Yami no Matsuei (2000–2000) 9

Descendants of Darkness · 闇の末裔
24' · japán · akció, animációs, dráma, fantasy, sorozat, horror, krimi, rejtély, anime 16 !
1 évad · 13 rész

Tsuzuki Asato egy 26 éves, édesszájú, komolytalan shinigami, akinek feladata, hogy a halottak halottak maradjanak, és ne mászkáljanak az élők világába. Annak ellenére, hogy már 70 éve dolgozik Hádészban (a Túlvilág Hivatala), még mindig a legrosszabbul fizetett munkákat végzi. És bár a… [tovább]

Szereposztás

Miki ShinichiroTsuzuki Asato (hang)
Asano MayumiKurosaki Hisoka (hang)
Hayami ShowMuraki Kazutaka (hang)
Nishimura TomomichiKonoe főnök (hang)
Seki ToshihikoWatari Yutaka (hang)
Mizuta Wasabia fiatalabb Gushoushin (hang)
Nakanishi Yumikoaz idősebb Gushoushin (hang)

Kedvencelte 1

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

A történet négy sztoriból állt össze, 3-3-3-4 rész eloszlásban. Az első dokkban megismertük a szereplőket, fény derült egy gyilkosságra, de igazándiból Hisoka múltján volt a hangsúly. A második hármas amolyan Paganini-történetet mutatott be egy fiatal fiúról, akit igen érdekes módon kísértett meg az ördög. Az utolsó hármas tagolás részeiben egy hajóra vitte dolguk a főszereplőket, ahol állítólag egy szellem kísértett és öldökölt. Az utolsó négy részben Tsuzuki tragikus múltjáról hullott le a lepel.

Az nem zavart, hogy négyes tagolású az anime, de azt, ahogy felépítették a sztorikat, nem szerettem. Mindig az utolsó tíz percben volt a nagy akció, addig gyakorlatilag unatkoztam. A grafika nem tetszett. Ennek az érának nagy jelensége a csótánycsápos-frizura, amit én nem bírok elviselni, de persze megszokható. Azonban az arcok, a mimikák ábrázolása sem tetszett. Cserébe szépek voltak a szemszínek. Elméletileg horror, gyakorlatilag nem éreztem túlzottan annak.

Szerettem viszont azt a pár „romantikus” jelenetet, hiszen azért kezdtem el nézni, mert címkéje szerint shounen ai alkotás. És ami a kedvencem volt: az opening. Annyira L'Arc~en~Ciel stílusú, annyira kellemes hangulatú és csodás zenéjű, hogy minden alkalommal meghallgattam és pozitív értelemben futkosott tőle a hátamon a hideg.

A mangát nem ismerem és sajnos nem is kaptam kedvet hozzá, az anime viszont nekem egyszernézős, felejthető mű lett.


Hasonló filmek címkék alapján