Tokyo Ghoul (Tokyo Ghoul 2.) (2014–2014) 96

Furcsa gyilkosságok történnek Tokyoban. Rémmesébe illő, maszkot viselő lények, ghoulok az elkövetők, akik teljesen beolvadnak a társadalomba. Egy átlagos, egyetemi diák, Kaneki megismerkedik egy hasonló érdeklődésű lánnyal, Rizével, de nem tudja, hogy ez a találkozás egy éjszaka alatt… [tovább]

Japán · Magyar

Képek 23

Szereposztás

Hanae NatsukiKaneki Ken (hang)
Amamiya SoraKirishima Touka (hang)
Konishi KatsuyukiAmon Koutarou (hang)
Morohoshi SumireFueguchi Hinami (hang)
Hanazawa KanaKamishiro Rize (hang)
Kaji YukiKirishima Ayato (hang)
Ookawa TooruMado Kureo (hang)
Toyonaga ToshiyukiNagachika Hideyoshi (hang)
Asanuma ShintaroNishio Nishiki (hang)
Kugimiya RieSuzuya Juuzou (hang)

További szereplők

Kedvencelte 43

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Végre rászántam magam, hogy írjak róla egy értékelést. Az első évad után egy ideig túl friss volt az élmény, hogy kezdjek vele valamit, így azt hiszem, csak most jött el az ideje.
Először is, brutális volt. Ezt jobb, ha kiemelem, nagyon, nagyon véres, és néhol ez már több volt, mint amit az én gyomrom még be tud venni. Ez egyébként nem feltétlen gond, az Attack on Titan bebizonyította, hogy létezik egy határmezsgye a brutalitás, az akció és a mély mondanivaló határán, amelyen hibátlanul el lehet lavírozni, és meg lehet találni azt az arany középutat, ahol a néző elfelejtkezik a kiakasztó mennyiségű vérről, és csak a következő epizóddal törődik. A Tokyo Ghoul eleinte úgy tűnt, megtalálja ezt a határmezsgyét, és maga is elkezd lavírozni rajta, talán fent is marad, de végül, nagy bánatomra csúnyán átesett a brutalitás és az akció oldalára a mély mondanivalóéról. Még szépíthet, időközben elkezdtem olvasni a mangát, és kezdem úgy érezni, hogy tényleg csak az az egy jelenet ütötte ki ennyire a mércét, de sajnos az nagyon rossz pontokat hozott.
Ami a szereplőgárdát illeti, nagyon sokféle, nagyon különleges karakter van, Tsukiyama kivételével mindenkiben találtam valami szerethetőt. Ő annyira idegesített, hogy az ismét egy új mércét igényel, de szerencsére nem szerepelt annyira sokat. Kaneki, mint főhős eleinte esetlen, teljesen elveszett a világban, de pont ez tette szerethetővé. Ha bármilyen átlagemberből lenne egyik napról a másikra ilyen hibrid, nem állna neki hirtelen megváltani a világot, meg lenne rémülve, és keresné az okát, hogy miért történt ez vele, pont, mint Kaneki. A másik személyisége, Rize pedig az avatar univerzum Azuláját juttatta eszembe, stílusa, megszólalásai is nagyon hasonlítottak.
Touka teljes mértékben szerethető figura, nagyon tetszett, hogy milyen áldozatokra volt képes azért, hogy barátságokat köthessen az emberekkel, és beilleszkedjen közéjük. A mellékszereplők, Uta, Yomo, Hide, Nishiki teljesen egyediek és szerethetőek, a CCG-ből pedig egyedül Mado nem volt szimpatikus. Amon is teljesen megérthető, és nehéz helyzetű figura, Suzuya pedig az egyik kedvencem, hiába néz ki úgy, mintha lány lenne, és hiába érzem azt, hogy nem egy kereke hiányzik, hanem mind a négy.
Összességében nyolcast merek rá adni. Kell a két csillag levonás, mert nem találta meg azt a remek középutat, de nem szeretném jobban lehúzni, mert ettől függetlenül megragadó a világ, izgalmas a történet, sok pillanatban gyönyörű az animáció (a kevésbé véres pillanatokban), és benne rejlik a lehetőség, hogy még foglalkozzon a rengeteg kérdéssel, amit feldobott. Ha kiolvastam a mangát, mindenképpen folytatom majd.

5 hozzászólás
Nihilchan 

Ennek az animének nagyobb a füstje, mint a lángja. Őszintén, a tizenkettedik epizód tetszett a legjobban, meg a Pinto OVA, a többi meg nézette magát, de nem hozott lázba. A cselekmény izgalmas ugyan, de az első évad mondjuk elég semmitmondó lett, ráadásul a legizgalmasabb résznél fejezték be. Nagyon sok szereplőt vonultatott fel és pont azokkal nem kezdett sok mindent eddig, akik engem érdekeltek volna. Én Kaneki Kentől rosszul vagyok, kifejezetten utálom a hozzá hasonló, mindenen siránkozó és drámázó, túl jóhiszemű (vagyis tipikus) főszereplőket. Az utolsó részben mondjuk epic volt, szóval azt azért élveztem. A másik karakter, akitől falnak megyek, az Touka-chan. Tehát nem szeretem a két főszereplőt, ami elég nagy szívás.
Úgy érzem, hogy a sztorit igazából elvitte a brutalitás és a vér és nem voltak jól kihasználva a lehetőségek. (Bár a hentelés helyett engem alapból jobban érdekelt a pszichés rész.) Mondjuk hátra van még pár évad, szóval akármi lehet. Nézette magát, de nem a cselekmény miatt; én a karakterekre voltam kíváncsi. Nem igazán tudom, mit gondoljak róla, mert jó volt ugyan, de messze nem a legjobb horror anime, amit valaha láttam. Látványos meg minden, de számomra nem az igazi, sajnos. Bár lehet, hogy sokkal jobban tudnám kedvelni az egész sztorit, ha nem Kaneki és Touka lennének a középpontban.
A legpozitívabb dolog egyébként az évadban a kegyetlenül menő, hangulatos opening és a kiváló seiyuu gárda.

3 hozzászólás
pvik13 

Jahjj kár hogy ez eddig kimaradt az életemből :D Na meg persze a hypeot is megérdemli maga körül ami leginkább a baráti körömben jelen volt és már ezért is de meg kellett néznem. Hmm Kaneki nagy érdekes és meglepetéseket nyújtó karakter nagyon megszerettem meg Hidet is :3 Touka az a megvan a saját világa szereplő de mégis érdekes ahogy kb a többi szereplő is mondjuk Tsut kivéve :P és igen ehhez hasonló storyt nem láttam még és hát mi nem jobb egy újdonságnál?? :DD Na meg ezt az op-t sem feledem ^^

Echo 

Már rég meg kellett volna néznem ezt az animèt.
Kaneki karakterével nem igazán tudtam megbarátkozni,de az utolsó részben nagyon király volt, remélem a folytatásban is ilyen marad.
Touka volt még akire kíváncsi lettem. Tetszett a karaktere.
A történet érdekes és elég beteg (bár ez nem meglepő). És hát poén volt Jason karaktere, főleg amikor maszkban volt.

lklk

Nem hittem, hogy nekem ez be fog jönni, mert a dráma és a horror címke is rajta van az animén, az előbbivel pedig elég rossz kapcsolatom van, az utóbbit pedig akárhányszor nézni akartam, valahogy nem ment.
Ez az anime ennek ellenére is felkerült a kedvenceim listájára, hiszen minden percét élveztem, és az a húsz perc részenként elég rövidnek tűnt.
A vége viszont kiakasztó, remélem azért folytatni fogják.
Említenem sem kell, hogy a mangát már olvasom. :D

Netta88 

Nem a legjobb, de mégis nézeti magát. Érdekes az alapsztori, a téma és kellően véres is – talán még túlzottan is kicsit- egy horror animéhez. Kanekivel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Nem szeretem, ahogy szenved, de egyben meg is értem őt. Nem könnyű feldolgozni azt, ami történt vele. Ennek ellenére nem lett a kedvenc szereplőm, ahogy sokan mások sem. Talán Nishikit, Ayatot és Amon-t tudtam jobban megkedvelni.
Az anime nem volt rossz, de nem is várom tűkön ülve a folytatást. Anno mikor először néztem akkor sem vártam, és most sem érzek késztetést rá, hogy azonnal nekiüljek és folytassam, csak a kihívás miatt szorít az idő xD

4 hozzászólás
Cendrillon0002 

Kap egy erős négyest.
Nagyon véres és durva, néha már irreálisan sok vér folyik benne. Az alapötlet egyébként nagyon jó, rengeteg morális kérdést felvet és erős a sorozatnak a társadalomkritikája, mivel ez az alternatív valóság elég sok mindenre reflektálhat.
A szereplők személyisége jól ki lett dolgozva. Senkinek sincs könnyű helyzete, néhányan pedig mentális problémákkal is küzdenek közülük.
A rajzok és az animáció nagyon szépek, amikor éppen nem valakinek a belét tépik ki, az opening illik a történethez is. Voltak benne szép és felemelő, érzelmesebb pillanatok is ( a kedvencem Hinami olvasásórái voltak, meg a gyerekkori flashbackek), de onnantól, hogy Kaneki éhes lett, szinte az egész vérbe fulladt és néha fárasztónak is találtam, pedig két nap alatt ledaráltam (szünet van szerencsére).
Lehet, hogy folytatom, de a vége már több volt a sok(k)nál, szerintem ennél sokkal-sokkal többet ki lehetett volna hozni, de így se rossz.
Szigorúan 18 év fölött, nem véletlen a korhatár….

Kiskakukk 

Ha már az anime nagy része az „étel” körül forog, hadd értékeljem én is egy kajás hasonlattal.
A Tokyo Ghoul olyan, mint egy középszerűen elkészített sütemény. Megvannak a hozzávalók, amiktől isteni finom lehetne, de végül túl kevés benne a cukor, a kakaó, a tojás..és még a sütésnél ki is szárították, így aztán kissé nyögvenyelősen eszi az ember.

Szóval ilyen ez a sorozat. Az alapötlet nagyon jó, de „elvérzik” a karaktereken (a legtöbbjük annyira semmilyen), a nonstop drámázáson és hogy olyan fantáziátlanul, unalmasan alakítják a sztorit. Nekem a csihi-puhi és a hókuszpókusz is kissé soknak tűnt. A horror részek rendben vannak.

Egyébként nézhető sorozat, de nekem nem mutatott semmi kiemelkedőt ez az első évad. (A mangáját is olvastam egy darabig, az se hozott lázba különösebben.)

4 csillagot adnék rá szívem szerint, de megadom az 5 csillagot, mert azért voltak benne nagyon jó momentumok. Az első rész építési területes jelenetsora nagyon jó volt, tetszett a piperkőc, véres szalvétára izguló elmebeteg és a szemüveges, köcsög felsőbb éves kis titka is. spoiler Az nagyon cuki volt. :D

Ercsusz 

Eléggé tartottam ettől az animétől, mert mikor anno bátyám nézte, láttam pár részletet és hát elég horrorisztikusak voltak. Viszont amikor kértem, hogy ajánljon valami jót, rögtön ez volt az első, amit mondott, úgyhogy adtam neki egy esélyt. És milyen jól tettem.
Azt azért el kell mondanom, hogy szerencsére jó gyomrom van ezekhez a véres dolgokhoz, de volt egy jelenet, amit már én is alig bírtam. Mégpedig amikor Kanekit spoiler Az egy dolog, hogy végig valaki püföli, nade ott az, ami volt, nagyon brutális lett.
Amin talán a legtöbbet nevettem az volt, amikor Tsukiyama közölte Toukaval, hogy megfogadta a tanácsát és spoiler :)
A legjobban az tetszett az egészben, hogy habár semmi nem volt megmagyarázva, de a történet úgy van kidolgozva, hogy ha valaki figyel, rájön a legtöbb dologra.
A végső csata vagy inkább mondom csatáknak, na azok nagyon jól sikerültek. Kiderült a Bagoly tényleges kiléte és a zsugorodásának oka is. Azt azért nem értem, hogy lett valakiből ekkora valami (gondolok itt a nagyobbra). Hide kiléte a csata alatt valahogy számomra nem esett le, csak mikor már a kávézóban voltak. Nade ott a vér csöpögésének forrásán is meglepődtem.
A 2. évad vége meg üvölt a folytatásért! spoiler

Alicia

Félve álltam neki, de nekem nagyon tetszett!
A főcímdaltól egyszerűen odáig vagyok meg vissza, előbb szerettem, mint hogy láttam volna az animét, vagy tudtam volna, hogy ennek a zenéje. Zseniális, nagyon jó, és abszolút passzol.
Nagyon lassan haladt a sorozat, és én végig csak azt vártam, hogy mikor lesz már Kanekiből a fehér hajú Kaneki. Mostanra rájöttem, hogy itt igazából ez egy évadnak tudható be, és folytköv. Úgyhogy bár az eleje lassú volt, a vége annyira jól sikerült, főleg az utolsó 10 perc, hogy csak néztem.
A kávézóbelieket nagyon megszerettem, nagyon szimpatikus volt még rajtuk kívül Uta (első pillantásra imádom kategória nyertes) és Hide. Kaneki nagyon esetlen az elején, és tényleg majdhogynem vicces, ahogy próbál küzdeni, és tudja is magáról, hogy hol a helye, és mire képes. Ettől annyira kedvelhető. Valószínűleg mindenki így reagálna elsőre.
Nagyon féltem, hogy félni fogok, meg ijesztő lesz, de szerencsére nem. Egyedül attól a féregtől akadtam ki kissé, de igyekeztem hosszan pislogni pont akkor.
Mától pedig fel fog állni a szőr a hátamon attól, hogy „mennyi ezer mínusz hét?”.


Népszerű idézetek

lklk

(…) Megtámadjuk és megöljük egymást ebben a világban. A tetteinket különböző eszmékkel próbáljuk igazolni. De egyetlen eszme sem adhat okot arra, hogy megöljünk egy másik személyt. Egy élet kioltása mindig egyenlő lesz a gonosszal.

Valentine_Wiggin 

Kaneki: Jobb, ha bántanak, mintha te bántanál másokat. A jó embereknek ennyi elég, hogy boldogok legyenek.

Néha eljön a pillanat, mikor sorsára kell hagynod valamit, hogy valami mást megóvhass. (…) Másokat kell felfalnod, ha élni akarsz.

Valentine_Wiggin 

Rize: A világ minden hibája az egyéniség valamely hiányosságából fakad.

(…) A könyvek jók, nem? Elolvasok egy mondatot, és máris elvesztem a különböző álmok közt. Én úgy gondolom, az irodalom lehetővé teszi az olvasónak, hogy mély élvezettel közelebb kerüljön az íróhoz. És így, szabadon járjuk a történetek világát, a történet fonalának helyéről. És csak akkor, ha elmerülsz a könyvek világában, akár azt is elfelejtheted, ki vagy valójában.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Kaneki: Azt hiszem, ha anya és lánya így szeretheti egymást, akkor mindegy, hogy ghoulokról, vagy emberekről van szó. Bár így gondolkozna az egész világ.

Valentine_Wiggin 

Kaneki: Rájöttem, hogy ha valaki meghal, legyen ghoul vagy ember… ha ismerem, nekem mindenképpen fájni fog.

Valentine_Wiggin 

Touka: Én csak élni akarok, élni, mint maguk. Ehhez pedig ennem kell, mit tehetek én arról, hogy csak emberhúst ehetek? Hogyan tartsam fenn magam, hogyan éljek maga szerint? Hogyan élhet bárki, ilyen testbe zárva?

Valentine_Wiggin 

Touka: Én megértem, ha egy olyan gyilkos hal meg, mint én. De ha valaki ártatlan, azt nem bírom elviselni.

Még mindig jobb ha bántanának, mintha te bántanál másokat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján