Kísértethistória (Beetlejuice 1.) (1988) 103

Beetlejuice
92' · amerikai · vígjáték, fantasy 12

4 díj · 6 jelölés

Barbara és Adam Maitland haláluk után a saját házukban találják magukat szellemként. Időszakos nyugalmukat megzavarja egy yuppie család beköltözése. Mivel Maitland-ék túl kedvesek szellemnek, minden igyekezetük az új jövevények megrémítésére hiábavalónak bizonyul…

Képek 9

Szereposztás

Alec BaldwinAdam Maitland
Geena DavisBarbara Maitland
Annie McEnroeJane Butterfield
Michael KeatonBeetlejuice
Jeffrey JonesCharles Deetz
Winona RyderLydia Deetz
Catherine O'HaraDelia Deetz
Sylvia SidneyJuno
Glenn ShadixOtho
Robert GouletMaxie Dean
Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

duracell 

Sokat gondolkodtam azon, hány pontosra értékeljem a filmet, mert teljesen más volt, mint amilyennek a leírás alapján képzeltem. A szereposztást mindenképp megdicsérném, minden ismerős arc kitett magáért, a Maitland házaspár elképesztően szerethető, de még a különc Lydiával is könnyen azonosultam. Beetlejuice filmbeli szerepe kicsit meglepett, mert nem erre számítottam, és egy-két helyen nem is volt világos, hogy ő most mit miért úgy csinál, ahogy… Az álomházacska is nagyon el volt találva; az egyetlen probléma a cselekménnyel volt, aminek ugyan volt eleje és vége, közötte azért elég sok olyan is történt, ami miatt könnyen ráakaszthatnánk a katyvasz jelzőt. Nehezen kibogozható, mégis el tudom képzelni az újranézést – Tim Burton rajongóinak pedig mindenképp érdemes időt szakítani rá.

piciszusz 

Kihívás miatt néztem újra(http://snitt.hu/kihivasok/amikor-szulettem). Eleve nem vagyok oda Tim Burtonért, talán egyedül a Halott menyasszony tetszett tőle. Ez a film valami nagy katyvasz. Sok gond van a pali fejében az tuti.

LoneWolf

Az ilyen filmeket nézve, nem értem, miért vannak oda annyian Tim Burton-ért. Régen rossz, ha minden karakter elviselhetőbb, mint a címszereplő és bizony Beetlejuice átkozottul idegesítő lett. Jobban belegondolva, nélküle sokkal élvezhetőbb lett volna a film, az effektek pedig az akkori viszonyokat tekintve is borzalmasan műek helyenként. Volt benne potencia, a szereposztás is tetszett, azonban ehelyett inkább az első Casper-t ajánlanám azoknak, akik efféle szellemes sztorira vágynak, de még a Beetlejuice rajzfilmsorozat is értékelhetőbb volt ennél, amit asszem anno a Cartoon Network adott angolul.

Marcsi0603

Nagyon régen láttam utoljára ezt a filmet, úgyhogy jó volt felfrissíteni az emlékezetem. Hamisíthatatlan Tim Burton, le sem tagadhatná. Tetszett, bár voltak benne gagyi részek, régebben valahogy jobbnak tűnt, így ez most csak 8/10.

george08

Nem volt rossz, de mai szemmel nézve már eljárt felette az idő.

pepita_ofelia

A helyzet egyszerű: vagy szereted Tim Burton beteg humorát… vagy nem. Nekem többnyire bejön, szóval jól szórakoztam. De azért egyszer elég volt. (Nem egy Támad a Mars, na.)

Gedi

A rajzfilmsorozat nekem is jobbnak rémlik (bár azt igazából gyerekkorom óta nem láttam), ezt a filmet kissé untam. Azért a 17 éves gót Winona Ryderért megéri. :)

adrica

Áááhh, ez nagyon vicces, nagyon jó, imádtam, imádom! :D (És asszem, nem szeretnék Tim Burton fejében élni…)

Andro 

Imádom! Igazi Tim Burton klasszikus, amit még ma is simán megnézek, és élvezem is. Michael Keatonnál jobb Beetlejuice pedig nincs. Az a mozgás, az a mimika, valami hihetetlen. Az effektek mai szemmel nézve gagyik, de istenem, majdnem 30 év eltelt azóta.

Hippoforaccus 

Gyerekkoromban ennek a mesesorozatából láttam egy pár részt, de nem fogott meg túlságosan. Pontosan úgy, mint ez. Van a történetben potenciál, de rosszul valósították meg, így nem igazán tetszik.


Népszerű idézetek

LukeSkywalker 

Adam: Mennyire képzett?
Beetlejuice: Á. Nos… A Juilliardra jártam… A Harvard Üzleti Iskolában végeztem… Elég sokat utazom. Átéltem a Nagy Pestisjárványt és egészen jól éreztem magam közben. Az Ördögűzőt LÁTTAM VAGY SZÁZHATVANHÉTSZER ÉS MINDEN EGYES ALKALOMMAL EGYRE VICCESEBB LESZ… ARRÓL A TÉNYRŐL NEM IS BESZÉLVE, HOGY EGY HALOTT IPSÉVEL TRÉCSELTEK… NA MIT GONDOLSZ? Szerinted megfelelek?

LukeSkywalker 

Adam: Elolvastad a könyvünket?
Lydia: Igen.
Adam: Tudod követni?
Lydia: Igen. Miért ólálkodtatok Delia hálószobájában?
Adam: Meg akartuk ijeszteni az anyukádat.
Lydia: Mostoha. Különben is, nem tudjátok megijeszteni. Ma éjjel Válium herceggel alszik.


Folytatása

Összehasonlítás

Beetlejuice


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján