Tíz kicsi katona (2015–2015) 151

And Then There Were None
174' · angol · dráma, krimi, rejtély, minisorozat
3 rész (epizódhossz: 58')

Titokzatos vendéglátóik meghívásának eleget téve tíz főből álló, meglehetősen vegyes társaság érkezik meg egy szigetre, amelynek egyetlen összeköttetése a szárazfölddel az a kis hajó, amelynek a fedélzetén megérkeztek, és amely miután az utolsó vendégeket is áthozta, magukra hagyja őket.… [tovább]

angol

Képek 44

Szereposztás

Aidan TurnerPhilip Lombard
Miranda RichardsonMiss Emily Brent
Noah TaylorThomas Rogers
Anna Maxwell MartinEthel Rogers
Sam NeillJohn MacArthur tábornok
Charles DanceLawrence Wargrave bíró
Burn GormanWilliam Blore
Catherine BaileyOlivia Hamilton
Douglas BoothAnthony Marston
Maeve DermodyVera Claythorne

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 40

Várólistára tette 154


Kiemelt értékelések

Sister 

Mivel se a sztorit, se a végkifejletet nem tudtam, minden egyes csavar az újdonság erejével hatott. Végig izgultuk mindhárom epizódot, és az emberek fogyatkozása közben csupán azt tudtam kihámozni, hogy a tettes egész biztos olyan, akit ismerünk. Hát, nagyon meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá! Utólag persze végigzongoráztam, és igen, voltak árulkodó nyomok, de akkor nem tulajdonítottam ezeknek különösebb jelentőséget.

A környezet és a helyszín borzongató, az egész atmoszféra nyomasztó és sötét, viszont a szereplőgárda kifogástalan. Ráadásul sokukat más filmekből is ismertem, úgyhogy többször is azon kaptam magam, hogy rácsodálkozom egy-egy szereplőre. :)

A BBC ismét remekelt, határozottan érdemes megnézni – annak is, aki ismeri a regényt, de annak is, aki nem. Csavaros és izgalmas adaptáció, ráadásul még elgondolkodtató is!

2 hozzászólás
desertangelable 

Már az intro zenéje is erős, de én csak a második rész elején jöttem rá, hogy azok a zöld izék a katonák, amik őket szimbolizálják. Kicsit sötét a film hangulata, én a könyv alapján egy kicsit világosabbnak képzeltem, bár nem volt rá semmi okom. :D
Jók a színészek és jó a feldolgozás. Ráadásul nekem meglepetés volt a végkimenetel is, mert bár olvastam a könyvet, másra emlékeztem. :D

Ashtray_Heart

Kiváló minisorozat a BBC-től – teljes egészében sikerült hozni a regénybéli hangulatot és az UTOLSÓ PILLANATIG fenntartani a feszültséget. Charles Dance pedig A+-os választás volt a bíró szerepére. Őrjítően higgadt és józan.

haboskakao

Ha tehetném, 11 csillagot kapna – a BBC minisorozatai amúgy sem szoktak nekem csalódást okozni. A karaktereket megformázó színészek hatalmasat alakítanak, kivétel nélkül nagyon jó választás mindegyik, és végig kézzel tapintható a feszültség – még úgy is, hogy már milliószor olvastam a könyvet –, ami többek között a jó krimi ismérve. Imádtam. Szánjatok rá időt, nem fogjátok megbánni!

mrsp

Csak 9 csillag, de mégis kedvenc. Hogy miért? Kedvenc, mert iszonyat jó volt, teljesen odaszegezett minket a tévé elé. Én már olvastam, a párom nem, de így is tök jó élmény volt, közben a könyvben néztük a versikét, hogy mikor mi fog történni, a párom találgatott (én ugyebár tudtam, hogy mi lesz, de vicces volt hallgatni a tippjeit :D). Viszont ismerve a könyvet, 10 csillagot nem tudok rá adni. :( Márpedig azért, mert
– A kedvenc részemet, ami nálam a regény legikonikusabb pontja volt, nem rakták bele. spoiler Ez könyvben is nagyon erős pillanat volt számomra, filmben egy drámai zenével, vagy épp csenddel nagyon ütős lett volna.
– A tettesről kb. lerítt, hogy ő a gyilkos. Oké, olvastam, így könnyebben összeállt a kép de olyan gyanúsan viselkedett, ami a regényben nem volt meg egyáltalán.
– A katonaszobrok. Miért kellett ilyen absztrakt, elvont akármiket csinálni, amik csak nagyon erős koncentrálással tűnnek katonának? Nem tetszett.
– A doki személyisége. Undorító volt, amit művelt, pedig őt szerettem a regényben a legjobban.
– A befejezés… hát ezen még gondolkozok, hogy tetszett-e vagy sem. Nyilván látványosabb, mint a könyvbeli, de spoiler
– Értem én, hogy a mai világban csak szexszel lehet eladni bármit is, de annyira de annyira indokolatlan volt spoiler Szerintem Christie nem véletlenül nem írt ilyet a könyvbe, hiszen minek? Egyébként pedig azt a klisét erősíti, hogy spoiler
– Rogers, Rogers, Rogers… Nem értem. Nekem a könyvben abszolút nem jött le erőszakos figurának, de a sorozatban egyenesen szánalmas volt, ahogy viselkedett.

DE! Blore miatt már megérte nézni. Az a pasi azzal az akcentussal *-*

Ezektől függetlenül még mindig fergetegesen jó, és könyvhű adaptáció (ha nem változtatnának semmin, az lenne csoda). :)

ananiila

Nagyon szerettem a könyvet, még most is emlékszem rá, hogy teljesen leizzadtam olvasás közben annyira izgultam. (voltam vagy 12 éves)
Sajnos ezt a film nem hozta, rettentően untam.
Nem tetszett a szereposztás, a hangulatteremtés sem sikerült. nekem nagy csalódás volt.

LooneyLuna23

Az adaptált regény a kedvenc Agatha Christie-történetem, a sorozat megnézése előtt újra is olvastam, hogy felfrissítsem az emlékezetemet. Történtek változtatások a könyvhöz képest, de ez nem is baj, egy kis újítás sosem árt, annak pedig kifejezetten örültem, hogy a nyomtatott verzió hiányosságait ügyesen kitöltötték, például rétegzettebb karakterrajzokkal, a kialakult helyzetből fakadó reakciókkal, egyszóval gazdagabbá tették az egész sztorit, a szereplőket és nem csupán a gyilkosságokra, valamint a múltbeli tettekre koncentráltak. A tökéletesen építkező cselekményvezetés a harmadik részben kissé megbicsaklott, ugyanis szerintem a befejezés, a magyarázat meglehetősen összecsapott lett, ami elvett egy kicsit az egyébként remek sorozatélményből. Habár a sztori is lekötött, mégis a remekül összeválogatott színészgárda által alakított karakterek nyűgöztek le igazán, a fentebb említett részletesebb írásnak hála úgy éreztem, jobban megismertem ezeknek a figuráknak a gondolkodásmódját, a dolgokhoz való hozzáállásukat és bűnösségük ellenére is együtt tudtam érezni velük.
Az eredeti alapanyagot tiszteletben tartó, ötletes változtatásokat és kiegészítéseket tartalmazó sorozat lett ez, ami vétett ugyan apró hibákat, de a borzongató atmoszféra, az önmagában fantasztikus sztori és a színészek miatt kár lenne kihagyni.

Kicsit bővebben a blogomon:
https://lunathelooney.blogspot.com/2019/06/mini-sorozat…

viky0222 

Nagyon-nagyon jó adaptáció, nyilván megváltoztattak egy-két dolgot, de semmi olyat, ami zavaró lett volna. Imádtam, végig megvolt a feszültség, annak ellenére, hogy tudtam ki a gyilkos. A színészek egytől egyig zseniálisak voltak, a visszemlékezések is tetszettek, minden a helyén volt, egyedül a legvége hagyott némi kívánnivalót maga után, a könyvben jobban tetszett, viszont tény, hogy a TV-ben ez így jobban mutatott. Bármikor újranézném. :)

Ms_Mississippi

Valaki veregessen hátba, mert életemben először kitaláltam, a tettest és az indítékot is :D.
Naah magáról a sorozatról: Hangulatos, nyomasztó, végig nagyon feszült és izgalmas. Számomra újra nézős, de egy megnézés szerintem mindenkinek belefér, ne feledjük, hogy az egyik leghíresebb Agatha Christie regény feldolgozása.

5 hozzászólás
piciszusz 

A könyvet nem olvastam, de illett volna úgy érzem. Nagyon jól összerakott sztori, végig izgalmas és az utolsó percben jössz rá a csavarra természetesen.
A szereplőgárda is nagyon tetszett, ismét le a kalappal a BBC előtt.


Népszerű idézetek

Emii

– Oh, Istenem! Hogy mondhat ilyet? Ilyen könnyedén.
– Csak kinyitom a számat és kijön.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján