Odaát (2005–2020) 341

0 díj · 6 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

A két testvér, Sam és Dean nem is sejtik, milyen veszélyes kalandra vállalkoznak, amikor nekivágnak, hogy felkutassák apjukat, akivel hosszú idő után végre sikerül felvenni a kapcsolatot. Sam Winchester mindent megtesz, hogy felderítse családja hátborzongató történetét. Ellentétben bátyjával,… [tovább]

magyar
magyar
magyar
angol
angol
angol
angol
angol
angol

Képek 153

Szereposztás

Jared PadaleckiSam Winchester
Jensen AcklesDean Winchester
Misha CollinsCastiel
Jim BeaverBobby Singer
Mark SheppardCrowley
Julian RichingsDeath
Sebastian RochéBalthazar
Jeffrey Dean MorganJohn Winchester
Mark PellegrinoLucifer
Tahmoh PenikettGadreel / Ezekiel

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Supernatural – Odaát

190 tag · 445 karc · Utolsó karc: 2020. április 3., 09:52 · Bővebben


Kedvencelte 366

Várólistára tette 211


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Mint minden sorozatban, itt is akadnak hullámvölgyek. Nem tökéletes. De annyira megszerettem az évek során, hogy nem vagyok hajlandó megválni tőle. Izgalmas, drámai, vicces. Mikor mit hoznak ki belőle. A mai napig a humorát szeretem a legjobban. Egyedi. Nem véletlenül emlegetjük úgy, hogy Odaátosan vicces. :D
A színészek jól működnek együtt, és a legjobbat hozzák ki belőle.
Eleinte, sokszor, nagyon parás részek voltak, aztán inkább átment drámába a dolog. De még így a 11. évadot elérve is hozza, amit kell, hogy fenntartsa az érdeklődésem. Kedvenc. :)

2 hozzászólás
Mrs_Stark

Előre leszögezném, hogy akadnak benne spoileres mondatok, úgyhogy aki nem kíváncsi rájuk, az inkább ne olvassa el.
Nem is tudom miért nem írtam még ehhez értékelést, hisz mondhatni egy meghatározó sorozat (volt) az életemben.
Már az első rész után tudtam, hogy végig kell néznem, pedig bevallom az első rész semmi, a 14x20-hoz képest. erről majd később
Adott két testvér, akik elindulnak megkeresni az apjukat egy ’67-es Chevrolet Impalával, közben pedig rengeteg hátborzongató ügybe keverednek. Majd miután meglett a papa és nem sokkal később el is hunyt, a két testvér folytatja a harcot a természetfelettivel. Azt hinnénk, hogy csak ennyiről szól, de nem. Egy családról szól, akik képesek feláldozni magukat egymásért, akár többször is. Megtanulhatjuk, hogy nem a vér határozza meg a családot. Képesek voltak egymásért megjárni a Poklot, a Purgatóriumot és még betekintést nyerhettünk a Mennybe is.
Találkozhattunk démonokkal, angyalokkal, leviatánokkal, szellemekkel, alakváltókkal, vámpírokkal, vérfarkasokkal…sokkal több szörnyeteggel, mint ami most eszembe jutott. Sőt, találkozhattunk magával a Sátánnal és Istennel is.
A Winchester tesók közötti konfliktusok is csak azt mutatják, hogy mennyire fontosak a másiknak, még ha időnként véresen komoly volt köztük egy-egy vita.
Sok szereplőt a szívembe zártam, akiktől hosszabb-rövidebb időn belül búcsút is kellett mondanunk, de kár bánkódni, a többség hősként halt meg.
Ahogy Cass, úgy Sam, Dean és Jack is hatalmas karakterfejlődésen ment keresztül a 14 évad alatt. bár tudjuk, hogy Cass nem volt jelen a kezdetektől
Vannak unalmasabb részek is, nem vitás, de még azok is érdekesek, hisz a srácok szívük-lelkük beleadják a szerepeikbe és a könnyeik igaziak.
A 14. évadra már szinte minden bonyolulttá vált, bonyolultabbá, mint egykor volt. Cas, Dean és Sam egyfajta apaszerepet játszanak Jack életében, ami elképesztően édes, hisz tudjuk, ki (volt) valójában az apja.
A 14x20-ra visszatérve. Ez az epizód számomra átírta az egész eddigi történetet. Már teljesen máshogy tekintek rá, tudván, ki mozgatta a szálakat. Mondhatni ez volt a kedvenc részem a sorozatban, ekkor könnyeztem meg először, az eseményeket. sose hittük volna, hogy Isten egyszer főgonosz lesz, ugye? A végén felcsendülő Motörhead számtól valósággal kirázott a hideg. Na ebből hogyan fogtok kikeveredni srácok? :c Bár kissé furcsa, hogy hirtelen átmentünk Walking Dead-be

Mindig is úgy hittem, ez az út soha nem érhet véget, de mégis, nemsokára véget ér. A 15. évaddal lezárul egy történet, egy szakasz, ami meghatározó eleme volt az életemnek. Nem lesznek új ügyek, új szereplők, új gonoszok. Csak reménykedni tudok, hogy a karakterükhöz méltó véget fognak kapni a srácok.

Greylupus

Anno a testvérem mutatta ezt a sorozatot, de az első pár rész után feladtam, mert túlparáztam a részeket, például a Bloody Mary-s rész után napokig tükörbe is alig mertem belenézni:).
Aztán a barátaim jó pár évvel később újra felhozták a sorozatot és fogadásból hihetetlen rövid idő alatt ledaráltam az első 5 évadot. És azóta szerelem a sorozat és nálam nagyobb rajongója kevés akad:))).
Bár vannak hullámvölgyei (ilyen volt számomra a 7. évad a leviatánokkal) , de a végtelenségig el tudnám nézni Dean és Sam kalandjait:).

1 hozzászólás
Alexa18

Ennél a sorozatnál is vannak jobb és rosszabb évadok. De egyszerűen nem lehet nem szeretni. A poénok, a szereplők, a történet, a dráma, a lények. Mind egy olyan világ részei amit sokan megismertek és megszerettek, és sehogy se tudnak tőle elszakadni. Nem mintha akarnának ;)
Még öregkoromban is el tudnám nézni a szintén öreg (de nagypapásan cuki) Samet, Deant és Castielt (na jó meg persze Crowleyt :D) ahogy különböző kalandokba keverednek. Örök és megunhatatlan kedvenc ^^

Saileach 

Ez már nem egy szimpla sorozat – ez egy életérzés, egy család… <3 spoiler

LyliaBloom

Na, jó, így több mint két évad után azt hiszem, értékelek. És mivel nem tudok elfogulatlan lenni, ezért 10 csillag (ha lehetne Deant külön csillagozni, akkor az 10000000000000 csillag lenne XD).
Jó az alapsztori, tetszenek a kis különálló történetek, tetszik, hogy egy nagyobb, hosszabb szál is van benne, hogy mindig tudnak újat hozni. Kíváncsian várom a 4. évadot :)))

Osli75 

Vannak benne logikai hibák, de nem rossz sorozat. Viszont poénos és semmi máshoz nem hasonlítható. Jó a történet, érdekes, jók a sztorik is. Szeretem.

LukeSkywalker 

Az első öt évad maga a tökély. A lezárás frenetikus (lett volna). Ám azóta megélt még öt évadot, majd még kettőt és még mindig fut. Sok nagyszerű rész volt az ötödik évad utolsó része óta. Emiatt, és persze a két színész(testvér) közötti bámulatos összhang okán örülök, hogy folytatódik. Végtére is Jensen Ackles még csak 39 éves, Jared Padalecki pedig csak 34.
Az első öt évadot átható sorsszerűség, a folklór, az ismeretlen Amerika, a szenzációs párbeszédek, és az évadról évadra jobb és jobb Ackles mind e sorozat erényei közé tartoznak. Jensen Ackles az évek során (te jó ég, 12 évvel ezelőtt, alig 27 évesen kezdte) szinte eggyé vált Dean Winchester szerepével.
Nem tudom, mihez kezdenek, ha egyszer véget ér a Supernatural, de az biztos, hogy ők már életük végéig a Winchester-fiúk maradnak. Ugyanaz a sors vár rájuk, mint a Jóbarátokra, Moulder és Scully ügynökre vagy a Star Trek szereplőire. Ki tudja, talán majd hetvenéves korukban Supernatural-találkozókon fognak anekdotázni a sorozat forgatásának idejéről, és plakátokat irogatnak majd alá lelkes „bögyös ázsiai szépségeknek”. Majd a próféta megírja. :)

FRISSÍTVE 2019. FEBRUÁR 26-ÁN: A sorozat, ami soha nem ér véget.

Fondorka

Nem hiszem hogy valaha is sikerülne szavakba öntenem mennyit jelent nekem ez a sorozat. Hogy mennyi mindenen segített keresztülmenni. Hogy egy olyan fandommal és színészekkel ismertetett meg, amelyre és akikre mára már családomként gondolok.
Mert ez a sorozat nem csak egy egyszerű 'sorozat' – sokkal több annál. És igen nem mindig hozza a színvonalat. És igen vannak hibái. De számomra tökéletes. Mert együtt nevetek és sírok vele, mert reménytelenül szeretek bele a karaktereibe. Mert olyan szerves része az életemnek hogy nincs olyan nap mikor ne gondolnék rá. Mert mindig van nálam egy kis kősó. Mert a 'Carry On My Wayward Son' a csengőhangom.
Örökre lesz helye a szívemben, amelynek nagy részét már így is birtokolja. Szóval köszönöm. Köszönöm, Sam és Dean, Cas, Bobby, Crowley, Charlie, Rowena. Köszönöm Kevin, Lucifer, Gabriel, Mary, John, Jody, Donna, Garth (és minden egyes karakter aki belelopta magát a szívembe). Köszönöm Baby. És végül köszönöm SPNfamily. Köszönöm hogy vagytok nekem.

Violetet_Finch_PMónika

Jelenleg a 4.évadnál tartok,kijelenthetem,hogy imádom a sorozatot. Persze akadnak hibái,de ezek eltörpülnek a történetek és szereplők mellett. Imádom a testvéreket és azt,ahogy szeretik ,védik egymást még akkor is,ha lassan más felé húznak. De a cél egy és ez a lényeg. :) Mindképp folytatom a sorozatot. Megfogott és ez ritka nálam. :)


Népszerű idézetek

LyliaBloom

Dean: Ugye védekeztél?
Cas: Nálam volt az angyalpengém.

2 hozzászólás
bius07

Dean: Én Istenem, jó Istenem, Castiel seggét rugdosd le nekem.

7 hozzászólás
Theana 

Sam: Minden oké?
Dean: Öhm… ja. Ah…nem! Nem igazán.
Sam: Mi van, mit parázol?
Dean: Um… tudod, én… szóval um… ummm…
Sam: Félsz a repüléstől?
Dean: Eddig ez soha nem volt még téma!
Sam: Ez csak vicc.
Dean: Úgy nézek ki, mint aki viccel?! Szerinted m'ért megyek mindenhová kocsival??

1x04

Theana 

Sam: (…) Mitől vagy olyan biztos?
Dean: Mert én vagyok az idősebb, tehát mindig igazam van.

1x18

Theana 

Dean: Aha, legendák vannak az unikornisról is. Hallottam, hogy holdsugáron közlekednek, és ezüst színű villámot lövelnek a seggükből.
Sam (szarkasztikusan): Uh, tényleg nincsenek unikornisok?
2x13
XDDDD

2 hozzászólás
Sunshine 

Motoros csizmában meg farmerben szoktatok túrázni?
Dean: Tudod, édes, rajtam nem állna olyan jól a rövidnadrág.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján