Carnival Row (2019–) 34

Az Orlando Bloom és Cara Delevingne főszereplésével készült sorozat egy fantasy-széria, ami egészen a viktoriánus korig repíti vissza a nézőt. A történet során megjelennek a legkülönbözőbb, más és más kultúrákból származó mitológiai lények, akik megpróbálnak menedéket találni az emberek… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 7

Szereposztás

Orlando BloomRycroft Philostrate
Cara DelevingneVignette Stonemoss
Leanne BestMadame Moira
Maeve DermodyPortia Fyfe
Arty FroushanJonah Breakspeare
Andrew GowerEzra Spurnrose
Jamie HarrisDombey őrmester
Jared HarrisAbsalom Breakspear
Tamzin MerchantImogen Spurnrose
Scott ReidQuill

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 184


Kiemelt értékelések

Coralie 

Nekem ez nagyon tetszett, mondhatni szerelem első látásra. :) Jó fantasy sorozatokból (ami végre nem szuperhősös) amúgy is mindig hiány van. Erre jön egy, ami még csak nem is könyvadaptáció, hanem egy teljesen önállóan megalkotott világ, kreatív és újszerű. Az egész történetet szépen felépítették, bár nem mondom, hogy nem maradtak bennem kérdések, jobb lett volna egy hosszabb évad, de így is elégedett vagyok az eredménnyel. Annak is örülök, hogy a mozisztárok egyre inkább belépnek a tévé világába, tovább emelve annak fényét, amit jelen esetben Orlando Bloomnak köszönhetünk meg! spoiler Tökéletesen illett hozzá ez a szerep, talán a legjobban az összes eddigi közül, és kifejezetten kellemes volt elnézegetni. Tetszett a Vinnel alkotott párosa is, szerintem az is jó, hogy nem egy babaarcú tündér lett a női főszereplő, hanem egy vadóc karakter. A látványvilág is magáért beszél, a zenei aláfestéssel együtt nagyon adták a hangulatot! Imogen és Agreus közös jeleneteit is mindig vártam spoiler. Néhányan kritizálták a neten a politikai felhangot a történetben, hiszen látszólag tükrözi a mai világunk egyik nagy problémáját, de én érdekesnek találtam ezt a párhuzamot. A vége talán egy picit összecsapott lett, túl gyorsan történnek a fordulatok, mintha igyekeztek volna minél kevesebb szálat függőben hagyni, de nagyon-nagyon remélem, hogy lesz folytatás, mert szívem szerint azonnal nézném is tovább!!

ppayter

Váratlanul igényes látványvilág (oké, a vérfarkasok meg az a néhány kentaur a tömegben azért elég bénák voltak), mindenféle nem emberi lények, noiros hangulat, aktuális társadalmi kérdések, politikai intrikák, nyomozás, erőszak, szex spoiler és kínosan/fantáziátlanul shakespeare-i ihletésű elnevezések egy olyan másodlagos világban (van hivatalos magyar fordítása a secondary world kifejezésnek?), ahol nyilvánvalóan nem létezik Shakespeare.

Körülbelül ez a sorozat eddig, mintha egyszerre akarna hasonlítani a Gothamre, a Trónok harcára, itt-ott A szolgálólány meséjére és ki tudja, még hány sikeresebb sorozatra. Mondanám, hogy az a legmeglepőbb, hogy ennek ellenére is tök jól működik és kifejezetten várom a következő évadot, de ennél is nagyobb meglepetés volt, hogy Cara Delevingne a jelek szerint egész jól megtanult színészkedni és – spoiler! – létezik több arckifejezése is.

anit_sezom 

Azt gondolom, hogy ez egy klassz sorozat kezdete. Tetszett, ahogy felépítették a világot, és a karakterek is jók voltak. Nagyon izgalmas volt az első évad, remélem a második is hasonló lesz, és megugorja a lécet. Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a fantasy sztorikat.

Merielle

Elég régen láttam már ilyen rossz történetet hasonló témában. Az egész klisés és kiszámítható. A két főszereplő között semmi kémia sincs, a csajszi színészi tehetsége is elég kérdéses (ráadásul nagyon bosszantó a személyisége!). Egyedül Imogen és Agreus érdekelt, de ők meg keveset szerepeltek.
Látványban viszont ígéretesnek tűnt, kár, hogy a storyline béna.

Szencsike 

Erről a sorozatról szinte csak annyit jegyeztem meg, amikor az első hírek kijöttek, hogy „az Amazon készíti” és hogy „vannak benne tündérek”. A premier után nem sokkal sikerült megnézni az első évadot, és azt hiszem, hogy egy igazán jó sorozatot kaptam.
Lassan építkezik, mert egy teljesen új világot mutat be, gyanítom ilyen lenne a világunk, ha kiderülne, hogy létezik a természetfeletti (és igen, aktuálpolitikai utalásokat is ki lehet hallani, ha nagyon beleerőltetjük ezt is). És ehhez kell is ez a típusú történetmesélés, mert itt nem lehet hibázni. Volt amit elég alaposan megismertünk (társadalmak mind az emberi, mind a „critch”-eké, vagy épp a politikai ügyek, a két főszereplő), másba meg szinte csak belekaptunk (honnan jött a háború, milyenek a szembenálló felek stb.), de mégis kerek egésznek tűnt. Volt akit nagyon jól eltalálták (pl. Sophie karaktere, vagy épp Imogen és Agreus), más egészen klisés lett.
Alapvetően a jól ismert személyes, történetes kliséktől kezdve az igazán eredeti kérdésekig volt minden ami egy ilyen típusú sorozatnál előfordulhat. A történet előadása is elég vegyesre sikerült: van amivel jó sokat foglalkoztak, mással csak épphogy. A nagy rejtélyt szépen felépítették, a „ki a nagyobb sz…házi” kérdést is jól tálalták.
Nekem tetszett a sorozat, a maga nemében nem lesz világmegváltó alkotás, de ott van a jobbak között. Ha lesz is második évad, ott már tényleg sok múlik a forgatókönyvön, mert ez a világ egy teljesen kitalált, saját elemekből felépített világ, ami sokat vesz fel az általunk ismert töriből, kultúrából stb. Mégis a saját útját fogja járni és őszintén remélem, hogy nem sikkad le egy Trónok harca 8. évad szintre, ahol tessék-lássék megoldásokkal szúrják ki a nézők szemét, mert ez jellegzetes probléma a világépítős sorozatoknál, ha belefulladnak az ötlethiányba. A színészek hozták a kötelezőt, aztán hogy a néző mennyi kémiát lát köztük, az egyéni elbírálás kérdése. A cgi, a külsőségek nagyon gyönyörűek, ezekre tényleg ügyeltek, szépen is sikerültek, mindegyik faj, mindegyik társadalmi réteg külön divatot kapott.
Ha lesz második évad, akkor mindenképp jövök!

Nellicke

Jó kis fantasy sorozat lett, vegyítve a szerelmen kívül több más elemmel, mint a háború, a gyilkosság, vagy a rasszizmus. Tetszett a színészek játéka is, várom a következő évadot! :)

Rémálom 

A látványvilág igényes, a világfelépítés érdekes, annyira jó az atmoszféra. És itt ezzel ki is fújt az egész. A két főhősünk, mintha az Alkonyatból sétált volna át, ugyanazok a romantikus cselekményelemek, ugyanolyan minőségben… Azért ettől a sorozattól, meg egy neo noir nyomozós, sötét, véres dologtól nem ezt a csöpögős hülyeséget vártam volna. Amúgy meg tele van logikai bukkanókkal, a történet semerre se halad… Dög unalom. Imogen és Absalom mellékszála érdekes lenne, de annyira kevés szerepet kapnak, hogy nem tudom ezért végignézni.

Kaszálva: 1x04

pintergreg

Kicsit lassú (kb. mint a Pretty Dreadful), viktoriánus London hangulatú környezet egy alternatív világban, rasszizmussal, multikulturalizmus és bevándorlás kérdéskörrel, de alapvetően mégis csak egy krimi-thriller.
Plusz még az egészet összetartja egy romantikus szál, és persze helyett kapott benne egy jó adag tündérszex is.
Arra volt jelenet, hogy hogy veszik le a ruhát a szárnyakkal, de arra nem, hogy hogy veszik föl, pedig ez már a legelején is érdekelt. XD Kifejezetten érdekes ez a magasba emelt villamos a városban, bár főleg csak az oszlopok látszódtak, viszont a vérfarkasok bénák voltak.
Színészi játék szempontjából Orlando Bloom és Tamzin Merchant játéka tetszett a leginkább és Cara Delevingne sem volt olyan rossz mint amire számítottam az előzetes vélemények alapján.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján