Kedvencelte 2

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

Londonna 

Először csak bele akartam nézni – maximum egy epizód erejéig – David és Stanley miatt (no meg persze Moff' okán), de aztán, mivel még a nyáron első kézből kaptam a szériához egy személyes és nagyon lelkes ajánlást*, így úgy döntöttem, hogy ha érkezik – szinkronnal is –, bevállalom. És, milyen jól tettem!… Tényleg jól sikerült sorozat lett, amit hála égnek nem nyújtottak rétestésztává, így roppant kényelmesen és pörgősen végignézhető kis mini lett.
Az alapvetés nagyon tetszett / tetszik, sok igazság van benne. Sőt!…
A befejezés bevallom, meglepett. Másra számítottam, de ehhez képest – Moffat, jó szokásához híven – sikeresen csavart még rajta egyet. Kettőt… A stáblista utáni jelenet meg aztán pláne meglepő. Én nem tudtam nem röhögni rajta, pedig annyira nem is vicces… :D
Egy dolgot sajnálok csak; hogy spoiler. Pedig végig ezen kattogott az agyam, de bevallom, még nem sikerült kitalálnom. Mindenesetre esetében végig abban reménykedtem, hogy spoiler. Tudom, morbid. xD

* spoiler :-)

3 hozzászólás
desertangelable 

Megint bajban vagyok, mert adott egy nagyszerű alapötlet és tökéletesen elcseszték az egészet. Egyfelől az összes karakter irritáló, a helyzet pedig annyira mondvacsinált; nem elég abszurd ahhoz, hogy komikus legyen és nem elég életszerű, hogy komolyan lehessen venni. Ja, és valaki mondja már el, hogy mi a tanulság!!!
Az önmagát roppant okosnak gondoló tanárnő, aki annyira jó emberismerő is, azt az egyszerű kérdést nem tette fel magának, amikor azzal vádolta a szerencsétlen gyereket, hogy pedofil, hogy ha tényleg övé lenne a pendrive, akkor odaadná a tanárnőjének?! És ha már itt tartunk ez az über intelligens tanárnő ha kölcsönkap egy pendrive-ot az az első, hogy megnyitja, hogy milyen fájlok vannak rajta?!
A börtönös szupernyomozó szál nagyon tetszett, úgy ahogy volt, jól volt megírva Jefferson Grieff és a kis mozgó diktafon karaktere, viszont Grieff következtetései sajnos nem álltak meg a lábukon, ráadásul teljesen hiteltelen volt, hogy egy fényképből mindent kiderített, viszont arra nem volt képes, hogy úgy intézze el a feleségét, hogy az ne derüljön ki.
Szinte végig azért voltam ideges, mert folyamatosan azt kiabáltam volna, hogy „itt tényleg mindenki idióta?!” , másrészről azért, mert nem hiszem el, hogy az emberek ennyire képtelenek kommunikálni egymással. Most tényleg nem tud valaki, pláne egy pap, aki folyamatosan prédikál, meggyőzni egy embert az igazságról?!
Nagyon mérges vagyok, mert nagyon sok sebből vérzett ez a történet, pedig én imádtam volna ha rendesen megírják. Kezdhették volna azzal, hogy csinálnak egy sorozatot ezzel a börtönös nyomozós szállal a másik történetből meg elég lett volna egy 2 részes minisorozat.
A színészek rendben voltak, egyedül Lydia Westnek mondhatná el valaki, hogy nem lesz attól sem szebb, sem erotikusabb ha folyamatosan nyitva hagyja a száját, ha pedig más volt vele a célja nem jöttem rá mi az.

NaNa_88 

Ez nagyon jó lehetett volna.
Tele volt kreatív ötletekkel, amik sajnos mind kínos halált haltak a kivitelezés során. Sok buta, illogikus megoldás. Azokra a krimi/thriller könyvekre emlékeztetett, amiket olvasva van egy furcsa érzésem. Nem igazán vonz be, de azért érdekel mi lesz belőle. A végén meg megállapítom, hogy meh. :D
Itt is voltak jó részek, amikor azt hittem, hogy lesz ebből valami, de annyira esetlen alapokra épült az egész… Sajnos ettől nem tudtam eltekinteni.

Az előzetes rögtön megfogott, sajnálom, hogy maga a sorozat csalódást okozott.

essz 

ez a sori példa arra, hogy egy jó emberből, egy jó családból hogyan lesz elkövető…
érdekes volt, néhol idegesítő….
elgondolkodtató…
Tennant játéka szuper volt… imádom azt az embert… mindig a képernyő elé szegez… Tucci pedig hab volt a tortán…
nem kifejezett krimi… nem a nagy nyomozáson van a hagsúly… inkább a tetteken a miérteken és az ok-okozaton…
néznék még egy évadot!

Kathleen 

Jó volt. Nagyon szeretem a két főszereplő színészt, és Moffat is a szívemhez nőtt a Doctor Who miatt. Sokszor kuncogtam, izgultam, nagyon jól értettek a feszültségkeltéshez. De nem tudtam volna megtippelni, mi lesz a vége, ki marad életben és ki nem. Nagyon meglepő volt az utolsó rész. spoiler Eléggé durva volt a pincében a végjáték, mintha az írók jól betéptek volna előtte. És nagyon szerettem volna tudni, Grieff miért ölte meg a nejét és spoiler Jó lenne egy második évad.

negoti 

Nem egy nagy szám, a történet átlagos, a kivitelezés szintén. Ha nem Stanley Tucci és David Tennant játszana benne a kutya nem nézné meg. Én megértem, hogy a lelkészek egyik dolga, hogy segítsék/védjék a híveket, na, de kérem szépen, azért nehogymár bevállaljanak helyettük olyan tetteket, amiért börtön jár! Egyik hazugságból a másikba esve a végén tök katyvasz lett az egész. Moffat már nem tud jó forgatókönyveket írni.

iamwiki 

Hát ilyen befejezésre nem gondoltam volna. Elég érdekes kis sorozatocska volt, főleg David Tennantot soha nem képzeltem volna el ilyen szerepben spoiler.

theodora

Elég fura sorozatot választottam idén elsőként…
A húzónevek David Tennant és Stanley Tucci voltak, de nem gondoltam volna hogy ilyen morbid lesz ez a minisorozat.
Az alaptéma az, hogy milyen könnyen (?) gyilkossá válhat valaki – elég egy ronda gyanúsítási ügy árnyéka, emberek akiket meg akar védeni a főszereplő és egy nő, aki rosszkor volt rossz helyen.
Az események részről-részre fordulnak egyre rosszabbra…
Érdekes volt a Stanley Tucci által megformált karakter – a zseni kriminológia prof, aki meggyilkolta a saját feleségét. Az utolsó jelenet (stáblista után) várható egy második évad, amiben talán még több kiderül róla?
Azoknak ajánlom, akik bírják a morbidabb jeleneteket, az emberi lélek sötétségével foglalkozó sorozatokat.
Nekem ez mellényúlás volt, de végignéztem, mert kíváncsi voltam mire fut ki az egész.

tonks

Hát ez elég sötét lett, még jó, hogy csak 4 rész. Mennyire egoista is az ember, számomra ezt mutatta meg. Hogy mondta Tucci karaktere? Mindenki válhat gyilkossá, egy jó ok és egy rossz nap kell hozzá. Valahogy így történt a sorozatban is. A befejezést mondjuk nem értem….?

Roßin 

Érdekes volt, azt kell hogy mondjam. Tetszett az alap felvetés, ami a címet is adta, nem láttam még hasonlót. Hiába volt össz-vissz 4 óra, kellő mennyiségű fordulatot tudtak belevinni, olyan lépéseket amire nem számítottunk. Tetszett Grieff karaktere és az amit és ahogy tett odabent. Nem haragudnék ha lenne folytatása.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Mindenki gyilkos Beth, csak egy jó ok és egy rossz nap kell hozzá.

2. rész
2 hozzászólás
Londonna 

– Maga a lelkész?
– Igen.
– Anyukám kedveli. Két utcányira lakik.
– Ó, remek.
– Szexi lelkésznek hívja.

4. rész
1 hozzászólás
Roßin 

Jefferson Grieff: Tehát felhívom a figyelmét, hogy mindenre emlékezni fog.
Dillon Kempton: A halálom napjáig!
Jefferson Grieff: Ami a halálsoron azért nem olyan távoli jövő, de…

Londonna 

– A világon mindenki gyilkos. Csak meg kell találni a megfelelő embert.

1. rész
Londonna 

– Az önutálat tisztánlátás, és az nagyon hasznos.

2. rész
Londonna 

– Én kedvelem.
– Mindenkit kedvelsz. Lelkész vagy.

4. rész
Londonna 

– Nagyon jóeszű, bátor nő. Szerintem olyan nő, aki megérti. Szerintem, amit mindennél jobban megért, az a többi ember.
– Ezt miért mondja?
– Mert elkerüli őket. Csak annyi kell, hogy bármely ember remetévé váljon, hogy jó legyen a megérzése.

3. rész
Roßin 

Jefferson: Érdekes hogy előtte még ki is vizsgálnak, hogy tudsz elbukni egy vizsgálatot egy kivégzés előtt? -Alacsonyan lehet a léc…

Londonna 

– Hogy hívják a fémből készült kutyát? … Bádog!

2. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján