszett a sorozat, de nem valószínű, hogy újra fogom nézni.

barbikaunatkozik 

Nekem semmi bajom ezzel a befejezéssel. Illett az egészhez, ahova kifuttatták a sztorit. spoiler ugyan nyál volt, de egy jóleső nyáltenger. Igazából nem volt meglepetés, mert már régebben teóriázgattunk barátnőimmel és ez az eshetőség is felmerült, csak nem ebben a köntösben. Kiszámítható, de cserében szívmelengető. Hiszen mégiscsak a társas életről és a kapcsolatokról, na meg a megváltásról szólt a sztori. Nem úgy, mint az eredeti képregény, amiből valószínűleg sosem fogunk látni annak megfelelő feldolgozást, pláne most, hogy ez ennyire sikeres lett. :/
Továbbra is megmarad a hét pont, de azért nem voltam teljesen megelégedve ezzel a Netflixes változatcsomaggal, amit a negyedik évad óta kaptunk. Ugyan az a formula maradt tulajdonképpen, mint ez előző három évad és sajnos ez a fillerekre is értetődő. Viszont azok is élvezhetők voltak, csupán nagyon kilógott a fősodrásból. Azonban önmagához a legtöbb esetben hű maradt a sorozat, amit néhány másik nem mondhat el magáról ekkora mennyiségű rész mellett. A fényképezés, a díszletek, ruhák, egy az egyben nagyon igényes volt, a zenék pedig illettek a jelentekhez.
Tudom ajánlani a könnyedebb szórakozásra vágyók számára, akiket nem riaszt vissza a témakör és maga a figura, akiről szól. És persze a „minden részben egy eset” nyomozós sorozatok szerelmesei -amiben van egy évadokon át ívelő fő szál is- megtalálhatják számításaikat, ha nem zavarja őket a természetfeletti köntös.

kitti0824

Elég érdekes sorozat. Azt hittem először, hogy csupa természetfeletti lesz az egész. Angyal-Ördög-Isten..miegymás.
Erre kiderült, hogy Lucifer, kivett egy kis szabadságot, és most nyugiban nyomozgat.:D
Furcsa volt ezt megszoknom, mert én alapból nem nézek ilyesmi sorozatokat. Láttam sokan írták, hogy hasonlít is valamelyik nyomozós sorira. Hát nálam annyival jobb volt, hogy mivel nem nézek ilyesmit, nem is tudtam mihez hasonlítani. Lucifert nagyon bírtam benne, oltári fazon..:D
http://49.media.tumblr.com/5320acbf769396d5d4a39a920ec0…
És a színésznek jól állt ez a szerep. Minden mondatában volt valami vicces, De én azt is bírtam, mikor felhúzta magát, mert akkor aztán lehetett látni, hogy ő tényleg az ördög.
http://vignette1.wikia.nocookie.net/lucifer/images/3/39…
http://kneelbeforeblog.co.uk/wp-content/uploads/2016/02…
Az utolsó részek jobban tetszettek, mert kicsit háttérbe szorult a nyomozás, és inkább a másik irányba terelődött a téma.
A Nyomozó sokszor az agyamra ment, és Maze is. De csak néha, amúgy mindkettő szereplőnek voltak jó pillanatai… spoiler
Akit nagyon bírtam még, az a szöszi Doki.:D Az vége fele az a jelent hatalmas volt, mikor Lucifer és Amenadiel ott ücsörgött azon a kis kanapén, és panaszkodtak egymásról a nőnek XD
A vége sok kérdést hagyott maga után spoiler úgyhogy tuti folytatni fogom ezt a sorozatot!:)

2 hozzászólás
cirilla

Kezdjük ott, hogy engem eleve meg lehet venni bármilyen Bibliából merített történettel, de mikor rá találtam erre a sorozatra, akkor az még az elvárásaimon is túl tett. Hisz Tom Ellis, mint maga az ördög, aki folyton emberi problémákkal küzd, miközben gyilkossági ügyeken nyomoz? Plusz az egyik talán legjobban megírt szerelmi történettel rendelkezik a one and only detective személyében…abszolút beleszerettem a sorozatba. Ehhez hozzá tett még az is, hogy a mellékszereplők is komplex karakterek, nem pedig csak pl Lindanak annyi a szerepe, hogy rajta keresztül halljuk Lucifer évődéseit, hanem neki is, s az összes többi szereplőnek saját, úgymond megoldásra váró problémáik vannak. Ezeken felül a sorozat még kellő humorral is rendelkezik a sok gyilkossági ügy, illetve néha sötétnek tűnő misztikus, bibliai szál mellett.


Népszerű idézetek

kiruu

Amenadiel: Miért, a pokolban nincs zene?
Lucifer: Csak kínzásként. És általában hamis. Mostanában ennek a Bieber nevű csókának a zenéjét játsszuk. Egek, hallanod kellene a sikolyokat.

3. évad 11. rész – Angyalok városa
Szelén

Kezdetben… Lucifer angyalt száműzték a Mennyből és arra kárhoztatták, hogy a Pokol felett uralkodjék mindörökké. Mígnem úgy döntött, szabadságot vesz ki…

Szencsike 

Prédikátor: Láttad már az ördög orcáját?
Lucifer: Minden reggel a tükörben, barátom.

1. évad 2. rész – Lucifer, ül. Jó ördög.
Kontra_Judit 

Lucifer: Sosem értettem az ember szaporodási vágyát.
Chloe: Talán jobb is így nekünk.
Lucifer: Mármint a gyerekek undok kis lények és súlyos adóterhet jelentenek.

Szencsike 

[Lucifer és Chloe megtalálták a halott jógacsoportot]
Lucifer: Ez a csoport tökélyre fejlesztette a hullapózt.

kiruu

Normal is boring.

3. évad 25. rész – Fúj normális
kiruu

Lucifer: Daniel. A te fejed általában üres.
Daniel: Ha?
Lucifer: Pontosan!

3. évad 15. rész – Pomádé
kiruu

Lucifer: Detective… Chloe… I am the devil.
Chloe: No you not. Not to me.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján