Kedvencelte 1

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

Szencsike 

Mikor megjelent a hír, hogy lesz egy spinoff Johnnal és Maryvel, nem igazán tudtam mire is készülnek, hiszen a SupNat elég világosan kifejtette, hogy mi is történt velük annak idején.
Végignézve a sorozatot spoiler, azt mondom, hogy szódával elmegy. Tipikusan The CW – csatornára valló szép szereplőket válogattak be, akik szó se róla, eljátszották azt amit kell, de nem alkottak semmi maradandót a szerepeikben. Alapvetően, ha a SupNat mázt leszedjük a sorozatról, akkor egy lelkes, fiatal társaság természetfelettiekkel hadakozik. Az egész sorozatot a SupNat adta el, amiről lényegében lehúztak egy komolyabb bőrt.
A hőseink kedvelhetőek, de nagyon mesterkéltek, manírosak, a drámai jelenetek is művinek tűntek. A poénforrások aranyosak, de semmi maradandó nincs köztük spoiler. A szörnyek leginkább átlagosak, semmi karakter, erő nem volt bennük. Kicsit olyanok voltak, mintha egy kezdő író szárnypróbálgatásait néztük volna meg, akinek rémtörténeteket kellene írnia. Bár lehet azért is gyengék a szörnyek, mert rámentek a karakterépítésre, hogy a főhősök személyisége kibontakozzon, így elnyerve a nézők szimpátiáját. Nem is tudom, volt amikor sikerült egy kis érzelmet látni bennük, de a legtöbbször csak a megkövetelt minimummal vitték végig a szerepüket, semmi igazi mélység nem volt a karakterekben.
Nem tudom, az első évad egy kerek sztori, szép lezárást kapott, csak egy elég felejthető sztori jött össze belőle. Nem tudom lesz-e második évad, de jobb lenne nem bolygatni a spin-offokat, mert vagy belenyúlnak a tutiba, vagy egy semmi extra sorozat lesz belőle spoiler.

Bogesxd 

(Ebben a pillanatban fejeztem be a sorozatot, szóval kicsit nehéz nyugodtan írni, és az objektivitás is messziről elkerül.)

Először is csak sajnálni tudom azokat, akik egy-két epizód után abbahagyták, mert hogy „jaj nem is követi a Supernatural által már lefektetett sztorit szóval az egész baromság és nem érdekel”. De gondolom az alap sorozatot sem imádták annyira, hogy csak azért ezt is végigüljék, így hát mindegy is.
Valóban nem ugyanazt a történetet meséli el (nem is lenne értelme azt ismételni), és ezt a legelején le is szögezik. Talán nekem volt annyi előnyöm a türelmes végigüléshez, hogy tudtam, hogy a végén mindent jobban elmagyaráznak és logikus lesz.
Plusz nem tudom, fentebb említett emberek hol éltek eddig, de nem titok, hogy spoiler szóval egyáltalán nem fura, hogy ez egy különböző történet, mint az SPN.
(spoilerbe raktam, hátha valaki valahogy mégis teljesen ignorálta ezt az apró hatalmas tényt)

Ami meg magát a sorozatot illeti, bocsánat a készítőknek és a színészeknek, de elég gyenge. Egyszerűen nem fogtak meg annyira a karakterek, hogy visítva drukkoljak értük. Az elején kifejezetten idegesítettek a jelenetek, a párbeszédek, az egész olyan kis gyerekes, olyan tipikus erőltetett klisés hangulatú, amikor egy kezdő író nem találta meg a saját hangját, csak robotpilótában terjeszt valami sablonos mintaterméket, mintha világmegváltást végezne, erőbefektetés és lélek nélkül.

Egyáltalán nem bánom a rászánt időt. Mivel reményeim egy fix-it fic stílusú spinoffra hamar elhaltak, ezért kicsit keserűen vettem rá magam az elkezdésre. De valamennyire igazuk van azoknak a cikkíróknak, akik szerint ez megadta a boldog befejezést, amit a Supernatural megérdemelt volna, és ez az én elégedettségemhez is elég. Néznék még hasonlókat, nézném ezt is tovább annak reményében, hogy mégiscsak lesz Destiel reunion meg hasonlók (főleg egy ilyen évadzáró epizódcím után), hiszen az SPN canon finálével szerintem sosem fogok megbékélni.

grgrnt 

olyan ez mint a vámpírnaplóknak a legacies :(

Ainsel 

Olyan jó lett volna egy monster of the week jellegű sorozat, főleg ha sikerült volna az Odaát első pár évadát felidézni. De ez nagyon messze van attól. Mary egy irritáló, irányításmániás tuskó, John egy Sam klón, a többiek meg unalmasak, és klisések. A szörnyek és az egész látvány low budget, tiszta gagyi. Egyedül a zenék és Jensen narrálása és pár pillanatos felbukkanásai érnek valamit, de ez édes kevés. Az Odaáthoz mellesleg csak nagyon erőltetetten lehet hozzákapcsolni, mert az itteni történések véletlenül sem egyeznek az Odaátban elmondottakkal, eleve John csak Mary halála után jött rá, hogy vadász volt, és léteznek szörnyek, soha a büdös életben nem vadásztak együtt, pláne John apja nem volt vadász. Plusz belekeverték már most az Egyetemeseket is, mikor…..áhh, hagyjuk is, katyvasz az egész. Persze, kezelhetnénk az anyasorozattól függetlenül, csakhogy nem lehet, mert állandóan arra próbálnak emlékeztetni, nyilván ezzel akarták eladni az egészet. Igazi előzményként kezelve viszont rossz vicc az egész. Jobb lett volna, ha Sam és Dean gyerekkorát dolgozzák fel, azzal legalább nem rúgták volna fel az Odaátban lefektetett alapokat, és még érdekes is lehetett volna. Mivel csak 2 részt bírtam végignézni, nem csillagozom, de ennyi alapján szívem szerint 1-nél többet nem adnék rá.

1 hozzászólás
muznik 

Jó is lehetne ez a sorozat…

Még mindig fennakadok azon, hogy a streaming szolgáltatók által elvárt gyorsaság a fordítások minőségéből von le!
Pl. Miért lesz a Men of Letters -ből Betűvetők … mikor azt már egyszer Egyetemeseknek szinkronizálták / fordították.

4 hozzászólás
Sznida_Nóri 

Ha ez a sorozat így kerek, én elégedett leszek. Szép lezárás meg miegymás. Kaptunk egy kis Deant, spoiler is. spoiler Bár az elején kicsit untam, gondoltam majd csak kiderül, hogy mi is történik, meg miért lettek megkutyulva a dolgok. Bár őszintén, szegény Meg Donnelly és Tom Welling közt több tüzet éreztem, mint Meg Donnelly és Drake Rodger közt, ami elég zavaró és fura volt. Mondjuk kicsit rérszrehajló vagyok Smallville felé, főleg hogy nagyon jót tettek a fizimiskájának az évek. Olyan mint a jó bor, nem öregszik, hanem nemesedik.
A másik dolog, hogy hallottam, hogy a drága Richard Speight Jr. is felbukkan mint a trükkös, és hát imádtam őt, az hogy még spoiler is tiszteletét tette, csak külön boldogság volt számomra. Így aztán összességében azt kell mondjam, hogy tetszett a hibái ellenére is. Arra pedig külön érdemesnek találom, hogy egyszer legalább végignézzük és úgy alkossunk véleményt és ne az első két rész után ítéljünk, mert akárhogy is, ez is beltartozik a fandomba, még akkor is ha bőrlehúzásnak gondoljuk, vagy ha az is. Szerintem múltidézésnek jó volt: egy kis vadászat, egy kis nosztalgia és egy kis Winchesterék.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Mary: […] and he was very specific on this issue. Driver picks the music, shotgun shuts their cakehole.

1. évad 13. rész – Sose búcsúzz
whenitrains

John: Saving people, hunting things.

1. évad 1. rész – A kezdetek

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján