Haláli hullák (2003–2004) 29

George, rendes nevén Georgia Lass (Ellen Muth) 18 éves lány, aki folyton morcos, semmi sem tetszik neki, mindennel elégedetlen. Első munkahelyén, az első nap ebédszünetében eltalálja a lezuhanó MIR űrállomás titánium WC-ülőkéje és meghal. Ám valójában mégsem hal meg, élőholttá, ahogy magukat… [tovább]

angol

Szereposztás

Ellen MuthGeorgia 'George' Lass
Callum BlueMason
Jasmine GuyRoxy Harvey
Cynthia StevensonJoy Lass
Mandy PatinkinRube Sofer
Britt McKillipReggie Lass
Christine WillesDelores Herbig
Laura HarrisDaisy Adair

Kedvencelte 14

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Zsu 

Nagyon szerettem ezt a sorozatot. Lassan újra kellene nézni. Az alapsztorija egyáltalán nem szokványos, nagyon jó humora van, a szereplők szerethetők. Bryan Fuller szerintem nagyon eredetit alkotott ezzel a sorozattal, sajnálom, hogy csak 2 évadot élt meg.
(A magyar cím ne tévesszen meg senkit, az elég bénára sikerült)

George pedig az egyik kedvenc női szereplőm :D

1 hozzászólás
kedaiyun

Értékelés az 1. évad alapján, 2015:
Nem vagyok túl nagy sorozatnéző, de ez tetszett. Egyike azon kevés sorozatnak, ami felkeltette az érdeklődésemet, és egyébként is kedvelem az ilyen fekete humoros filmeket. Vicces volt, néha szomorú, néha megható. Tetszett az alapötlet, hogy azok, akiknek az élete cél nélküli volt vagy hirtelen befejeződött, haláluk után Kaszásként segítették az emberek lelkét a túlvilágra. És felvetette a kérdést: vajon mégsincsenek véletlenek, és minden előre meg van írva?
A kedvenc szereplőm Roxy, Reggie és Mason volt. Tetszett, hogy szinte minden főszereplő háttértörténetét – életét és halálát – megismertük a sorozatban. Néha kicsit leült a cselekmény, de fenntartotta az érdeklődésemet.

Megnéztem a 2. évadot is, 2016:
Nem is értem, hogy miért tartottam ilyen hosszú szünetet a két évad között (mert továbbra sem vagyok sorozatfüggő…). A sorozat továbbra is tetszik, sőt! Az első évadban a legtöbb szereplő múltját már feltárták, de volt, aki kimaradt. Most Rube előző életéről is megtudtunk pár dolgot. A szereplők közül tulajdonképpen mindenkit kedveltem, szerintem sokat árnyalódott a jellemük. Így például Daisyt is nagyon megszerettem, habár ő az első évadban nem volt annyira szimpatikus.
Ebben az évadban is inkább az epizodikusság dominál, de természetesen van néhány folytatásos szál is, és minden rész egy-egy központi kérdést elemezget. A kaszások mindennapjain túl George egykori családjának drámája is kibontakozik. Reggie, a kishúg továbbra is nagy kedvencem.
A megszokott csapaton kívül még feltűnik néhány más kaszás is, például Penny vagy Charlie egy-két epizód erejéig.
Mindenkinek ajánlom ezt a sorozatot, aki szereti a fekete humort, a drámát, a néha vicces, néha megható jelenetekkel tűzdelt, karakterekre koncentráló filmeket, ahol el lehet gondolkozni az élet és a halál fontos kérdésein.

2 hozzászólás
dontpanic

Nehéz dolgom van ezzel a sorozattal. Röviden azt mondanám, hogy egy ígéret, ami igazán sosem teljesült be.
Az alapötlet eredeti, kreatív, izgalmas, de mintha nem tudtak volna vele igazán mit kezdeni. Ez vagy lustaság vagy forráshiány, vagy ki tudja, mi.
A világa rettentően következetlen és logikátlan, mintha csak összeültek volna páran egy sör mellett, hogy kitaláljanak valamit, de másnapra már nem maradt volna a lendületből az ötletek rendes kidolgozásához.

Kár, mert lett volna ebben több is.
Ettől függetlenül tényleg van egy egyedi hangulata, és néhány nagyon jól összerakott része.
A folyamatos narrálás, bár tulajdonképpen hozzátartozik a hangulatához, eléggé idegesítő, mert nagyon sokszor felesleges: csak azt halljuk, amit amúgy látunk is, nincs semmi szerepe (ha csak az nem, hogy érzékeltesse George magára utaltságát és magányát).

A szereplőkkel is lassan barátkoztam meg, de azért amikor sikerült, akkor nagyon. :)

Gondolkoztam azon is, hogy vajon kivel járnék a legjobban, ha a túlvilágon fogadna….
Az érzelmileg megközelíthetetlen apafigura Rube-bal? Biztonságot adna, de vigaszt nem sokat.
George túlságosan hangulatember, még a végén egy rossz napján fognám ki, és elrontaná itt a fénybemenetel élményét… Roxy, kösz nem, nem katonatisztre van szükségem, hanem egy révészre, aki átvezet a fénybe… Mason valószínűleg valahol elhagyná a lelkemet félúton, de ha rám mosolyogna, máris nem tűnne olyan rossznak ez a meghalás buli. Azt hiszem, Daisyt választanám, de már a karakterfejlődésének második felében, akármilyen furcsa, mintha benne lett volna a legtöbb empátia.

Egy biztos. Ha a fény mellett létezik pokol is, az tuti, hogy ott végtelenített változatban vetítik a sorozatot lezáró filmet….

flamepetals

Úristen de imádtam ezt a sorozatot! Ráadásul szerintem az egyetlen, ahol mindig végignéztem a felvezető zenét intrót? Minek hívják? Még egy pár évadot simán el tudtam volna nézni belőle

piciszusz 

Csak arra emlékszem, hogy az elején tetszett, talán a sztori miatt, később már nem. És hogy a legborzalmasabb introja van a világon.

Lahara

A magyar címmel nem vagyok megelégedve, és Mason a legjobb fej. Szinkronosan sosem néztem, azaz, egyszer megpróbáltam, és akkor úgy döntöttem, maradok a feliratos verziónál.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján