Holtodiglan (2014) 776

Gone Girl
149' · amerikai · dráma, thriller, krimi, rejtély 16 !

0 díj · 8 jelölés

Házasság? Halálos lehet. Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a… [tovább]

magyar

Képek 14

Szereposztás

Ben AffleckNick Dunne
Rosamund PikeAmy Dunne
Neil Patrick HarrisDesi Collings
Tyler PerryTanner Bolt
Carrie CoonMargo Dunne
Kim DickensDetective Rhonda Boney
Patrick FugitOfficer James Gilpin
David ClennonRand Elliott
Lisa BanesMarybeth Elliott
Emily RatajkowskiAndie

További szereplők

Kedvencelte 186

Várólistára tette 277


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

A lélegzetem elállt néha. Hihetetlen… nem tudom mit mondjak. YouTube-on találtam egy videót, melyben rangsorolták a legjobb őrült / gonosz terveket és ez volt az egyik. Amit Rosamund Pike karaktere művelt, hátborzongató. Menekülnék a világból, ha kiderülne, hogy egy ilyen nővel élek, illetve éltem. Átvágott lényegében mindenkit. Nincs is annál rosszabb, mikor az elmebaj zsenialitással vegyül. Két és fél órás darab, de egy percig sem éreztem azt, hogy unnám. Végig feszengtem. „Mit csinálnék Ben Affleck figurájának helyében? Most mi lesz? Atyaég! Ilyen nincs!” – Végig ilyen gondolatok futottak át az agyamon, hisz simán létezhetnek ilyen zakkantak, akikről eleinte csak nem is sejtjük, mi lapul az elméjük mélyén, s a föleszmélés pillanatában már késő. Brutális. Össze se tudom szedni rendesen a véleményem, annyira a hatása alatt vagyok. Sakk-matt. Mindenkinek ajánlom, nincs kivétel!

8 hozzászólás
Szeszj 

Egyszer már elkezdtem ezt a filmet, de valahogy nem tetszett ezért félbehagytam, most már látom hogy hülyeség volt mert nagyon bejött, tetszettek benne a csavarók, egyes dolgokra gondoltam és igazam is lett de voltak meglepetések. Maga a terv pedig zseniálisan volt kivitelezve.
Én Ben Affleck helyében nem is tudom hogy mit csináltam volna, biztos hogy nem spoiler. Rosamund Pike zseniális volt, nagyon jól hozta a örült nőszemély szerepét.
A vége azért elég fura lett, valahogy hiányzott belőle valami.
Ezután biztos vagyok benne hogy elolvasom a könyvet is mert nagyon kíváncsi vagyok rá.
https://media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/dOpmF4…
http://www.clotureclub.com/wp-content/uploads/2014/10/B…

Alexa18

Nos ez nekem tetszett! :D
Nagyon beteg film. Néhol kicsit vontatott volt, de nagyon jól bemutatta spoiler.
spoiler
El kell ismernem, mind Ben Affleck, mind Rosamund Pike nagyon jól hozta a szerepét!

1 hozzászólás
liliannahorvath

A film, amitől konkrétan rosszul lettem.
Érdekes kezdése egy értékelésnek tudom…:D
Hát hű… Nem igen találok szavakat így a film megnézése után.
Egy nagy érzelmi hullámvasút az egész film. Nem tudod, hogy valójában most ki is mondja az igazat és ki a hazug végig. Már te magad is nyomozol velük, és már nem értesz semmit. Már semmiben se vagy biztos, még a legegyértelműbb dolgokban sem.
Egyszerűen nem lehet tudni, hogy mi vár rád a következő képsorokon, milyen csavar közeledik.
Botrányos egy film, de zseniális és hihetetlenül okos, ravasz,kidolgozott.
Rettenetesen örülök, hogy megnéztem. Nem jutok szóhoz annyira jó volt.
Nick testvére volt a kedvenc szereplőm.
A vége meg hát…várható volt meg nem is.
Hogy miért lettem rosszul? Aki látta az úgyis tudja.
Nézzétek meg de ne a családdal lol

5 hozzászólás
Nihilchan 

Nagyon érdekes film, kifejezetten tetszett az alapja és a megvalósítással sem volt bajom. Némiképp rontott az élvezhetőségén az, hogy Anyukám a tizedik percben kitalált körülbelül mindent, pedig elméletileg nem látta még a filmet. Engem mondjuk Ben Affleck halálra idegesített, viszont Rosamund Pike kiválóan játszott. A végével kapásból nem voltam elégedett, de ha jobban belegondolok, nagyon bejön ez a befejezés. Mindent összevetve rendben van a film, viszont kegyetlenül hosszúnak találtam és a közepét néha untam.

Törpillaa 

Hát teljesen elvagyok ámulva. Teljesen beteg film, de tetszett nem volt rossz. Az alaptörténete jó volt, de a nőt nem bírtam elviselni nem volt szimpatikus. Nekem inkább egy spoiler Nem is értem, hogy bírhatta elviselni a hapsi ezt a nőt, amíg nem történt meg ez az egész.
Ben Affleck jól alakította a szerepét nekem tetszett. Leginkább miatta néztem meg a filmet, de a végére tetszett nekem.
Rosamund Pike mint beteg elméjű, de nem nyerte el a tetszésem.
A könyvet még nem olvastam, de gondolkozom rajta, hogy elolvassam-e.

3 hozzászólás
viky0222 

Elképesztő film. Nagyon beteg, de zseniális. Nem mondom, hogy egy percig sem unatkoztam (egy kicsit lehetne rövidebb, és tökéletes lenne), de nagyon jól keltette a feszültséget. Még sem tudom, mit mondjak, ami kifejezi azt, amit éreztem, miközben kiderültek a dolgok. Hihetetlen volt, Rosamund Pike zseniális, amit a karakterrel művelt. A vége pedig… hát én spoiler
Ezek után szemezek a könyvvel is. :)

kiruu

Egyrészt keresem a film végét, másrészt pedig ez a beteg p*csa elég sokszor lebukhatott volna. Olyan nyilvánvaló dolgok felett siklottak el, és hagytak figyelmen kívül… miközben a legapróbb baromságra hatalmas hangsúlyt fektettek. spoiler És még ehhez hasonló számomra nyilvánvaló dolgok. Egy darabig jó volt a film, pontosan addig, amíg nem kezdték el figyelmen kívül hagyni az egyértelmű nyomokat.

mamoulian 

Sokkal jobbra számítottam. Nem mondom, szórakoztató volt, tetszett a megvalósítás, de én egy sokkal zsigeribb pszichodrámát reméltem. Ennek ellenére elég kirakati volt nekem, meg a második felében nem tetszettek már az újabb csavarok, inkább elmélyedhettek volna jobban az alapszálban. A leghatásosabb a zenéje, de hát Reznortól nem is vártam mást.


Népszerű idézetek

mamoulian 

– Gáz, hogy nem tudom a nejem vércsoportját?
– Nem.

Szencsike 

Tanner: Esküszöm, életemben nem láttam még két ennyire beteg embert, pedig csak azokkal foglalkozom. Maguk ketten egy fedél alatt? Hatalmas sikere lenne a valóságshowjuknak.

Szencsike 

Margo: Megszakad a szívem…
Nick: Go, te tartod bennem a lelket. Fontos, hogy mindig mellettem legyél.
Margo: Persze, hogy melletted vagyok! Én már a születésünk előtt is melletted voltam.

1 hozzászólás
Szencsike 

Amy: Nick azt a lányt szerette, akit eljátszottam: a tuti csajt. A férfiak így mondják, igaz? Az a legnagyobb bók egy férfitól, hogy „Tuti csaj vagy.” A tuti csaj dögös, a tuti csaj vagány. A tuti csaj jó fej. A tuti csaj sosem haragszik a pasira. Csak kedvesen, megértően mosolyog, és jó nagyra tátja a száját a szexhez. Azt szereti, amit a pasi szeret. Ez esetben a bakelitgyűjtő hipszter manga hősnőre gerjed. Ha a pasi szereti a pornót, akkor a csaj focirajongó plázacica és a Hootersbe jár hamburgerezni.

TribeBubu 

– De miért én haljak meg? Nem én vagyok a seggfej.
– Hallod? Csináltass egy ilyen feliratú pólót!

TribeBubu 

— Azt szokták mondani, hogy mindig a legegyszerűbb megoldás a helyes.
— Szerintem pont az ellenkezője igaz.

Szencsike 

Nick: Mire gondolsz? Hogy érzed magad? Hogy jutottunk idáig? Mi lesz velünk?

doriilány

When I think of my wife, I always think of the back of her head. I picture cracking her lovely skull, unspooling her brain, trying to get answers. The primal questions of a marriage: What are you thinking? How are you feeling? What have we done to each other? What will we do?

Szencsike 

Margo: Személyes dolgokat kérdeztek Amyről?
Nick: Például megkérdezték, hogy miért nincsenek barátai.
Margo: És mit mondtál?
Nick: Hogy bonyolult nő.
Margo: Nick! Ezzel az erővel azt is mondhattad volna, hogy hülye picsa.

Szencsike 

Desi: Ugye nem unatkozol?
Amy: Desi, hogy unatkoznék? Veled lehet beszélgetni a komolyzenéről, az impresszionistákról, franciául idézed Proust-ot. Nick műveltsége abban merül ki, hogy valóságshow-kat néz, miközben a golyóit vakarássza.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján