Kedvencelte 67

Várólistára tette 203


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez jó volt, habár a képregényeket még nem olvastam, de tuti, hogy egyszer fogom majd, mert nekem ez tetszett, bár némelyik szereplő néha bosszantó volt. XD Kezdve Kinsley-el, amilyen makacs, és fafejű, hisztis volt eleinte pfff… Aztán hirtelen ő lett a vagány csaj, aki nem fél a következményektől. spoiler Azért megvolt a tipikus tinidráma, meg a romantika… Tyler is néha csak az észt osztotta, de ő is spoiler Bode-t pedig imádtam, annyira cuki volt, sokszor feltalálta magát, és felnőtteket meghazudtolóan kész volt szembeszállni az ellenséggel, azon gondolkodott, hogy állíthatná meg. Tök ügyes volt, ahhoz képest, hogy milyen fiatal volt még Tylerékhez képest. :-D Az anyukat nem igazán kedveltem meg, se Duncant. De Scot jó fej volt, és eleinte Gabe is. Rufus is jó fej volt. :-) Voltak benne jó karakterek, és amúgy Dodge-t is bírtam. Kő kemény egy csaj volt, spoiler Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra, az alapsztori nekem nagyon bejött, és a látvány is, szórakoztató fantasy volt, izgalmas, és néha egész vicces. :-D Nem nagyon durva horror volt, de így is szerethető. Néha egész komor volt, drámai, és olykor érezhető volt a feszült hangulat. Az biztos, hogy izgalmas egy sori, jöhet a kövi évad. XD

LoneWolf 

1. évad:
Ötletes, egyedinek érződő, illetve csavaros sztori, ami sajnos az elején túl sokat időzik a tinik mindennapjaival és drámáival, majd a végére olyannyira igyekszik felpörgetni az eseményeket és behozni a lemaradást, hogy hibát-hibára halmoz (Ezek nagyját a részenkénti értékeléseimben bővebben kifejtettem.) ezzel pedig sajnos kissé lerántja a remek alapötletet és cselekményt. Ennek ellenére is szerintem az egyik legjobb fantasy széria jelenleg és csak ajánlani tudom, hisz a problémásabb elemeivel is minden résszel a képernyő elé tudott szegezni és meghozta a kedvem a képregényhez is.

6 hozzászólás
Raizo 

Köszönöm az ajánlást @Bunney! :))
Igazából eléggé meglepett a sorozat, már az első része is nagyon izgalmas volt. És egyre jobb és jobb lett. Ugyanakkor azért a második évad végére igencsak felpörögtek, bedurvultak az események, de így is jó. spoiler Kíváncsian várom a folytatást! :)

2 hozzászólás
Kopaszkutya 

Eléggé vártam ezt a sorozatot, de csalódnom kellett. Az első négy részben történteket egy részbe is fel lehetett volna vázolni, felesleges volt a tinik mindennapi gondjaival foglalkozni ennyi időn át. Az ötödik résztől már kezdtek a valós cselekménnyel is foglalkozni. Az első évad vége nyitott maradt, úgyhogy eléggé bízhatnak a folytatásban. Ha az évad másik felében felvett fonalat viszik tovább, akkor visszatérek én is a folytatásra.

chibizso

Locke & Key képregényrajongóként sajnos egyértelműen csalódás, de meg merem kockáztatni, képregényszűzként is egy egyszer nézhető, érdekes mágiát bemutató átlagos young adult sorozatélmény csak. Egy olyan adaptáció született, amely bár minden elemet beépít az alapanyagból, csak annak lényegét felejti ki:

Ez pedig a Locke & Key esetében nem feltétlen a horror, hanem a traumatizált emberek iránti empátia.

Bővebben: https://roboraptor.24.hu/2020/02/29/locke-and-key-netfl…

dulkap 

Összességében tetszett a sorozat, úgy hogy nem ismertem az eredeti képregényt. Kicsit valóban lassan indul be, de aztán kicsit megpörgetik az eseményeket. Izgalmasnak ugyan nem mondanám, inkább érdekes volt számomra és látványos. Sajnos az cselekmények eléggé nélkülöztek minden logikát és a lezárás is kicsit erőltetett volt, de nem volt unalmas.
Viszont lenne egy kérdésem azokhoz akik látták és úgy tudnak rá válaszolni, hogy nem spoilerezik el az esetleges második évadot. spoiler

1 hozzászólás
elentiya 

Kicsit bajban vagyok most az értékeléssel, mert vártam, hogy a végére érjek és nézhessek mást, de most meg nézném a második évadot.
Szóval igen, körülbelül a hatodik részig nekem elég unalmas volt. Lassan is haladtam vele, csak akkor kapcsoltam be, ha valamihez kellett háttérzajnak. Az utolsó három rész viszont a többihez képest sokkal jobban tetszett, több minden történt, izgalmasabb is volt, de több is volt a hiba.
Az alapsztori egyébként nagyon jó, érdekesek a kulcsok. Ha jön a második évad, valószínűleg megnézem, de nem hinném, hogy a kedvenc sorozatom lesz.

MrsCumberbatch 

Mondanám, hogy imádtam, de azt hiszem ez a 80% igen pontos értékelés.

Amikor elkezdtem nézni, az első két rész után igazából csak vakartam a fejem. Voltak benne érdekes dolgok, de mégsem fogtak meg. Utána vagy 5 rész nagyon izgalmas volt, imádtam. Viszont a végére megint kicsit leereszett. Főleg azt nem tudtam hova tenni, hogy minden rész 45-50 között volt, miért az utolsó lett 40 perc, amitől a legtöbbet várta volna az ember?

Az is érdekes volt számomra, hogy csak a harmadik (azt hiszem) részben tették fel a nagy kérdést, hogy mégis hogy találja meg Bode a kulcsokat? Nem értettem, hogy én nem figyeltem rendesen, vagy tényleg nem térnek ki – kb a lényegre – az első két részben. Egyébként meg mi az már hogy spoiler. Na mindegy, lehet ez csak nekem fordult meg a fejemben.

Illetve még egy emberre térnék ki igazán: Az anyucikára. Azt hittem, hogy abból lesz a bonyodalom, hogy spoiler De neeem. Végülis újra a piához nyúlt. És íme a kedvenc, undorító klisém: A vidám részeg. Mikor fogják már a filmkészítők, hogy ezzel k*rva sokat ártanak a világnak, hogy ezt az eszmét hangoztatják. Nincs ilyen. A részegek 1%-a vidám, bohókás részeg. Mindenki más undorító és erőszakos. Azt kéne mutatni nem ezt… Na mindegy. Az elején nem volt bajom a nővel. Elvoltam vele. De aztán jött, hogy megint iszik és vége. Megutáltam.

A sorozatról pedig összeségében annyit, hogy nagyon érdekes. Várom a második évadot, mert nagyon érdekel, hogy spoiler. A kulcsok pedig nagyon érdekesek főleg az agy és a mindenhová el lehet menni kulcs spoiler De nekem az a zenedobozos kulcs kell. Oké, tudom, ilyen téren kicsit gyerekes vagyok, de akkor is, naaaagyon szeretném. :'D

Sajnálnám, ha nem lenne második évad, azt hiszem annyit még biztos megérdemel. Hogy harmadik kell-e… Hát azt majd a 2. után megmondom.

Hogy ajánlom-e? Ja. Simán. :D

7 hozzászólás
Victorious 

Összességében:
Az első évad még fogjuk rá elment, de sajnos a 2. és 3. évad már tele volt rosszabbnál rosszabb lépésekkel amik rendesen lehúzták a sorozatot. Kicsit sem sikerült elkapniuk a képregények hangulatát és inkább egy tipikus tini limonádévá változtatták.
A casting a tipikus netflixes húzásoktól eltekintve még korrektnek mondható, bár a színészet nem mindenkinek ment a legjobban.
Sajnálatos, mert bőven lett volna benne potenciál hiszen a képregény a hibái ellenére azért sokkal élvezhetőbb.

1.évad
Képregény után és a záróévad előtt gondoltam ideje belekezdeni. Hát…
Az elején még nem is voltak olyan nagy problémák, megvoltak az eltérések, de kevésbé zavaróak. Az évad második felére viszont már eléggé átestek a ló túloldalára és kifejezetten sok dolgot sűrítettek bele, de olyan szinten, hogy lényegében kifogytak az alapanyagból és bőven nincs 2 évadnyi adag benne. Így nem mondom, hogy nem aggódom a későbbi évadok miatt.
Nagy problémája még a stílusváltás. A képregény viszonylag komoly, nem is egy véresebb vagy durvább jelenettel, kifejezetten foglalkozva az őket ért traumával. Ezzel szemben a sorozat inkább egy tinimatiné.
Casting tekintetében vegyes a felhozatal, vannak jobb és rosszabb „netflixesebb” választások, de elnézhetőek.
Összességében jelenleg egy közepes sorozat a jobb és rosszabb dolgaival, meglátjuk mit hoz a többi évad.

2.évad
Hát igen, ez már többségében új story volt időnként némi képregényes storyval. Ez sajnos sikeresen azt eredményezte, hogy hihetetlenül sok logikai bukfenc volt az évadban, sok szál nem haladt semerre, mondhatni lényegtelen volt, a karakterek kb 30-as IQ-val működtek és hibát hibára halmoztak. A képregényes dolgokat persze jó volt viszont látni, főleg a házmodellt.
Gabe a végére pedig már eléggé irritáló volt. Duncan nagyobb szerepének azért örültem.
Tekintve, hogy a spoiler az évadban eléggé feleslegesnek érződik az új évad, ami igazából nem bánok, hogy az utolsó lesz. Persze bírtam spoiler abban amit láttam tőle, de sajnos nem elég, hogy ő maga meghozza a kedvem az egészhez.
Na mindegy, pár nap és meglátjuk mit hoztak össze a végére.

3.évad
Sajnos nem tudom azt írni, hogy jobb lett. Ez az évad is tele volt idiótábbnál idiótább döntésekkel amik miatt csak a fejemet fogtam. Gideon meg hihetetlenül gyengén kidolgozott gonosza volt az évadnak.
Időnként viszont láttam némi képregényes dolgot, de ezek sajnos nem tudták megmenteni az évadot. Talán a lezárás még elment, de sajnos csak ennyi…

puncsoscukor63

Az eleje egy kicsit vontatott, de engem eskü, megvett kilóra, nem véletlenül daráltam le egy nap alatt :D
Voltak benne váratlan fordulatok, ez nagyon sokat dob számomra egy sorozaton, mert nem egy mindennapos dolog nálam.
A kedvenc karakterem Bode volt, idősebb testvérei, korukhoz hűen már földhöz ragadtabbak a kissrácnál, és persze jópár döntésükön fogtam is a fejem, hogy „Eztmostmegmiért?!”.
A legnagyobb meglepetés nekem spoiler volt, sokmindent megmagyarázott, nem úgy mint spoiler. Az utolsó rész végén csak úgy pislogtam :D
A képregényhez még nem volt szerencsém, de ez a 10 rész meghozta hozzá a kedvemet.
Naggggyon várom már a második évadot, mert ez a függővég kikészít.


Népszerű idézetek

desertangelable 

– Ez te vagy kiskorodban?
– Nem, lefényképeztünk idegen gyerekeket.

1. évad 5. rész – A család fája
elentiya 

Bode: Perhaps this is a Narnia situation.

1. évad 6. rész – A fekete ajtó
Zzsófi

Jackie: I think fortune tellers are for lazy people who let the world dictate who they are. If you want something to happen, make it happen.

Zzsófi

Joe: It's okay to lose yourself in this… just as long as you can find yourself again.

Zzsófi

Bode: Some things are more important than doing math problems.

bubimentesvíz 

Tyler: Mi ez a rövidgatya?
Logan: Úgy tűnik fázik a lábam?

1. évad 3. rész – Utazás a fejekbe

Hasonló filmek címkék alapján