A galád család (Addams Family 1.) (1991) 388

The Addams Family
95' · amerikai · vígjáték, fantasy 12

0 díj · 2 jelölés

Imádnivalóan rosszindulatú teremtményekből áll a galád család. Gomez és a felesége, Morticia két komisz kölyköt nevel, és néhány fura szerzet él még velük egy tető alatt. Addamsék mindent elkövetnek, hogy minél visszataszítóbbnak tűnjenek a külvilág számára. Ezt azonban annyira bájosan teszik,… [tovább]

angol

Képek 53

Szereposztás

Anjelica HustonMorticia Addams
Raul JuliaGomez Addams
Christopher LloydFester Addams
Christina RicciWednesday Addams
Jimmy WorkmanPugsley Addams
Dan HedayaTully Alford
Elizabeth WilsonAbigail Craven / Dr. Greta Pinder-Schloss
Judith MalinaGranny
Carel StruyckenLurch
Dana IveyMargaret Alford

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 135

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Fummie

„Mániákus gyilkosnak öltöztem, azok úgy néznek ki, mint mindenki más.”

3 hozzászólás
Nihilchan 

Rejtély, hogy eddig miért nem láttam a filmet, bár rémlik, hogy volt anno egy kellemetlen élményem a harmadik résszel, ami meggátolt abban, hogy megnézzem az első kettőt.
Mindenesetre az Addams család ikonikus; a karaktereket és a zenét mindenki ismeri. Nem kicsit morbid a família, de lehetetlen nem szeretni őket, mert humorosak és szórakoztatóak. A családi összetartás és a szülők szenvedélyes szerelme pedig példaértékű. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kiváló szórakozás.

Gothic01 

Morbid humor, groteszk tálalás, gótikus hangulat, egy rendkívül furcsa, ám rendkívül szerethető család… Ebből a filmből nem lehet kiszeretni. <3

Tizenegy vagy tizenkét éves lehettem, amikor először láttam, azóta semmit se csorbult a szórakoztatósága, pedig tartottam ettől, mikor éjszaka egy Vajon még most is tetszene-e? próba kíséretében visszatértem hozzá. Rengeteget nevettem, azok a fergeteges beszólások, azok az elmés szóvirágok… egyszerűen imádtam őket. Ha úgy vesszük, az Addams family afféle különc feldolgozása a szokásos bolond családos filmeknek, akik a maguk dimenziójában szerencsétlen szituációkba kerülnek, azzal a különbsgéggel, hogy jelen esetben sokkal intelligensebb az a bizonyos humor a maga elborult medrében, illetve ennek a koncepciónak egyedi, valóban emlékezetes stílusa van.

Nagyon tetszett, hogy noha egy kicsit mindannyian őrültek, a gyerekek fejszékkel meg villamosszékekkel játszanak, esti programként közös szellemidézésen vesznek részt, tele van a ház mérgekkel meg kínzóeszközökkel… mégis ritkán látni filmet ennyire összetartó famíliáról, egy olyan családról, amiben a maguk, külső szemlélő számára elég megbotránkoztatóan kinyilvánított módján… de ennyire intenzíven szeretik egymást a tagok. Amikor Wednesday eltűnt, azonnal ugrott mindenki, szervezték a felkutatását a birtokon, az iskolai előadáson lelkesen, büszkén tapsoltak, amikor ideiglenesen elveszítették az otthonukat, akkor nem kétségbeestek, hanem igyekeztek felállni… Amennyire taszítónak tűnhetnek elsőre, sőt másodszorra is, bizonyos tekintetből legalább annyira példát is vehetnének róluk az „átlag emberek”.

OFF: Nem értem, hogyhogy nem Tim Burton rendezte / hogyhogy nem dolgozta fel azóta. Annyira… az ő stílusába illőek lennének Addamsék. :D

Negative_Singularity 

Megunhatatlan :D Nagyon-nagyon sokat hozzám tett ez a film, amiből mára már csak a lelkisége maradt; sötét, gótikus jellem az enyém, mégis szeleburdian vidám is tudok lenni, akár Fester bácsi. Sokat elmond, hogy Wednesday volt a példaképem, és a sulis farsangkor ő volt a jelmezem (mármint nem a színésznő bőre, hanem a karaktere… ahhh, édes istenem, de rossz poén volt).
Egyszerűen imádom őket :D Amikor még goth volt a külsőm is, és az exem is a komor fekete auráért volt oda, mindig csak azt mondták ránk: na, megérkezett az Addams család. Őszintén mondom, sosem voltam olyan büszke magamra :"D
Hát, vétek ezen a filmen nem felnőni :)

Rebane 

Kiskoromban nagyon szerettem, kicsit félve néztem újra, hátha csalódom, de nem, még mindig nagyon jó :)

Banditaa

Anno a Cartoon Networkön imádtam a rajzfilm sorozatot, főleg, hogy angolul ment, mivel akkoriban nem volt internet, a tévé volt az egyetlen, ahol angol beszédet lehetett hallani. A rajzfilmet nagyon szerettem és így a filmet is. Rég láttam ezt a részt (meg a többit is), sokmindenre már nem is emlékeztem. De a mamuska azért megmaradt…
Jó lesz újra megnézni az összeset!

Kemiviki 

Húú de régen láttam már, pedig gyerekként rongyosra néztem/néztük kazettán. Nem kellett csalódnom felnőttként sem..
Még mindig imádom a hangulatát, a morbidságát. A díszletek és a jelmezek fenomenálisan jól sikerültek. S a színészek előtt is le a kalappal, nagyon jól alakították a karakterüket. Morticia és Wednesday voltak a kedvenceim, s maradtak is.
Wednesday „Igazi cserkészből sütötték?” mondatát rengetegszer használjuk a mai napig, főleg apa például a cigánypecsenyénél meg a pekingi kacsánál XD

Hippoforaccus 

Gondolom senkinek nem kell bemutatni ezt a rettenetesen morbid vígjátékot. Az igazi agyabuggyant fekete humor kedvelőinek kötelező darab.

DianaRL

Érthetetlen módon kimaradt a gyerekkoromból ez a film, pedig valószínűleg akkor lett volna igazi élmény. Nem mondom, így is jól szórakoztam, de már nem tudott annyira magával ragadni a történet.
Nincs jobb szó erre a filmre, mint hogy tüneményes. Persze a felszín sötétnek és ijesztőnek tűnik, mi tagadás, de szó sincs róla: a történet kedves kis mese egy furcsa, ám összetartó családról némi szappanoperai elemmel bővítve. Nem igazán voltak hatalmas fordulatok vagy kiszámíthatatlan csavarok, más vígjátékokhoz viszonyítva azonban még így is kiemelkedő.
A karakterek is szinte mindannyian szerethetőek, nem azok a tipikus fekete-fehér szereplők, és a gonosz-jó viszonyának megbolygatása már alapvetően üde színfoltot jelentett. Érdekes volt a történetben szereplő testvérpárok kedves(?) rivalizálása, Gomez és Morticia pedig igazi álompár volt, a humoros-morbid megszólalásaik miatt azonban mégse megy a néző agyára az enyelgésük.
Biztos vagyok benne, hogy a sorozat sokkal többet tud nyújtani ennél, a film sajnos egy kissé felejthetőre sikerült, de az apró humorbonbonokért és az újszerű karakterekért mindenképp megérdemel egy esélyt.


Népszerű idézetek

Eirian 

Wednesday: Add ide a sót!
Morticia: Hogy szokás mondani?
Wednesday: De gyorsan!

3 hozzászólás
Eirian 

Az éjjel teljesen magadon kívül voltál, mint valami kétségbeesett, üvöltő démon. Megrémítettél… Csináld megint!

1 hozzászólás
Eirian 

Cserkészlány: Ez igazi citromból készült?
Wednesday: Igen.
Cserkészlány: Én csak a természetes italokat és ételeket szeretem, amelyek nem tartalmaznak tartósító anyagokat. Biztos, hogy igazi citromból készült?
Pugsley: Igen.
Cserkészlány: Tudjátok mit? Veszek egy pohárral, ha vesztek tőlem egy csomag ízletes cserkészsüteményt. Na, megegyeztünk?
Wednesday: Igazi cserkészből sütötték?

1 hozzászólás
Midnightsp 

Morticia: „Niknak bácsi téli ruhái.” "Niknak bácsi nyári ruhái." „Niknak bácsi.”

Traclon

Drága Fester, melyik az igazi éned: az undok, förtelmes szörnyeteg, akivé váltál, vagy az undok, förtelmes szörnyeteg, akit megszerettünk?

Midnightsp 

Wednesday: Pugsley, ülj csak bele.
Pugsley: Minek?
Wednesday: Játszani szeretnék veled.
Pugsley: Milyen játékot?
Wednesday: Az a neve: „Van Isten?”

Bohemian 

Morticia: Don't torture yourself, Gomez. That's my job.

Midnightsp 

Gomez: Nézd. Meg tudnék halni érte. Gyilkolni tudnék érte. Mindenképpen gyönyörűség volna.

Midnightsp 

Dr. Pinder-Schloss: Emberi lelket nehéz elpusztítani.
Nagyi: Bizony, még láncfűrésszel is!


Folytatása

Összehasonlítás

Addams Family


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján