Chicago (2002) 152

10 díj · 12 jelölés

Chicago, 1929. Gyilkosság. Szenvedély. Hírnév. Szex. És jazz, mindhalálig. A Szeles Város megannyi kalanddal és lehetőséggel kecsegtet. Ez a csábítás elkápráztatja Roxie Hartot, a látszólag ártatlan színésznőt, aki arról álmodozik, hogy az ének és a tánc kimenti őt élete egyhangúságából. Roxie… [tovább]

angol

Képek 19

Szereposztás

Renée ZellwegerRoxie Hart
Catherine Zeta-JonesVelma Kelly
Richard GereBilly Flynn
Queen LatifahMatron 'Mama' Morton
John C. ReillyAmos Hart
Christine BaranskiMary Sunshine)
Dominic WestFred Casely
Lucy LiuKitty Baxter
Taye Diggszenekarvezető
Colm FeoreHarrison

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 38

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

AniTiger

Imádom. ^^
Elég fos ez a nap, mert semmi ünnepi hangulatunk nincs, de picit feldobott. Mum gépezés közben hallgatta, azért mondjuk hátra-hátra lesett, hogy éppen mi van. :D Jó kis film ez, jó kis musical.

Fav's: Cell Block Tangó <3 Mr. Celofán

LukeSkywalker 

A Chicago létrejöttének rövid története:
Catherine Zeta-Jones Michael Douglashez: Te, Apukám, szerezz mán nekem is egy Oszkárt, hát egyedül nekem nincs a családban!
Michael Douglas: Jól van, Aranyom, érted mindent. El van intézve.

– És Miki bácsi elintézte. :)

Én a Broadway-n láttam x-edik szereposztásban, klasszisokkal volt jobb, mint ez a film.

2 hozzászólás
shano

Nagyon jó! Imádtam Renée Zellwegert benne. De kellett nekem megnézni, már napok óta a Cell Block Tangót dúdolom! Pop! Six! Squish! Uh-uh! Ciceco! Lipschitz! :D

Eszbordé

Nagyon szeretem. Nekem nagyon jól visszaadja az akkori időt. Több kellemes csalódásom is volt. Sem Catherine Zeta-Jones-t sem Richard Gere-t nem tudtam elképzelni, hogy jó lesz ide. Aztán pedig abszolút bebizonyították, hogy igen. Bármikor újra nézném, kedvenc zenés filmek egyike. :))

Papillon_εïз 

Imádom, imádom, imádom! Zeta-Jones lenyűgöző benne! Imádom a karakterét! Az összes zene, a tánc, a sztori tökéletes!

Bexy_15

Valamiért nagyon igényli a szervezetem a musicaleket mostanában és Chicago egy igazi gyöngyszem. Renée Zellweger bebizonyította, hogy egy nő rövid hajjal is nagyon szexi tud lenni és nagyon durván jól énekel. És ne felejtsük ki a drága rokont sem, Richard Gere-t ( jó, csak név rokon, de ez még mindig sokkoló), aki nagyon jól hozza a sztárügyvéd szerepét. A Cell Block Tango című számot pedig minden nőnek ajánlom akkor hallgatni, amikor olyan hangulatban van, hogy legszívesebben felrobbanna a férfiaktól.

Sisyll

Szeretem a musicaleket illetve a börtönsztorikat is. A Chicago ennek tökéletes egyvelege. Kívülről tudom az egészet, annyiszor láttam.
Zellweger hozza a kis buta ártatlan szöszit, akit könnyen lehet befolyásolni, Jones a vérprofi színésznőt, Richard Gere pedig agyafúrtabb, mint valaha.

Nicole88

Jaj… Nem volt ez rossz, de olyan jó sem. Catherine brillírozott a szerepben, Renée sem volt rossz, de szívesebben néztem volna Velma sorsát, sokkal pikánsabb sztori lett volna.
Richard Gere ebben a szerepben nekem kicsit sok volt, értem én, hogy musical, meg az alapkoncepciót is, de túlontúl színpadias volt ez a szerep…

Mr_Catharsis91 

Azt hiszem értettem, hogy miért maradt ki ez a film oly sok éven át. Nem csak a bugyuta történet zavart benne, hanem a túljátszott és giccses színészi játék is. Egyszerűen senkinek nem állt jól a szerep, nem éreztem úgy, hogy a karaktert látom, nem a színészt.
Ez a feminista, kb „minden férfi rohadék” dologtól is fogtam a fejem.
A zenei betétek olyan hülyén szabdalják szét a narratívát, hogy bár értettem miről volt szó, de zavart, hogy alig van nem-zenés rész. Lehetett volna egy két órás videóklip is.
Borzalom. Egyedül a Gere-Zellweger bábus előadása tetszett, meg 1-2 rész, de amúgy teljesen közepes alkotás.

Katyesz

Az első musicalem volt amit moziban láttam, és feliratosan. Akkor nagyon nem voltam oda érte, mert nem szerettem olvasni a filmeket, de a mai napig is csak feliratosan tudom megnézni. Szerintem nagyon jól sikerült, remek színészekkel. És persze musical, nem is kell több.


Népszerű idézetek

Marcsi 

Liz:
Tudod amikor valaki a kis szokásaival a sírba visz, mint Burni.
Burni szerette a rágógumit, de nem rágni pukkasztani! Egyik nap megyek haza
totálisan sík ideg vagyok és elvárnék egy kis együttérzést. Bemegyek, fekszik az ágyon és rágózik. Mit rágózik? Pukkaszt.
Mire én:
– Ha még egyszer pukkasztasz…-
ÉS PUKKASZTOTT!!!
Na, akkor én levettem a puskát a falról, és leadtam neki két figyelmeztető lövést…
Egyenesen a fejébe!

2 hozzászólás
Marcsi 

June:
Szóval! Állok a konyhában, és éppen tálalom a csirkét vacsira. Ahogy az egy rendes háziasszonyhoz illik. Amikor beront a férjem. Egy merő féltékenységi rohamban.
„DUGSZ A TEJESEMBERREL!” Ordítja…
„DUGSZ A TEJESEMBERREL!”
És aztán, beleszaladt a késembe… BELESZALADT A KÉSEMBE, VAGY TÍZSZER!!!

Marcsi 

Annie:
Kb. két éve megismertem Asaciel Youngot Salt Lace Cityből. Azt mondta, hogy nőtlen, így hát rögtön egymásba szerettünk. Jaj, nagyon szépen éltünk. Ő reggel elment, este hazajött én töltöttem neki egy pohár italt. És aztán megvacsoráztunk. Olyan volt az életünk, mint két és fél szoba mennyország! És akkor megtudtam:
Nőtlen? Egy frászt! HAT FELESÉGE IS VOLT!!! Mormon volt a lelkem…
Aznap este is… Hazajött, én töltöttem neki egy pohár italt, mint rendesen…
Csak hogy, vannak olyan pasik AKIK NEM BÍRJÁK AZ ARZÉNT!

Marcsi 

Mona:
Úgy szerettem Ali Lipshitzet, hogy arra nincs is szó! Igazi művész volt, érzékeny, finom ember… Egy festő. De lelki zavarokkal küzdött szegény… Folyton kereste önmagát! Minden este el is ment, hogy megkeresse, de nem önmagát találta meg.
Hanem Jennyt, Maryt, Junyt… meg THOMAST.
Egyik reggel is épp ezen… vitatkoztunk. Ő borotválkozott, én KÖZBEVÁGTAM!

virrasztó

Liz: So I took the shotgun off the wall and i fired two warning shots …into his head_

hpatricia_

Matron 'Mama' Morton: Helló, hölgyek! Féltek, hogy gonosz leszek veletek. Ez nem igaz. Lehetünk ám barátok is. Úgyhogy, ha bármi zavar téged, vagy esetleg valami lelomboz… NEKEM NE JÁRTASD A LEPCSES POFÁDAT, MERT NAGY ÍVBEN LESZAROM!

hpatricia_

Billy Flynn: Nem szívesen fényezem magam, de higgye el, ha Jézus ma itt élne Chicago-ban és lenne 5 lepedője és hozzám fordulna, másképp végződne a dolog.

hpatricia_

Roxie Hart: Maga úgy kezel, mint egy rongyot. Úgy kezel, mint egy közönséges, buta bűnözőt!
Billy Flynn: De maga egy közönséges, buta bűnöző.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján