Tíz kicsi katona (2015–2015) 108

And Then There Were None
57' · angol · dráma, krimi, minisorozat
3 rész

Titokzatos vendéglátóik meghívásának eleget téve tíz főből álló, meglehetősen vegyes társaság érkezik meg egy szigetre, amelynek egyetlen összeköttetése a szárazfölddel az a kis hajó, amelynek a fedélzetén megérkeztek, és amely miután az utolsó vendégeket is áthozta, magukra hagyja őket.… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Aidan TurnerPhilip Lombard
Miranda RichardsonMiss Emily Brent
Noah TaylorThomas Rogers
Anna Maxwell MartinEthel Rogers
Sam NeillJohn MacArthur tábornok
Charles DanceLawrence Wargrave bíró
Burn GormanWilliam Blore
Catherine BaileyOlivia Hamilton
Douglas BoothAnthony Marston
Maeve DermodyVera Claythorne

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 28

Várólistára tette 123


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Már az intro zenéje is erős, de én csak a második rész elején jöttem rá, hogy azok a zöld izék a katonák, amik őket szimbolizálják. Kicsit sötét a film hangulata, én a könyv alapján egy kicsit világosabbnak képzeltem, bár nem volt rá semmi okom. :D
Jók a színészek és jó a feldolgozás. Ráadásul nekem meglepetés volt a végkimenetel is, mert bár olvastam a könyvet, másra emlékeztem. :D

Ashtray_Heart

Kiváló minisorozat a BBC-től – teljes egészében sikerült hozni a regénybéli hangulatot és az UTOLSÓ PILLANATIG fenntartani a feszültséget. Charles Dance pedig A+-os választás volt a bíró szerepére. Őrjítően higgadt és józan.

haboskakao

Ha tehetném, 11 csillagot kapna – a BBC minisorozatai amúgy sem szoktak nekem csalódást okozni. A karaktereket megformázó színészek hatalmasat alakítanak, kivétel nélkül nagyon jó választás mindegyik, és végig kézzel tapintható a feszültség – még úgy is, hogy már milliószor olvastam a könyvet –, ami többek között a jó krimi ismérve. Imádtam. Szánjatok rá időt, nem fogjátok megbánni!

viky0222

Nagyon-nagyon jó adaptáció, nyilván megváltoztattak egy-két dolgot, de semmi olyat, ami zavaró lett volna. Imádtam, végig megvolt a feszültség, annak ellenére, hogy tudtam ki a gyilkos. A színészek egytől egyig zseniálisak voltak, a visszemlékezések is tetszettek, minden a helyén volt, egyedül a legvége hagyott némi kívánnivalót maga után, a könyvben jobban tetszett, viszont tény, hogy a TV-ben ez így jobban mutatott. Bármikor újranézném. :)

Ms_Mississippi

Valaki veregessen hátba, mert életemben először kitaláltam, a tettest és az indítékot is :D.
Naah magáról a sorozatról: Hangulatos, nyomasztó, végig nagyon feszült és izgalmas. Számomra újra nézős, de egy megnézés szerintem mindenkinek belefér, ne feledjük, hogy az egyik leghíresebb Agatha Christie regény feldolgozása.

5 hozzászólás
mrsp

Csak 9 csillag, de mégis kedvenc. Hogy miért? Kedvenc, mert iszonyat jó volt, teljesen odaszegezett minket a tévé elé. Én már olvastam, a párom nem, de így is tök jó élmény volt, közben a könyvben néztük a versikét, hogy mikor mi fog történni, a párom találgatott (én ugyebár tudtam, hogy mi lesz, de vicces volt hallgatni a tippjeit :D). Viszont ismerve a könyvet, 10 csillagot nem tudok rá adni. :( Márpedig azért, mert
– A kedvenc részemet, ami nálam a regény legikonikusabb pontja volt, nem rakták bele. spoiler Ez könyvben is nagyon erős pillanat volt számomra, filmben egy drámai zenével, vagy épp csenddel nagyon ütős lett volna.
– A tettesről kb. lerítt, hogy ő a gyilkos. Oké, olvastam, így könnyebben összeállt a kép de olyan gyanúsan viselkedett, ami a regényben nem volt meg egyáltalán.
– A katonaszobrok. Miért kellett ilyen absztrakt, elvont akármiket csinálni, amik csak nagyon erős koncentrálással tűnnek katonának? Nem tetszett.
– A doki személyisége. Undorító volt, amit művelt, pedig őt szerettem a regényben a legjobban.
– A befejezés… hát ezen még gondolkozok, hogy tetszett-e vagy sem. Nyilván látványosabb, mint a könyvbeli, de spoiler
– Értem én, hogy a mai világban csak szexszel lehet eladni bármit is, de annyira de annyira indokolatlan volt spoiler Szerintem Christie nem véletlenül nem írt ilyet a könyvbe, hiszen minek? Egyébként pedig azt a klisét erősíti, hogy spoiler
– Rogers, Rogers, Rogers… Nem értem. Nekem a könyvben abszolút nem jött le erőszakos figurának, de a sorozatban egyenesen szánalmas volt, ahogy viselkedett.

DE! Blore miatt már megérte nézni. Az a pasi azzal az akcentussal *-*

Ezektől függetlenül még mindig fergetegesen jó, és könyvhű adaptáció (ha nem változtatnának semmin, az lenne csoda). :)

soulless

Adaptációhoz képest nem rossz, sőt, nagyon jó. Agatha Christie könyvét imádtam, a belőle készült filmet még nem láttam, de ez a minisorozat nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Egyetlen dolog volt ami nagyon idegesített, az pedig a Néger-sziget és a tíz kicsi néger helyett lévő Katona-sziget és tíz kicsi katona. Tudom, nem nagy dolog, de akkor is. Ja, és azok a bábuk sem tetszettek, de nagyon nem.
A színészek mind remekeltek, bár a szereplők Lombard kivételével irritáltak, ez nem a színészek hibája. A könyvben pl kifejezetten szerettem Armstrongot és Lombardot, akkor is, ha gyilkosok, és semmi ok a szeretetükre. Más adaptációkhoz képest nagyon hű volt a könyvhöz, csak kisebb eltérések voltak, de ez nem rontott az élvezetből. A vége kicsit furcsa volt így, bár be kell vallanom, filmben így sokkal jobban jött ki és hatásosabb is volt. Annak ellenére, hogy mivel már ismertem a történetet és tudtam, ki a gyilkos, nagyon élveztem és nem unatkoztam a nézése közben. Egyébként szerintem aki jobban figyelt, simán rájöhetett ki a gyilkos #míg ez a könyvben szerintem lehetetlen volt.#

Kicsit OFF: Annyira meglepődtem, mikor rájöttem, hogy a Lombardot alakító színész alakította Luke-ot a Csontvárosban, mert abban a filmben nem is figyeltem fel rá #talán mert egyszerre untam és utáltam a filmet#, de itt megjegyeztem magamban néhányszor, hogy jól néz ki.:D

5 hozzászólás
piciszusz 

A könyvet nem olvastam, de illett volna úgy érzem. Nagyon jól összerakott sztori, végig izgalmas és az utolsó percben jössz rá a csavarra természetesen.
A szereplőgárda is nagyon tetszett, ismét le a kalappal a BBC előtt.

vIVIv

Nagyon tetszett a film hangulata és a szinészek is jól játszották a szerepüket. És a „kedves” gyilkos nagyon jól kitervelte ezt az egészet.

encus625

Létezik ebből ebből a remek könyvből több filmfeldolgozás is, azonban nekem még eddig csak ehhez volt szerencsém. Nem könnyű ezt a könyvet jól, hűen feldolgozni. Itt is voltak változtatások, de alapjában véve tetszett a sorozat. Féltem, hogy a végét elrontják, de abszolút elégedett vagyok.


Népszerű idézetek

Emii

– Oh, Istenem! Hogy mondhat ilyet? Ilyen könnyedén.
– Csak kinyitom a számat és kijön.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján