Éles tárgyak (2018–2018) 155

Sharp Objects
60' · amerikai · dráma, thriller, krimi, rejtély, minisorozat 18
8 rész (epizódhossz: 60')

1 díj · 2 jelölés

A nyolcrészes krimisorozat Gillian Flynn magyar nyelven is megjelent bestselleréből készült. A főszerepben az ötszörös Oscar-jelölt Amy Adams, aki Camille Preaker újságírónőt alakítja, aki a pszichiátriai kezelését követően visszatér szülővárosába, a Missouri állambeli Wind Gapba, hogy… [tovább]

angol
magyar

Képek 19

Szereposztás

Amy AdamsCamille Preaker
Patricia ClarksonAdora Crellin
Eliza ScanlenAmma Crellin
Elizabeth PerkinsJackie
Chris MessinaRichard Willis nyomozó
Henry CzernyAlan Crellin
Matt CravenBill Vickery
Taylor John SmithJohn Keene
Sophia LillisCamille fiatalon
Madison DavenportAshley Wheeler

További szereplők

Kedvencelte 38

Várólistára tette 256


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nem is tudom hogy hogyan állok evvel a sorozattal. Mert azért tetszett, de közben meg elégé untam is. Mármint lehet hogy azért is volt mert egyben néztem meg az egészet vagy nem tudom. Sokáig nem nagyon történt semmi. De ha igen akkor az nagyon jól fel volt vezetve. Az utolsó 2 rész zseniális volt szerintem. Csak az eleje volt vontatót.
A könyvet nem olvastam, de tervezem elolvasni, kíváncsi vagyok hogy az miben más.
A szereplők zseniálisak, le a kalappal ellőtök. Amy Adams annyira jól hozza az lelki sérült lányt, csodálatos színésznő. De persze a többiek is remekek. Főleg Patricia Clarkson.
A vége nem nagyon tetszett, mármint hogy a stáblista után spoiler
Azt leszámítva, meg a vontatottságot. Egy érdekes és elgondolkodtató sorozat.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Nem rossz sorozat, voltak benne jó részek, és jó szereplők is. Bár Adora az idegeimen táncolt nem bírtam ezt a nőt, nagyon nem. De Camille annak ellenére, hogy egy spoiler, őt bírtam, voltak jó pillanatai, amik mosolyt csaltak az arcomra. A többi szereplő is jó volt, kedvelhetőek, attól eltekintve, hogy némelyik nem igazán jött be nekem. A Johnt alakító srác nagyon cukker volt, szeeexi. :-D Egyébként tetszett az alapsztori, annak ellenére, hogy még nem olvastam a könyvet, elég jó lett. Most, hogy az utolsó két részt is végig néztem úgy folytattam volna még, tetszett ez a krimi száll. Kíváncsi vagyok már milyen lehet a könyvben is, ez az egész sztori.

Mentavirág

Hmm, bajban vagyok, mennyit is adjak neki, de talán 8 csillag jó lesz… Nem tudom, nem pont erre számítottam. A hangulata nagyon erős, átadta a könyvet, az jó volt. Az egész képi világ, valahogy minden passzolt, nagyon jól összerakták. Szerintem a színészek is bőven a toppon voltak, elsőként persze Amytől fogtam padlót (és annyira tetszett ez az átlagos testalkatú karakter, még akkor is, ha tudom, hogy Amy hízott a szerepért), de Patricia Clarkson is tökéletes volt Adorának, Eliza Scanlen pedig jó választás Ammának, szerintem sikerült átadnia mindazt, ami megbújt a karakterben.
Persze nem lepett meg, hogy voltak változtatások, olyan is volt köztük, ami kifejezetten tetszett (pl. Richard kicsit kibővített szerepe). Örülök, hogy Gillian viszonylag aktívan részt vett az alkotásban, ezért is sikerült talán viszonylag jól hozni az egészet. Nekem viszont, sajnos, még ennek ellenére is problémáim vannak a végével. A sorozat maga lassú, vontatott, de mindez illik a hangulathoz. Az utolsó rész vége azonban nekem lecsapott, félbehagyott hatást kell. Mintha elkezdenéd nyújtani a tésztát, de megunnád, a vége meg egy nagy ottmaradt csomó lenne, amit úgy kell lenyomni a másik torkán. Ez azért rendesen elvett az élményből.
Egyébként szerintem egy kicsit unalmasnak tűnhet azoknak, akik nem olvasták a könyvet, hiszen nekik nincs meg az a remény, hogy adott dolog vajon meg fog-e történni vagy sem. Azt hiszem, valahogy ezekből állt végül össze ez a 8 csillag. Nagyon jó sorozat, de hagy kívánnivalót maga után.

Mesemondo

Mégiscsak megkaptuk az a második évadot a True Detective-hez, amit megérdemlünk.
Nem tudom, hogy végeredményben mindenkinek toxikus családja van-e, vagy csak nagyobb eséllyel válnak az ilyen emberek íróvá, de az utóbbi iddőben több remek film és sorozat is született, amik ezt a témát járják körül. Ez a sorozat, a maga lassú, de sohasem vontatott módján tele van feszültséggel, és nagyon pontosan leképezett emberi kapcsolatokkal – beleértve az egymáshoz és az önmagunkhoz való kapcsolatokat is. A könyvet nem olvastam, de a sorozatot megvettem kilóra, a szörnyű déli mézesmázas depresszióval és a rejtélyekkel együtt. spoiler Amy Adams nagyot alakít (és iszik annyit, mint a Mad Man és a Dallas szereplőgárdája együtt), de a többiek sem maradnak el mögötte. Az utolsó epizód már eléggé körömrágós volt, a lassú ritmus ellenére. Nagyon bejött, kerek egész.

Mr_White 

El nem tudom mondani, hogy mennyire utáltam az egészet. Vinnyogó nőstények, idióta férfiak, szenvedés, és a városka, ahol minden és mindenki olyan „különleges”. Ja, azt, hogy krimi, meg el ne higgyétek.

dulkap 

A könyvet nem olvastam, de biztos nem olyan mint a sorozat, különben nem lett volna best seller. (Bár az 50 árnyalat könyvek is azok, szóval ez nem releváns, abból az elsőt olvastam, szóval nem látatlanban tartom azt borzalmas regénynek.)
Lehet, hogy ebből egy jó filmet lehetett volna csinálni, helyette csináltak egy borzalmasan vontatott mini-sorozatot, amiben részeken át nem történik semmi. Se a nyomozás szempontjából, se a karakterek megismerésének szempontjából. Bár nyomozásról kár is beszélni, mert az nincs a filmben, csak logikátlanságok sora van felsorakoztatva, ami láttán nem csodálkoznék, ha Fluimucil Ábel 10 percenként tenné fel az ominózus kérdését.
Lehet, hogy megvan ennek a sorozatnak a célközönsége, akiknél ez működik is, de az tuti, hogy nem én vagyok.
Pozitívumot egyedül a színészi játékokban találtam, de azok is kevesek voltak, hogy elvigyék a hátukon a filmet.

Mr_Catharsis91 

Elég kemény egy téma, de én is úgy éreztem, hogy vontatott és nem volt olyan szép íve, mint amit vártam volna a zsánertől. Bár mondjuk ez egy drámába oltott bűnügyi sorozat volt kb. tekintve azt a rengeteg traumát, amik a karaktereken estek, főleg gondolok itt Camille-ra.

A szereposztás pazar volt, és némileg a kisváros atmoszférája is átjött, bár azért ennél jobban magába szippantott mondjuk a True Detective sötét-déli miliője, ha már dél, bűnügy és betegesség. A montázsok azért nagyon megkapóak voltak.

Marcsi0603 

Először lemaradtam az utolsó rész stáblistájában lejátszott jeleneteiről, úgyhogy hirtelen nem értettem, hogy most mi van, de aztán jött a tudtaaam érzés. Amúgy olyasmi ez is, mint a Holtodiglan, kedvelhető szereplő nem nagyon van, csak mocsok emberek, elhallgatások, hazugságok és az a szenny, ami az ilyen kisvárosi népekre jellemző. Tetszett, de nagyon nyomasztó volt az egész.

Rhyme

Tetszett a hangulata és a szereplők is. Amy Adams nagyon jól hozza a karaktert, tetszett a játéka. Patricia Clarkson nagyon el lett találva. Végig idegesített. Ammának meg nem hittem egy percig sem. Ez a tipikus „tettek alapján ismerszik meg, nem pedig szavakkal” karakter.
Nem egy nap alatt ledarálandó, mert a nyomott hangulat nagyon rá tud telepedni az emberre.


Népszerű idézetek

Nevra 

Jackie: Nem szokásom kibeszélni mások gyenge pontjait. Talán csak ha iszom.

dér

-Camille, könnyebb lesz a családommal ha már annyi idős leszek mint Te?
-Nem. Nem igazán.
-Akkor mihez kezdjek?
-Vészeld át.

rikata88

Jobb, ha félnek tőled, mintha szeretnek. (Camille)

loranda

Egyre forróbb nyomon van, nyomozó..és nem csak, mert ilyen hőségben jobban izzadunk, mint kurva a templomban..

loranda

– Beszélt veled a rendőrség?
– Miről?
– Az alibidről. Hogy hol voltál Natalie eltűnésének estéjén.
– A környéken furikáztam
– Nem biztos, hogy az esküdtszék átérzi a magányos utak vonzerejét.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján