Death Note (2015–2015) 11

Egy átlagos egyetemi hallgató, Yagami Light talál egy titokzatos füzetet, amelynek használati útmutatójában az áll, képes megölni bárkit, akinek neve és arca ismert a használója előtt. A fiú, noha nem biztos a dolgában, úgy dönt, arra használja a füzetet, hogy bűnözés nélküli világot teremtsen…… [tovább]

japán

Képek 6

Szereposztás

Kubota MasatakaLight Yagami
Yamazaki KentoL
Yuki MioN
Yutaka MatsushigeSoichiro Yagami
Hinako SanoMisa Amane
Reiko FujiwaraSayu Yamazaki
Megumi SekiAkiko Himura
Tomohisa YugeShuuichi Aizawa
Oshinari ShugoTeru Mikami
Kazuaki HankaiWatari

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

Andro 

Én egyszerűen imádom. Egyrészt azért, mert nem egy unalomig ismételt, a mangát ezerszer lerágó újabb adaptációról van szó, hanem egy új fajtáról. Ami felrúgja a karaktereket, megváltoztatja őket, kissé a történetet és ezzel igazából egy új Death Note-ot teremt.

Szerintem kiváló színészeket válogattak a szerepekre. Kubota Masataka és Yamazaki Kento tökéletes Light és L, és Yuki Mio Near-jére sem lehet panasz. Pedig sokan nehezményezik, hogy N-t egy lány játssza, pedig szerintem ügyesen megoldotta a dolgot. Egyedül talán a kezdő Sano Hinako Misája lóg ki a sorból, de a hölgyemény majd lesz ügyesebb is. A dorama remek ugródeszka volt számára, és nem is volt olyan borzalmas.

Nekem bejött, és nem bántam meg, hogy belekezdtem, pedig az elején igencsak aggódtam, hogy elrontják. De nem tették, amiért hálás vagyok.

8 hozzászólás
Subika

Most nagyon kemény helyzetbe kerültem .Meg néztem ezt is meg az Animé t ( életem elsö animéje volt ) Viszont a problémám az hogy nagyon sok mindenbe különböznek egymástól de mivel tartalmilag meg még se .Bocsánat ha keverem mi mibe volt látható .Nekem egyértelmű hogy az élőszereplős tetszett jobban .Viszont nem bántam meg hogy meg néztem animébe is .Aki még nem látta az élőszereplőst mindenképp nézze meg ..Japán kihívás keretébe eset a választás erre a sorozatra mert mikor elolvastam miről fog szólni nagyon el kezdett érdekelni .de mikor el kezdtem nézni és előjött a halál isten volt egy pillanat mikor azt mondtam ezt nem nézem tovább .Aztán egyik rész jött a másik után . Már csak azért is mert L t alakító színészt több sorozatba is láttam és érdekelt ebbe is .A sorozat alatt L rajongó lettem .Nem tudtam felfogni .Mért engedte L hogy ez történjen vele ezért is néztem meg az animét talán jobban megértenem .Megérteni megértettem de nem tudom még most se elfogadni .Nekem Light egy percet se volt szinpatikus és a végére egyenesen utáltam . A csajtól az animébe majd megörültem az nyavajgós imádata Light iránt .A másikba nem éreztették ennyire úgy emlékszem legalább is . Light apja döbbenet volt .Nehéz úgy írni róla hogy ne spoilerezek . Watari t is nagyon bírtam a kisöreget mikor mondta „ már megint micsoda kérés ” Az ő szerepe az animébe nem jött annyira ki .Akitől még a hideg rázott az aki Istennek tartotta kirat . Az animébe viszont a 2 plusz szereplőt akiket be tettek nagyon el rontották sztem az élőszereplős változat sokkal jobb volt .A rendőrök ostobán viselkedtek talán animébe jobban meg látták és átlátták mi zajlik ..Ahogy otzkodtam a halál istentől úgy meg kedveltem Ryukot olyan beszólásai voltak .Rem viszont furcsa volt az élőszereplősbe egyértelműen nő volt míg a másikba férfi .De ugyaníigy volt N nél is .Az élőszereplősbe lány volt míg az animébe az elején nő aztán egyszer csak fiú .Maga a sorozat tetszett .Elgondolkodtató hogy mire képes hatalom és ki hogy használja . Én erre 9 csillagot adok L miatt .Óriási színész .Irtam az elején sok sorozatba láttam aki megszerette L t és másba is meg nézné . Nekik küldőm .https://snitt.hu/muveszek/yamazaki-kento

10 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Nehéz értékelni. Mint filmsorozat, kifejezetten szórakoztató, elgondolkodtató, szép a látvány, kifejezetten jó a zene, az intro zseniális, a színészi játékra sem nagyon lehet panaszom. Megragadó a hangulat, tényleg jó volt nézni.
Mint adaptáció azonban pocsék, és nem fogok szépíteni. A Death Note azonnal nagy kedvencem lett, csodálatosan kidolgozott karakterek, intellektuális lakomaként jellemezhető macska-egér játék, amelyben egyrészt még a sorozat készítője sem tudná megmondani, ki a macska és ki az egér, másrészt a felszín alatt mindkét fél állandó konfliktusban él önmagával, mivel nem tudja eldönteni, hogy is viszonyuljon a másikhoz. Itt egyrészt nem igazán éltem át ezt az intellektuális élményt, mert mind Light, mind L vétettek olyan fatális hibákat, amelyeket az animebeli névrokonok sosem követtek volna el, másrészt pedig nagyon nagy változtatásokat eszközöltek a karaktereken, és nem igazán előnyükre.
Light ugyan emberibb az elején, ami tetszett, de erre nem szabadott volna, négy-öt részt hagyni a tizenegyből. A másodikra már el kellett volna veszítenie ezt a szenvedő mentalitást, mert simán lebuktathatta volna (ha az animében lennénk, le is bukott volna). Viszont őt nem szapulom sokat, mert belejött, és mert akármennyire szeretem L-t, el kell ismernem, Lightot nehezebb megjeleníteni. Ha legalább egyenes lenne a grafikon, amelyen fokozatos őrületét ábrázolhatjuk, de nem, nagyon nagy váltások vannak, meg tudom érteni, hogy szegény színész mennyit küzdhetett. Azért, mikor elővette a japán-angol szótárat kicsit kiakadtam, valahogy Lighthoz nekem alapkövetelmény a perfekt angol, de lenyelhető kategória.
Misa szerintem kifejezetten ügyes. Butuska és idegesítő, de a karakter maga is ilyen, kihozza a többiekből a humorukat, rendben van. (A piros halállista fura, de nagyot nyelek, ezt is elviselem.)
A halálistenekre nem lehet panaszom, azt leszámítva, hogy nagyon lecsökkentették a szerepüket, sem Rem szeretete Misa iránt, sem Ryuk személyiségének kettőssége (bohóc és könyörtelen halálisten) nem jöhetett ki ebben a felosztásban.
Near, bár azt hittem, nagyon zavarni fog, végeredményben jó volt. Fura lett spoiler de az sem zavart, hogy színésznő játssza. Pán Péter is fiú karakter, mégis gyakran játsszák nők, egyszerűen mert nehéz szerep. Jót alakított, rendben van.
Watari eleinte idegesített, de később kapott olyan jeleneteket, amik tényleg illettek a karakterhez, legalábbis ahhoz, amennyit megismertünk belőle.
A rendőrök szintén jók voltak, nem sok szerep jutott nekik, de a Death Note mindig a főhősök vállára pakolta a legnagyobb súlyt, teljesen érthető.
És most jön a feketeleves: L. Ő kihúzta a gyufát, nem csak egyet, de az összeset, ami a dobozban volt. Már az első részben rá akartam szólni, hogy legyen olyan szíves, vegye le a cipőjét, húzza fel a térdét, innentől nem aludhat, forduljon teljesen magába, ne merjen többet átöltözni a sorozatban, és úgy általában viselkedjen insomniás autistához méltón. Plusz egyen sütit, minden jelenetben, mert L nem L, ha nem vesz magához káros mennyiségű cukrot. Sajnos egyik reményem sem valósult meg, így az az L, akit én első pillanattól kedvenccé fogadtam, nem jelent meg ebben a sorozatban. A legrosszabb pedig az volt, hogy a színész képes lett volna rá, voltak jelenetei, amikor megcsillant a játékában az animében ismert karakter egy-egy momentuma, amikor Nearrel beszélgetett, amikor gyászolt, vagy bármilyen más okból magába fordult, egészen meg voltam vele elégedve. Továbbra is tetszik, és nagyon sokatmondó a kijelentése, hogy „A barátom vagy Light, és éppen ezért akarlak megállítani.” Mindenki tudta az animében is, hogy ugyanez járt a fejében, a kulcsfontosságú, hogy nem mondta ki, mert nem lett volna karakterhű, L olyan, aki nem tud ennyire megnyílni. A haláljelenete majdnem jó lett, aztán mégsem, és ekkor ürült ki a gyufásdoboz.
Tényleg azt sajnálom ebben a feldolgozásban, hogy volt benne potenciál. Egészen jó volt a szereposztás (bár az előző Live Action túltett rajta) ahogy írtam, ha nem tudjuk, hogy ez Death Note, akkor egy nagyon korrekt fantasy-krimit kapunk, amit tényleg érdemes megnézni. Aki esetleg nem ismeri a világot, annak is ajánlom, kedvcsinálónak remek lehet. De az animéhez hasonlítva harmatgyenge, és ezt tényleg nem nagyon lehet tompítani. Nekem egyszer nézős volt, de egyszer jó.

14 hozzászólás
Dreamborder

Szégyen, de nem láttam az animét. Így aztán nincs is mihez viszonyítanom a live actiont, csak saját magához. Az első három részig úgy gondoltam, hiába a remek szereposztás és sztori, én ezt nem fogom szeretni. Valahogy olyan vontatott volt, egyszerűen nem tudott lekötni. Félre is tettem egy jó időre, de aztán mégis rászántam magam a folytatásra, és ennek most már nagyon örülök. A 4. rész körül elkezdett egyre izgalmasabbá válni a helyzet és csak kapkodtam a fejem, hogy éppen L vagy Light van-e lépéselőnyben. Sok mindent helyesen tippeltem, de azért tudtak meglepetést is okozni bőven.
Sajnos a végén nem kerülhettük el a szükséges veszteségeket. spoiler
Szerettem a színészeket, igazán jó munkát végeztek. Yamaken szerintem abszolút jól hozta L karakterét, legalábbis amennyire emlékszem az alapján a néhány rész alapján, amit anno láttam. :) Teljesen jól felvette a magának való zseni szerepét. Az N-t játszó csaj sem volt semmi ezzel a kettős személyiséggel, de aki igazán megfogott, az a főszerepet játszó Kubota Masataka volt. Wow, nem semmi munka volt eljátszani, ahogy a kis visszahúzódó, csendes Yagami Light-ból a végére fanatikus Messiás-szindrómás srác lesz. spoiler
Összességében örülök, hogy megnéztem. 8 csillagot akartam adni sokáig, de megelőlegezem a 9-et. Lehet, hogy egyszer sorra kerül az anime is, ha szükséges, akkor majd maximum módosítok kicsit a csillagok számán. :)

7 hozzászólás
Janus 

Ezt a mesterművet sajnos nagyon kevesen ismerik. 2015-ben jött ki a Death note második adaptációjaként, ami a (úgy-ahogy) az anime eseményét követte. Ugye az amcsik is csináltak egy filmet, ami említésre se méltó, és a japánok is csináltak még egy filmet belőle, nos az is egy zseniális darab. A zene kiváló. A karakterek – bár eléggé más a személyiségük – zseniálisak. Lightot nagyon megkedveltem. Neart a mangában és az animében fölöslegesnek tartottam egy kicsit, itt viszont nagyon jó karaktere van. De a csúcspont az L. A kedvenc L-em. Pedig sokféleképpen láthattuk, de ez az L zseniális. imádom. Van pár negatívum (pl Ryuk, Mello, a CGI)
de attól függetlenül kötelező darab. Bár rengeteg helyen eltér az animétől, úgyhogy akit ez zavar, az ne nézze meg.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

L: A barátom vagy Light. Éppen ezért akarlak megállítani.

Valentine_Wiggin 

Matsuda: Miért nevezed mindig Ryugának?
Light: Ezen az álnéven mutatkozott be, mikor először találkoztunk.
Matsuda: De ha tudod, hogy álnév…
Light: Azt hiszem, Ryugát tartom igazán a barátomnak, nem pedig L-t.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján