Shingeki no Kyojin (Attack on Titan 1.) (2015) 21

Attack on Titan · 進撃の巨人
japán · sci-fi, fantasy, horror

Egy poszt-apokaliptikus világban, amit megszálltak a hatalmas méretű, humanoid lények, a titánok, Eren csatlakozik a Felderítő Egységhez, hogy megbosszulja az otthona pusztulását.

japán · angol
japán

Képek 6

Szereposztás

Miura HarumaEren
Mizuhara KikoMikasa
Hongo KanataArmin
Hasegawa HirokiShikishima
Ishihara SatomiHanji
Sakuraba NanamiSasha
Miura TakahiroJean
Matsuo SatoruSannagi
Watanabe ShuuFukushi
Hirdetés

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Amennyire imádtam az eredetit, annyira elborzasztott ez. Az egész nézhetőre sikeredett Kenshin és Death Note adaptációkat követően reméltem, hogy ebből is hasonlóan élvezhető darab lesz, de az A+ helyett ez sajnos egy ZS kategóriás alkotás, az átírt sztoritól kezdve, az ócska effektekteken és gyenge színészi játékon keresztül, az erőltetett romantikus szálig. Nem tudom, hogy gondolták ezt, de az egyszer használjuk a geart, egyszer nem féle baki, plusz a tankok és egyéb modern fegyverek már-már egy egyszerű háborús film szintjére húzták az egészet, hogy a többi hibájáról ne is beszéljünk. Lehet a 3 csillaggal még kedves voltam, de egy szerintem „megfilmesíthetetlen” mű első próbálkozásáról van szó, tehát ennyit talán még kaphat.

3 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Essünk túl az alapvető hibákon: Mindenki japán (még a titánok is). Értem én, hogy technikai okok, de a film alaphelyzete megkívánja, hogy sok különböző nemzetiségű ember legyen együtt. Legalább egy szőke parókát adhattak volna az elvileg német karakterekre.
Másrészt pedig a film nélkülöz minden logikát. A sorozatban, kívül vannak titánok, értelemszerűen felderítjük a terepet, hogy megtudjuk mit tehetünk ellenük, és adott esetben hogyan védekezünk, ha bent is megjelennének. Itt nem. Itt elvagyunk a fal mögött, és nem is feltételezzük, hogy talán azok az óriások nem fognak figyelmen kívül hagyni egy ekkora ember csoportot. Mindenhol látszódnak a posztapokaliptika nyomok, így pont hihetetlen, hogy egyszerűen visszasüllyedjenek a középkor és a tizenkilencedik század keverékének szintjére. Ha ott van egy rozsdásodó helikopter, meg egy rozsdásodó bomba, megvizsgálnák, és felbecsülhetetlen előnyre tennének szert… Egyik pillanatban arról beszélgetnek, milyen jó a belső falon belül, a másikban meg ki akarnak menni a külsőn is kívülre… hol van itt a logika?
És persze a karakterek… Sasha és Armin egészen jók lettek. Rendben, Armin nem annyira népszerűtlen, mint a sorozatban, de a személyiségük megmaradt, és végül is jót alakítanak a színészek. A többiekkel már komoly gondok vannak. Eren egyszerűen ripacs. Túljátssza a legtöbb jelenetét, és mégsem érzem rajta sem a karakterfejlődést, amit sorozatbeli párján, sem azt az elszántságot és szorgalmat, amivel ott tanult. Mikasa elvesztette azt a stílust és lendületet, ami szimpatikussá tette, és elvileg kiemelkedő képességei mellett is képes több jelenetben is tipikus „gyenge nő” szerepbe kerülni. Hange teljesen zakkant, csak ez a sorozattal ellentétben nem hat pozitívumnak. Levi… pardon, Shikisima. Erre mit lehet mondani? Miért kellett ezt a karaktert kicserélni, és ha már muszáj volt, miért egy ilyen irritáló figurával? És akkor még a beleerőszakolt szerelmi szálakról nem is ejtettünk szót…
Összességében, nem vagyok kíváncsi a folytatásra. A sorozat nem ilyen adaptációt érdemelt volna, szomorú látni, hogy ennyire elrontották.

1 hozzászólás
Kiskakukk 

Huhjujujuj, aztarohadt… XD Tudtam, hogy rossz a híre, de előtört belőlem a kíváncsi mazochista… A mangáját olvastam egy darabig, a sztorit kicsit kapizsgálom… Nade ez mi a túró volt? Totál megkutyultak mindent. A színészi játék egész egyszerűen szar. A cgi is elég ratyi. A hab a tortán pedig…. nem,nem is….a meggyszem a hab tetején: a titánok. Hát én majd' bepisiltem a röhögéstől. A debil fejeken vihogva nevettem, de mikor még arra is lusták voltak a készítők, hogy eltorzítsák a vonásaikat a titánoknak, na akkor egyik-másik pont úgy festett, mintha egy gigászi, dagadt átlagember egy McDonald's ablakából vigyorogna ki a nézőre. Istenem, de jót nevettem. Fáj a hasam. Lefolyt a sminkem.

A szomszéd biztos összezavarodott: halálsikolyok meg tragikus zene hallatszik át és még valami oda nem illő vinnyogó röhögés. :D

2 hozzászólás
Leah 

A titánok miatt jó volt de a többi..
áhh ne máár >,<

Ezért újra kell néznem az első 4 részt h feltudjam dolgozni :DDD

2 hozzászólás
Zakuro 

Aha, aha, aha…
Egyszer régen, nagyon régen, @Valentine_Wiggin azt mondta, ne nézzem meg – én erre rábólintottam, hogy jó, nem fogom. Eddig tartott… Egyszerűen nem bírtam a kíváncsiságommal – plusz, mivel itt a vizsgaidőszak, úgy voltam vele, két magolás közt engedek mazochista hajlamaimnak és önkínzásba kezdek.
Le kell szögeznem: annyira nem lett rossz, mint amit vártam; de olyan jó se, mint amilyen lehetett volna.
Az első, amit arcul ütött, az a hirtelen jött modernizmus – bikinis nő, elem, terepjárók… A kiképzőtábor meg engem valami náci egységre emlékeztetett: piros zászló (csak horogkereszt nélkül), bokáig érő kabát, stb.
Aztán jönnek a titánok – és ezzel együtt egy pozitívum: egész jól néznek ki. Ha hanyagolják az őket kísérő sátáni kacajokat, akár remekek is lehettek volna.
A harci jelenetek jók, kellően megrázóak, jól koreografáltak és véresek.
A zene is tetszett, nagyon szép.
Ennyit a pozitívumokról. A többi, hááát…
Eleve érdekes volt számomra, hogy ott dekkolnak immár 100 éve a falak mögött és egyszer, azaz egyszer sem merészkedtek ki – egyesek már azt sem hiszik el, hogy vannak titánok. Az is furcsa, hogy 2 év kiképzés után, mikor menekülni kell, jön az isteni szikra: talán használhatnánk a 3D manővert is?*facepalm* Komolyan, mint akik életükben nem használták. Sasha meg a nyilaival… Amíg szemre ment, oké, de ő se gondolhatta komolyan, hogy ez beválik. Mintha egy bottal akarná megpiszkálni őket.
A színvilág pocsék, állandóan sötét van, és minden szürke. Minek? A sorozatban pont az adta meg a dolog ízét, hogy egy látszólag gyönyörű, színes világ, mégsem idilli, hanem veszély less rád mindenhonnan.
Ahogy haladunk előre, úgy nő a fuck logic és WTF? jelenetek száma. A karakterek meg… Nem mondom, hogy rosszak, egyeseket egész jól eltaláltak, a színészi játék is többé-kevésbé elmegy – kivéve a főszereplőt. Eren alapból egy olyan karakter, akinél nagyon könnyen el lehet vinni az egészet ripacskodásba, ha nem megfelelő színész kapja. És itt most ez volt a helyzet. Hanjit meg mintha összemosták volna Sashával, de az a vicc, hogy Sasha is itt van. Akkor meg minek? Armin viszont jó volt.
És akit a végére hagytam: Shikisima (aka Levi, csak inkognitóban – milyen kis ravaszak, adnak neki másik nevet, hátha nem ismerjük meg! Jelzem, ez amúgy valakiknél bevált. Indavideón sokan kérdezték, hol van Levi? Nem akartam mondani, hogy ott van ő, csak teljesen kiherélve). Gratulálok, hogy a sorozat egyik legjobb és legmesteribben megalkotott karakteréből sikerült egy irritáló kis p*csfejet csinálni! Flegmának itt is flegma, de állandóan vigyorog, beleugrik egy pocsolyába (!!!), pont lesz*rja a körülötte lévőket – pedig az a lényege a karakternek, hogy mennyire szívén viseli a körülötte lévők sorsát, ha nem is mutatja és tiszteli az emberi életet. Oké, elismerem, nem egy könnyű karakter, nehéz visszaadni, de hogy ennyire ne is próbálkozzanak… Kész röhej.
Ó, és van második rész is! Magamat ismerve tuti megnézem – még bőven maradtak ép idegeim, hulljon a férgese!

1 hozzászólás
Szyszyyy

Na, jó…
Ez meg mi a fene akart lenni?
Most komolyan soroljak fel mindent, ami nem tetszett? Hm… Akkor itt fogok ülni holnap estig is.
Azon kívül, hogy vannak titánok és meghagyták a szereplők nevét… Na, ezen kívül semmi köze nincs az eredeti műhöz. SEMMI! Pedig az elején még nem is kezdődött olyan rosszul. Az giga óriás megjelenése még tetszett. De utána…
Alapból mekkora butaság már az, hogy azt mondják; Áh… Már 100 éve nem láttunk óriást, szerintem nem is léteznek. Ilyen az eredetiben nincs. Plusz itt az elején nincsenek olyan összetett katonai egységek sem… Meg a falnak nem lehet a közelébe menni? Lehet, hogy én emlékszem rosszul(mivel régen láttam). De nem úgy volt, hogy ott is katonák voltak és őrködtek?
Aztán meg ott van Mikasa… Na az… Az mi volt? O.o
Ilyen otromba változtatást szerintem még életemben nem láttam. (Mármint persze alapjáraton jó az ötlet, de ha már egyszer adaptáció… Akkor ekkorát ne változtassanak már.) Mondjuk lehet, hogy itt a túlzott fanatizmusom is beszél.
Amúgy meg a karakterek nagyon ki lettek forgatva önmagukból. Egyáltalán nem úgy viselkedtek, ahogy az animében, mangában. Főleg Eren…
Plusz én nagyon bírom a színészt, aki alakította(Miura Haruma ) a legtöbb filmjét láttam már. Most viszont kissé csalódtam benne. Egyes jeleneteket annyira furán adott elő.
Szóval én maradok az animénél. Pedig mennyire vártam a filmet. Lehet éppen ez volt a baj, hatalmasak voltak az elvárásaim.
Ha megnézem a folytatást azt valószínűleg csak spoiler miatt fogom.

rhysciar

Tipikus hype-eset. Annyira nyomták az előzetesét, annyit reklámozták, hogy túl magas volt a mércém.
Hangulatilag valamiért a Godzilla filmek jutottak eszembe (a régiek, nem az új), valószínűleg azért, mert szegény emberkék nem sokat tudtak tenni a Titánok ellen.
A színészek nekem nem jöttek be, meg sem tudtam őket úgy igazán különböztetni (lehet azért, mert európaiként az ázsiaiak ugyanolyannak tűnnek?) az Erent alakító színész alakítása nekem sok volt, durván túljátszotta a drámai jeleneteket. Történetileg nem lepett meg, kb. eddig olvastam anno a mangát is – igaz, azt most lehet előveszem újra, mert meghozta a kedvemet hozzá –, viszont a felépítése hihetetlenül lassú, shonenhez képest rengeteg álló jelenetünk van, amikor csak beszélgetnek a karakterek egymással. Nem is lenne ezzel gond, csak sajnos nem viszik előre a sztorit sem, egymásra jajgatnak és ácsingóznak.
Az effekteket hagyjuk, nem annyira vészes, de azért rég láttam olyan filmet, amikor bábnak néztek ki a monszták, és ez 2015-ben nem a legfényesebb dicséret.
Summa summárum, ha lesz is folytatása, én biztos nem nézem meg, utólag erre is sajnálom már azt a két órát.
A mangának viszont adok még egy esélyt, hátha.

Popovicsp87 

Bevallom, a live-action adaptáció jobban megfogott az animénél.
Kellően véres és agyatlan, az effektek itt sem valami jók.
Túl sok szereplőt mozgat, akiknek a felét nem jegyeztem meg, úgyis megeszik őket. :D

Janus 

Fuh.
Ez hosszú lesz.

Ez a film erősen közepes volt.
Hiába nincs semmi köze az animéhez, hiába atomszar a CGI, hiába vannak (egy kivétellel) 0 karakterkidolgozású karakterek, és hiába dobálóznak olyan értelmes dolgokkal, mint pl Mikasa – Levi kapcsolat, utálni ezt a filmet nem tudtam.

Kezdjük a negatívumokkal, mert – sajnos – több van, mint pozitívum.
A színészek – Satomi Ishiharát kivéve (ő Hanjit alakította) – maximálisan minimális beleélése és játéka volt még a legkisebb gond ami zavart.
És hogy mi értelme egy kevesebb mint két órás filmbe vagy hatszor elsütni ugyanazt a hangeffektet, azt nem tudom, de oké, a CGI – re nem térnék ki, ha az alacsony költségvetés miatt van, kár érte, ha a japánok lustasága miatt van, akkor azon kell csodálkozni, hogy így ők miért várják el, hogy tetszen a közönségnek? Taps a Toho – stúdiónak!
A karakterek kidolgozása kihagyott volt a dzövegkönyv lapjain – ez különösen az „ erősen istenkomlexusos " Erenen és Arminon látszik, aki ha háromszor megszólal a filmben, én megyek utcát serperni.
Mikasa logikája nekem kicsit magas volt, hogy miért áll le gondolkodni a csata közepén, hogy a haldokló barátjábak segítsen, vagy gyilkoljon le egy mindentől távol lévő, teljesen független óriást, majd hagyja Erent a francba, úgyis kell az óriáshús vacsorára (ez rímelt).
Azt se értem, hogy az AoT világába, hogy illik az, hogy jippel, autóval, kisbusszal és BMW – vel mennek a háborúba, de oké.
De a legfájóbb dolog, az Sasha volt.
Komolyan? Igen? Tényleg komolyan gondolták, gogy Sashának, a falánk Krumplilánynak van gyereke, aztán lesmárolja Erent? Komolyan? IGEN?
Oké… WHAT THE FUCK?!
Shikishima is csak egy kárörvendő jani tudott lenni, akit a film folyamán egyszer tudtam igazán kedvelni (ez is rímelt).
Az alapműtől is több helyen vonatkoztattak el, mint kellett volna, és nincs mélysége ennek a filmnek, gyakorlatilag SEMMI!

Na, akkor térjünk ki a pozitívumokra, mert – hál istennek – abból is volt egy pár.
Szerintem a óriások nagyom jól lettek megcsinálva.
A zenék jók, szépek és a helyzethez illőek.
Humort is tartalmaz, bár csak nyomokban.
Éa kitérnék egy kicsit Satomi Ishihara nagyon jó játékára, latszik, hogy a színésznő mindent beleadott.
És Hanji karaktere sem lett olyan rémes, mint a többieké.

Összességében nem egy nézhetetlen film, egyszer be lehet nevezni rá, de élvezni szerintem senki nem fogja.
Köszönöm, hogy végígolvastad!


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Shikishima: Csak akkor érhetsz el bármit, ha valamit fel is áldozol.

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Shikishima: Vigyázz, ha szörnyekkel küzdesz. Könnyen te is azzá válhatsz.

1 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Attack on Titan


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján