Apáca show (Apáca show 1.) (1992) 257

Sister Act
100' · amerikai · vígjáték, musical 12

0 díj · 2 jelölés

A bővérű Deloris Van Cartier igazán nem az a fajta nő, aki gyámolitásra szorul. Egy másodosztályú kaszinó másodosztályú énekesnőjeként ismer már minden eszközt, amivel leszerelheti a tolakodó férfinépet. Egy nap azonban véletlenül tanúja lesz egy gyilkosságnak, és menekülnie kell, mivel a… [tovább]

Képek 21

Szereposztás

Whoopi GoldbergDeloris
Maggie SmithTisztelendőanya
Kathy NajimyMary Patrick
Wendy MakkenaMary Robert
Mary WickesMary Lazarus
Harvey KeitelVince LaRocca
Bill NunnEddie Souther
Robert MirandaJoey
Richard PortnowWilly
Joseph MaherO'Hara püspök

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 67

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez nagyon jó volt. Gyerekkorom egyik kedvence, ez a film. Imádom, vicces, humoros, szórakoztató, tanulságos, aranyos apácák, a zenék is tetszettek. Whoopi Goldberg egyszerűen zseniális, nagyon szép hangja van, és az ő karaktere a legnagyobb kedvencem ebben. Már nem is tudnám megmondani hányszor láttam ezt, de sosem tudnám megunni. Mindig megtud nevetettni. :-)

2 hozzászólás
Theana 

Nem tudom, hányszor láttam, de megnéztem újra felevelenítésképp.
Nagyon kedves, aranyos, humoros és megható néhány részen, van mit tanulni belőle, de nem erőlteti a nézőt. Én nagyon szeretem, örök kedvenc. És meg mindig az a véleményem, hogy a barna bőrű emberek csodálatosan énekelnek.

Valcsa

Soha nem láttam még ezt a filmet, legalább már 15 éve készültem megnézni… :D
8-9 évesek lehettünk, mikor egy farsangon a filmben utolsóként felcsendülő dalt adtuk elő spoiler. A szülők varrtak nekünk apácajelmezeket is, és nagyjából ugyanaz volt a koreográfia/felállás is, mint a filmben, csak mi még kibővítettük egy kevés tánccal. :) (Aztán még falunapon is felléptünk vele, mert valami egészen jó helyezést értünk el az összes osztály közül, talán elsők lettünk vagy másodikok, erre már nem emlékszem, rég volt.)
Akkor még nem úgy működött a dolog, hogy gondolok egyet, és megnézem, tévében meg már akkor is kevés filmet néztem, meg nem is sikerült elcsípnem, mikor épp adták… Most viszont rákerestem erre a filmre, amúgy is elég sok lemaradásom van régről film-ügyben, ezeket kezdtem most el pótolni. :)
Nem bántam meg, kellemes kikapcsolódás volt. A történet tetszett, a színészek is nagyon jók. Külön öröm volt a Harry Potterből McGalagony professzort viszontlátni a filmben. :D (Itt ő alakította a Tisztelendő anyát. Egyébként egyáltalán nem áll messze egymástól ez a két szerep, igazán nem lep meg, hogy aztán ő kapta meg McGalagony szerepét is. :D)
Ez pedig még mindig aktuális kérdés, hogy merjünk-e bármilyen újítást is bevinni a templomi misékbe/istentiszteletekbe. Én református vagyok, nemrég egy új, fiatal lelkész került a falunkba; ő próbálkozott gitárkísérettel, és az öregek zöme persze egyből lehurrogta… Nem, inkább kíséret nélkül nyekeregnek továbbra is, mert az úgy a jó. -.- Nehogy már a fiatalok is kicsit kedvet kapjanak az istentiszteletekhez… (Nyilván, akihez a vallás nem áll közel egyáltalán, az úgyse fog templomba járni továbbra sem, de hiszem, hogy a többieket ezzel meg lehetne fogni…)

2 hozzászólás
Amrita

Szilveszteri filmünk volt a férjemmel, valaha gyerekkori kedvenceim egyike volt. Felnőttként is abszolút szórakoztató. Ahhoz képest pedig hogy milyen régi a film, sajnos még ma is rettentő aktuális a tanulsága. Még mai, világi énekkaroknak is lenne mit tanulni belőle.

agi89

Gyerekkorom óta az egyik legnagyobb kedvencem.

ParkYeonSeul

Tegnap este volt a TV-ben ezért anyummal néztünk mert ő nagyon szereti. Nekem is tetszett.

Lulu23 

Whoopi Goldberg egy jelenség! Ha egy filmben főbb szerepet kap, akkor annak már menthetetlenül determinált a hangulata. Ő is tipikusan az a fajta bohóc, mint Robin Williams: minden figurájának van komikus és mélyebb rétege, valahol egy hebrencs nő, akiben egy igazi anyaösztönnel megáldott tündérkeresztanya rejlik. Ez a film határozottan kihozza ezt az énjét, ahogy a bárénekesnőből ál-apácává vedlik és „szorítja” a fityula.
Amellett, hogy egy akció dús krimivígjáték az alapsztori, sokkal inkább éltem meg egy életigenlő zenés alkotásnak, ahol a hivatáskeresés, a személyes hit kérdése és a klérus napjainkban elfoglalt helye – persze amerikai kultúrkörnyezetben – tartalmasan boncolgatásra kerül.
Rengeteg aranyos karakter, szívmelengető helyzetkomikumok és jellemfejlődések és egy gyönyörű összjáték Whoopi és Maggie Smith között.
Mindez felejthetetlen zenei aláfestéssel. Imádtam.

Andro 

Nem is tudom hányszor láttam már, és nem tudom megunni. Örök kedvenc. Aranyos, vicces, tanulságos. Whoopi Goldbergnek pedig fantasztikus hangja van.

Attila_Saw

Nagyszerű sztori, nagyszerű karakterekkel, nagyszerű dalokkal.

Ancsúr 

Vicces és szórakoztató nekem ez a film. A történet egyszerű, de a szerepek és a színészek is kiválóak benne.


Népszerű idézetek

Aprile 

Áldd meg Uram adományod, melyet most magunkhoz veszünk. És… bár az éhség kíséri utam a völgyön által… nem érzek éhséget. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma. És a köztársaságnak, melynek jelképe… rám ruházott hatalmánál fogva kinyilvánítom, hogy ehetünk! Ámen.

Aprile 

Mielőtt elkezdenénk szeretném megköszönni, amit értem tesznek. Tudom, hogy elég nagy gondot okozok maguknak, szóval én csak előre meg akartam köszönni…meg, hogy én…mindig is…mondtam mindenkinek, mennyire csodálom magukat…magukat, apácákat. Önök annyira…katolikusok. Érti. Szóval, maguk mind a nagy Jézus Krisztus öreglányai.

Aprile 

Tisztelendő anya: Ettől a perctől kezdve pedig a neved Mary Clarence nővér.
Deloris: Mary Clarence? Úgy, mint Clarence Williams a tévésorozatban?
Tisztelendő anya: Mary a szűzanya parancsolatára. Clarence pedig a békéltető Szent Clarence tiszteletére. Az apácák három legfőbb erénye: a szegénység, az engedelmessék és végül a szűzies élet.
Deloris: Akkor én már itt sem vagyok!

Aprile 

Ohara atya: Szentül megfogadta, hogy segít minden rászorulón.
Tisztelendő anya: Vicceltem…

Aprile 

Mary Lazarus: Még hogy liberális? Borzasztó…Vancouver volt az igazi, az erdő közepén. Nem volt az olyan modern zárda, mint némelyik itt. Ott még villanyunk sem volt! Hideg víz! Mezítláb! Az valami!
Mary Patrick: Csodásan hangzik!
Mary Lazarus: Maga a földi pokol, az ám. Ez itt egy Hilton!

Aprile 

A mai himnuszt Mária Magdolna története ihlette. Mária Magdolna sötét múltú leány volt. Bizony. A bűn sem állt távol tőle. Igazából senki sem állt távol tőle…

Aprile 

Deloris: Elmondod, hogy mit szólt az a nő?
Vince: Melyik nő?
Deloris: Mit gondolsz, melyik? Az a bajuszos, a feleséged.

Aprile 

Souther: (a templomról) Szép hely nem?
Deloris: Nagyon szép. De mi leszek én itt, Quasimodo fenn a toronyban, vagy mi?

Aprile 

Lakott a szomszédban egy lotyó, a Bögyös Berta.


Folytatása

Összehasonlítás

Apáca show


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján