A galád család (Addams Family 1.) (1991) 534

The Addams Family
95' · amerikai · vígjáték, fantasy 12

0 díj · 2 jelölés

Imádnivalóan rosszindulatú teremtményekből áll a galád család. Gomez és a felesége, Morticia két komisz kölyköt nevel, és néhány fura szerzet él még velük egy tető alatt. Addamsék mindent elkövetnek, hogy minél visszataszítóbbnak tűnjenek a külvilág számára. Ezt azonban annyira bájosan teszik,… [tovább]

angol

Képek 53

Szereposztás

Anjelica HustonMorticia Addams
Raul JuliaGomez Addams
Christopher LloydFester Addams
Christina RicciWednesday Addams
Jimmy WorkmanPugsley Addams
Dan HedayaTully Alford
Elizabeth WilsonAbigail Craven / Dr. Greta Pinder-Schloss
Judith MalinaGranny
Carel StruyckenLurch
Dana IveyMargaret Alford

További szereplők

Kedvencelte 184

Várólistára tette 122


Kiemelt értékelések

Fummie

„Mániákus gyilkosnak öltöztem, azok úgy néznek ki, mint mindenki más.”

3 hozzászólás
Theana 

Rettenetesen kínosan érzem magam, hogy cím alapján asszociáltam a Mi újság, Ádám család?-reklámra és ezért sosem mertem belenézni (no comment :D), pedig Wednesday úgy vált ikonná az interneten, ezáltal nekem is, hogy nem is tudtam, honnan ered. Zseniális darab. Frappáns párbeszédek és jelenetek. Maga a család egy jelenség.
https://snitt.hu/idezetek/42266 epicebb jelenet

3 hozzászólás
Törpillaa 

Ez nagyon állat volt, végig nevettem az egészet majdnem csak. XD Vicces volt, hangulatos, szórakoztató, voltak nagyon jó poénok és beszólások, a látvány is tetszett. :-D Jó rég láttam már ezt a filmet, de még mindig tökéletes alapsztori. :-D Bírtam Gomezt és Morticiát, iszonyúan jó páros voltak. :D De leginkább Wednesdayt és Pugsleyt. Nagyon szórakoztatóak voltak, és szerethetőek, és még Fester karaktere is jó pofa volt, és Thing is. :-D spoiler Tök poén volt. XD A színészek baromi jól hozták, a gyilkos fekete humort, és annyira hitelesen alakították a karaktereiket, tuti újranézős lesz még. :-D

Nihilchan 

Rejtély, hogy eddig miért nem láttam a filmet, bár rémlik, hogy volt anno egy kellemetlen élményem a harmadik résszel, ami meggátolt abban, hogy megnézzem az első kettőt.
Mindenesetre az Addams család ikonikus; a karaktereket és a zenét mindenki ismeri. Nem kicsit morbid a família, de lehetetlen nem szeretni őket, mert humorosak és szórakoztatóak. A családi összetartás és a szülők szenvedélyes szerelme pedig példaértékű. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kiváló szórakozás.

Gothic 

Morbid humor, groteszk tálalás, gótikus hangulat, egy rendkívül furcsa, ám rendkívül szerethető család… Ebből a filmből nem lehet kiszeretni. <3

Tizenegy vagy tizenkét éves lehettem, amikor először láttam, azóta semmit se csorbult a szórakoztatósága, pedig tartottam ettől, mikor éjszaka egy Vajon még most is tetszene-e? próba kíséretében visszatértem hozzá. Rengeteget nevettem, azok a fergeteges beszólások, azok az elmés szóvirágok… egyszerűen imádtam őket. Ha úgy vesszük, az Addams family afféle különc feldolgozása a szokásos bolond családos filmeknek, akik a maguk dimenziójában szerencsétlen szituációkba kerülnek, azzal a különbsgéggel, hogy jelen esetben sokkal intelligensebb az a bizonyos humor a maga elborult medrében, illetve ennek a koncepciónak egyedi, valóban emlékezetes stílusa van.

Nagyon tetszett, hogy noha egy kicsit mindannyian őrültek, a gyerekek fejszékkel meg villamosszékekkel játszanak, esti programként közös szellemidézésen vesznek részt, tele van a ház mérgekkel meg kínzóeszközökkel… mégis ritkán látni filmet ennyire összetartó famíliáról, egy olyan családról, amiben a maguk, külső szemlélő számára elég megbotránkoztatóan kinyilvánított módján… de ennyire intenzíven szeretik egymást a tagok. Amikor Wednesday eltűnt, azonnal ugrott mindenki, szervezték a felkutatását a birtokon, az iskolai előadáson lelkesen, büszkén tapsoltak, amikor ideiglenesen elveszítették az otthonukat, akkor nem kétségbeestek, hanem igyekeztek felállni… Amennyire taszítónak tűnhetnek elsőre, sőt másodszorra is, bizonyos tekintetből legalább annyira példát is vehetnének róluk az „átlag emberek”.

OFF: Nem értem, hogyhogy nem Tim Burton rendezte / hogyhogy nem dolgozta fel azóta. Annyira… az ő stílusába illőek lennének Addamsék. :D

Negative_Singularity

Megunhatatlan :D Nagyon-nagyon sokat hozzám tett ez a film, amiből mára már csak a lelkisége maradt; sötét, gótikus jellem az enyém, mégis szeleburdian vidám is tudok lenni, akár Fester bácsi. Sokat elmond, hogy Wednesday volt a példaképem, és a sulis farsangkor ő volt a jelmezem (mármint nem a színésznő bőre, hanem a karaktere… ahhh, édes istenem, de rossz poén volt).
Egyszerűen imádom őket :D Amikor még goth volt a külsőm is, és az exem is a komor fekete auráért volt oda, mindig csak azt mondták ránk: na, megérkezett az Addams család. Őszintén mondom, sosem voltam olyan büszke magamra :"D
Hát, vétek ezen a filmen nem felnőni :)

alexakarola 

Ez a film egyszerűen haláli. :D
Bár az intro dalt ismertem, meg a főbb karaktereket is, de szerintem soha nem láttam egyik filmet sem (vagy esetleg valamelyiket láthattam csak nem emlékszem?), csak a régi sorozatból egy részt néztem meg pár éve. Annyira abszurd az egész, alapvetően nem igazán az én műfajom az ilyen, de valamiért ez egy kivétel, nagyon bírom a családot. Főleg a 3 főszereplőnk színészi játéka (Morticia, Gomez és Fester) egyszerűen zseniális!!! Na meg mondjuk Wednesday is nagyon jó. Szerintem miattuk ennyire jó a film.

Rebane 

Kiskoromban nagyon szerettem, kicsit félve néztem újra, hátha csalódom, de nem, még mindig nagyon jó :)

Kemiviki 

Húú de régen láttam már, pedig gyerekként rongyosra néztem/néztük kazettán. Nem kellett csalódnom felnőttként sem..
Még mindig imádom a hangulatát, a morbidságát. A díszletek és a jelmezek fenomenálisan jól sikerültek. S a színészek előtt is le a kalappal, nagyon jól alakították a karakterüket. Morticia és Wednesday voltak a kedvenceim, s maradtak is.
Wednesday „Igazi cserkészből sütötték?” mondatát rengetegszer használjuk a mai napig, főleg apa például a cigánypecsenyénél meg a pekingi kacsánál XD


Népszerű idézetek

Deirianz 

Wednesday: Add ide a sót!
Morticia: Hogy szokás mondani?
Wednesday: De gyorsan!

3 hozzászólás
Deirianz 

Az éjjel teljesen magadon kívül voltál, mint valami kétségbeesett, üvöltő démon. Megrémítettél… Csináld megint!

1 hozzászólás
Deirianz 

Cserkészlány: Ez igazi citromból készült?
Wednesday: Igen.
Cserkészlány: Én csak a természetes italokat és ételeket szeretem, amelyek nem tartalmaznak tartósító anyagokat. Biztos, hogy igazi citromból készült?
Pugsley: Igen.
Cserkészlány: Tudjátok mit? Veszek egy pohárral, ha vesztek tőlem egy csomag ízletes cserkészsüteményt. Na, megegyeztünk?
Wednesday: Igazi cserkészből sütötték?

1 hozzászólás
Midnightsp

Morticia: „Niknak bácsi téli ruhái.” "Niknak bácsi nyári ruhái." „Niknak bácsi.”

Traclon

Drága Fester, melyik az igazi éned: az undok, förtelmes szörnyeteg, akivé váltál, vagy az undok, förtelmes szörnyeteg, akit megszerettünk?

Midnightsp

Wednesday: Pugsley, ülj csak bele.
Pugsley: Minek?
Wednesday: Játszani szeretnék veled.
Pugsley: Milyen játékot?
Wednesday: Az a neve: „Van Isten?”

Midnightsp

Dr. Pinder-Schloss: Emberi lelket nehéz elpusztítani.
Nagyi: Bizony, még láncfűrésszel is!

Midnightsp

Gomez: Nézd. Meg tudnék halni érte. Gyilkolni tudnék érte. Mindenképpen gyönyörűség volna.


Folytatása

Összehasonlítás

Addams Family


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján