Egy kis szívesség (2018) 243

A Simple Favor
117' · amerikai · dráma, vígjáték, thriller, krimi 16

A történet középpontjában Stephanie áll, akinek a legjobb barátnője Emily hirtelen eltűnik egy kicsi városból. Stephanie és Emily férje összeállnak, hogy megkeressék Emilyt.

angol
angol
angol
magyar

Szereposztás

Blake LivelyEmily
Anna KendrickStephanie
Henry GoldingSean
Glenda BraganzaMrs. Kerry
Andrew RannellsDarren
Eric JohnsonDavis
Jean SmartMrs. McLanden
Sarah BakerMaryanne Chelkowsky
Rupert FriendDennis Nylon
Linda CardelliniDiana Hyland
Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 231


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nekem nagyon tetszett, mindkét színésznő zseniálisan játszott benne, főleg Anna Kendrick. Olyan természetesen lökött benyomást keltett. Blake Lively-nél éles volt a kontraszt, mert őt legutóbb A zátonyban láttam. :) Tehetséges színésznőnek tartom, jól állt neki ez a laza menő csaj fíling. Nem ült le a film egy percig se, a sok fordulat nem engedte, hogy lankadjon a figyelmünk. Nem bántam meg, hogy megnéztem :)

ScarlettBlair

Szupr volt, a két színésznő zseniálisat alakított benne!

bettibujdoso

Vegyes érzéseim vannak. Tetszett is meg nem is, szerintem nagyon kiszámítható volt a legtöbb dolog, de ami meg nem volt az, az túl sok volt már fordulatnak, kicsit túl akarták tolni a filmet, de amúgy nem volt nézhetetlen, de túl jó sem.
Hímzés közben elment egynek.

lollynymph

Semmi drámaiság, de Blake Lively bármikor besétálhatna hozzám a blúz nélküli kosztümjében és feleségül vehetne.

dezirel

Anna Kendrick-nek csak ilyen szerepeket szabadna játszani! Utálom és tehetségtelen színésznőnek tartom, de ez a karótnyelt anyuka szerep tökéletes volt neki. :D
Blake Lively már más tészta, ő tud játszani és ezt most is bebizonyította! Nélküle ez a film se ért volna sokat. De így, talán még újra is nézem idővel.
A zenék is jók voltak, többségében, bár az elején lévő erősen irritált…
A sztori nem volt nagyon eredeti, de legalább nem húzták. Kicsit kurta-furcsa volt, de élvezhető.

Faythe

Hűűűha, nem is tudtam hova kapkodjam a fejem, annyi fordulat volt. :D

Biann

Nem tudom, hogy ki kategorizálta ezt a filmet, de alaposan mellényúlt, mert ez nem krimi, még inkább nem thriller, hanem egy vígjáték, az előbb említett műfajok enyhe felhangjával.
Azon kívül, hogy teljesen más volt, mint amit előzetesen ígértek (és ha már előzetes, akkor muszáj megjegyezni, hogy abban szinte az összes poént ellőtték), egyébként egy elég ütős alaptörténete volt (igaz, a mi teóriáink izgibbek lettek volna) és a színésznők is nagyon jól alakították a saját karakterüket. A poénok között sok volt vicces, nem mondanám a cselekményt sem kiszámíthatónak, összességében nézhető volt.

barbymalik0112

A nagyon megkapó trailer és a szereposztás után alig bírtam már kivárni, hogy végre ott üljek a moziteremben, és nézzem a filmet…
Talán le kéne szoknom a könyvadaptációkról, hiszen nagyrészt csalódok bennük. Hát itt sem volt ez másként.
Bővebb értékelés --> https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2018/09/darcey-bel…

kedaiyun 

Mozis filmnézés volt. A trailer érdekesnek tűnt, a Port.hu-n azt írták, misztikus thriller. Ezek alapján azt vártam, hogy valami paranormális téma is lesz benne, de az egyáltalán nem volt. Nem pont azt kaptam, amire számítottam, de tetszett a film. Nem unatkoztam, fenntartotta az érdeklődésemet végig. Inkább vígjátéki elemekkel volt teletűzdelve, különösen a vége felé, ami a rendező korábbi munkásságát elnézve nem is olyan meglepő. A könyvet nem olvastam még, de érdekel.
A két főszereplő, Stephanie és Emily karaktere érdekes volt, bár nem tudom, kivel szimpatizáltam inkább. Talán Emilyvel valamilyen oknál fogva. Stephanie az a típusú szereplő, aki tökéletesnek akar tűnni, szuperanyu akar lenni, és csúcsra járatott prüdériával próbálja kompenzálni a múltja sötét eseményeit. Az ilyen típusú karakterekről mindig kiderül, hogy nem olyan ártatlanok, hanem mindig van valami sötét folt a múltjukban. A buzgómócsing Stephanie tökéletes ellentéte a laza, hűvös és nyers Emily, aki öltözködésében és modorában is maszkulin.
Tetszett a felvezetés, jók voltak a beszólások is. A történetben néha volt pár pár olyan rész, ami homályos volt számomra. spoiler
Összességében szórakoztató volt a film, jók voltak a színészek, de én valami komolyabb thrillerre számítottam, ez meg inkább vígjáték volt, amit a végén kicsit túl is toltak. Viszont felkeltette az érdeklődésemet a könyv iránt.


Népszerű idézetek

Nocharity 

Olyan kedves vagy, hogy nem is értem, hogy lehetsz még életben.

Nocharity 

– Az a gyerek egy igazi ördögfattya.
– Ez elég durván hangzik egy anyától.
– Maga anya?
– Igen. Imádom minden percét.
– Akkor biztos nem normális.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján