Des (2020–2020) 75

141' · angol, skót · dráma, életrajzi, thriller, krimi, minisorozat 18
3 rész (epizódhossz: 47')

Dennis Nilsen 1978 és 1983 között fiúkat és fiatal férfiakat gyilkolt meg a lakásában, amire öt éven keresztül senki sem gyanakodott. Peter Jay felügyelőt 1983. február 9-án hívták ki a Cranley Gardens 23-hoz, ahol emberi hús- és csontmaradványokat találtak. A rendőrség megállapította, hogy… [tovább]

Képek 17

Szereposztás

David TennantDennis Nilsen
Daniel MaysPeter Jay felügyelő
Jason WatkinsBrian Masters
Jay SimpsonChris Healey
Alex BhatJones
Laurie KynastonCarl Stottor
Ron CookGeoff Chambers
Barry WardSteve McCusker
Faye McKeeverLinda Jay
Doc BrownBrian Lodge

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 84


Kiemelt értékelések

Theana 

Hihetetlennek tűnik, pedig beletolták az arcomba nem is egyszer, hogy igaz történet. David Tennant beleégett az emlékezetembe. Köpni-nyelni nem tudok.

Haspók 

Kezdem azzal, hogy David Tennant zseniális színész, simán elhisszük ennek az arcnak, hogy kalkulált ,okos sorozatgyilkos. A sorozat mindvégig megmaradt érdekesnek, figyelemkeltőnek és izgalmasnak annak ellenére, hogy csak a gyilkos személyét és a rendőrség munkáját ismerteti.

MrsCumberbatch 

Minél jobban borzasztott el Des karaktere annál jobban kezdtem élvezni a sorozatot. Nem egy nagyon pörgős sorozat, sőőőt… Már-már néhol iszonyat lassú. De mégsem tűnik fel ez annyira, ugyanis a figyelmemet folyamatosan ébren tartotta. Hihetetlen, hogy léteznek ennyire, hidegvérű pszichopaták… De jó sorozat volt.

3 hozzászólás
UViki 

Nehéz egy olyan sorozatról írni, amiről nem tudom pontosan, hogy mennyire valósághű és mennyire nem. Nem ismerem az eset részleteit, csak annyit, amennyit ebben a sorozatban láttam.
Mégis egy megrázó, tipikus mellkas összeszorító darab, amely egyszerre borzasztott el és döbbentett le.
David Tennant elképesztő színész, semmi nem látszott az arcán és mégis kifejezett mindent.
Brutális, amit tett, mégha csak a fele is igaz.
Nem értem ezeket az embereket, egyszerűen ok nélkül gyilkolni…Sosem fogom megérteni.
Hatalmas kő esett le a szívemről – pont úgy, mint a nyomozócsapatnak, akiket egyébként nagyon megszerettem –, amikor kimondták, hogy Des bűnös. Valóságos megkönnyebbülés volt.
Nem bántam meg, hogy megnéztem.

Popovicsp87 

Amikor azt írják, hogy valós történet alapján készült, de egy-két nevet megváltoztattak, akkor mindig felmerül bennem a gyanú, hogy tényleg így történt-e az eset.
Akárhogy is, ez egy jó sorozat, kicsit meglepett az eleje, de végig érdekes volt.
David Tennant egy arccal végig hozta, amit kell, a többi szereplő is jó volt.
Kicsit lassúnak lehet érezni, de végig fenntartja a figyelmet.
Egyedül az nem derült ki számomra, hogy Dennis Nielsen mitől volt „akkora” gyilkos.

csokidani 

Borzaszto tortenet szinvonalasan talalva egy zsenialis David Tennant-tal.

Baly 

Megint bajban vagyok, igaz történetet hogyan is lehetne igazságosan csillagozni?
Az biztos, hogy a szereplőgárda elég király volt, mindenkit igyekeztek kinézetre is úgy visszaadni, ahogy az eredeti személyek kinéztek. Azt, hogy mennyire jók színészeket már meg sem említem.
Én nagyon örültem, hogy a rendőrség szempontjából lett ez az egész bemutatva, ettől még nem éreztem azt, hogy Des szemszögéből nem kapunk semmit, vagy eleget.
Viszont nagyon kiborított, hogy mindennek csak a hírnév függvényében szabad történnie. Persze, tudom, ez ma sincs másképp, de kiborító! Ennyire fáj az embereknek az igazság? vagy komolyan azt hiszik, hogy ennyire lenéznénk a rendőrséget, ha valami nem úgy sülne el? Nem értem. Most megnéztem a Pi élete című filmet is és ott is mást kell, hogy leközöljenek… csak azért, mert az embereknek a történet meghaladja a fantáziáját wtf is dis bullshit

Na, szóval nekem ez nagyon bejött, nem untam magam rajta egyáltalán, sőt elég érdekes volt Des elméje. Viszont nem hiszem el, hogy nem jöttek rá, hogy azért ilyen nyugodt és megfontolt, mert egy pszichopata! Ennek pedig egy jó ismérvnek kellene lennie. Ennyire nem lettek volna ezzel tisztában 50 éve?

Annak ajánlom, aki szereti a kicsit elvont beteg filmeket, a nyomozást és a pszichológiát.

L_Reggie 

Piszkosul tetszett, jó kis agyalós minisorozat. Itt nem a gyilkosságokon van a hangsúly, szóval senki ne számítson vérre, mészárlásra. Nekem bejött ez a megközelítés, ettől lesz kicsit más, mint a többi sorozatgyilkosos film/sorozat. Tud újat mutatni. Két főszál van: Az egyik a rendőrségi munkát mutatja be. Mert ugye sokan azt hiszik, hogy, jaj de jó elkapták a gyilkost, kész vége. Pedig nem. Sok-sok munkát és kutatást igényel, hogy rábizonyítsák a tettesre, hogy bizonyítékot, szemtanúkat gyűjtsenek. Hogy megbizonyosodjanak arról, hogy minden áldozatot felderítsenek. Ez a munka még nehezítés nélkül is megterhelő, de aztán bejön a képbe minden dolgok rákfenéje: A politika! Mert persze muszáj beleszólniuk mindenbe, hátráltatják, sőt megakadályozzák a rendőrök munkáját, csak azért, hogy jó színben tűnjenek fel. A politikusokat csak az érdekli, hogy elérjék a céljaikat, az igazság nem, és ez rettentő elkeserítő. Mindez fontos szerepet kap a sorozatban.
A másik szálon pedig magát Des-t látjuk. A személyt. Azt, aki képes embereket módszeresen legyilkolni, feldarabolni, elásni. A sorozat igen ügyesen és hátborzongatóan mutatja be Des jellemét. Dennis nem tagadja mi/ki ő. Rettenetes hallgatni, ahogy fapofával, monoton hangon számol be mindarról a beteg dologról, amiket az áldozataival tett. És ő pontosan tisztában van vele, hogy ő egy szörnyeteg. Csak nem érdekli. Mert már elfogadta. Az is kiderül, hogy igen intelligens: sok érdekes és igaz gondolata van a helyzetéről, az emberekről. A sorozat végén pedig rádöbbenünk: az ilyen embereket sosem fogjuk 100%-osan megismerni, megérteni. Dennis Nilsen egy komplex és beteg elme volt, akinek sosem tudjuk meg mi járt a fejében.
Szeretném még kiemelni David Tennant, aki szerintem generációnk egyik legjobbja. Félelmetesen jó színész, teljen elveszett a szerepben, nem zökkent ki. Teljesen Des volt ott, és nem David. Pedig nehéz dolga volt, ő mégis kiválóan vette az akadályokat.

MóroczMárk

Nagyon kemény.
Utoljára a Spotlight című film után meredtem ennyire a képernyőre miután vége lett.

Nehéz felfogni ép ésszel, hogy ilyen és ehhez hasonló dolgok tényleg megtörténtek, megtörténnek…

És meg is fognak történni.


Népszerű idézetek

Nocharity 

– Nothing's ever about one thing, Brian.

2. rész – 2. rész
Popovicsp87 

Peter Jay: I think we're gonna get a lot more bees with honey than with vinegar.

1. rész – 1. rész
Rahenys 

– A lakásán két rendőrtiszt megtalálta egy férfi maradványait. Megmagyarázná ezt?
– Mire kíváncsi?
– Hogy kerültek oda?
– Átnézték a lakást?
– Folyamatban van a feltárás.
– Találhatnak még többet a… hálómban egy ládában, meg öö… a fürdőben a fiókos szekrényben. Összesen három férfi darabjait.

1. rész – 1. rész
Rahenys 

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– A kertben ásta el őket?
– Nem, elégettem őket. Régi szőnyegekbe csavarva, és… autógumit dobtam rájuk, hogy elnyomja a szagot. Én nem élveztem, hogy vagdosni kell… fejeket főzni, meg… tetemeket égetni, de muszáj volt, nem fértek el.
– Hány holttestet tartott egyszerre a házban?
– Nem vezettem leltárt.
– Ahogy neveket sem kérdezett.

1. rész – 1. rész
MorningVampire

– I thought you were giving up.
– I am.

1. rész – 1. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján