Szarvak (2013) 136

A film alapjául Stephen King fiának nálunk is megjelent regénye szolgál, amelyben egy fiatalembert gyanúsítanak meg barátnője megölésével. Az eset után a férfi furcsa változásokat vesz észre magán, konkrétan szarvai nőnek, de ezzel együtt olyan képességet is kap többek között, amivel… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Daniel RadcliffeIg Perrish
Max MinghellaLee Tourneau
Joe AndersonTerry Perrish
Juno TempleMerrin Williams
Kelli GarnerGlenna Shepherd
James RemarDerrick Perrish
Kathleen QuinlanLydia Perrish
Heather GrahamVeronica
David MorseDale Williams
Michael AdamthwaiteEric Hannity

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 16

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Nihilchan

Nem olvastam a könyvet, szóval nem voltak elvárásaim. Kapásból ott kezdődött a dolog, hogy a túlzott trágársággal abszolút komolytalanná vált számomra a film már az első fél órában. A szituációk átmentek szánalmasba, ami szintén nem fényezte a történetet. Voltak ugyan ötletes részek, amik tetszettek, de lényegében egyfolytában azon gondolkodtam, hogy minek nézem ezt az egészet. Viszont a táj nagyon bejött és a zenék is rendben voltak. Daniel Radcliffe nem tartozik a kedvenc színészeim közé, de itt talán egy fokkal kevésbé irritált, mint általában. A könyvről pozitív értékeléseket olvastam, de a film eléggé elvette tőle a kedvem.

csartak 

Ennek a sztoriját nagyon félregondoltam. Nem olvastam utána semmit, se a könyvről, se a filmről. Szóval az volt az elképzelésem, hogy valami full vérengzős-gonosz sorozatgyilkosról szól, akinek elkezdenek nőni a szarvai, megszállja a valami démon, és fokozatosan átalakul, egyre rondább lesz, és közben összevissza gyilkolászik. Na persze nem erről szól. Van benne romantikus szál, némi gyilkolászás, bosszúállás. Radcliffe még mindig nem győzött meg, hogy jó színész lenne, lehet csupán a fellépésével van bajom, meg azzal a félig nyitott szájú nézésével.

3 hozzászólás
Blissenobiarella 

Lehet, hogy túl hamar néztem meg ezt a filmet a könyv olvasása után. A könyvért ugyanis odáig voltam, emiatt elég magas elvárásokkal fordultam a film felé.
Hát..ez nem lett túl jó. Nem Radcliffe miatt, az ő játéka szerintem üdítő volt a filmben, ami amúgy nagyon szép képekkel operál, és amire külön felfigyeltem, hogy nagyon jól használják a zenéket benne, ez eléggé hozta a hangulatot. (bár a Beatlest, Ig kedvencét hiányoltam)
Nem, első blikkre a film rendben van.
De a sztori…
Annyira eltávolodott a könyvtől, hogy nem lehet érteni az egész szarvas dolgot, az emberek reakcióit, a végét meg pláne nem.
Kérdezem én: lehet sztori nélkül jó egy film? (amúgy simán, csak nem ebben a kategóriában)
A karaktereket Merrin kivételével teljesen hazavágták, még a főszereplő is csak a töredéke a könyvbéli Ignek. Lee pedig egy nulla, annyira semmilyen, hogy tényleg pont a lényeg veszett el. Pedig nagyon kíváncsi voltam rá, hogy őt hogyan oldják meg, mert lehetett volna nagyon jól is… De mintha meg sem próbálták volna. Először azt gondoltam, hgy biztos a korhatár-besorolás miatt vesznek vissza belőle, de ez hülyeség, mert a film végig tele van szexszel, szóval eléggé tizennyolcas így is. Inkább abból elég lett volna kevesebb is. (főleg Radcliffe meztelen felsőtestének kihagyásával nem vesztettünk volna sokat)
Inkább olvassátok el a könyvet.

5 hozzászólás
Röfipingvin

Egész elfogadható volt, lehetett volna sokkal rosszabb.

Chiara 

Olvastam a könyvet ezért féltem a filmtől. Kellemesen csalódtam. Természetesen voltak kihagyott és átírt jelenetek, de messzemenően jobb adaptáció lett belőle, mint King papa legtöbb könyvéből. Sajnos (ez az én hibám!) nem tudtam elvonatkoztatni Daniel Radcliffe „Harry Potter” mivoltától. Így történhetett meg, hogy amikor a szarvait fedezi fel a tükörben, akkor hangos „Hol a villám Harry?” illetve az első kígyós jelenetnél a „Miért félsz? Hisz párszaszájú vagy!” mondatok estek ki a számból…

A könyv sokkal jobb – of course –, de nekem tetszett a film is! :)

Boglinc

Nem olvastam a könyvet, szóval nincs viszonyítási alapom, de nekem jó szórakozást nyújtott. Már az elején tudtam, ki a gyilkos, de mégis izgalommal vártam, hogy kiderüljön.
A mínusz csillagok az összecsapott végnek köszönhetőek…

dulkap 

Egy jó alapötlet gyengébb megvalósítása. A legnagyobb hibája, hogy az alapszituációt jelentő gyilkossági vád olyan gyenge lábakon áll, hogy egy 6 éves is megnyerné az ügyet és ez nálam rányomta a bélyegét az egész filmre. Ráadásul a szituációk gyakran már paródiába hajlóak, csak nem mindig éreztem, hogy szándékos lenne. Nem beszélve arról, hogy úgy fél óra után tudható a lényegi kérdésre a válasz. Viszont talán most először éreztem egy Daniel Radcliffe filmnél, hogy nem folyamatos a Harry Potter ugrik be róla. De nagyjából korábban sejtettem, hogy egy nagyon más szerep kel hozzá, hogy átálljon az agyam. Szóval az alapötletért és a számomra megújuló Radcliffe-ért megadom a közepest.

Szencsike 

Emlékszem, mikor az első hírek jöttek a filmről valami nagyon durvát vártam, így meg sem néztem 2013 óta. De néhány héttel ezelőtt sikerült elolvasni Joe Hill könyvét, és a történet a kedvencemmé vált, hát a filmet is meg kell nézni. Azt hiszem, megfelelően adaptálták a könyvet, a változtatások is jók voltak, egy igazán élvezhető történetet hoztak össze, bár azért ha nagyon akarunk, bele lehet kötni. Van ami túlságosan le lett egyszerűsítve, és lóg a levegőben a magyarázata.
Ami különösen tetszett az a fényképezés, nagyon szép operatőri munkát láttunk.
Dan Radcliffe jó választás volt Ignek, a könyves Iget is ilyen „átlagosnak” képzeltem el. A kígyós részeknél vártam, mikor fog megszólalni párszaszóul, így lehet kell még tőle pár film, amíg elvonatkoztatok Harry Pottertől :)
Merrin kicsit színtelennek tűnt a könyves Merrinhez képest, nem volt meg az a lángolás köztük, mint a könyvben. Lee pont olyan tenyérbemászó volt mint az eredetije. A többiek, hát elfogadhatóak. Viccesek voltak az igazmondások, Lee végjátéka még a könyvben is undi, itt is ugyanilyen lett :D
Kikapcsolódásnak jó a film, mert jól sikerült, de azért jobban is sikerülhetett volna.

Ashtray_Heart

Joe Hill stílusa sok mindenben idézi az apcit, és hasonlóan nehéz megfilmesíteni is. Stephen King könyveiből is rengeteg csapnivaló film készült, mert King az emberi képzeletre és a szavak erejére alapoz, és amint valaki vizuálisan akarja megjeleníteni az agyszüleményeit, hirtelen gagyiparádé lesz az egész. Lásd Állattemető; anno még azt se szerettem ha a könyv az éjjeli szekrényemen van, amíg alszom, olyan szinten rettegtem, a film meg röhejesen rossz. A Szarvak ellenben nem rossz film, nem annyira mint amennyire az értékelések sugallják, csak szerintem sokan mást vártak tőle. Ez nem horror. Nem az félelmetes benne, hogy Ig ördöggé változik, hanem az, ahogy lecsupaszítja az emberi lelkeket. Ahogy Ig szembesül vele, mit gondolnak róla az emberek valójában. Így aztán a film első fele határozottan jobb, mint a második. Juno Temple szerintem szerencsétlen választás volt Merrin szerepére, Lee pszichopataságát nem ártott volna felvezetni mert így eléggé derült égből villámcsapás az egész, a végjáték meg elég suta, de amúgy nem rossz. + pont a soundtrackért, amit akár az én lejásztólistámról is szedhették volna, nagyon örültem. ;)

ercypici

hát ööööööööö….. Elsőre ennyit bírtam kinyögni. De komolyan. Az döbbenet. Nem is tudom ,hogy tetszett-e. Annyira bizarr ez a film. Számomra olyan volt ez mint egy kicsavart paródia film. Viszont úgy tűnt ,hogy ez nem paródia akar lenni,hanem teljesen komoly. És innentől már a negatívum felé veszi az irányt. Néha voltak benne szép vágóképek, és az erdő is szép volt. De semmi más nem jutt eszembe csak az ,hogy röhejes. És sajnos Daniel Radcliffe nem került közelebb a színészkedéshez számomra. Szegény egyszerűen csak nyomi. És nem a kinézetére gondolok. Hanem az egész gyerekből sugárzik,hogy olyan béna. Vagy nem is tudom. Nekem semmiben nem tud sajnos hiteles lenni. főként Potterként nem


Népszerű idézetek

pvik13 

Ig: I will love you to the rest of my life.
Merrin: Just love me to the rest of mine.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján