Angel (1999–2004) 72

6 díj · 21 jelölés

A világszerte nagy sikerrel sugárzott Buffy, a vámpírok réme című sorozatból már jól ismert Angel a sorozat főhőse. Ő is vámpír, ám emberi lélekkel rendelkezik. Arra teszi fel életét, hogy korábbi bűneit jóvátegye és ezzel feloldozást nyerjen. Ezért Los Angelesbe költözik azzal a céllal, hogy a… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

David BoreanazAngel
Alexis DenisofWesley Wyndam-Pryce
Charisma CarpenterCordelia Chase
J. August RichardsCharles Gunn
James MarstersSpike
Adam BaldwinMarcus Hamilton
Alyson HanniganWillow Rosenberg
Jeremy RennerPenn
Eliza DushkuFaith
Andy HallettLorne

További szereplők

Kedvencelte 25

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

Chriss 

Emlékszem, ezt a sorozatot még az egyetemen kezdtem el nézni. :) Amy Ackert ekkor ismertem meg, aki máig kedvenc színésznőm. A kissé szétszórt Winifred Burkle szerepében egyszerűen zseniális :)

Rekuuu663

Hogy én hogy oda meg vissza voltam ettől a sorozattól…szerintem jobban sikerült, mint a Buffy. Ma már nem tudnám megnézni. :D

sirszalhasogato

Már két éve, hogy végignéztem a sorozatot, de még mindig megrázó erejű visszagondolni az utolsó évad történéseire. Sajnos a szálakat elvarrni sem itt, sem a folytatás képregényekben (http://moly.hu/sorozatok/angel-after-the-fall) nem sikerült, de az élmény ettől még maradandó. spoiler

Wee

Néhány évad tetszett, de voltak szereplők, akiktől kifejezetten falra másztam…

EBrody

A Buffynak a közelébe sem ér, de kaja közben el lehet nézegetni.

mvancsika 

A Buffy mellett és után muszáj volt az Angel -t is nézni. Ez jóval komolyabb, komorabb, inkább felnőtteknek szól. Ami rendben is van, hiszen én a szereplőkkel együtt nőttem fel.
Nem lett akkora kedvenc, mint a Buffy, de ennek a sorozatnak is megvoltak a maga nagy pillanatai.
A Theme Song pedig valami zseniális.

LoneWolf 

Mivel a Buffy spin-off szériája volt, így nem lehetett kihagyni és hozta is a színvonalát, szóval mondhatni, hogy ez a két sorozat kéz a kézben jár, ha az egyiket nézed, akkor a másikat is muszáj. Érdekesség, hogy az egyik részben feltűnik Jeremy Renner is, akit a Bosszúállók Sólyómszemeként ismerhetnek sokan.

Zea

Megkésve de nem olyan rég fejeztem be és 5 évad!

Nooji

Hogy én mennyire utálom, mikor úgy fejezik be egy sorozat évadát, hogy azt sugallják, lesz folytatása – oszt mégsem lesz…. Most itt állok, mint Travolta a Ponyvaregényből, és azon agyalok, hogy spoiler
Nos: természetesen Buffy kapcsán került fel a listámra a sorozat, igaz, nálam mindkettő kis fáziskéséssel: előbbit 12 éve láttam először elejétől végéig, de most, mielőtt nekikezdtem az Angelnek, azt is újranéztem – ami tekintve Angel történetvezetését, nem volt haszontalan. Természetesen azóta datálódik David Boreanaz iránti rajongásom kedvelésem is.A sorozat plakátja meg külön öröm volt, habár ismerve Buffy végét elképzelni sem tudtam, Spike hogy kerülhet újra a képbe…
A sztori jó volt, Boreanaz szigorúanráncolomahomlokoméssosemmosolygok karaktere néha már sok volt, Wesley és Cordelia fejlődéstörténete nekem kissé erőltetett, de Wesley-nek legalább jól állt. :)
Ezt nyilván nem azért nézi az ember, mert világmegváltó gondolatokra számít: retro hangulatot ad, néhány jó poénnal.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Liv_Lovely 

Wesley: Shanshu… Ha nem az amire gondolok, akkor tegyük fel hogy ez egy ősi magyar szó, ami a finnugor nyelvcsaládból származik. Ebben az esetben azt jelenti… halál.

1. évad 22. rész – A kezdet vége

Wesley: Sokféle címkét ragasztottak már rám, de azt, hogy paranoiás, még sohasem. (Csend.) Hacsak nem a hátam mögött mondogatják.

2. évad 2. rész – Tudsz róla, jártál ott?
Werehorse

Lilah: Funny thing about black and white. You mix it together and you get gray. And it doesn't matter how much white you try and put back in. You're never gonna get anything but gray.

4. évad 8. rész – Habeas Corpses
Werehorse

Willow (to Wesley): Oh, and it's the Marlboro Man. Or at least his extra-stubbly, mentally unstable, insomniac first cousin of-- for the love of Hecate, somebody stop me.

4. évad 15. rész – Orpheus
Werehorse

Angel: What? I'm not allowed to hit people?
Wesley: Not people capable of genocide.
Angel: Those are exactly the types of people I should be allowed to hit!

5. évad 1. rész – Conviction
Werehorse

Spike: The tingling in my forearms tells me she's too far gone to help. She's one of us now. She's a monster.
Angel: She's an innocent victim.
Spike: So were we, once upon a time.
Angel: Once upon a time.

5. évad 11. rész – Damage
Werehorse

Angel: I'm not gonna risk anybody I care about.
Spike: I'll go.
Angel: Okay.

5. évad 12. rész – You're Welcome
Werehorse

Angel: Because I'm not that guy! That guy is charming and funny and… emotionally useful. I'm the guy in a dark corner with the blood habit and the 200 years of psychic baggage.

5. évad 14. rész – Smile Time
Werehorse

Angel: The thing about atonement is, you never run out of chances. But you gotta take them. You can't hide in some hospital room and pretend it's all gonna go away, because it never will.

5. évad 17. rész – Underneath

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján