Shingeki no Kyojin 2 (Attack on Titan 2.) (2015) 5

Attack on Titan 2 - End of the World · 進撃の巨人 ATTACK ON TITAN エンド オブ ザ ワールド
87' · japán · akció, sci-fi, fantasy, horror 16

Eren Jaeger különleges képességét kell, hogy használja, hogy kiderítse az igazságot a világát megszálló titánokról.

japán · angol
japán · angol

Képek 8

Szereposztás

Miura HarumaEren Jeager
Hasegawa HirokiShikishima hadnagy
Hongo KanataArmin Arlert
Mizuhara KikoMikasa Ackerman
Miura TakahiroJean Kirschtein
Sakuraba NanamiSasha Blouse
Ishihara SatomiHange Zoe
Pierre TakiSouda
Kunimura JunKubal
Matsuo SatoruSannagi
Hirdetés

Várólistára tette 5


Kiemelt értékelések

Leah 

10/1 csillag .. mert 0 -át nem lehet adni.
Az az 1 csillag akkor már a grafikára adom . Másra semmit.

spoiler
spoiler

Levi karaktere megőrült . Először leakarta rombolni a falat. Legyőzték. Visszatért és jó akkor segítek nektek a Kolosszális ellen ! *Facepalm*

Egy idő után már elengedtem a gondolkozást , és csak néztem ….

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Annak ellenére, hogy nem akartam, megnéztem. Gondoltam, adok egy esélyt a második résznek, hátha tud javítani, hátha belejöttek a színészek, hátha oda tud ragasztani a képernyő elé. Nem sikerült neki.
Eren egy fokkal jobb, mint az első részben. Nem teljesen ripacs, néha-néha megcsillan a személyiségében az ismert és kedvelt karakter stílusa. Mikasa nem minden pillanatában halál irritáló, és legalább kezdtem érezni, hogy annak a piros sálnak van némi jelentősége. Kemény egy mondatban összefoglalták. Éljen, az egyik legszebb kapcsolatot sikerült sablon féltékenykedős szerelmi szállá tenni. Mert Levi (vagy Shikishima) ha lehet, még idegesítőbb, mint az első részben. Az egész személyisége kifordult, a szerelmi háromszög Mikasával valami borzalom, és akkor nem is beszéltem arról, hogy spoiler
Aki miatt viszont jár a két csillag, és nem viszem le egyre, az az Armint játszó Hongou Kanata. Jó, hiányzik a szőke haj, kék szem, de ez a színész tudott azonosulni a karakterrel, a jeleneteiben érződik, hogy ez ugyanaz az elsőre kedvesnek és gyengének tűnő zseni, mint akit az animében, és a mangában megismertünk.
Hange szintén nem rossz, ripacsnak ripacs, de ez a karakter igényli a túljátszást, belefért. Sasha még nagy nehezen az elmegy kategória, és egy ennyire népes szereplőgárdánál nagyon kínos, ha egy profi, egy jó, és egy elmegy van, a többiek kollektíven borzalmasak.
És hát az ending! spoiler
Kihagyható film, nincsenek benne azok az erkölcsi és érzelmi kérdések, amik az animét és a mangát izgalmassá tették. Nem érződik a karakterek közötti véd és dacszövetség sem, sok szereplő pedig egyszerűen felismerhetetlen. Minőségben messze elmarad az eredeti mellett, és még azok a színészek sem tudják felhúzni, akik jót alakítanak.

6 hozzászólás
Zakuro 

Nem, nem, nem, nem, nem, nem!
@Valentine_Wiggin említette, hogy ezen már csak nevetni lehet – hát, az nálam az előzőre jobban illett. Ott röhögtem; igaz, csak kínomban, miközben kínosan sokszor csúszott ki a számon az „Öngyilkos akarok lenni!” siralom. Itt már csak néztem és az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, az az volt: De mér'? Választ azóta se kaptam.
Akkor kezdjünk neki:
A képi világ még mindig bomlasztóan sivár és szürke, maga a díszlet és helyszínek is tovább erősítették bennem a II. világháborús feelinget, megöntözve némi „Apokalipszis mosttal”.
A karakterek közül Armin még mindig remek, Sasha is elmegy, még Hanjira is azt mondom, oké. A többiek ellenben… Tch! Hagyjuk… Levi-t összemosták Pixisszel, spoiler, Zekével és ha ez még mind nem lenne elég, hozzátoldották Ryuk alma-mániáját is. SPÓROLÁS! Csak az a gond, hogy nem működik. Ahogy semmi más sem működik ebben a filmben. Mikasa félelmetesen üres és sivár, a többiek meg csak úgy vannak.És akkor még nem is beszéltem az Eren- Levi- Mikasa szerelmi szenvedésről (nem is akarok). Hadd gratuláljak, amiért az animében lévő bonyolult és összetett emberi kapcsolatokból sikerült egy YA szintű hülyeséget összehozni!
A cselekmény egy elkapkodott és összemosott változata annak, amit a manga majdnem 90 részben taglalt. Egyszerűen nincs idő, az egész nem több, mint szánalmas próbálkozás arra, hogy minél rövidebben és egyszerűbben hozzák össze azt, amire másfél óra minden, csak nem elég. A karakterek motivációit meg hagyjuk spoiler Ahogy anno Sorter a DN kritikában megfogalmazta: csak én érzem úgy, hogy egy nagyon hangyafasznyit eltértünk az eredeti koncepciótól? Mindezek mellett a harci jelenetek száma is lecsökkent, pedig azok voltak még a legjobbak az előző részben. Nem baj, helyette nézhetjük, ahogy Eren és Shikishima talpig fehér műtősruhában, pezsgőzve üldögélnek a Kockában. Egy katyvasz az egész, és az a vicc, hogy több szereplő ki is mondja: „Ezt nem értem.” Mire én: Üdv a klubban, haver!
Amik végeredményben tetszettek: a zene, bár az se olyan jó, mint az előző részben (itt-ott nem a helyzethez illő, a végső csatánál meg olyan volt, mintha a Star Warst koppintották volna le), a titánok, abban a kis időben, amíg szerepeltek és a madár-motívum – igaz, meglehetősen izzadságszagúan idézi meg a No Regrets szellemét, de értékelem a próbálkozást.
A befejezés meg….Nem találok rá szavakat spoiler.
Zárásként: skacok, nem akartok üzenni valami szépet a készítőknek?
https://valelfenmoon.deviantart.com/art/Levi-OVA-2-Gif-…
https://vignette.wikia.nocookie.net/degrassi/images/a/a…
https://imgur.com/gallery/X0a6wqm
https://78.media.tumblr.com/20f41b9a1d34cf6bb518e0f90c0…
https://78.media.tumblr.com/924c05f880da425792acfe90aca…

1 hozzászólás
Popovicsp87 

Az AoT live-action második fele.
Igazából semmi sem változott, a titánok eredetére próbál valami választ adni, de az olyan nagy hülyeség, hogy csak na.

Janus 

Nem tudom, hogy mit szívtak a készítők, de kérek én is!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján