Kapcsolódó zónák

American Gods

19 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2020. február 1., 16:34 · Bővebben


Kedvencelte 43

Várólistára tette 321


Kiemelt értékelések

csartak

Rászórtam az összes csillagot. Ez nagyon jó volt. Még, még, még.

7 hozzászólás
Theana 

Nekem ez túlságosan weird és nem ilyen típusú filmeket nézek, de érdekes volt. Próbáltam nem magamra venni, mert megvan a magam hite, de tényleg csak azt tudom mondani, hogy érdekes volt. És jó néhányszor felnevettem, de na.

Ricky Whittle-t eddig csak a The 100-ban láttam, de kíváncsi vagyok, hogy a továbbiakban mit, hogyan fog alakítani; btw pozitív csalódás volt. Áháá, Mr. Wednesday. Kedvenc karakterem lett ez alatt a 8 epizód alatt. Ian McShane zseniális.
Jöhet a második évaaaad.

Yuuko 

A könyvet már nagyon sokszor olvastam, és imádom. A sorozat nem múlta felül a könyvet, de nem is volt rossz. Elszórakoztatott, bár főszereplőként Shadow még laposabb, mint a könyvben, Laura-t pedig továbbra sem bírom. A látvány néha elég csúnya, de vannak benne nagyon jó jelenetek is. És mint a könyvben, itt is a mellékszálakat szeretem a legjobban. A casting is jó volt, viszont annyira nem tetszik, hogy sokkal több harcjelenetet raktak bele. Nyilván, hogy pörgősebb legyen a történet, de így nem igazán adja vissza a „gaimani” hangulatot.

Charityy 

Wow! Egyszerűen csak wow!
Elképesztő ez a sorozat. Hangulatilag nagyon erős, de ugyanez igaz a színészi gárdára és a zenére is. Maga a történet még csak csordogál, inkább a karakterekkel foglalkoznak, de így is nagyon izgalmas. Fogalmam sincs, hogy mit akarnak kezdeni ezzel a sorozattal, meg hogy hová halad a történet, de határozottan érdekel.

DianaRL

Amikor megtudtam, hogy adaptáció készül Gaiman regényéből, még nem igazán tudtam eldönteni, hogy örüljek, avagy inkább aggódjak. Egy kevésbé kifinomult és gyakorlott showrunnerrel ez a sorozat jó eséllyel katasztrófa lett volna, ám Bryan Fullerrel a kormányrúdnál szerencsére nem ez történt.
Ha definiálnom kellene A Tökéletes Adaptációt, az az Amerikai istenek sorozat lenne. Megtartja az alapanyaga minden előnyét, mégis képes (a regényhez hűen!) továbbfejleszteni mind a karaktereket, mind a cselekményt, így tartogathat meglepetéseket minden néző számára. A szereplők is sokkal emberközelibbek lettek, az első évad nagy része az ő megismerésükkel telik (és úgy alapjában véve is, érződik, hogy ez a csekélyke nyolc rész inkább bevezetés volt, mint maga a nagy izgalom), a sorozat mégis izgalmas a kimért tempó ellenére is.
Remélem, a következő évadok is képesek lesznek tartani ezt a színvonalat, mert ritka az ilyen piszok jó kezdés.

sfox33

1. évad
Az évad első fele nagyon megosztó lehet, én is erősen elbizonytalanodtam a 4. rész után ,hogy folytassam e egyáltalán. de megérte. Az utolsó pár rész izgalmas és végre megkapjuk a sok sok miértekre a választ is és egyből felcsillan az ember szeme az előzőrészekben látott katyvaszra. Ahogy felépíti a vallási vonatkozását szinte zseniálisa.

LoneWolf 

A túlzott hype miatt ennek is teljes pesszimizmussal ültem neki, aztán pár órával később már csak azt vettem észre, hogy: „Hopp, vége az évadnak. Mi a…?! Hol a többi?!”
Ez mindig sokat elárul, hisz a 8 rész alatt egyszer sem éreztem azt, hogy akár egy picit is lassított volna a tempón, vagy gyengült volna a minőség és egyszerűen csak sodort magával.
A világ, a sztori, a fordulatok, a karakterek, a zene, a képivilág / tálalás, mind-mind egy elképesztően elragadó elegyet alkot, amihez foghatót manapság egyre ritkábban látni. Ezek mellett, már 1 szezon elég volt ahhoz, hogy sikeresen kedvenceket avassak, így Sweeney (Kicsit a Preacher Cassidy-jét juttatta eszembe.) és 'Szerda úr' (spoiler) már azon szereplők közé tartozik, akiknek sorsát szívemen viselem. Természetesen a rengeteg pozitívum és már-már tökéletesség közeli állapota ellenére is van egy súlyos hibája, amiért le kellett vonnom azt az egy csillagot, ez pedig a túladagolt erotika. Az HBO szériáinál sem értettem sose, miért csak attól lehet valami felnőtteknek szóló, ha feleslegesen telepakolják pornószerű jelenetekkel? Oké, akadt kivétel, ahol hozzátett picit a történethez az adott figurák testnedveinek cseréje, de az esetek többségében egyszerű időhúzásként hatott, amiket általában könnyűszerrel továbbléptetek.
Sajnos nem olvastam még a könyvet, mindenesetre már ennyiből is bőven látom, hogy az American Gods a gyökereinél fogva értelmezi át a világ vallásait, miközben bepakolja őket egy olyan élvezetes 'fantasy masszába', amibe a néző könyörtelenül beleragad és el nem ereszti, így mindenkinek bátran ajánlom, aki valami friss, izgalmas, ugyanakkor súlyos szórakozásra vágyik.
ui.:spoiler

chibizso

Valószínűleg az elfogultság beszél belőlem, de az Amerikai istenek minden elvárásomnak maximálisan megfelelt. Egyszerre kaptam meg a szeretett regényt és annak egy másfajta megközelítését egy fantasztikus castinggal (erről is lehetne oldalakat írni), szóval így nekem ez egy 10/10-es élmény volt.

Bővebben: http://anti-gane.blogspot.hu/2017/06/oh-my-god-amerikai…

Coralie 

A könyvnek csak kb. a harmadát olvastam el, ott feladtam, mert a nagy zagyvaságban semmi érdemlegeset nem találtam. Ettől függetlenül a sorozat jó adaptációnak tűnik, de sajnos erről sem vagyok sokkal jobb véleménnyel, legalábbis ami a történet részét illeti, mégis egy fokkal jobban átjött, mint olvasva. Megértem, ha valakinek tetszik ez a spoiler fantasy, számomra inkább csak egy random összedobált katyvasz. Sajnos nem igazán értem, hogy mi a mondanivaló. Persze az alapgondolat megvan, spoiler, de nekem ez kevés. Az, hogy kinek mennyire jön be, szerintem attól függ, hogy mennyire veszi komolyan. Látványos, hangulatban erős sorozatnak tökéletes, de ha valaki gondolatébresztést is szeretne, háát… A színészek viszont nagyon jók, tökéletesen alakítanak. A hangulata is tetszett, ezért is néztem végig, illetve Sweeney, a leprikón miatt, mert az ő karakterét legalább igazán megkedveltem, és a 7. rész tetszett! A második évadba is belenézek majd, remélem jobban felpörgetik a dolgokat. Egyelőre ez az első benyomásom a sorozatról.

Midnightsp

Ez a sorozat minden várakozásomat felülmúlta.
Nem tudom, ki volt a castingos, de minden szereplő 10/2000. Pont ilyennek képzeltem Shadowt, Ian McShane is telitalálat, Peter Stormare-t alapból imádom mindenben, Emily Browningot meg egy tök új oldaláról ismertem meg. :D Szenzációs. El vagyok alélva.
A regényt ugyan nem olvastam végig, de azt látom, hogy jópár változtatás volt benne, nagyon vártam, hogy spoiler De legalább marad anyag a második évadra is.
És olyan szép az operatőri munka, meg a zenék is. Nagyon igényes, jól összerakott, egyedi hangulatú sorozat lett. Ha a folytatás is ilyen jó lesz, megkapja a 10-est.


Népszerű idézetek

Theana 

Mr. Wednesday: What a beautiful, beautiful thing to be able to dream when you're not asleep.

(1. évad, 3. rész)

Theana 

Zorya Polunochnaya: Oh. No. You have nothing. You believe in nothing so you have nothing.

1. évad 3. rész – Hó borít mindent
Theana 

Zorya Polunochnaya: Kissing is disgusting, but in a nice way, like blue cheese or brandy.

1. évad 3. rész – Hó borít mindent
Theana 

Mr. Wednesday: We gonna rob a bank. Do you want some coffee?

1. évad 3. rész – Hó borít mindent
Theana 

Zorya Polunochnaya: Take the moon.
Shadow Moon: What?
Zorya Polunochnaya: Just take it. Here. Don't lose this. Don't give it away. You've been given protection once. You had the sun itself. I can give you the moon. It's the daughter, not the father. Now you wake up.

1. évad 3. rész – Hó borít mindent
Midnightsp

Mad Sweeney: Like my friend, Jesus Christ, the only thing you need dead wife, is resurrection.
Laura: Did you just namedrop Jesus Christ like you know a guy who knows a guy?

Theana 

Shadow Moon: Wasn't supposed to snow today. Wasn't even supposed to be cold.
Mr. Wednesday: So, you're perfectly okay believing that tiny people on television can predict the weather. But you crinkle with consternation at the mere suggestion that you could make it snow.

1. évad 3. rész – Hó borít mindent
Theana 

Mr. Wednesday: This is the only country in the world that wonders what it is.
Shadow Moon: You've been to a lot of other countries, have you?
Mr. Wednesday: No. No, never, just this one. Just that the others know what they are. I mean, no one wonders about the heart of Norway or goes searching for the soul of Mozambique. Mozambique knows what it is. They all know what they are.
Shadow Moon: Americans know who they are.
Mr. Wednesday: They pretend they know. But it's still just pretending, like I'm pretending now. Just like you.
Shadow Moon: What am I pretending?
Mr. Wednesday: You are pretending you cannot believe in impossible things.

(1. évad, 3. rész)

szaniko62

Shadow Moon: You're just the first person I've talked to who wasn't an asshole.
Mr. Wednesday: Give me time!


Hasonló filmek címkék alapján