Tíz kicsi katona (2015–2015) 193

And Then There Were None
174' · egyesült királysági · dráma, thriller, krimi, rejtély, minisorozat 14 !
3 rész (epizódhossz: 58')

Titokzatos vendéglátóik meghívásának eleget téve tíz főből álló, meglehetősen vegyes társaság érkezik meg egy szigetre, amelynek egyetlen összeköttetése a szárazfölddel az a kis hajó, amelynek a fedélzetén megérkeztek, és amely miután az utolsó vendégeket is áthozta, magukra hagyja őket.… [tovább]

angol

Képek 44

Szereposztás

Aidan TurnerPhilip Lombard
Miranda RichardsonMiss Emily Brent
Noah TaylorThomas Rogers
Anna Maxwell MartinEthel Rogers
Sam NeillJohn MacArthur tábornok
Charles DanceLawrence Wargrave bíró
Burn GormanWilliam Blore
Catherine BaileyOlivia Hamilton
Douglas BoothAnthony Marston
Maeve DermodyVera Claythorne

További szereplők

Kedvencelte 50

Várólistára tette 188


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Egyetlen szépséghibája a filmnek hogy Verát a legvégére hagyta. Undorító, jajveszékelő, pszichopata p*csa volt. 10 másodperc után sok(k) volt nekem.. Reméltem, hogy ha már a végére marad akkor ő lesz a főkolompos de így igazából nem volt értelme meghagyni eddig. Csak arra volt jó ez a némber hogy én kikészüljek 10 perc után… De legalább az kiderült hogy ő volt a legundorítóbb. spoiler

Egyébként totál meg vagyok elégedve a végével és ha szabad ilyet mondani – egyet is értek a tettessel. Szabad? Mindegy, már leírtam!

6 hozzászólás
Victorious 

Bár természetesen nem éri el a könyv szintjét, de szerintem még egy egészen jó kis adaptációt hoztak össze a hibái ellenére. Volt pár karakter akiket rosszabbnak állítottak be, plusz némi gyengébb megoldás és eleve a névcsere és a béna szobrok, de a remek színészek, hangulat és a nagyjából azért hű adaptáció kárpótolt érte.

desertangelable 

Már az intro zenéje is erős, de én csak a második rész elején jöttem rá, hogy azok a zöld izék a katonák, amik őket szimbolizálják. Kicsit sötét a film hangulata, én a könyv alapján egy kicsit világosabbnak képzeltem, bár nem volt rá semmi okom. :D
Jók a színészek és jó a feldolgozás. Ráadásul nekem meglepetés volt a végkimenetel is, mert bár olvastam a könyvet, másra emlékeztem. :D

Ashtray_Heart

Kiváló minisorozat a BBC-től – teljes egészében sikerült hozni a regénybéli hangulatot és az UTOLSÓ PILLANATIG fenntartani a feszültséget. Charles Dance pedig A+-os választás volt a bíró szerepére. Őrjítően higgadt és józan.

Bet 

Agatha Christie 10 kicsi néger c. krimijéből készült minisorozat. Lenyűgözők a korabeli helyszínek, tárgyak, öltözetek. Hihetetlenül izgalmas a tartalom is, nálam max csillag.

Sister

Mivel se a sztorit, se a végkifejletet nem tudtam, minden egyes csavar az újdonság erejével hatott. Végig izgultuk mindhárom epizódot, és az emberek fogyatkozása közben csupán azt tudtam kihámozni, hogy a tettes egész biztos olyan, akit ismerünk. Hát, nagyon meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá! Utólag persze végigzongoráztam, és igen, voltak árulkodó nyomok, de akkor nem tulajdonítottam ezeknek különösebb jelentőséget.

A környezet és a helyszín borzongató, az egész atmoszféra nyomasztó és sötét, viszont a szereplőgárda kifogástalan. Ráadásul sokukat más filmekből is ismertem, úgyhogy többször is azon kaptam magam, hogy rácsodálkozom egy-egy szereplőre. :)

A BBC ismét remekelt, határozottan érdemes megnézni – annak is, aki ismeri a regényt, de annak is, aki nem. Csavaros és izgalmas adaptáció, ráadásul még elgondolkodtató is!

2 hozzászólás
mrsp

Csak 9 csillag, de mégis kedvenc. Hogy miért? Kedvenc, mert iszonyat jó volt, teljesen odaszegezett minket a tévé elé. Én már olvastam, a párom nem, de így is tök jó élmény volt, közben a könyvben néztük a versikét, hogy mikor mi fog történni, a párom találgatott (én ugyebár tudtam, hogy mi lesz, de vicces volt hallgatni a tippjeit :D). Viszont ismerve a könyvet, 10 csillagot nem tudok rá adni. :( Márpedig azért, mert
– A kedvenc részemet, ami nálam a regény legikonikusabb pontja volt, nem rakták bele. spoiler Ez könyvben is nagyon erős pillanat volt számomra, filmben egy drámai zenével, vagy épp csenddel nagyon ütős lett volna.
– A tettesről kb. lerítt, hogy ő a gyilkos. Oké, olvastam, így könnyebben összeállt a kép de olyan gyanúsan viselkedett, ami a regényben nem volt meg egyáltalán.
– A katonaszobrok. Miért kellett ilyen absztrakt, elvont akármiket csinálni, amik csak nagyon erős koncentrálással tűnnek katonának? Nem tetszett.
– A doki személyisége. Undorító volt, amit művelt, pedig őt szerettem a regényben a legjobban.
– A befejezés… hát ezen még gondolkozok, hogy tetszett-e vagy sem. Nyilván látványosabb, mint a könyvbeli, de spoiler
– Értem én, hogy a mai világban csak szexszel lehet eladni bármit is, de annyira de annyira indokolatlan volt spoiler Szerintem Christie nem véletlenül nem írt ilyet a könyvbe, hiszen minek? Egyébként pedig azt a klisét erősíti, hogy spoiler
– Rogers, Rogers, Rogers… Nem értem. Nekem a könyvben abszolút nem jött le erőszakos figurának, de a sorozatban egyenesen szánalmas volt, ahogy viselkedett.

DE! Blore miatt már megérte nézni. Az a pasi azzal az akcentussal *-*

Ezektől függetlenül még mindig fergetegesen jó, és könyvhű adaptáció (ha nem változtatnának semmin, az lenne csoda). :)

ananiila

Nagyon szerettem a könyvet, még most is emlékszem rá, hogy teljesen leizzadtam olvasás közben annyira izgultam. (voltam vagy 12 éves)
Sajnos ezt a film nem hozta, rettentően untam.
Nem tetszett a szereposztás, a hangulatteremtés sem sikerült. nekem nagy csalódás volt.

_ada

Végre egy jó adaptálása AC egyik leghíresebb regényének! Annyi sz@# után végül képesek voltak ejteni a szerelmi szálat és hűek maradni a könyv befejezéséhez? Csak annyit mondok: köszönöm. Még a giccses megoldások felett is simán szemet hunyok. Ez egy remek minisorozat, nagyszerű szereplőgárda, baljós hangulat és ijesztő környezet. Minden fronton tarol.

viky0222 

Nagyon-nagyon jó adaptáció, nyilván megváltoztattak egy-két dolgot, de semmi olyat, ami zavaró lett volna. Imádtam, végig megvolt a feszültség, annak ellenére, hogy tudtam ki a gyilkos. A színészek egytől egyig zseniálisak voltak, a visszemlékezések is tetszettek, minden a helyén volt, egyedül a legvége hagyott némi kívánnivalót maga után, a könyvben jobban tetszett, viszont tény, hogy a TV-ben ez így jobban mutatott. Bármikor újranézném. :)


Népszerű idézetek

kirimatou 

John MacArthur: There's always a moment, isn't there? Before the attack, the advance, the bombardment, the chaos… A moment of absolute calm. Listen… Doesn't this feel like that moment?
Philip Lombard: I was never a man for calm, General.
John MacArthur: We can't see the harbour from here. Which means they can't see us. We are cut off. Rats in a barrel. This is the peace before the carnage.

(1. rész)

Emii

– Oh, Istenem! Hogy mondhat ilyet? Ilyen könnyedén.
– Csak kinyitom a számat és kijön.

kirimatou 

Philip Lombard: You stick with me, Vera. We're going to get through this. I have no intention of getting killed. Death… is for other people, not for us.

(3. rész)

kirimatou 

Vera Claythorne: Mr. Lombard, you seem to be under the impression that I am a particular kind of woman. And I assure you that I am not. I do not like to be looked at.
Philip Lombard: I get instincts about people. I've an instinct about you. I think you're pretending.

(1. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján