Tudhattad volna (2020–2020) 234

0 díj · 5 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2021

A minisorozat középpontjában Grace és Jonathan Fraser áll, akik pontosan azt az életet élik, amiről mindig is álmodtak. Ám egy erőszakos haláleset és egy sor borzalmas felismerés nyomán egyik napról a másikra mindennek vége szakad. Grace ott áll egy egyre súlyosabb, a nyilvánosság előtt zajló… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 6

Szereposztás

Hugh GrantJonathan Fraser
Nicole KidmanGrace Fraser
Noah JupeHenry Fraser
Lily RabeSylvia Steineitz
Ismael Cruz CordovaFernando Alves
Matilda De AngelisElena Alves
Michael DevineDetective Paul O'Rourke
Noma DumezweniHaley Fitzgerald
Édgar RamírezDetective Joe Mendoza
Donald SutherlandFranklin Reinhardt

További szereplők

Kedvencelte 18

Várólistára tette 174


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Összeségében jól volt, és lekötötte a figyelmem, és eléggé jól is indult a sztori, és izgalmas is volt. A szereplők tetszettek, és ahogy nekiálltam a sorinak egyből kiszúrtam Lily Rabe-t az AHS-ből. Itt is szuper volt, csak kár, hogy kevés szerep jutott neki, bírom a csajt, és persze a volt Snow elnököt, vagyis Donald Sutherland-et, fura volt más szerepben is látni, de nagyon tetszett a karaktere. :-D Nicole Kidman is jó volt, bár ő nem a kedvencem, de emelem a kalapom előtte, és persze Hugh Grant baromi jól hozta a szerepét. Na őt fura volt komoly szerepben látni, de egyben jó is volt, más oldaláról megismerni, és igazi úriember volt, spoiler úriember, de remekül hozta. Még én is kételkedtem benne, hogy ki lesz a tettes, de aztán a végén eléggé kiszámítható lett, spoiler Egyébként a sztori rendben volt, nem volt túl pörgős, inkább lassú, de most olyan kevésnek érzem a 6 részt. A látvány is tetszett, a helyszínek, és Henry meg a kisbaba, és Miguel aranyosak voltak. :-) Nem olvastam még a könyvet, de biztos az is jó lehet.

Emerson 

Többszörösen átvágott ez a sorozat. Az első rész alapján berendezkedtem, hogy fulladozni fogok a sablonoktól és a végére sikítófrászt kapok Kidman arckifejezés(telenség)étől. Az utóbbi bejött, de a sablonok végül nem olyan sablonok lettek. Pl. én simán arra számítottam, hogy ha már spoiler De nem. Aztán ott volt a másik opció, hogy, á, tuti elmennek abba az irányba, hogy spoiler Ez sem jött be. Ekkor már kezdtem feladni, hogy nem ismerem ki az írók észjárását, de belibbent spoiler Frusztráló volt a felismerés, hogy ez a tippem se jött be. Ehelyett spoiler
Sajnos a felső tízezer problémás élete sosem hatott meg, inkább felbosszantott, hogy ennyire (tényleg ennyire?!) ostobán viselkedik mindenki? Eltötyögnek a kis burokbazárt életükben, aztán ha valami félrecsúszik, akkor aztán zúdul a trágya és csodálkoznak rajta, hogy de hát olyan jól működött minden, mi nézők meg sajnálkozzunk és izguljunk mi lesz velük. Ööö.. izé…
Ami a szereplőket illeti, Sutherland papának pacsi spoiler, Kidman egy élő viaszbábú, ezt simán ki lehetne használni, hogy ha orrba-szájba horrorszerepeket kapna, de sajnos nem. Muszáj erőltetni, hogy ő az áldozat, vagy háziasszony, vagy nemtudommi, de ehhh… ijesztő, úgy ahogy van. Hugh Grant meglepő volt, nem emlékszem, hogy láttam volna bármi ilyen szerepben (nem mintha kapkodnék a filmjei után), de kicsit úgy tűnt, mint aki már mindent elvállal, csak hogy kapjon végre valami szerepet, szóval elég hülyén jött ki, hogy 60 évesen jött rá, hogy illene kimászni a skatulyából amiben eddig punnyadt. A „kisgyerek” Noah Jupe a fizimiskájával illett a környezetbe, de olyan merev volt mint egy villanyoszlop emellett túlkoros is, természetesen. Sokkal jobban érdekelt volna a másik kiskölök és az ő apja. Nem igaz, hogy a 6 rész alatt nem fért volna bele az időbe, hogy reagálják le a történteket. A nyomozópáros egy vicc volt (eleve tök fölösleges volt az egyikük, mert meg se szólalt, csak biodíszlet volt, a másiknak meg jobb lett volna, ha meg se szólal).
Az ügyvéd és az ügyész is kaphatott volna nagyobb teret, örültem, amikor végre a tárgyalóterem lett a fő helyszín, kellőképpen brillíroztak.
A vége rettentő erőltetett volt spoiler Szóval nem értettem ezt a műhisztit…
Ami még nagy negatívum, az az áldozat. Totálisan funkciótlan volt a meztelen jelenete és halálra idegesített, hogy állandóan belenyomták a fejét a kamerába. Néha nem tudtam eldönteni, hogy ő vagy Kidman az ijesztőbb… de hogy mindkettőjük visszataszító volt, az is tuti.
Összességében úgy gondolom, hogy ez a sorozat a nagy nevek miatt lett létrehozva, hogy kiegészíthessék a fizetésüket. Lehet, hogy jobban működött volna rutinosabb sorozatszínészekkel, vagy kevésbé neves színészekkel. A sztori még így is sántított volna, de legalább nem hüledeztem volna a látottakon.

2 hozzászólás
sofiasaymun 

Amit jelenleg írni tudok, az az hogy sokkoló volt. Bár az alaptörténet azt hiszem már lerágott csont, vannak ehhez hasonló filmek és sorozatok, semmi extrát nem vittek bele, nekem viszont még így is nagyon tetszett. Talán a színészek, vagy a hangulat miatt, fogalmam sincs. Mindvégig fenntartotta az érdeklődésem, egy percig sem unatkoztam. A vége eléggé meglepett, spoiler

ellamuci 

Összegségben nagyon nagyon tetszett a sorozat. Nagyon jó színészek. Hugh Grant zseniálisan játszott.

desertangelable 

Az én részemről a filmből sajnos sokat elvesz Nicole Kidman pókerarca, ami nem színészi teljesítményének, hanem a plasztikai sebészének köszönhető. Sajnos az arca megszűnt arcként létezni, gyakorlatilag csak a szeme mozog, amikor próbál valami mimikát kicsiholni magából és ez szörnyű. Egyszerűen képtelen vagyok ettől elvonatkoztatni….. Ha mégis sikerül, akkor azt kell mondanom, hogy tetszett az, hogy sikerült úgy irányítani a szálakat, hogy folyamatosan gondolkoznom kelljen, hogy ki is a gyilkos. Bár tény, hogy NAGYON meg volt írva pontosan, hogy mikor minek kell történnie, ahhoz, hogy mindenki megnézze a következő részt is, kicsit olyan szappanoperásan. A vége kevésbé tetszett, valahogy lehetett volna nagyobb a katarzis, illetve kinyitott egy csomó kérdést, ami átértelmezte az egész sorozatot, többek között azt, hogy kiről is szólt akkor végülis ez a történet. Grace-ről spoiler Vagy Jonathanről spoiler Viszont Haley karaktere nagyon tetszett, el tudnék képzelni egy önálló sorozatot róla. Na és Donald Sutherland, nem csak, hogy lejátszott mindenkit, de még a hangját is imádtam hallgatni.

1 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Kezdeném azzal, hogy ez a 90 másodperces semmit mondó, idegesítő és felesleges intró valami szörnyű volt. Arra tökéletes volt hogy nyomasztó legyen a hangulatod mire elkezded nézni, de ennyi. Semmi köze a sorozathoz. Vagy én maradtam le valamiről?

Sajnálom hogy ezt kell mondanom de nagyon gyáva ez a sorozat. Persze ötletes meg minden spoiler , de az igazi áttörés, az igazi megoldás spoiler sajnos kimaradt. Pedig mekkora csavar lett volna már! Vagy azt is megnéztem volna hogy spoiler. Szóval rengeteg jó sztori lehetett volna erre a legegyszerűbb megoldást tolták az arcunkba.

Szomorú és csalódott vagyok. Azért nem egy csillag, mert egyszer-kétszer engem is sikerült átvágni és volt benne 1-2 jó húzás.

Pandalány

Nagyon izgalmas, feszült, sokkoló történet. Az utolsó előtti részre teljesen összezavarják a nézőt, hogy végképp ne sejtse a végkifejletet, ami elképesztő lett. Engem legjobban Nicole Kidman játéka fogott meg ebben a sorozatban, de igazából minden színész. A párbeszédek Grace és az apja között, a tekintetük, az érzelmek teljes skáláján mozog a történet.
Igazi thriller-krimi egyszerre.
Az utolsó rész pedig feltette az i-re a pontot.

clarity 

ígéretes kezdés. tetszik a sztori. a cast is szuper. Hugh Grant-nek jól áll az öregedés, Nicole Kidman-nek meg a plasztika, mondjuk ezt a boszis parókát megspórolhatták volna neki. a sztori nagyon hajaz a Big Little Lies-ra, egy felső tízezres társaságba belecsöppen egy különc fiatal nő, aki próbál(na) beilleszkedni. majd egy gyilkosság is történik. (aztán rájöttem, hogy az alkotó ugyanaz, David E. Kelley, mellesleg örülök, hogy a Nine Perfect Strangers-t is ő jegyzi majd, biztos az se lesz csalódás a könyv után).

bius07

8 csillagot adtam végül, mert végig lekötötte a figyelmemet ami elég nehéz, de a végén azért mégis csalódtam picit, mert én a fejemben sokkal jobban túlbonyolítottam a végét, mint ahogy az valójában történt. :D
Illetven van pár dolog, amire nem kaptunk választ sajnos, pedig még azokat ki lehetett volna fejteni.
Összességében nem volt egy egetrengető sorozat, ami megváltja a világot, de szerintem jó kis hangulata van és végig fenntartja a figyelmünket.
Az elején pedig a főcím van intro vagy nemtudom minek hívjuk egyszerűen borzasztó volt, mindig végig kellett pörgetnem.

DavyJones 

Pozitívan csalódtam ebben a sorozatban. Nagyon elnyerte a tetszésemet. Nicole Kidman és Hugh Grant felejthetetlen alakítást nyújtottak. Végig azt hittem , hogy a tettes az utolsó részig ártatlan.


Népszerű idézetek

clarity 

Szólni kéne neki, hogy New Yorkban él, itt bűn nem beleszakadni az életbe. Ki ér rá csendesen üldögélni? Ésszel felfoghatatlan az ilyen lét.

1. rész – Jóvátehetetlen
Bogesxd 

Jonathan: I am innocent. Do you care?
Robert Adelman: Not really. Truth be told, I prefer my clients guilty. Takes the pressure off.

3. rész – Úgy sem árthat
Bogesxd 

Grace: When you think about it, we don't have a lot of close friends.
Jonathan: Well, it's only because we hate everyone.

1. rész – Jóvátehetetlen

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján