Elveszett próféciák (2019–2023) 250

0 díj · 1 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

A bibliai utalásokkal és angol humorral alaposan megfűszerezett történet főszereplője Crowley, a Földön boldogan lébecoló pokolbéli démon, és a totális ellentétpárja, Azirafael, aki egy könyvmoly angyal. Nekik kell összefogniuk, hogy megakadályozzák az idő előtti világvégét, ehhez viszont a… [tovább]

angol

Képek 48

Szereposztás

Michael SheenAziraphale
David TennantCrowley
Sam Taylor BuckAdam Young
Adria ArjonaAnathema Device
Jack WhitehallNewton Pulsifer
Amma RisPepper
Ilan GalkoffBrian
Alfie TaylorWensleydale
Michael McKeanShadwell
Miranda RichardsonMadame Tracy

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Good Omens

52 tag · 63 karc · Utolsó karc: 2022. október 7., 20:26 · Bővebben


Kedvencelte 163

Várólistára tette 395


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Új kedvencet avattam!

Bő öt évvel ezelőtt olvastam a könyvet, de addigra már mindent tudtam a fanfictionök miatt. Szerettem olvasni, mert tetszett a stílusa, de a rövidségéhez képest nagyon tömény volt a cselekmény és rengeteg a szereplő. Nos, a sorozat kiküszöbölte ezeket az engem zavaró tényezőket; pont jól találták el, mennyi idő és epizód kell ahhoz, hogy a cselekmény ne legyen túl tömény sem, de ne is üljön le, ugyanakkor minden szereplő felfogható és érzékelhető, érthető legyen. Éppen ezért, ez egy olyan, egyébként kiváló adaptáció, ami jobban tetszett, mint az eredetije, pedig azt is szeretem.

A titka abban rejlik, hogy kiválón sikerült a casting; tényleg mindenki oké volt, az utolsó mellékszereplő is. A két főszereplő pedig abszolút telitalálat; annyira jól hozták a karaktereiket, mintha rájuk írták volna őket. Michael Sheen és David Tennant szimplán zseniálisak voltak, Aziraphale és Crowley sikere pedig annyi, hogy nagyon szerethetőek.

Ahogy az egész történet is; humoros és izgalmas, az elsőtől az utolsó pillanatig élvezetes és szórakoztató. Rengetegszer nevettem és végig vigyorogtam. Egyszerűen tényleg csak annyit tudok írni, hogy imádni való az egész.

Az egyetlen, ami nem túl erős, az a CGI; az első epizódban több ponton is zavart, de miután megszoktam, elvoltam vele.

Mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a mini sorozatot, akkor is, ha nem olvasta a könyvet; tökéletesen érthető mindenféle előzetes tudás nélkül is, ráadásul azt adja vissza, ami a könyvben van. (Nyilván, hiszen Gaiman volt a forgatókönyvíró.) Az én lelkemnek nagyon jót tett, biztos vagyok benne, hogy sokszor újra fogom nézni.

ViraMors 

Úgy, hogy Gaiman írta a forgatókönyvet is, több mint gáz lett volna, ha elszúrják, ettől függetlenül nagyon jól esik leírnom: végre, egy olyan adaptáció, ahol remek az alapanyag és a készítők ugyanazt a könyvet olvasták, mint én! Pár apróság persze aktualizálva lett 1990-ről 2019-re, de ez szerintem csak hasznára vált a végeredménynek. Maga a történet abszolút hű a könyvhöz, a szereposztás és a kivitelezés több mint parádés. Tenant és Sheen zseniálisan hozták a démon-angyal párost, és a többiek nagyon a helyükön voltak. Ha valamit le akarnék szólni, az maximum egy-két CGI elem lenne, mert azon itt-ott tényleg lehetett volna még kicsit csiszolni, de tekintettel a végeredményre ezt most elengedem. A sorozat nagyon jó lett és én ennek nagyon örülök. Szerintem önállóan is élvezhető, de azért aki teheti olvassa el a könyvet is. Csak mert érdemes :)

Szeszj 

A könyvet nem olvastam, persze az íróról már hallatom és azt hiszem hogy az egyik könyvét még olvastam is. Igazából nem tudtam hogy mire számítsak, nem sokat tudtam a sorozatról, de már az első részével megvett magának, tetszett hogy vicces volt, izgalmas, érdekes és persze remek szereplőket sorakoztatott fel. Értékeltem benne hogy mindenek megmutatta a jó és a rossz oldalát, és milyen jó világot építettek köré. :))
A két főszereplő volt a kedvencem, igazából a többi szereplő valamilyen szinten semleges volt számomra. De Crowley és Aziraphale a kedvenceim lettek, tiszta bolondos, de nagyon fontos barátság az övék! ^-^ Mind Dacid Tennant, mind Michael Sheen zseniálisak voltak. ❤
Szóval ez a sorozat is nagy kedvenc lett! ^-^ Mindenkinek csak ajánlani tudom. :D

Rémálom 

Ilyen egy tökéletes könyvadaptáció. Annyira jól eltalálták Crowley-t és Aziraphale-t. <3

Yuuko 

Imádom! Imádom! Imádom!
Tegnap olvastam újra a könyvet, ma pedig a sorozatra vetettem magam. Nagyon jót tett a sorozatnak, hogy Gaiman írta a forgatókönyvet is, fantasztikusan visszaadta a könyv hangulatát, sőt a befejezés és Aziraphale és Crowley kapcsolatának a kibontása miatt talán még jobban is tetszett, mint a könyv. Végig vigyorogtam a nézése alatt, mindenkiből pont eleget kapunk – pedig féltem, hogy a kölykök majd irritálni fognak, de imádtam Pepper szövegeit, és az Adamot játszó kisfiú is jó választás volt.
Tehát a casting nagyon jól sikerült, főleg a két főszereplőé, tetszett, hogy többet megtudhatunk róla, hogyan alakult a kapcsolatuk az évezredek alatt, és fantasztikus volt köztük a kémia tudnám őket shippelni spoiler Mindkettejük karaktere kedvelhető külön-külön is, de együtt egyszerűen zseniálisak és nagyon szerethetőek. Jó volt látni, ahogy fokozatosan megváltoztatták egymást egy kicsit. Imádtam, hogy állandóan szívták egymás végét – főleg Crowley, de ahogy a másik bajba kerül rögtön ugranak.
Imádtam a finom vallás- és társadalomkritikát is, hogy az emberek valójában sokkal kegyetlenebben tudnak lenni bármilyen démonnál is, vagy például az angyalok is tesznek egy-két nem túl szent dolgot.
A történet végig izgalmas és humoros, a zenék is nagyon illettek a hangulathoz Queen *-*, a könyvtől való eltérések sem zavaróak, csak azt sajnáltam, hogy a harmadik gyereket meg sem említették, pedig nekem az a mondat a könyvben nagyot ütött. Illetve, hogy a végén nem volt kacsaetető spoiler. De ettől eltekintve egy rossz szót sem tudnék rá mondani khm, CGI, de láttam már ennél sokkal rosszabbat is, egyszerűen imádom és valószínűleg még többször újra fogom nézni.

Eb milyen cuki volt már, illetve a legjobban Crowley szobanövényeit sajnáltam a sorozatból. xD

Valamint az 5. részben az egyik katona az Amerikai isteneket olvasta, még rá is közelítettek a borítójára. Én ott majdnem sikítottam egyet, olyan fangörcsöt kaptam. spoiler

3 hozzászólás
Wanda

Voltak furcsa pillanatai számomra, illetve egész értelmetlenek is, viszont nem volt egy rossz sorozat, de én leginkább Aziraphale és Crowley miatt néztem. Imádtam a közös jeleneteiket (Crowley-ét még külön is), elképesztő, hogy a kezdetektől (igen, szó szerint) legjobb barátok. A végén nem számítottam a spoiler
A többi szereplő számomra semleges volt, na meg nagyon könnyen spoiler
spoiler
Mindenesetre új kedvenc párosom lett, miattuk még egyszer meg fogom nézni.

LoneWolf 

Crowley, Aziraphale, Gabriel és ez az egész Menny / Pokol játszma zseniális és remekül megvalósított, a színészek szórakoztatóan játszották szerepeiket, ráadásul az effektek is egész tűrhetőek lettek egy nem túl nagy költségvetésű produkcióhoz képest. Magát a történetet viszont kritizálnám annyiban, hogy a gyerekes részek számomra élvezhetetlenek voltak, mind karakterek terén, mind pedig színészi játékban, szóval az ifjúsági szál nagyon levont az értékéből, ahogyan a boszorkányvadászos vonal is inkább idegesített, miközben az összes szorosan kapcsolódott egymáshoz, szóval még csak külön sem lehetett őket kezelni, ami a végső csillagozásnál 2 mínuszt ért.

Zakuro 

Emlékszem, a könyvet anno a BA diploma megszerzésének örömére vettem meg ("néhány" másikkal egyetemben :D), mivel akkor már sokat hallottam róla, főként a sorozat miatt. Első olvasáskor annyira nem tetszett (valószínűleg rossz pillanatban kaptam elő), ám végül a múlt nyáron adtam neki még egy esélyt, és azta! Imádtam minden sorát :33
Ezek után nem volt kérdés, hogy a sorozatnak is nekiülök-e. Nos, nem okozott csalódást: hozta a könyv humorát, hangulatát és stílusát, a színészek meg egyszerűen zseniálisak (főleg David Tennant *.*)
Mindent összevetve, ez egy remek sorozat, már várom a második évadot – bár nem tagadom, tartok is tőle. Miután ugyanis Terry Pratchett, a könyv egyik írója, aki, nem mellesleg, legnagyobb részt felelős volt a humorfaktorért, pár éve elhunyt, így nem tudom, nélküle mit sikerült összehozni, úgy, hogy a regényt ez az évad feldolgozta, á-tól cettig. Mindenesetre, én hiszek, és bízva bízom :3

Kija

Neil Gaimannel érdekes a viszonyom, mert a könyvei alapötleteit tök érdekesnek találom, de valahogy a megvalósításukért már nem szoktam annyira rajongani. És ez most a Good Omens-nél sem lett másként sajnos.
A történet tök érdekes alapokkal indul, jó ez a sok szál, ami a végére összeér, engem viszont mégsem sikerült annyira elvarázsolnia a sorozatnak, mint ahogy szerettem volna. Élveztem ugyan, ami a képernyőmön történt, viszont a nagy szerelem elmaradt. Crowley és Aziraphale nem rosszak, de valahogy nem tudtak annyira megfogni, a gyerekek egyes helyeken irritáltak, a boszis szál meg hiába indult jól, elég gyorsan elsorvadt. Az is zavart, hogy milyen sokáig nem indultak be az események, majd milyen spoiler a nagy harcok is. A lezárással is voltak problémáim, főleg a spoiler, de az ott lévő csavar tökre tetszett. Amúgy a kedvenc karakterem Gabriel volt.
Lehet ha egyedül nézem, plusz darálva, akkor más lenne a véleményem, de ez nekem most annyira nem jött be, ettől függetlenül egy jól összerakott sorozat, amit érdemes meglesni, egy tök jó soundtrackkel.

Mesemondo

Hát, ezt jórészt szóról szóra megcsinálták. Remek szereposztással, és egy jó adag extra Crowley-Aziraphale jelenettel, amiket a Sheen-Tennant páros tőlük várható módon zseniális kémiával töltött meg. Csillagos ötös, leülhet.


Népszerű idézetek

Nocharity 

Crowley: How long have we been friends? Six thousand years!
Aziraphale: Friends? We're not friends! We are an angel and a demon. We have nothing whatsoever in common. I don't even like you!
Crowley: You do.

Nocharity 

Crowley: What was it he [Jesus] said that he got everyone so upset?
Aziraphale: „Be kind to each other”…
Crowley: Oh, yeah. That will do it.

Dorki

Crowley: Oy! Shem! That unicorn's going to make a run for it! Oh, it's too late. It's too late! Well you've still got one of them.

(3. rész – Hard Times)

Novecento

Gabriel: Why do you consume that? You’re an angel.
Aziraphale: It’s sushi.

Nocharity 

You're so clever! How can somebody as clever as you be so stupid?

Nocharity 

Adam: Look, excuse me for asking, if it's not a personal question, but are you a witch?
Anathema: No, I'm an occultist.
Adam: Oh, well, that's alright then.

Nocharity 

Crowley: I can't see what's so bad about knowing the difference between good and evil anyway.

2 hozzászólás
Nocharity 

Aziraphale: Crowley? Fancy running into you here! Still a demon, then?
Crowley: What kind of stupid question is that, „still a demon”? What else am I going to be, an aardvark?

Nocharity 

Crowley: I've never eaten an oyster.
Aziraphale: Oh well, let me tempt you to…
Crowley: [frowns]
Aziraphale: Oh no. No, that's- that's your job, isn't it?

Imma 

For Terry

(végefőcím)

1. évad 6. rész – Életük hátralévő részének utolsó napja

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján