A galád család (Addams Family 1.) (1991) 574

The Addams Family
99' · amerikai · vígjáték, fantasy 12

0 díj · 2 jelölés

Imádnivalóan rosszindulatú teremtményekből áll a galád család. Gomez és a felesége, Morticia két komisz kölyköt nevel, és néhány fura szerzet él még velük egy tető alatt. Addamsék mindent elkövetnek, hogy minél visszataszítóbbnak tűnjenek a külvilág számára. Ezt azonban annyira bájosan teszik,… [tovább]

angol

Képek 53

Szereposztás

Anjelica HustonMorticia Addams
Raul JuliaGomez Addams
Christopher LloydFester Addams
Christina RicciWednesday Addams
Jimmy WorkmanPugsley Addams
Dan HedayaTully Alford
Elizabeth WilsonAbigail Craven / Dr. Greta Pinder-Schloss
Judith MalinaGranny
Carel StruyckenLurch
Dana IveyMargaret Alford

További szereplők

Kedvencelte 195

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

Fummie

„Mániákus gyilkosnak öltöztem, azok úgy néznek ki, mint mindenki más.”

3 hozzászólás
Theana 

Rettenetesen kínosan érzem magam, hogy cím alapján asszociáltam a Mi újság, Ádám család?-reklámra és ezért sosem mertem belenézni (no comment :D), pedig Wednesday úgy vált ikonná az interneten, ezáltal nekem is, hogy nem is tudtam, honnan ered. Zseniális darab. Frappáns párbeszédek és jelenetek. Maga a család egy jelenség.
https://snitt.hu/idezetek/42266 epicebb jelenet

3 hozzászólás
Törpillaa 

Ez nagyon állat volt, végig nevettem az egészet majdnem csak. XD Vicces volt, hangulatos, szórakoztató, voltak nagyon jó poénok és beszólások, a látvány is tetszett. :-D Jó rég láttam már ezt a filmet, de még mindig tökéletes alapsztori. :-D Bírtam Gomezt és Morticiát, iszonyúan jó páros voltak. :D De leginkább Wednesdayt és Pugsleyt. Nagyon szórakoztatóak voltak, és szerethetőek, és még Fester karaktere is jó pofa volt, és Thing is. :-D spoiler Tök poén volt. XD A színészek baromi jól hozták, a gyilkos fekete humort, és annyira hitelesen alakították a karaktereiket, tuti újranézős lesz még. :-D

Nihilchan 

Rejtély, hogy eddig miért nem láttam a filmet, bár rémlik, hogy volt anno egy kellemetlen élményem a harmadik résszel, ami meggátolt abban, hogy megnézzem az első kettőt.
Mindenesetre az Addams család ikonikus; a karaktereket és a zenét mindenki ismeri. Nem kicsit morbid a família, de lehetetlen nem szeretni őket, mert humorosak és szórakoztatóak. A családi összetartás és a szülők szenvedélyes szerelme pedig példaértékű. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kiváló szórakozás.

Negative_Singularity

Megunhatatlan :D Nagyon-nagyon sokat hozzám tett ez a film, amiből mára már csak a lelkisége maradt; sötét, gótikus jellem az enyém, mégis szeleburdian vidám is tudok lenni, akár Fester bácsi. Sokat elmond, hogy Wednesday volt a példaképem, és a sulis farsangkor ő volt a jelmezem (mármint nem a színésznő bőre, hanem a karaktere… ahhh, édes istenem, de rossz poén volt).
Egyszerűen imádom őket :D Amikor még goth volt a külsőm is, és az exem is a komor fekete auráért volt oda, mindig csak azt mondták ránk: na, megérkezett az Addams család. Őszintén mondom, sosem voltam olyan büszke magamra :"D
Hát, vétek ezen a filmen nem felnőni :)

Popovicsp87 

Még mindig nem vagyok teljesen kibékülve ezzel a filmmel, de azt a javára kell írnom, hogy a fekete humor és a színészválasztás (90%-a) zseniálisan sikerült. Annyira morbid, és a jó értelemben fura az egész, hogy egyszerűen élvezet nézni.
A fő történet, viszont nekem nem igazán tetszik. És ez főleg Christopher Lloyd alakítása miatt van. Nem igazán éreztem azt a fordulópontot, amikor elkezdi megszeretni a családját, pedig ez lenne a lényege, de az egész pénz utáni hajsza is kicsit gyenge.
Viszont ezt leszámítva nagyon jók a jelenetek, látszik, hogy a színészek élvezik a szerepüket.
A látvány, főleg a speciális effektusok kicsit elkoptak az évek során.

2 hozzászólás
alexakarola 

Ez a film egyszerűen haláli. :D
Bár az intro dalt ismertem, meg a főbb karaktereket is, de szerintem soha nem láttam egyik filmet sem (vagy esetleg valamelyiket láthattam csak nem emlékszem?), csak a régi sorozatból egy részt néztem meg pár éve. Annyira abszurd az egész, alapvetően nem igazán az én műfajom az ilyen, de valamiért ez egy kivétel, nagyon bírom a családot. Főleg a 3 főszereplőnk színészi játéka (Morticia, Gomez és Fester) egyszerűen zseniális!!! Na meg mondjuk Wednesday is nagyon jó. Szerintem miattuk ennyire jó a film.

Rebane 

Kiskoromban nagyon szerettem, kicsit félve néztem újra, hátha csalódom, de nem, még mindig nagyon jó :)

Kemiviki 

Húú de régen láttam már, pedig gyerekként rongyosra néztem/néztük kazettán. Nem kellett csalódnom felnőttként sem..
Még mindig imádom a hangulatát, a morbidságát. A díszletek és a jelmezek fenomenálisan jól sikerültek. S a színészek előtt is le a kalappal, nagyon jól alakították a karakterüket. Morticia és Wednesday voltak a kedvenceim, s maradtak is.
Wednesday „Igazi cserkészből sütötték?” mondatát rengetegszer használjuk a mai napig, főleg apa például a cigánypecsenyénél meg a pekingi kacsánál XD


Népszerű idézetek

Deirianz

Wednesday: Add ide a sót!
Morticia: Hogy szokás mondani?
Wednesday: De gyorsan!

3 hozzászólás
Deirianz

Az éjjel teljesen magadon kívül voltál, mint valami kétségbeesett, üvöltő démon. Megrémítettél… Csináld megint!

1 hozzászólás
Midnightsp

Morticia: „Niknak bácsi téli ruhái.” "Niknak bácsi nyári ruhái." „Niknak bácsi.”

Deirianz

Cserkészlány: Ez igazi citromból készült?
Wednesday: Igen.
Cserkészlány: Én csak a természetes italokat és ételeket szeretem, amelyek nem tartalmaznak tartósító anyagokat. Biztos, hogy igazi citromból készült?
Pugsley: Igen.
Cserkészlány: Tudjátok mit? Veszek egy pohárral, ha vesztek tőlem egy csomag ízletes cserkészsüteményt. Na, megegyeztünk?
Wednesday: Igazi cserkészből sütötték?

1 hozzászólás
Traclon

Drága Fester, melyik az igazi éned: az undok, förtelmes szörnyeteg, akivé váltál, vagy az undok, förtelmes szörnyeteg, akit megszerettünk?

Midnightsp

Wednesday: Pugsley, ülj csak bele.
Pugsley: Minek?
Wednesday: Játszani szeretnék veled.
Pugsley: Milyen játékot?
Wednesday: Az a neve: „Van Isten?”

Midnightsp

Dr. Pinder-Schloss: Emberi lelket nehéz elpusztítani.
Nagyi: Bizony, még láncfűrésszel is!

Midnightsp

Gomez: Nézd. Meg tudnék halni érte. Gyilkolni tudnék érte. Mindenképpen gyönyörűség volna.


Folytatása

Összehasonlítás

Addams Family


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján