Wednesday (2022–) 715

2 díj · 12 jelölés · Snitt-díj-győztes 2023

A sorozat középpontjában Wednesday Addams áll, aki a Nevermore Academy diákja, ahol próbál mentális képességeinek ura lenni, megakadályozni egy szörnyű gyilkosságot, amely terrorizálja a helyi várost, és megoldani a természetfeletti rejtélyt, amelybe 25 évvel korábban belesodródtak a szülei –… [tovább]

magyar
angol · magyar

Képek 32

Szereposztás

Jenna OrtegaWednesday Addams
Emma MyersEnid Sinclair
Hunter DoohanTyler Galpin
Percy Hynes WhiteXavier Thorpe
Georgie FarmerAjax Petropolus
Christina RicciMarilyn Thornhill
Joy SundayBianca Barclay
Gwendoline ChristieLarissa Weems
Victor DorobantuThing
Catherine Zeta-JonesMorticia Addams

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Wednesday

10 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2023. március 28., 08:40 · Bővebben


Kedvencelte 217

Várólistára tette 182


Kiemelt értékelések

Chriss 

Egy hosszú és fárasztó hét után ez nálam nagyon betalált. Kissé morbid ugyan, de közel sem olyan gyomorforgató, mint a Sabrina, amit körülbelül 3 rész után kaszáltam. Wednesday-t azonnal megkedveltem, ahogyan Enidet is. Mosolyogtam azon is, hogy Christina Ricci is felbukkan a sorozatban. Szerintem a címszereplő karaktert tökéletesen eltalálták, Jenna Ortega kitűnő Wednesday Addams. A család többi tagjának ábrázolásával sem volt különösebb bajom. Még Izét is sikerült szerethetővé varázsolni, pedig csak egy kéz. A történet izgalmas, fordulatos, fekete humorral átitatott, és bár tinik állnak a középpontban, a drámázásukat sikerült teljesen száműzni a Nevermore falai közül, amiért örök hála. A sorozat hangulata egyedi, és egyben a filmek hangulatát is visszahozza. A nyomozás még feszültebbé teszi a történetet, és lehet találgatni, ki is a hunyó. Az már az elején nyilvánvalóvá válik, hogy senki sem az, akinek mutatja magát, mindenkinek van egy rejtélyes oldala is. Tetszett, ahogy Wednesday jelleme alakul. Remélem, lesz folytatása, mert én szívesen nézném tovább a Nevermore Akadémia történéseinek egy újabb fejezetét.

Theana 

Hát, volt itt minden. Alapvetően én az Addams family-t és a hangulatát hiányoltam, mert ugyan voltak benne utalások, de mégis az volt az érzésem, hogy nem az ikonikus műre épít, csak próbál hajazni rá. De az nem ment. Az elején Harry Potter sokkom volt, a felétől már nagyon Chilling Sabrina, és semelyiket nem vettem jó néven, de az utóbbit főleg. Brr, ptsd-m van a netflixes Sabrinától. Egy ilyen egyedi és borzasztóan ikonikus karakter, mint amilyen Wednesday Addams, nem egy triviális YA-sztoriként megírt feldolgozást érdemelt volna. Az eredetiséget hiányoltam, hogy pontosabb legyek. Tényleg minden megtalálható itt, ami egy Netflix YA-ban. MINDEN. Nyálasan gáz szerelmi háromszög, amcsi háj szkúl környezet, amiben a néger csaj gonoszként van feltüntetve, majd kiderül, hogy félreértett, stb. A csavarokra pedig végig utaltak a sorozat alatt, úgyhogy nem volt meglepő végeredmény.

Viiszont amiért mégiscsak végignéztem: Jenna Ortega. Brutál jól alakított, imádtam nézni a játékát, és legalább volt valaki, aki valamennyire, de hű maradt a történethez. Hiányoltam a többi Addams-t. Illetve a forgatókönyv szempontjából nagy plusz, hogy Wednesday megszólalásait nagyon jól eltalálták egy-egy szituációban.

2 hozzászólás
Haspók 

Mit is írhatnék olyant, amit más nem írt le?
Mit vár az ember ha időt szán egy sorozatra? Hát ez sokmindentől függhet. Mikor mit, de legtöbbször azt, h szórakoztassa vagy netán elgondolkodtassa, tanuljon belőle valamit , maradandó élményt nyújtson.
A Wednesdayt mindenképpen meg akartam nézni Tim Burton és Christina Ricci miatt. Szóval ez már elegendő ok volt hozzá.
Kikapcsolódásra alkalmas sorozat, amibe sokminden bele van sűrítve, de az arányok jól voltak elosztva, így jól el lehetett szórakozni vele és olyan jelenetek is kerültek bele, amik bizony megmaradtak bennem ( is) : spoiler
Nem is kell ennél több. Le lehet húzni, mert szokás mindig azt, ami sokaknak bejön, de szerintem nem akart több lenni, mint ami, egy könnyen fogyasztható, szórakoztató, néhol humoros, néhol picit lightosan darkos hangvételű tinisorozat legalább 4 olyan színészi játékkal, ami már eleve megér egy nézést .

Yuuko 

Igazából jobban élveztem, mint gondoltam. Ugyan a szerelmi háromszög tényleg idegesített benne, de nem volt annyira jelen, hogy élvezhetetlenné tegye a sorozatot. A karakterekkel néhány kivétellel elvoltam (Tylert például az eleje után nagyon nem bírtam spoiler.) Nem kötnek kifejezetten erős érzelmek az Addams Family filmekhez, úgyhogy nekem nem volt bajom ezzel a castinggal/alakítással, és bírtam Jenna Ortega Wednesdayét is. A második évadot megnézném, mondjuk a romantikus szálakról nem tudom mit gondoljak. spoiler

4 hozzászólás
Szeszj 

Számomra ez a sorozat egy kellemes kikapcsolódás volt, nem volt annyira Addams Family hangulata amit sajnáltam de miután ettől elvonatkoztattam máris sokkal jobban tetszett, főleg ez a nyomozós szál, persze nagyon tinis és klisés volt de nekem így is bejött!
Egyedül ami számomra elég nagy hátrány volt vagy inkább ami felesleges az a szerelmi szál, elégé irritált benne, valahogyan nem illet bele.
Maga a szörny és spoiler.
A szereplők közül sokan szimpatikusak lettek, főleg Wednesday, Enid, Eugene, Thing és Fester lettek a kedvencek. Igazából Tyler kívül mindenki! :D Sajnos ő engem a végéig idegesített!
Jenna Ortega előtt meg le a kalappal, szerintem nagyon jól hozta Wednesday szerepét! ^^
Kíváncsi leszek hogy hogyan fogják folytatni! ^^
https://media.tenor.com/2wd08IPa9QkAAAAC/wednesday-addams.gif
https://media.tenor.com/xgUY-CGk7PEAAAAd/what-fun-uncle…

LoneWolf 

Az első 3 rész értékelése:
Én ezt itt kaszáltam. Míg az eredeti Addams Family franchise aranyos volt, morbid, és eredeti, ez a Netflix féle hibrid szörny klisék hadától hemzseg. Került ebbe minden, a Harry Potter-től kezdve, a Hotel (School) Transylvanián át, az átlag young adult novellák összes eleméig (spoiler Mit hagytam ki?), nem beszélve a lassan tényleg mindenbe beletuszkolt rasszizmus és fajírást témájáról, amivel nem több egy szimpla streaming-re gyártott tömegproduktumnál, amit egy korábban híres előd nevével próbálnak eladni az embereknek. Sajnos az eredetiből megmaradt dolgok is eléggé átalakítva, a mai trendekhez igazítva vannak csak jelen, így pl. Wednesday, a cinikus és rideg érzelemmentesség helyett egy tipikus lázadó tininek tűnik, aki elfojtott dühöt és depressziót sugároz magából, és ez még nem minden. Talán nagyobb érvágás, hogy Addams-ék itt lényegében már nem is olyan különlegesek, hisz egy alakváltókkal, vámpírokkal, szirénekkel, vérfarkasokkal és egyéb természetfeletti lényekkel megpakolt világban az ő furcsaságuk szinte már átlagosnak, mintsem üdítően egyedinek hat.
Két pozitívumot tudok igazából jelenleg mondani erről: 1.) Christina Ricci kis mellékszerepe, mert ő még mindig elbűvölő. 2.) Gwendoline Christie, aki nagyon jól hozza a negatív karaktereket, de csak miattuk nem szenvedek végig még közel 4 órát, miközben az eredeti művekhez ennek bizony már nincs sok köze pár néven kívül. A legszomorúbb, hogy ehhez ráadásul egy olyan (egykor) nagyra tartott rendező asszisztált, mint Tim Burton…

A többi rész értékelése:
Végül adtam neki egy 2. esélyt és mégis befejeztem, de a végére csak még nyilvánvalóbbá vált, hogy Tim Burton egyfajta kicsavart goth Harry Potter utánzatot akart faragni ebből a franchise-ból és nem kevés sztori elemet nyúlt le belőle szinte pofátlanul, de ezekről a spoileres epizódértékelőimben olvashattok bővebben. Nem sok eredeti ötletet találni hát benne, brutálisan összelopkodott hibrid, ami sztorijában, karaktereiben, stílusában és látványában is egy teljesen átlagos darab, amit valószínűleg csupán azért értékelnek oly sokan, mivel valójában egy másik kedvencüket (HP) látták benne.
1 plusz csillagot azért adtam neki a korábbihoz képest.

8 hozzászólás
Nihilchan 

Nagyon szórakoztató, kellemesen morbid sorozat, amitől kicsit ugyan tartottam, de gyakorlatilag az első pillanattól a képernyőhöz szegezett. Mivel tini sztori, bőven tartalmaz ilyenkor szokásos kliséket, de nem olyan módon, hogy kiakasszon engem, a felnőtt nézőt. Persze ez az egész annak köszönhető, hogy Jenna Ortega elvitte az egész műsort a hátán, a többieknek körülbelül esélye sem volt. Nagyon tetszett a Nevermore iskola, viszont sajnálom, hogy nem láttunk bele jobban az oktatásba vagy éppen a mellékszereplők életébe, akik között szintén vannak nagyon érdekes, karizmatikus egyének, mint például Bianca. Számomra a humor mellett a dráma is jól működött és érdekes volt a krimi szál is, bár nem okozott a végkifejlet meglepetést. Itt megjegyezném, hogy az utolsó epizód izgalmas lett, de a lezárás kicsit semmilyen számomra. Természetesen várom a következő évadot. Elképesztően szórakoztató, könnyed kikapcsolást nyújtott nekem ez a sorozat, kedvelhető karakterekkel és gótikus, fekete humorban gazdag izgalmakkal. Viszont a szörnyek kicsit gagyik voltak kinézetileg és nagyon hiányoltam az Addams família többi tagját, belőlük alig kaptunk valamit.

crissy 

Tény, hogy nem én vagyok a célközönség, de szerintem ennek a sorozatnak kb. az egyetlen érdekessége az, hogy Wednesday Addams a főszereplője, s még az ő karaktere is csalódás volt. Nem volt ő jó nyomozó, inkább kíváncsi. Túlságosan tényként kezelt minden jelt, minden bizonyítékot, s azért nem látta azt, ami végig a szeme előtt volt. Mindent csak nézett, méregetett, de nem kapart tovább a felszínnél, mármint de, de szó szerint kapart, és igen, ezzel sok mindenkit körülötte veszélybe sodort.
Azért adok mégis most 7 csillagot rá, mert nézek még egy tinisorozatot, ami hasonló témában is, környezetben is, szereplőkben is, és ez azért sokkal jobb annál, meg rövidebb is. Na meg Enid. Ő azért kiteszi a csillagok elég nagy részét.
Igazából azoknak ajánlom, akik szeretnek tipikus Netflix-féle YA fantasy sorozatot nézni, s nem borulnak ki úgy, mint én, ha ez nem nyújt nekik többet – nekem sajnos túl nagyok voltak az elvárásaim.

sofiasaymun 

Sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle, mert így csak egy tipikus fantasy-krimi sorozat lett, annyi különbséggel, hogy ebben van egy ikonikus karakter Wednesday Addams személyében, aki egy ennél jobb történetet érdemelt volna. Az eleje lassan indult be, a vége viszont akármennyire is jól sikerült, még az sem tudja megváltoztatni a tényt, hogy majdnem abbahagytam az első három rész után. spoiler

Könyvmolykisasszony 

Ez a sorozat valami brutál jó lett! (szerintem új kedvenc.)
A sorozat nagyon szépen helytáll a saját műfajában, mégis valami egyedit tesz le az asztalra, mellőzve a felesleges tini drámákat és az elfajuló szerelmi szálakat.
Ebben a történetben nem volt egy fcking felesleges karakter, vagy másodperc, mindennek és mindenkinek megvolt a helye és szerepe. Külön pirospont a karakterek kidolgozottságáért és jellemfejlődésekért. Ez utóbbiból különösen Wednesday és Enid fejlődése tetszett a legjobban.
A szálak csavarosak voltak, nekem a hangulatát szépen megalapozta a sorozat, Jenna Ortegánál pedig keresve sem találtak volna jobb Wednesdayt. Még egy pirospont a zenei aláfestések miatt, fantasztikus volt mind kivétel nélkül. A sztori csavarosságának köszönhetően, és hogy már az elején kapunk egy olyan utalást, hogy senki sem az akinek látszik; párommal folyamatosan gyártottuk az elméleteket és tippelgettünk. Kicsit kétes érzéseket táplálok még a folytatás kapcsán. spoiler Most úgy érzem, hogy nem kellene elrontani egy ilyen szép évadot, másfelől pedig megöl a kíváncsiság a szereplők sorsa miatt.


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

Tyler: Muszáj halálra rémítened az embereket?
Wednesday: Nem, ez csak hobbi.

1. évad 1. rész – A szerdán születettek bánatosak
amnézia 

Wednesday: A közösségi média a tartalmatlanság lélekölő verme.

1. évad 1. rész – A szerdán születettek bánatosak
Papp_Fanna8

Wednesday: Aki elfelejti a történelmet, újból elszenvedi azt.

1. évad 3. rész – Bánat vagy ellenség
amnézia 

Tanárnő: Közel áll az anyjához?
Wednesday: Mint egy cellatárshoz az életfogytiglan alatt.

1. évad 2. rész – A bánat a legmagányosabb szám
Shine

Wednesday: Nem tudom kinek a beteg ötlete volt gyerekek tömegeit alulfinanszírozott iskolákba terelni, olyan tanárok közé akiknek az álmai rég porbahullottak, de leborulok a szadizmusa előtt.

1. évad 1. rész – A szerdán születettek bánatosak
BlueDeath 

Tyler: Több akarok lenni, mint a barátod.
Wednesday: Majd elmúlik.

1. évad 7. rész – Bánatos döntés
2 hozzászólás
pojDD

– Drukkolj nekem!
– Ha összetöri a szíved, kivágom az övét.

1. évad 3. rész – Bánat vagy ellenség
amnézia 

Enid: Az emojikra gondolsz? Képzeld, így fejezik ki az érzéseiket, de te erről nyilván mit sem tudsz.
Wednesday: Amikor rád nézek, ezek az emojik jutnak eszembe: kötél, ásó, verem.

1. évad 1. rész – A szerdán születettek bánatosak
amnézia 

Wednesday: A világot egy legyőzendő akadálynak tekintem. És a személyes filozófiám: ölj vagy megölnek.

1. évad 1. rész – A szerdán születettek bánatosak
katy_swartz 

My grandmother once told me secrets are like zombies ..
they never truly die.

1. évad 3. rész – Bánat vagy ellenség

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján