A nagy ugrás (1994) 38

The Hudsucker Proxy
111' · amerikai, angol, német · vígjáték, fantasy, szatíra

A Hudsucker cég virágzik, az elnök mégis öngyilkosságot követ el. A mamutvállalat nagyfőnöke nemes egyszerűséggel kisétál a toronyház legfelső emeletének ablakán. Ezután az alelnök, Mussburger a saját érdekében úgy dönt, tönkreteszi a céget, hogy aztán olcsón felvásárolhassa. Terve valóra… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Tim RobbinsNorville Barnes
Jennifer Jason LeighAmy Archer
Paul NewmanSidney J. Mussburger
Charles DurningWaring Hudsucker
John MahoneyFőnök
Bruce CampbellSmitty
Noble WillinghamZebulon Cardoza
Steve BuscemiBeatnik Barman
Bill CobbsMoses
Jim True-FrostBuzz, liftkezelő

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

TribeBubu 

Gyerekkoromban is nagyon tetszett (de akkor szerintem csak a látvány miatt) és most sem okozott csalódást. Coenék filmjei között talán a legviccesebb és a legbolondosabb. Ezzel az egyedi ábrázolásmóddal és az eredeti poénokkal felejthetetlen darab. Ráadásul kortalan. Ha most, vagy tíz-húsz év múlva jelenne meg, valószínűleg akkor is ütős mozi lenne.

Mattheusz36 

Emlékszem amikor először láttam, nem igazán tudtam hova tenni. Túlságosan fura volt nekem és idegennek hatott, bár végig lekötött (kb 12 éves lehettem, szóval ez legyen a mentségem).

Felnőtteb fejjel viszont amikor újra láttam akkor már megértettem miről szól és azóta teljesen másként nézek erre a filmre. Tényleg vannak olyan filmek amikhez megkel érni, nekem ez az volt!


Népszerű idézetek

Úgy van. Ez New York. 1958-at írunk. Legalább is még pár percig. Jön az éjfél, és beköszönt 1959. Egész más érzés. Az új esztendő. A jövő. Igen, jó öreg Föld apánk újra körbe járja a Napot, és mindenki azt reméli, hogy ez a forduló kicsit simább lesz, egy picit vidámabb.
Városszerte pezsgőt bontanak nagy pukkanással. Odafent a Waldorfban Guy Lombardo zenéjére ráznak a fejesek. Odalent a Time Square-en a kisemberek várják, hogy lehulljon a nagy alma. Mindnyájan próbálják megragadni azt az egyetlen pillanatot, hogy elmondhassák: Most! Ez az! Megvan!… Persze addigra az már el is múlt. De mind boldogok. Mindenki jól szórakozik.
Vagyis majdnem mindenki. Bolyong odakint pár elveszett lélek. Persze, aki nem idevalósi, nem ismerheti a mi városi hajszánkat. Az aztán úgy felőrli a népeket, hogy nem is akarnak ünnepelni, se egy jót mulatni. Nem törődnek azok az új esztendővel. Se reményük, se kapaszkodójuk, se idejük.
Ez itt Norville Barnes. Ahonnan most épp kilép, az a Hudsucker Iparvállalat elnöki irodája. Az ő irodája. Hogy tört fel ennyire? És miért van ennyire letörve? Tényleg megteszi? Tényleg a járdán fog szétloccsanni, mint egy dinnye?
Hát igen, a jövő… Azt bizony nem lehet előre megmondani. De a múlt… Az már más történet.

TribeBubu 

Miért tesz úgy, mintha tényleg egy zsémbes sárkány lenne? Ettől soha nem lesz boldogabb.

Mattheusz36 

Norville Barnes: Nagyon csinos a felesége, Sid!
Sidney J. Mussburger: Mondják.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján