Amszterdam (2022) 127

0 díj · 3 jelölés

A 30-as években játszódó film három barátot követ, akik szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, majd maguk is gyanúsítottakká válnak. Saját kezükbe veszik sorsukat, leleplezik az amerikai történelem egyik legfelháborítóbb összeesküvését.

angol

Képek 6

Szereposztás

Rami MalekTom
Robert De NiroGil
Margot RobbieValerie
Zoe SaldanaIrma
John David WashingtonHarold
Christian BaleBurt
Anya Taylor-JoyLibby
Timothy OlyphantTaron Milfax
Mike MyersPaul
Chris RockMilton

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 187


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Unalmas és idegesítő egyben. Kínos hogy egymás után megismétlik ugyanazt az információt. Minek? Ráadásul nem is fontos dolog. És a felesleges köröket amiket futnak unalmassá teszik. A nagy megfejtés sem túl meglepő de jól a szánkba van rágva. Nem igazán ajánlom.

4 hozzászólás
Roboraptor 

Az Amszterdamban minden követhető, ha jól figyelünk, és a legvégére minden jelenet és furcsaság a helyére kerül, sőt a rendező a mai nem túl vidám világunkra reflektáló üzenettel enged utunkra, miközben élteti egy kicsit a művészetet és a szabad szelleműséget. De az egész nagyon nehezen befogadható, és a különlegességek se erősek annyira, hogy kiemelkedő vagy emlékezetes filmként maradjon meg bennünk mindez. Nehéz eldönteni, hogy egy félresikerült kísérlettel vagy egy szegény ember Wes Andersonjával van-e dolgunk.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2022/11/07/amszterdam-film-kritika/

Irasalgor 

Egy fontos történelmi korszakot feldolgozó alkotást kapunk nonkonvencionális narratívával és többféle zsánerelemek hozzáadásával, ami viszont biztos, hogy kiakaszt majd néhány nézőt. A krimi vonal pusztán alap, sokkal erősebb a történelmi és a társadalmi vonal, amelyeket jól fest meg, viszont a mellékszálak és a dialógusorientált narratíva nem minden esetben lineáris, ami miatt egy jó harminc percet simán le lehetett volna hagyni, hogy pusztán a lényegre és a történelmi mondanivalóra koncentráljon a néző. Ettől függetlenül történelemtanárként tetszett, de azért látom, hogy sokaknak meg fogja feküdni a gyomrát.

Értékelés: 7/10

Márta_Péterffy 

Szeretem a rendezőt, összehozott jó színészeket, szeretem az abszurdot is, de ez nem sikerült. Kár.

ophe_lilka

Nagy szomorúságomra nem volt túlságosan jó ez a film. :C Szép volt, de nem jó. Pedig nagyon vártam, nemcsak a színészek miatt, hanem a szuperjó előzetes miatt is, ami alapján egyébként teljesen másra számítottam. Az egyik gond szerintem, hogy a film műfajilag kicsit skizofrén – kalandfilmnek vagy rejtélynek túl langyos és túl sok felesleges kitérővel és információval dobálózik, szatírának vagy vígjátéknak nem elég vicces, és Wes Anderson-os lighthearted képeskönyvkomédiának pedig nem elég karakteres és nincs elég szíve. A másik gond igazából csak az, hogy nagyon jó színészekkel akartak eljátszani érdekesnek ígérkező, de egyáltalán nem kibontott karaktereket egy nem igazán nagyon jó történetben, amitől az egész valahogy felemás és feledhető lett. Olyan kár érte!

Dorka 

Hú, őszintén nem tudom, mit akart a rendező. A trailer abszolút nem adja vissza a film hangulatát. Egy csomó klassz név, valami pörgősebbre számítok, de ez… Se nem pörgős, se nem lassan kibontakozó, se nem elég elvont. Nem igazán tudom, mi a szándék. Nem tudtam elkapni a hangulatot. És magyar szinkronnal még a színészeket sem tudtam annyira élvezni. Csak Christian Bale és Robert DeNiro magyarhangja égett be eléggé ahhoz, hogy elfogadjam. A többi zavart.
Chris Rocknak kb semmi szerepe, nem volt… Utána olvasok, hátha akkor kiderült, mit akart az alkotó. Meg talán egyszer megnézem eredeti hanggal.
De a forgatás biztos jó móka volt.
Szerk.: Utánaolvasás után más is kb. ezt mondja, hogy nagy katyvasz az egész :D De néhány megfontolásra érdemes gondolat is akadt.

Pistacchio

Egyértelmű volt , hogy megnézem a kedvenc rendezőm filmjét. Ráadásul eredeti hanggal néztem, szerintem ilyen nagy színészeket muszáj eredetiben hallani, nem szabad szinkronnal. Az is igaz, hogy nagyon kell figyelni, hogy még a cselekmény közben értsek minden összefüggést a filmjeinél. Szerintem sokkal kidolgozottabb, mint például az American Hustle, és érthetőbb is. Tökéletes szereposztás, nagyszerű cselekmény, fontos mondanivalóval a végén és csipetnyi humorral. A díszlet, a jelmezek és a korabeli utcák lenyűgözőek és élethűek voltak. Margot Robbie-t is egyre jobban kedvelem, Taylor Swift megjelenése pedig számomra nagy meglepetés volt. A végén nem számítottam a csavarra. Mindenképp érdemes megnézni!

Dorothy31 

Ez mehetett volna a kedvenceim közé, mert az előzetes alapján minden, amit imádok: kosztümös, 20.század első felében játszódó nyomozós sztori, de szomorúságomra nem hozta amit vártam. A látvány tényleg pazar, a jelmezek is tetszettek, meg a színészek is jók (bár Anya Taylor-Joy szerepe naggyon idegesítő volt szerintem), de sajnos többször is elkalandoztam nézés közben. A cselekmény valahogy nem volt az igazi, lehetett volna kicsit pörgősebb, vagy érdekesebb/csavarosabb a nyomozás.

brena 

Nagy katyvasz,és véletlenül se azt várd amit a trailer sugall,totál fura egy film. Csomó jó név,de ez nem elég…
Nem ajánlom…főleg ilyen mozijegy árak mellett.

Papp_Bence_Gábor

A történet nehezen követhető. A film címe kvázi indokolatlan: kicsit olyan, mint amikor egy random megjelenő virágról neveznek el egy verses kötetet. A történet jó is lehetne, de a feldolgozását nem találták el. Mindazonáltal a képi világ szép és igényes, a ruhák nem mindig korhűk (női).


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

Valerie Voze: Because the dream repeats itself, since it forgets itself. That's why it repeats itself. This is the good part. But the bad part will come again one day, but for now, this is the good part. In Amsterdam.

Christinewinchester 

Paul Canterbury: We make the finest prosthetic glass, industrial glass, top secret glass, military glass, every kind of glass except window glass. Unless, of course, it's bulletproof.

paavel 

Burt: Azt hittem, ez a háború véget vet minden háborúnak.

paavel 

Mi az a gestapo?
Öööö…Addig jó, amíg nem tudja.

Christinewinchester 

Burt Berendsen: Each one of us is given a tapestry, our own opera. This person and this person. Thinking about it… love is not enough. You got to fight to protect kindness. You get attached to people and things. And they might just break your heart… but that's being alive.

paavel 

Valerie: Amíg rúzs van, minden van.


Hasonló filmek címkék alapján