Látszólag normális (2023–2023) 17

A Nearly Normal Family · En helt vanlig familj
273' · svéd · dráma, thriller, krimi, minisorozat 16
6 rész (epizódhossz: 45')

A Sandell család egy átlagos család: Adam pap, Ulrika ügyvéd és van egy 19 éves lányuk, Stella. Látszólag tökéletes életet élnek Lundban, egy fényes lakótelepi külvárosban. Egy nap minden megváltozik, amikor Stella gyilkossággal vádolva előzetes letartóztatásba kerül. Összetört szülei nem… [tovább]

svéd · angol
magyar

Szereposztás

Björn BengtssonAdam Sandell
Alexandra Karlsson TyreforsStella Sandell
Lo KauppiUlrika Sandell
Christian Fandango SundgrenChristoffer "Chris" Olsen
Melisa FerhatovicAmina Besic
Håkan BengtssonMikael Blomberg
Sara Chaanhing KennedyAlexandra Besic
Vera OlinLouise
Rasmus TroedssonJohn Alverland
Cedomir GlisovicNalle

További szereplők

Látszólag normális (2023–2023)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Jarowskij AB

Streaming
Netflix

Kedvencelte 1

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Én az értékelések alapján majdnem félretettem ezt a hatrészest. Ilyenkor örülök, hogy lázadó lélekkel születtem és van bennem valami olyasmi: nekem ne mondják meg mások, hogy….
Jól tettem. Erre sarkallnék mindenkit, mármint, javaslom, hogy néha engedjük el mások véleményét, és vegyük a bátorságot a saját akaratunk és vágyaink szerint cselekedni.
A svédek nem okoztak eddig még számomra kiugró csalódást – a sosem túlzás volna, de nagy vonalakban maga a svéd össztermék általam minimum egy 8-ast kap. És ez elég magas szám.
A svéd történetmesélésre nagyon jellemző a tömör, tényeket közlő, nyers átadás, nincs helye amerikai rózsaszín felhőknek, burkolt érthetetlen célzásnak, átlátszó/kényszerű kitöltőelemeknek. Csak leteszik az asztalra, elmondják, hogy mi történt, és kezdj vele amit akarsz. Mint egy rendőrségi meghallgatás: egyenes, tényszerű, nem leng ki, nem beszél félre. És igazi erejük abban rejlik, hogy ezt a tényszerű, néha abszolút lebutított közlési formát átitatják olyasfajta drámával, aminek már csak akkor leszel tudatában, ha mélyen, térdig benne jársz a történetben. Két résztől senki se várjon üdvözítőt, ezeket a sorozatokat végig kell nézni.
Mindennek értelme, minden karakternek létjogosultsága, minden epizódnak jelentősége van.
Én azt gondolom, hogy aki alapvetően őszinte, empatikus, korrekt, és távol áll tőle a sovinizmus és a nárcizmus, az ezt a sorozatot élvezni fogja – hacsak nem szívta be végleg az amerikai fostenger.
Rendkívül szomorú történet, finoman és stílusosan adagolva. (A főszereplő hölgy játékát szokni és megszokni kell, mert ez a leggyengébb pontja a produkciónak. Ha sikerül ettől elvonatkoztatni – fogsz találni benne méltó néznivalót – akkor remek thriller).
És van egy nagyon fontos üzenete, konklúziója is.
Csajok, nagyon vigyázzatok magatokra!


Hasonló filmek címkék alapján