Grimm (2011–2017) 133

0 díj · 2 jelölés

A misztikus sorozat a Grimm-testvérek klasszikus meséinek adaptációja, amely a történetek sötétebb oldalát mutatja meg a néző számára, horror-köntösbe bújtatva. A sorozat főszereplője, Nick Burkhardt gyilkossági nyomozó, aki egy erdőben elkövetett sorozatgyilkosságok után kutat, miközben… [tovább]

Képek 33

Szereposztás

David GiuntoliNick Burkhardt
Russell HornsbyHank Griffin
Bitsie TullochJuliette Silverton
Silas Weir MitchellMonroe
Sasha RoizSean Renard
Reggie LeeWu őrmester
Bree TurnerRosalee Calvert
Claire CoffeeAdalind Schade
Danny BrunoBud
Damien PucklerMeisner

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 102

Várólistára tette 166


Kiemelt értékelések

Marcsi0603

Végre befejeztem ezt a sorozatot, és azt kell mondjam, egészen a szívemhez nőtt. Nem egy nagyon bonyolult történet, de aranyos, és a szörnyek is mind tetszettek. Mindenképp örülök, hogy megnéztem, a végkifejlet is jó volt, tetszett.

Saille 

Nagyon jól indult ez a sorozat, thrilleresen-misztikusan, de aztán sajnos kifogytak az ötletekből, nemcsoda, hogy a 6.évadot a közepén lezárták. Személy szerint nagyon sajnáltam, mert az alapötlet, hogy a grimmek vadászok, és a mesék szörnyei velünk élnek, igen izgalmas és jópofa.
Ami a leginkább alátett az egésznek, az a karakterek váratlan pálfordulásai voltak, ami szerintem alapvető dramaturgiai hiba volt. Ugy nem lehet együtt izgulni egy szereplővel, hogy az egyik héten még tüneményes ártatlanság, a következőn már az ősgonosz, vagy fordítva. A Grimmen, Hanken, Wu-n és Monroékon kívül mindenki ugy forgott mint a szélmalom, csak kapkodtam a fejem, most akkor ki a jó, és ki a rossz?!
Persze lehet ilyet is elkövetni, de azt akkor alaposan elő kell készíteni, nem egyik percről a másikra lezavarni! Pl. ott van a Star Warsban Anakin Skywalker -> Darth Vader, de arra ott 3 egész estés film volt.
Itt meg 3-4 évadon keresztül megutáltatták Adalindet, aztán pikk-pakk csak mert terhes lett, már mindenkinek szeretnie kellett. Más sorozatokban is, pl.az egyik kedvencemben az Odaátban is a főszereplők időnként átsétálnak a sötét oldalra, de akkor vagy ők küzdenek ellene, vagy a környezetük értük. Ám itt pl.Juliette hirtelen boszorkányszörny lett, mert megivott vmi löttyöt, és a továbbiakban mindenki le***ta, még a szívszerelme Grimm is, hogy mi lett belőle, ehelyett összefeküdt az addigi ősellenségükkel. De Juliette se igyekezett kibújni a szörny szerepből. Mindenki más pedig vállat vont és Juliette helyett Adalindért kezdtek rajongani. Aki pedig szintén ahany pasi volt azzal mind lefeküdt, szerencse, hogy csak kettőnek csinált gyereket, ha még egy becsuszott volna, én visítva kikapcsolom, az tuti! És akkor ne is említsük Renard századost, aki többször váltott oldalt, mint más gatyát. Ami elfogadható lenne, ha ilyen alaknak van bemutatva – de nem, mivel az elején egy csomó erőfeszítést tesz, hogy együtt tudjanak működni a Grimmel, és tök rendesnek tűnik a királyi család ellenében is. Aztán meggondolja magát és mégse. Meisnerről ne is beszéljünk, akivel puszipajtások, majd egyszercsak halálos ellenségek lesznek…he?! De ez így nem volt hiteles!
Szóval aránytalanságok voltak benne, ha évadokat szánok arra, hogy bemutassak valamilyennek egy szereplőt, nem lehet egy rész alatt megváltoztatni, csak mert nem volt jobb ötletem!
Aztán ott volt az a szerencsétlen kis pszichopata Diana, aki vígan gyilkolászott, miközben mindenről mindent tud, de soha senki nem figyelt rá. Akkor meg minek?!
Rosaleen gyerekeiről a hasában meg simán elfelejtkeztek, pedig egy egész fészekaljnyi lett volna ugye az ultrahang szerint…azok felszivodtak vagy mi?!
Szóval a végén már inkább vicces volt, azért néztem, hogy lássam már, hogy zárjak le. Mondjuk az uccsó főgonosz kissé gagyira sikeredett, de azért még az lezáró évadban is voltak felvillanások: amikor Cupido bájitala miatt mindenki a másik párjába szeretett bele halálosan – na az fergeteges rész volt!
Ugyhogy ezek miatt is, azt mondom, nem volt elfecserélt idő ez a 6 évad (nem ugy, mint anno „A rejtély” c.sorozat ami öt évadnyi már vissza nem kapható időt vett el az életemből!). Sőt a Grimmnek az első 1-2 évadát biztos, hogy még újra fogom nézni, nagyon szeretem figyelni, ahogy egy tudatlan, vonakodó hős belenő a szerepébe, mint Nick, na és a pilates-ező és vegetáriánus Dúvad egyszerűen felülmúlhatatlan! :D

KillerCat

Érdekes világ tárul elénk ebben a megfogalmazásban. Akaratlanul is próbálod kitalálni,hogy ez vajon melyik mese is lehet,de nekem nem mindig sikerült. Izgalmas,feszült,nincsenek üresjáratok.

Barbella

Szkeptikusan álltam, hozzá az elején, de aztán egészen megkedveltem.
     Főleg az első évadokra jellemzően, nagyon hozta a Grimm mesés hangulatot. Zene, látvány, díszlet, azokkal a rusztikus kis „meseházakkal” és az erdővel.
A karakterek közül inkább a mellékszereplők az igazán szerethetőek. Monroe és Bud voltak a kedvenceim. Arra is figyeltek, – igaz főleg, csak az elején, – hogy a keverék lények a fajtájuknak megfelelően viselkedtek. A boszorkányok, nem csak varázsolgató nők voltak, hanem igazi szívtelen banyák, akár tudnak varázsolni épp akár nem.
Kreatív, és tartogatott jó pár meglepetést.

piciszusz 

Egyelőre jegelem, csak pár részt néztem meg.

Kaname32

A 3.évad után is nagyon jó kis sorozat. :) Egy sorozatban ötvözték a kedvenc műfajaimat a nyomozós-fantasys-horrort. A szereplőket is jól eltálálták. Nagyon tetszik a Grimmes vonal és vele a történetek lényei. Az első résztől Nick a kedvencem az egészből, bár szegény át élt pár dolgot az évadok során, hála Adalindnak. :( >< Így a nagy lelkesedés közepette máris esek neki a 4.évadjának. Kár, hogy csak 6 évados.

Aliza

Nagyon tetszik. :)
Érdekes, ahogy feldolgozták a meséket. :)

Estheer

Az első 3 évad itt is letaglózott és elkápráztatott úgy,hogy az valami hét szentség. A 4 évad egy kisebb csalódás volt,de remélem,hogy belehúz a sorozat. Nagyon tetszik a koncepció,imádom ezt a vonalat és hiszek benne,hogy lesz ez jobb is.
De egy szó mint száz; a 7* ellenére is amit csak az egész 4 évadért kap,baromi jó sorozat.


Népszerű idézetek

Kicsicsillag95 

Nick: – Nem kell szörnynek lenned ahhoz, hogy boszorkány legyél.
Adalind: – Ehhez a boszorkánysághoz nincs szükség varázserőre.

2X12

Kicsicsillag95 

Nick : – Várjon csak mit mondott mi maga?
Monroe: – Dúvad. Vagyis egy nagy gonosz farkas. Mi az csak ma este kapta meg a könyveket vagy mi?
Nick: – Tud a könyvekről?
Monroe: – Még szép, hogy tudok róluk. Mindenki tud róluk. Már legalább 200 éve tanulmányoznak minket, de mint azt látja nem vagyok túlságosan nagy, és a gonoszkodással is felhagytam.
Nick: – És hogyan…
Monroe: – Hogyan maradok jó? Egészséges ételekkel, gyógyszerekkel és pilates-sel. Én már jó útra tértem, egy szelíd dúvad vagyok, és ez egy külön felekezet.
Nick: – Templomba is szokott járni?
Monroe: – Naná. Maga nem?

1X1

Kicsicsillag95 

Monroe: – Igen. Érzek egy női illatot, kétség sem fér hozzá… összetéveszthetetlen.
Nick: – Ilyen jól érzi?
Monroe: – Nem, a parfüm neve az, hogy Összetéveszthetetlen.
Nick: – Várjon meg!
Monroe: – Nehogy azt mondja, hogy lábhoz!

1X3

Alexa94

Orson: – Agyonlőlek, ha okot adsz rá.
Monroe: – Mert ok nélkül nem lőnél?
Orson: – Veled nincs semmi gondom.
Monroe: – Akkor miért fogsz rám puskát?
Orson: – Nem szeretném a vacsora asztalon végezni egy almával a számban.

Kicsicsillag95 

Monroe: – Mi történt? Vérszagot érzek.
Rosalee: – Tudom. Gyere velem.
Monroe: – Ugye nem megint egy bájitalról van szó?
Rosalee: – Nem. Egy töltényről.
Monroe: – Ah. Jó. Az már más.

1X18

Kicsicsillag95 

Nick: – Mit tud a vadas medvékről?
Monroe: – Mi vagyok én egy Grimmopédia?

1X2

Barbella

Wu :         Tehát ez Nick vadi új bungalója.
Hank :      Ide nem jutnak el a rosszakarói.
Monroe :    Sem a postás.
Rosalee:    Legalább nem kell attól félnie, hogy megölik a szomszédjait.
Monroe :    Ááá, nem mondom, egész lakályos. Mármint a maga poszt apokaliptikus, indusztriális, lightos steampunk stílusában.
5x10

Viktoria_0014

The will to conquer is the first condition of victory.

Barbella

Wu :      Kösz a segítséget.
Nick :     Hé, számíthatsz ránk. Számíthat ránk ugye?
Hank:    Többnyire igen, hiszen vettünk neki bureszt.
Nick :     Meg a krumplit, azt is mi fizettük
Wu :      Ó Istenek vagytok.
Hank:    Úúú csöppet gúnyosan hangzott.
Nick :     Dehogy is szívből jött.
5x19


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján