Shingeki no Kyojin (Attack on Titan 1.) (2013–2013) 107

Attack on Titan · 進撃の巨人
24' · japán · akció, sci-fi, animációs, dráma, fantasy, sorozat, horror, anime 18
1 évad · 25 rész

Évszázadokkal ezelőtt…
…az emberi fajt csaknem kiirtották a jellemzően tízemeletnyi magas, ijesztően eltökélt tekintetű, az emberekre főtáplálékként tekintő titánok. Ennek következtében a fent maradt populációt gigászian magas, vaskos falakkal kerítették körbe, hogy ezáltal a nép… [tovább]

angol

Képek 35

Szereposztás

Kaji YukiEren Yäger (hang)
Ishikawa YuiMikasa Ackerman (hang)
Kamiya HiroshiLevi Ackerman
Inoue MarinaArmin Arlelt
Ono DaisukeErwin Smith
Paku RomiHanji Zoe
Taniyama KishouJean Kirschtein
Shimamura YuuAnnie Leonhardt
Kobayashi YuuSasha Blouse
Shimono HiroConnie Springer

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 71

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Odáig meg vissza! Minden egyes momentumát nem dicsérném végig. De csak, hogy egyet kiemeljek, aminek mellesleg semmi köze a sztorihoz… Az opening (1)… Valami kegyetlen jó!
Gyanútlanul elkezdtem nézni. Felcsendült a dallam és már lúdbőröztem. És szerencsére ez után a történet sem hagyott cserben.

Riara

Zseniális anime, ha akarnék se tudnék hibát találni benne. Vannak megválaszolatlan kérdések, de mivel a manga még fut és már kijött a második évad is, ezekre gondolom választ fogunk majd kapni, szóval tényleg nincs kivetnivaló benne. :)

A történet néha kiszámítható volt, de azért tudott meglepetéseket okozni. A harcjeleneteknél mindig a körmeimet rágtam, mert már az első részből kiderült, hogy ez az anime nem kíméli a szereplőket. Voltak durva halálok, illetve csak olyanok voltak, de ez nem ment az anime rovására, sőt! Tetszett a világfelépítés, mondjuk az óriásokat és az egész helyzetet illetően rengeteg kérdésem van, de sok lehetőség van benne. Örültem, hogy ennyire reálisan mutatták be az emberiséget, világvége ide vagy oda, az ember természete nem változik, mindig lesznek olyanok akiket csak a hatalom és pénz motivál, de olyanok is akik azért felül tudnak kerekedni ezen, és megpróbálják jobbá tenni a világot. Jean ezért is vált kedvenccé, mert ő fejlődött a legtöbbet a történet folyamán. De a többieket is bírtam, bár félek megszeretni a szereplőket, még ha eddig a fontosabbakat kímélték is.

A zenéről csak áradozni lehet, az első op a legkedvencebb openingemmé vált, kár hogy lecserélték. A betétdalokat nagyon eltalálták, nagyon sokat hozzátettek az animéhez.
A rajzolás először furcsa volt, de aztán az is megtetszett, a vége felé már egyenesen gyönyörűnek találtam. :D Nagyon illet a történethez, és úgy be tudta mutatni a szereplők érzelmeit, hogy sokszor csak azért könnyeztem meg egy-egy szereplő arcát, mert teljesen át tudtam érezni a társaik fájdalmát. Az is tetszett, hogy a bajtársiasságon volt a hangsúly, és nem a szerelmen, ahogy sok animében.

Az tény, hogy kell hozzá egy erősebb idegzet, de attól még ajánlom mindenkinek, mert szerintem tényleg egy kiemelkedő alkotás! :)

Nihilchan92

Nem most láttam először, de mivel a megjelenésekor követtem, most pedig szeretném a többi évadot is látni, úgy éreztem, fel kell frissítenem az emlékeimet. Meglepődtem azon, hogy sok minden eszembe jutott, bár néha eltévedtem a történésekben, mert a mangát tovább olvastam. Mindenesetre most jobban tetszett, mint régen.

Az biztos, hogy nagyon különlegesnek tartom a történetet; sablonosnak egyáltalán nem nevezhető, érdekfeszítő és izgalmas is. A grafika nekem nagyon tetszik, ugyanakkor a szimpla óriások többségét viccesnek tartom, vagy az ábrázatuk vagy a mozgásuk miatt. Az első opening mára már klasszikusnak számít, a másodikat viszont nem kedvelem.

A szereplők közül jobban érdekelnek a mellékszálak, én Erent irritálónak tartom, Mikasát pedig szimplán nem kedvelem. A többiekkel nincs gondom. Bár ez a huszonöt rész végig nagyon izgalmas, bőven van még a sztoriban, szóval örülök, hogy most már folytathatom is a második évaddal.

Voltak benne megrázó és drámai részek, ezek valószínűleg azért nem hatottak meg, mert fel voltam rájuk készülve. Kíváncsi vagyok, meddig tart a mangás ismeretem és hol ér utol az anime, Tudom, hogy sokak szerint nagyobb a füstje, mint a lángja, de én őszintén tudom szeretni ezt az animét.

Valentine_Wiggin 

Fantasztikus volt, bár az elején voltak fenntartásaim. Kissé YA hangulatúnak éreztem az óriásos poszt-apokaliptikát és a tinédzser főhősöket, de öt rész alatt annyira feltornázta magát, hogy szinte egyhuzamban daráltam végig az egészet. Ha nem is Death Note, vagy Death Parade szinten, de mindenképpen imádtam, a karakterek fantasztikusak, a történet izgalmas, és a rengeteg akció mellett sem nélkülözi az erkölcsi mondanivalót, ami leginkább a bajtársi hűségről, és a katonák közti barátságról szól (és leginkább Levi és Jean karakterén keresztül persze a vezető szerepéről is, avagy melyik helyzetben hozható meg a döntés, hogy az ember valakit hátrahagy a többiek megmentése érdekében?). És persze mindenképp várom a második évadot, látszik, hogy messze nincs még vége…
Kiegészítés: Az első évadról elkészültek az elemzések, bár időközben olvastam a mangákat is, valószínűleg az elkövetkezendő eseményeket inkább a második évaddal elemzem majd.
1. rész: http://todaywiggin.gportal.hu/gindex.php…
2. rész: http://todaywiggin.gportal.hu/gindex.php… Az elemzés végén írok egy keveset a Live Action filmekről is, de összességében inkább az animére, és az OVA epizódokra fókuszáltam.

RavenShadowy 

Tulajdonképpen a második évad közeledte miatt kezdtem bele, s a húgom is ajánlotta már egy ideje, így gondoltam, hogy már nagyon bele kéne kezdeni. Ha nem kezdtem volna bele, valószínű, hogy még mindig csak a várólistámon csücsülne. Eleinte tartózkodtam az animét körülvevő hype miatt, de végül nem bántam meg, hogy megnéztem. Nem hittem volna, hogy ennyire magával fog ragadni. A történet fantasztikus, a zenék csodásak, és az OP/ED dalok valami zseniálisak! Azóta is hallgatom őket!

_Norbi

Az egyik legjobb anime! Nem egy bonyolult alkotás. Nem is igazán kiemelkedő. De odab.sz. Rendesen!

Cendrillon0002 

Csillagos ötös/huszas/ 10/10-re vizsgázott nálam ez a sorozat. Az elején nagyon Tűz és jég dala feelingem volt, a környezet és a naturalista ábrázolás miatt. Egy hét alatt daráltam le az első évadot, folytatom majd, ha leérettségiztem. Eddig nagyon tetszik.

Hiranneth

Na, ez tipikusan az az anime volt számomra, amit azért néztem végig, mert az első résznél kiakadtam, mint a taxióra. És kíváncsi voltam, hogy a számomra furcsának/értelmetlennek tűnő dolgokat meg tudja-e úgy magyarázni, hogy az hihető legyen. Voltak kérdések, amiket igen, de még van jó pár, ami megválaszolatlan maradt.

3 hozzászólás
flamepetals

Wow. Az a zene. Főleg az első opening, de az összes betét és a második op is zseniális.
Azért a csavarokat egy kicsit korábban kitaláltam, mint a szereplők, de ettől függetlenül érdekes. Meg az is, hogy nem igazán a halál az ami megráz, hanem utána a hozzátartozók reakciója, az, hogy várják, hogy hazatérjenek… Pedig az ember végig reménykedik, hogy talán majd ők életben maradnak. De nem.
Az én személyes kedvencem Jean, mert kell egy ellenpont, és a karakterfejlődés szempontjából sem utolsó példa.
Kíváncsi vagyok, hogy mi van abban a pincében, és mégis miről szól ez az egész. Remélem hamarosan befejezik a mangát, és végre kijön a második évad

Amúgy a japánoknak az alternatív világokban levő hadseregekről mindig a németek jutnak az eszükbe? Nekem feldobta a félig német op a napom, meg a többnyire német nevek is. A Meine Liebe-be is ez volt. Kell egy kis változatosság az angol mellett :D

Kiskakukk 

Namármost én szeretem a brutálisabb dolgokat, de ez az anime nagyon nem jött be. Pedig jó az alpötlet, de egyszerűen untam, olyan hatásvadász az egész, a szereplők meg egytől-egyig unszimpatikusak. Tettem egy próbát a mangájával, valahol a negyedik kötet környékén azt is feladtam.

Majd valamikor talán újra nekifutok.


Népszerű idézetek

Zakuro 

Mikasa: Ha nem sikerül, akkor meghalok. De ha nyerek, életben maradok. Ha nem küzdök, nem nyerhetek.

Valentine_Wiggin 

Armin: Sosem szerettem a jó ember, rossz ember megnevezést. Mindegy, mit teszel, lesz aki így néz rád, lesz aki úgy…

_Sophie_

Azon a napon az emberiség emlékeztetőt kapott a Tőlük való félelmünket illetően,
és a falnak nevezett ketrecbe zártságunk szégyenéről.

Valentine_Wiggin 

Marco: Nem vagy erős, ezért megérted a gyengék érzéseit. Ezért tudsz jó döntést hozni, és ezért vagy jó vezető.

Valentine_Wiggin 

Levi: Nem tudom, mi a helyes döntés. Sosem tudtam. Csak hiszek a képességeimben, és megbízom a bajtársaimban.

Zakuro 

– Hé, te meg mit csináltál a ruhámmal? Mit töröltél bele?!
– Az emberiségbe vetett hitemet.

Valentine_Wiggin 

Eren: Reméljük, nem veszik észre a Jean-nal történt cserémet. Bár kétlem, hogy sokáig tudnánk titkolni. Nem is hasonlítunk.
Armin: Dehogynem. Mindkettőtöknek bűnöző kinézete, és gyilkos tekintete van.

Valentine_Wiggin 

Hange: Ha valamit nem értesz, tanuld meg. Ezért megéri kockáztatni az életedet.

Zakuro 

Armin: Eren, emlékszel még arra, amit Jean korábban mondott? Hacsak nem mondasz le valamiről, nem leszel képes semmit sem megváltoztatni.

Valentine_Wiggin 

Te azért nem tudtad megmenteni az anyádat, mert gyenge vagy. Én pedig azért nem, mert nem voltam elég bátor.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján