Odaát (2005–2020) 362

0 díj · 6 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

A két testvér, Sam és Dean nem is sejtik, milyen veszélyes kalandra vállalkoznak, amikor nekivágnak, hogy felkutassák apjukat, akivel hosszú idő után végre sikerül felvenni a kapcsolatot. Sam Winchester mindent megtesz, hogy felderítse családja hátborzongató történetét. Ellentétben bátyjával,… [tovább]

magyar
magyar
magyar
angol
angol
angol
angol
angol

Képek 155

Szereposztás

Jared PadaleckiSam Winchester
Jensen AcklesDean Winchester
Misha CollinsCastiel
Jim BeaverBobby Singer
Mark SheppardCrowley
Julian RichingsDeath
Sebastian RochéBalthazar
Jeffrey Dean MorganJohn Winchester
Mark PellegrinoLucifer
Tahmoh PenikettGadreel / Ezekiel

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Supernatural – Odaát

196 tag · 444 karc · Utolsó karc: 2020. augusztus 17., 19:26 · Bővebben


Kedvencelte 379

Várólistára tette 221


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Mint minden sorozatban, itt is akadnak hullámvölgyek. Nem tökéletes. De annyira megszerettem az évek során, hogy nem vagyok hajlandó megválni tőle. Izgalmas, drámai, vicces. Mikor mit hoznak ki belőle. A mai napig a humorát szeretem a legjobban. Egyedi. Nem véletlenül emlegetjük úgy, hogy Odaátosan vicces. :D
A színészek jól működnek együtt, és a legjobbat hozzák ki belőle.
Eleinte, sokszor, nagyon parás részek voltak, aztán inkább átment drámába a dolog. De még így a 11. évadot elérve is hozza, amit kell, hogy fenntartsa az érdeklődésem. Kedvenc. :)

2 hozzászólás
Rahenys 

Előre leszögezném, hogy akadnak benne spoileres mondatok, úgyhogy aki nem kíváncsi rájuk, az inkább ne olvassa el.
Nem is tudom miért nem írtam még ehhez értékelést, hisz mondhatni egy meghatározó sorozat (volt) az életemben.
Már az első rész után tudtam, hogy végig kell néznem, pedig bevallom az első rész semmi, a 14x20-hoz képest. erről majd később
Adott két testvér, akik elindulnak megkeresni az apjukat egy ’67-es Chevrolet Impalával, közben pedig rengeteg hátborzongató ügybe keverednek. Majd miután meglett a papa és nem sokkal később el is hunyt, a két testvér folytatja a harcot a természetfelettivel. Azt hinnénk, hogy csak ennyiről szól, de nem. Egy családról szól, akik képesek feláldozni magukat egymásért, akár többször is. Megtanulhatjuk, hogy nem a vér határozza meg a családot. Képesek voltak egymásért megjárni a Poklot, a Purgatóriumot és még betekintést nyerhettünk a Mennybe is.
Találkozhattunk démonokkal, angyalokkal, leviatánokkal, szellemekkel, alakváltókkal, vámpírokkal, vérfarkasokkal…sokkal több szörnyeteggel, mint ami most eszembe jutott. Sőt, találkozhattunk magával a Sátánnal és Istennel is.
A Winchester tesók közötti konfliktusok is csak azt mutatják, hogy mennyire fontosak a másiknak, még ha időnként véresen komoly volt köztük egy-egy vita.
Sok szereplőt a szívembe zártam, akiktől hosszabb-rövidebb időn belül búcsút is kellett mondanunk, de kár bánkódni, a többség hősként halt meg.
Ahogy Cass, úgy Sam, Dean és Jack is hatalmas karakterfejlődésen ment keresztül a 14 évad alatt. bár tudjuk, hogy Cass nem volt jelen a kezdetektől
Vannak unalmasabb részek is, nem vitás, de még azok is érdekesek, hisz a srácok szívük-lelkük beleadják a szerepeikbe és a könnyeik igaziak.
A 14. évadra már szinte minden bonyolulttá vált, bonyolultabbá, mint egykor volt. Cas, Dean és Sam egyfajta apaszerepet játszanak Jack életében, ami elképesztően édes, hisz tudjuk, ki (volt) valójában az apja.
A 14x20-ra visszatérve. Ez az epizód számomra átírta az egész eddigi történetet. Már teljesen máshogy tekintek rá, tudván, ki mozgatta a szálakat. Mondhatni ez volt a kedvenc részem a sorozatban, ekkor könnyeztem meg először, az eseményeket. sose hittük volna, hogy Isten egyszer főgonosz lesz, ugye? A végén felcsendülő Motörhead számtól valósággal kirázott a hideg. Na ebből hogyan fogtok kikeveredni srácok? :c Bár kissé furcsa, hogy hirtelen átmentünk Walking Dead-be

Mindig is úgy hittem, ez az út soha nem érhet véget, de mégis, nemsokára véget ér. A 15. évaddal lezárul egy történet, egy szakasz, ami meghatározó eleme volt az életemnek. Nem lesznek új ügyek, új szereplők, új gonoszok. Csak reménykedni tudok, hogy a karakterükhöz méltó véget fognak kapni a srácok.

Bea_Csakegyolvasólány 

1. évad
Amennyire tartottam ettől a sorozattól, annyira megszerettem. Dean és Sam a kedvenceim lettek nemcsak a humoruk miatt, hanem a ravaszságuk és gyors észjárásuk miatt. Az epizódok cselekményei pedig nagyon izgalmasak voltak, igaz, picit féltem is, így már késő este nem mertem megnézni egy epizódot sem belőle. :D
A két fiút nagyon sajnáltam, elég sok mindenen mentek keresztül gyerekkoruk óta. És az évad vége…Izgalmas volt és kíváncsi vagyok, mit fog még kisülni a további évadokból. :)

Alexa18

Ennél a sorozatnál is vannak jobb és rosszabb évadok. De egyszerűen nem lehet nem szeretni. A poénok, a szereplők, a történet, a dráma, a lények. Mind egy olyan világ részei amit sokan megismertek és megszerettek, és sehogy se tudnak tőle elszakadni. Nem mintha akarnának ;)
Még öregkoromban is el tudnám nézni a szintén öreg (de nagypapásan cuki) Samet, Deant és Castielt (na jó meg persze Crowleyt :D) ahogy különböző kalandokba keverednek. Örök és megunhatatlan kedvenc ^^

Greylupus

Anno a testvérem mutatta ezt a sorozatot, de az első pár rész után feladtam, mert túlparáztam a részeket, például a Bloody Mary-s rész után napokig tükörbe is alig mertem belenézni:).
Aztán a barátaim jó pár évvel később újra felhozták a sorozatot és fogadásból hihetetlen rövid idő alatt ledaráltam az első 5 évadot. És azóta szerelem a sorozat és nálam nagyobb rajongója kevés akad:))).
Bár vannak hullámvölgyei (ilyen volt számomra a 7. évad a leviatánokkal) , de a végtelenségig el tudnám nézni Dean és Sam kalandjait:).

1 hozzászólás
LyliaBloom

Na, jó, így több mint két évad után azt hiszem, értékelek. És mivel nem tudok elfogulatlan lenni, ezért 10 csillag (ha lehetne Deant külön csillagozni, akkor az 10000000000000 csillag lenne XD).
Jó az alapsztori, tetszenek a kis különálló történetek, tetszik, hogy egy nagyobb, hosszabb szál is van benne, hogy mindig tudnak újat hozni. Kíváncsian várom a 4. évadot :)))

Osli75 

Vannak benne logikai hibák, de nem rossz sorozat. Viszont poénos és semmi máshoz nem hasonlítható. Jó a történet, érdekes, jók a sztorik is. Szeretem.

Fondorka

Nem hiszem hogy valaha is sikerülne szavakba öntenem mennyit jelent nekem ez a sorozat. Hogy mennyi mindenen segített keresztülmenni. Hogy egy olyan fandommal és színészekkel ismertetett meg, amelyre és akikre mára már családomként gondolok.
Mert ez a sorozat nem csak egy egyszerű 'sorozat' – sokkal több annál. És igen nem mindig hozza a színvonalat. És igen vannak hibái. De számomra tökéletes. Mert együtt nevetek és sírok vele, mert reménytelenül szeretek bele a karaktereibe. Mert olyan szerves része az életemnek hogy nincs olyan nap mikor ne gondolnék rá. Mert mindig van nálam egy kis kősó. Mert a 'Carry On My Wayward Son' a csengőhangom.
Örökre lesz helye a szívemben, amelynek nagy részét már így is birtokolja. Szóval köszönöm. Köszönöm, Sam és Dean, Cas, Bobby, Crowley, Charlie, Rowena. Köszönöm Kevin, Lucifer, Gabriel, Mary, John, Jody, Donna, Garth (és minden egyes karakter aki belelopta magát a szívembe). Köszönöm Baby. És végül köszönöm SPNfamily. Köszönöm hogy vagytok nekem.

Zakuro 

A South Park után a másik olyan sorozat volt, aminél átélhettem azt, milyen igazán imádni valamit. Amikor alig, hogy befejeztem egy részt, már mentem is a következőre, az alvás ideje lecsökkent, de kit érdekel, a szereplőkkel együtt lélegeztem, együtt éltem át azt, amit ők…
Ez úgy kb. az ötödik évadig tartott. A hatodik-hetedikkel is még elvoltam, bár messze nem annyira, mind az előzőekkel, a nyolcadik már erőteljesen döcögött, a kilencedik egyáltalán nem tetszett, a tizediket pedig azóta se fejeztem be.
És nem tudom, hogyan tovább. Most, hogy itt a vége, időnként eszembe jut, hogy leülök és végignézem, de aztán sose tudom rászánni magam.
Ennek ellenére, ha bárki megkérdezné, Odaát-rajongó vagyok-e, a válaszom egy határozott Igen! lenne. Akármilyen volt, vagy lesz is ez a sorozat, azt, hogy valamikor az életem egy meghatározott részét képezte, kár is lenne tagadni. És valahol mindig szeretni fogom :3
Ahogy ennek a bizonyos dalnak ez a bizonyos része is mindig így szólt nálam és fog is:
If there's something strange
In your neighborhood
Who you gonna call?
Winchesters!

Szencsike 

14. évad: Nem fog a legacélosabb évadok közé tartozni, számomra leginkább Jack és Nick szála volt igazán érdekes, minden más sajnos felejthető…

13. évad: Az utóbbi 10-es évadokból ez a legjobban sikerült. Jó volt a főszál, Jack, az apokalipszis világ, és a heti szörnyes epizódok is. A ScoobyNatural meg egyszerűen zseniális, még több ilyet! Jack hála az égnek az anyjára ütött, annyira szerethető személyisége van, bár remélem, egyszer talán összehozzák még az apjával. Ha már az apja, nagyon remélem, hogy Lucifer visszatér, mert ezt a verziót nem fogadom el. Lucifer nélkül NINCS SupNat! Sőt, ha lehet Gábrielt is hozzák vissza, mert a derék angyal legalább feldobja a showt, ha megjelenik. Várom már az őszt, hogy mi lesz velük, ha tartják ezt az irányt (Remélhetőleg lesz Lucifer is), akkor a 14. évad is izgalmas lesz. A Wayward Sisters-es kitérőt annyira nem bánom, hogy nem folytatják, Jodie és kis csapata itt még elmegy, de egy komplett, komplex évadot nem tudom, hogy vittek volna a hátukon.

12. évad: Ezek a britek, nem sikerült megkedveltetniük magukat, egyedül talán Mick lett szimpatikus, de sajnos ő se sokáig húzta. Nem tudom, hogy érdemes-e erőltetni brit Men of Letters szálat, mert az amcsik így is, úgy is leverik őket :D Mary, nos, lerombolta az ideális képet, amit igyekeztek róla felállítani, most elment a karaktere a friss konfliktus miatt, de a későbbiekre nem igazán látom, mi lenne jó neki. És a lényeg, Lucifer: Mark Pellegrino az igazi, rokcsztárként se volt rossz, elnökként is egész korrekt volt ("lőjünk ki rájuk atomot :D), de MP a legjobb. Amit Mark Shepparddel összehoztak, az zseniális volt :) Az évadzáró meg, most jutottam el odáig, hogy Crowleyt igazán megkedveltem, és nem akarom, hogy Crowley valóban halott legyen. Nem tudom elképzelni nélküle a SupNat-ot. Castiel, jaj mi lesz veled, kedves angyalom… Jacket alig várom, hogy megismerjem :)

11. évad: Végre van Lucifer, Misha Collins jól hozta, bár itt-ott kissé elnagyolta a karaktert, legalábbis Mark Pellegrino-hoz képest. Végre pozitívumként tudom feljegyezni, hogy a srácok elkezdtek egymással beszélgetni. Nem titkolóznak, vagy legalábbis nem sokáig, hanem megosztják egymással a dolgaikat. Amara nem volt látványos gonosz, az évad végi nagy kibékülések aranyosak voltak :)

10. évad: Ez aztán ütött! Szerencsére alig volt lapos rész, most igazán belehúztak. Charlie-t nem tudom megbocsájtani… Rowena egyszerre fantasztikus és szörnyű(en király) gonosz :D Imádom az akcentusát, olyan jó hallgatni is őt. Igazából most jutottam el odáig, hogy bár tudnának egymással beszélni a srácok, igaz így sokkal kevesebb problémájuk lenne :)

9. évad: Ez fasza volt! Végre a régi SupNat-ot idézte vissza. Ez sem volt tökéletes (Sam és Dean mosolyszünete egy korábbi évadból visszaköszönt ugye), de a sztorit nagyon jól végigvitték. Kutyás rész volt a legcukibb :D Az angyalok elképesztőek, azt hinné az ember, hogy összefognának, de mégse, ehelyett kaszabolják egymást a hatalmi harcokban. Crowley… sose hittem volna, hogy ezt mondom, de ő volt az évad legjobbja :D Jó volt látni Gábrielt, legalább egy kicsit :)

6-7-8. évadok: A hatodik elég laposra sikeredett. Szinte alig emlékszem valamire belőle, a fontosabb mozzanatok megvannak (Sam, Castiel) de ennyi. A legjobban egyedül a színészes részen nevettem, nevetek még most is ha eszembe jut, főleg ahogy Misha sikoltott :D Hetedik évad végre mutatott valamit, bár Castiel nagyon hiányzott, jaj szegénykém… A leviatánok nagyon jó gonoszok voltak, de természetesen ők sem húzhatták sokáig. Lucifer, Lucifer, Lucifer! Imádtam :D Charlie is jó arc, és jó szövetséges. Bobby, oh Bobby :( Nyolcadik évad: Kellemes volt, Tran mama óriási arc :D Az angyalokról nem lett jobb a véleményem, szarkeverő népség mind, de azt hiszem kemény időszak áll előttük.
Ez a három évad úgy általában véve elég lapos volt, sokkal több időhúzós résszel, és talán csak az utolsó 5-6 epizódok voltak igazán izgalmasak, de a lényeg ( jó sztori, izgalmas kalandok, humor, szerethető szereplők) szerencsére nem változott.

Az első 5 évad után írom az értékelést. Nagyon sokáig tartott mire felfedeztem a SupNat világát, de azt hiszem megérte. Mikor a tévében adták, késő esténként, én azt mondtam magamnak, hogy ezt én nem fogom nézni, mert túl félelmetes és nincs annyi természetfeletti lény, akit ennyi évadon keresztül érdekesen lehet meggyilkolni. Most már rájöttem, hogy egyáltalán nem félelmetes, sőt kifejezetten szórakoztató a sorozat, és a gonoszokat is úgy mutatják be, hogy az ember nem biztos, hogy meg akarja őket ölni, vagy ha ez sikerül, bánkódik, hogy miért kellett ezt megtenni… Nem tudom, hogy szeretnék-e vadász lenni, de azt hiszem ezúton utasítom vissza a démoni és az angyali megszállását a testemnek, köszönöm, de egyikük se nyerte el a tetszésemet. A démonok ugye démonok, az angyalok meg igazi assbutt banda… Bár azt hiszem, ez nem tőlem függ. Lassan lettünk barátok, hisz elég hamar rájöttem, hogy ez egy rendkívül kiszámítható egy rész/egy gonosz sorozat, és minden évad végén meghalnak a tesók. De kit érdekel, a démonok és egyéb természetfelettiek baromi jó karakterek, a visszatérők és az epizódszereplők is. Szerencsére az összes karakter olyan jó „jó” vagy „rossz” ahhoz, hogy szeressem vagy utáljam őket, de sokan okoztak meglepetést is, és akit kedveltem, azt megutáltam, akit utálni kellene azt meg megkedveltem. Annyi sorozat, film van a hátam mögött, hogy a beugrók között jó volt felismerni egykét ismerős arcot, hogy ők is itt voltak. Tudom, hogy a tesók mindig visszatérnek a halálból. Még most sem igazán tudom eldönteni, hogy Team Sam (vele kezdtem, imádom a kis kockát) vagy Team Dean (időközben ő is belopta magát a szívembe, hisz ő Dean, ennyi), de aztán rájöttem, hogy Team Castiel is kiváló csapat, de hagyjuk a fenébe, ha Team Lucifer is van. Na jó, az igazi kedvenc mégis csak Bobby, ő pótolhatatlan és az ő tanítványa szívesen lennék, ha mégis rászánnám magam a vadászatra. Az ötödik évad lezárása számomra, egy olyan lezárás volt, ami a sorozathoz méltó. Ha itt lenne a vége, akkor szépen mentek volna el. De természetesen tudjuk, hogy a tesókat nem lehet megölni, így alig várom, hogy lássam a következő évadokat, a tesókat, a segítőiket, a gonoszokat, a sorozat termelte mémeket és remélhetőleg a lendület és a szeretet kitart még jó pár évadig, hisz gonoszból rengeteg van, amit a Samnek és Deannek le kell győznie.


Népszerű idézetek

LyliaBloom

Dean: Ugye védekeztél?
Cas: Nálam volt az angyalpengém.

2 hozzászólás
bius07

Dean: Én Istenem, jó Istenem, Castiel seggét rugdosd le nekem.

7 hozzászólás
Theana 

Sam: Minden oké?
Dean: Öhm… ja. Ah…nem! Nem igazán.
Sam: Mi van, mit parázol?
Dean: Um… tudod, én… szóval um… ummm…
Sam: Félsz a repüléstől?
Dean: Eddig ez soha nem volt még téma!
Sam: Ez csak vicc.
Dean: Úgy nézek ki, mint aki viccel?! Szerinted m'ért megyek mindenhová kocsival??

(1. évad, 4. rész)

Theana 

Sam: (…) Mitől vagy olyan biztos?
Dean: Mert én vagyok az idősebb, tehát mindig igazam van.

(1. évad, 18. rész)

Theana 

Dean: Aha, legendák vannak az unikornisról is. Hallottam, hogy holdsugáron közlekednek, és ezüst színű villámot lövelnek a seggükből.
Sam (szarkasztikusan): Uh, tényleg nincsenek unikornisok?

(2. évad, 13. rész)

2 hozzászólás
Sunshine 

Motoros csizmában meg farmerben szoktatok túrázni?
Dean: Tudod, édes, rajtam nem állna olyan jól a rövidnadrág.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján