Des (2020–2020) 18

141' · angol, skót · dráma, életrajzi, thriller, krimi, minisorozat 18
3 rész (epizódhossz: 47')

Dennis Nilsen 1978 és 1983 között fiúkat és fiatal férfiakat gyilkolt meg a lakásában, amire öt éven keresztül senki sem gyanakodott. Peter Jay felügyelőt 1983. február 9-án hívták ki a Cranley Gardens 23-hoz, ahol emberi hús- és csontmaradványokat találtak. A rendőrség megállapította, hogy… [tovább]

Képek 17

Szereposztás

David TennantDennis Nilsen
Daniel MaysPeter Jay felügyelő
Jason WatkinsBrian Masters
Jay Simpson
Alex BhatJones

Kedvencelte 1

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

L_Reggie

Piszkosul tetszett, jó kis agyalós minisorozat. Itt nem a gyilkosságokon van a hangsúly, szóval senki ne számítson vérre, mészárlásra. Nekem bejött ez a megközelítés, ettől lesz kicsit más, mint a többi sorozatgyilkosos film/sorozat. Tud újat mutatni. Két főszál van: Az egyik a rendőrségi munkát mutatja be. Mert ugye sokan azt hiszik, hogy, jaj de jó elkapták a gyilkost, kész vége. Pedig nem. Sok-sok munkát és kutatást igényel, hogy rábizonyítsák a tettesre, hogy bizonyítékot, szemtanúkat gyűjtsenek. Hogy megbizonyosodjanak arról, hogy minden áldozatot felderítsenek. Ez a munka még nehezítés nélkül is megterhelő, de aztán bejön a képbe minden dolgok rákfenéje: A politika! Mert persze muszáj beleszólniuk mindenbe, hátráltatják, sőt megakadályozzák a rendőrök munkáját, csak azért, hogy jó színben tűnjenek fel. A politikusokat csak az érdekli, hogy elérjék a céljaikat, az igazság nem, és ez rettentő elkeserítő. Mindez fontos szerepet kap a sorozatban.
A másik szálon pedig magát Des-t látjuk. A személyt. Azt, aki képes embereket módszeresen legyilkolni, feldarabolni, elásni. A sorozat igen ügyesen és hátborzongatóan mutatja be Des jellemét. Dennis nem tagadja mi/ki ő. Rettenetes hallgatni, ahogy fapofával, monoton hangon számol be mindarról a beteg dologról, amiket az áldozataival tett. És ő pontosan tisztában van vele, hogy ő egy szörnyeteg. Csak nem érdekli. Mert már elfogadta. Az is kiderül, hogy igen intelligens: sok érdekes és igaz gondolata van a helyzetéről, az emberekről. A sorozat végén pedig rádöbbenünk: az ilyen embereket sosem fogjuk 100%-osan megismerni, megérteni. Dennis Nilsen egy komplex és beteg elme volt, akinek sosem tudjuk meg mi járt a fejében.
Szeretném még kiemelni David Tennant, aki szerintem generációnk egyik legjobbja. Félelmetesen jó színész, teljen elveszett a szerepben, nem zökkent ki. Teljesen Des volt ott, és nem David. Pedig nehéz dolga volt, ő mégis kiválóan vette az akadályokat.

Apocalypto 

Döbbenetes! Az első képkockától az utolsóig a képernyőhöz szegez. És még utána sem enged. David Tennant zseniális!

Hörcsibald

Ami azt illeti, egy jó kis társadalom ábrázolásra számítottam, esetleges visszatekintésekkel. Ehelyett folyamatosan a rendőrségen vagy a kihallgatóban dumálnak. Pedig egész ígéretesen indult: archív felvételek, csavargók, drogosok Londonban a 70-es évek végén. Szóval a rendőrség tipródása nekem kevésbé izgi, de most már végig nézem, csak egy rész van hátra.


Népszerű idézetek

Apocalypto 

– Ha nem kapnak el aznap, százötvennel végzek, nem tizenöttel. Nem lettem volna képes leállni.

3. rész
Nocharity 

– Nothing's ever about one thing, Brian.

2. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján