Kedvencelte 4

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Theana 

Már nem is emlékszem, mikor volt ilyen rossz filmélményem. Az ilyen típusú filmeket általában el is kerülöm. Borzasztó volt nézni, gyomorforgatóak voltak a viszonyok, a gyilkosságok, a gyilkos mosolya, a hazugságok, a múltbéli nyomozás. Igazi thrillerhangulata van az érces zene által és a különös operatőri munkának köszönhetően. Ehhez tökéletesen passzoltak az emberi karakterek, gyengeségeik és vágyaik ábrázolása.
Érdekes, hogy a múltbéli jelenetek sokkal világosabb és élénkebb illusztrációk voltak, mint a jelen eseményei, amik fakultabb snittekből álltak, pedig az emlékekre szokták azt mondani, hogy már homályosak. A szereplők, ahhoz képest, hogy csak 25 évvel idősebbek, sokkal megviseltebbnek és öregebbnek tűnnek, mint normális lenne. A 25 évvel azelőtti időszak az aranykoruk lehetett, ami aztán rohamosan hanyatlani kezdett. Legalábbis nekem ez az elméletem az előbbi megállapításhoz.
Jellemző volt rá, hogy nem mindent mondott ki, néha inkább a képekkel akart „beszélni” vagy előreutalni, és csak később mondta ki az újabb fejleményeket (ilyenkor csak megbizonyosodhatott a néző).

LittleLiar

Második nekifutásra sikerült, csak végig nézni. Így első évadra ez nekem nem tetszett. És az időbeli ugrások miatt sokszor nem tudtam, hogy ki kicsoda.

csokidani 

Minosegi sorozat kelloen szurke kepi vilaggal, hiteles szereplokkel, jo sztorival, remek zenekkel. Nem zokken ki, nem laposodik el, nem megy at gagyiba. Vegig egyenletes szinvonalat hoz.
Szep munka.

Chris90 

Összességében Az erdő egy tisztességes krimi-sorozat, amiben kellően izgalmas a rejtély, több szál fut párhuzamosan, a színészi játékra sem lehet panasz, és a megfelelő hangulatot is hozza. Harlan Cobentől még nem olvastam egyetlen regényt sem (inkább a skandináv krimi áll hozzám közelebb, mint az angolszász), de gyanítom, hogy a művei annyira megfelelnek az európai normának, hogy bármely ország simán tudná adaptálni azokat, mindenhol megállná a helyét. (Ezt bizonyítja, hogy ez az alkotás is lengyel, meg ha jól tudom, készült egy francia mini is, egy másik művéből.)
Szóval, aki szereti a hagyományos krimiket, és könnyed kikapcsolódásra vágyik, annak ajánlom ezt a sorozatot is, ami bár elég jó, mégsem tudnám azt mondani, hogy mindenképpen ezt nézze meg, és ne egy másikat, de azt sem mondom, hogy ezt semmiféleképpen sem. Maximum tényleg a lengyel színészek miatt érdemes elővenni, bár gyanítom, hogy a nevek és a helyszínek változtatásán túl nem sok mindent adott hozzá az eredeti alapanyaghoz.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján