Egy kicsivel galádabb a család (Addams Family 2.) (1993) 244

Addams Family Values
94' · amerikai · vígjáték, fantasy

0 díj · 2 jelölés

Új taggal bővül a galád család, Morticia egy ennivalóan édes porontynak ad életet. Pubert igazi Addams csemete: az anyjától örökölte a hollófekete haját, Fester bácsikájától a hullafehérséget, az apjától pedig a bajuszát. A megszületésével azonban csőstül jön a baj, a kamaszodó nagyobbak ugyanis… [tovább]

Képek 39

Szereposztás

Anjelica HustonMorticia Addams
Christopher LloydFester Addams
Raul JuliaGomez Addams
Joan CusackDebbie Jellinsky
Christina RicciWednesday Addams
Jimmy WorkmanPugsley Addams
Carol KaneNagymama
David KrumholtzJoel Glicker
Dana IveyMargaret Addams
Peter MacNicolGary Granger

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 67

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Abszurd, morbid és humoros. Lehetetlen nem szeretni. Az Addams gyerekek jelenléte a cserkésztáborban pedig zseniális. Imádom a szülőket és imádom Wednesdayt is. Nagyon tetszik a színészi alakítás, teljes mértékben szórakoztatónak találom a történetet és meglepő módon pont annyira élvezetes, mint az első rész.

Kemiviki 

Még mindig imádom :D Imádom a morbidiságát, a humorát, a hangulatát, egyszerűen fenomenális lett ez a rész is.
Jó volt, hogy a gyerekeket kimozdították a házból. S a végén Wednesday mint Pocahontas xD

Gothic01 

A galád családot illető tapasztalataim közelmúltban történő felelevenítése után sokáig tépelődtem rajta, hogy az első rész vagy ez-e a jobb, – közben meg is néztem mind a kettőt még egyszer – azt mindenesetre tudtam, hogy mikor legelőször láttam, szintén 11-12 évesen, akkor határozottan nem tetszett annyira, mint Addamsék első kalandja. Viszont százszorta szórakoztatóbb, bravúrosabban összepakolt, mint amire emlékeztem, az a hamisítatlan fekete humor és a hozzá társuló társadalomkritika nagyot üt, nincs olyan jelenet, amit feleslegesnek vagy időhúzónak, a többihez képest gyengébbnek találok, mégis inkább az első részhez húzok. Az sötétebb.

Persze itt is kiütközik a jellegzetes Addams hangulat, a túlvilághoz vonzódó elvontság, azonban a hőseink többet mozdulnak ki poros, borongós rezidenciájuk óvó falai közül, mint addig. A gyerekek egy olyan nyári táborba kerültek, ami ennél élesebb kontrasztban nem is állhatna az otthonukkal, és a felnőttek is el-eljárogattak, ugyanis Festert ismét elszakította a családtól egy nő, ezúttal nem egy vasakaratú látszat anyuka, hanem egy örökségvadász feleség, aki pasztell színekkel rendezte be az otthonukat… Zajlik az élet náluk, mint mindig. Őrültek és színpadiasak, elvetemültek…de megmaradt az a bájuk is, ami miatt az egyik valaha volt legszerethetőbb fiktív családot alkotják. És megint csak vehettek volna róluk példákat itt-ott „normálisak”. Ugyan Morticia esetében a sötét erőkkel való kapcsolatfelvételre nem jut idő a gyerekek körüli teendők miatt… de Gomez hezitálás rávágta, hogy ilyen nincs, kell lenni időnek rá, kezeskedni is fog érte, hogy meglegyen a kikapcsolódás, amire a felesége vágyik – ha kicsit morbidabb is, mint az átlagnál. Amikor Fester randevúzni hívta Debbie-t, akkor bátorításként elkísérték őket, Fester tanácsokat adott, hogyan nyűgözze le a nőt, Morticia pedig a mosdóban igyekezett rávezetni Debbie-t, mennyire nagyszerű ember a sógora; ismét befigyelt a támogatás. Amikor Pubert átalakult, és átlagos kisbabaként viselkedett, Morticia kitért a hitéből, hogy jókat kacag a Dr. Seuss könyvön, hogy ez tetszhet neki, de a kedvéért tovább olvasta. Amikor Debbie beadta nekik, hogy a gyerekek cserkésztáborba akarnak menni, akkor is egyenesen undorodtak a gondolattól, valami elképzelhetetlenül elfajzottnak ítélték az ötletet, de rövidesen mind a ketten oda jutottak, hogy ha ezt szeretnék a srácok, jó szülőkként az a dolguk, hogy megadják nekik – bármennyire irtóznak is tőle. Az „átlag családok” jó részénél meg mi van? Hosszú hajat és tetoválást akarsz, fiam, rockot hallgatsz? Énekesnő akarsz lenni, kislányom? Elmennél nyáron egy európai körútra? Nem akarsz férjhez menni? Hülye vagy! Szó sem lehet róla!

Ó, és az a nyári tábor… Ó, anyám… Adjatok egy pisztolyt, hogy fejbe lőjem magam, és mi előbb megszabaduljak a szenvedéstől! XD Két kézzel fogtam a fejem, ez… maga a megtestesült elborultság és a kigondolható legpokolibb kínzótábor, a táborvezetőt és a kis szőke cicababákat is beleértve. Minden tiszteletem az Addams family tagjaiért, amiért ennyire visszafogott sokkot produkáltak a látottakra. Annyira sajnáltam szerencsétleneket, amiért egy ilyen őrültek házába kerültek… Brutális. Azok a széles, szélütött vigyorok, azok az őrülten lelkes, szótagoltan leadott hangsúlyok, na meg a hozzá vágott pofák… Megért volna egyel magasabb korhatárjelzést.

Wednesdayt idősebben jobban kedveltem, pedig az első részben is a kedvencem volt. A stílusa még inkább kifejlődött… nagyon cinikus, nagyon hidegvérű, nagyon INTJ. Jókat vigyorogtam, mikor osztogatta a népet.

Az alakítások pedig magától értetődően kifogástalanul zseniálisak, mindenkié.

WolfEinstein

Azon ritka filmek közé tartozik, aminél a második rész jobb, mint az első. Sziporkázó poénok, jó történet, nagyszerűen kitalált főgonosz. A főszereplők pedig továbbra is nagyszerűek, különösen Christina Ricci alakít fergetegeset.

Kicsiboszi

Azon ritka kivételek egyike, amikor a folytatás pontosan ugyanolyan jó, mint az első rész. Mióta először láttam, legalább félévente megnézem. Sosem tudnám megunni.

Zea

Elgondolkodva nem tudom, hogy van e még egy ilyen film, amit ennyiszer láttam. Félelmetes, hogy mennyire tetszik. Általános iskolás koromban a nyári szünetek úgy teltek el, hogy folyamatosan játszotta a videó a nagyszobában. Bombával se lehetett volna kirobbantani onnan. 3 szalagot is rongyosra tekert a kazettában, úgyhogy mindig amikor szülinap-névnap-vagy karácsony volt Addams Family- t kértem :D :D Köszönöm a gyermekkorom <3 <3 <3

Hippoforaccus 

Nem is tudom, melyik a legtalálóbb szó erre a filmre. Debil? Beteg? Morbid? Az összes egyszerre? Igen, talán az utolsó. Az biztos, hogy kell egy bizonyos elmeállapot ahhoz, hogy tetszen ez a film. Szerencsére én mindig ilyenben vagyok :)


Népszerű idézetek

Eirian 

Morticia: Ó, Wednesday most épp abban a korban van, amikor egy lánynak csak egy dolog jár a fejében.
Ellen: A fiúk?
Wednesday: A gyilkosság.

1 hozzászólás
NannyOgg 

– Nézd, Tish, az apám szeme!
– Fester, vedd ki a szájából!

Eirian 

Amanda: Te miért vagy így öltözve?
Wednesday: Hogy érted?
Amanda: Úgy nézel ki, mint aki temetésre készül… hiszen nem halt meg senki.
Wednesday: Csak várj.

shano

Morticia: Megosztani a félig megrágott kenyeret – régi francia szokás.
Gomez: Fester nagyon kötődik a kontinenshez. Sok időt töltött külföldön.
Morticia: És tizenkét nyelven beszél folyékonyan.
Debbie: Ez az én szimatom! Megéreztem az első pillanatban, ahogy megláttam tudtam, hogy európai!
Fester: Megérezte?
Debbie: De meg ám!
Fester: Pedig direkt megfürödtem.

shano

Morticia: Fester csodálatos, nagyszerű ember, csak borzasztóan szégyenlős.
Debbie: Tudja, én annyira zavarban vagyok! Tetszem neki egyáltalán?
Morticia: Hát persze, hogy tetszik neki! Hiszen már hányt is!

Reelka

Morticia: – A kisfiam beteg, és a férjem a halálán van. Ó, mama, most mit csináljak?
Nagymama: – Van fekete ruhád elég.

Eirian 

Gomez: Gyermekeim, miért gyűlölitek a kisbabát?
Pugsley: Mi nem gyűlöljük, csak játszani szeretnénk vele.
Wednesday: Különösen a fejével.

Papp_Fanna8 

Amanda: Te ebben akarsz úszni?
Wednesday: Te ebben akarsz megfulladni?

[névtelen]

Morticia Addams: Children, this is Miss Jellinsky, our new nanny. What do we say?
Wednesday Addams: Be afraid. Be very afraid.

[névtelen]

Joel Glicker: Wednesday, do you think that maybe someday you might want to get married and have kids?
Wednesday Addams: No.
Joel Glicker: But what if you met the right man, who worshiped and adored you? Who'd do anything for you? Who'd be your devoted slave? Then what would you do?
Wednesday Addams: I'd pity him.


Folytatása

Összehasonlítás

Addams Family


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján