Éles tárgyak (2018–2018) 87

Sharp Objects
60' · amerikai · dráma, thriller, krimi, minisorozat 18
8 rész (epizódhossz: 60')

1 díj · 0 jelölés

A nyolcrészes krimisorozat Gillian Flynn magyar nyelven is megjelent bestselleréből készült. A főszerepben az ötszörös Oscar-jelölt Amy Adams, aki Camille Preaker újságírónőt alakítja, aki a pszichiátriai kezelését követően visszatér szülővárosába, a Missouri állambeli Wind Gapba, hogy… [tovább]

angol

Képek 19

Szereposztás

Amy AdamsCamille Preaker
Patricia ClarksonAdora Crellin
Eliza ScanlenAmma Crellin
Elizabeth PerkinsJackie
Chris MessinaRichard Willis nyomozó
Henry CzernyAlan Crellin
Matt CravenBill Vickery
Taylor John SmithJohn Keene
Sophia LillisCamille fiatalon
Madison DavenportAshley Wheeler

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 22

Várólistára tette 180


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem rossz sorozat, voltak benne jó részek, és jó szereplők is. Bár Adora az idegeimen táncolt nem bírtam ezt a nőt, nagyon nem. De Camille annak ellenére, hogy egy spoiler, őt bírtam, voltak jó pillanatai, amik mosolyt csaltak az arcomra. A többi szereplő is jó volt, kedvelhetőek, attól eltekintve, hogy némelyik nem igazán jött be nekem. A Johnt alakító srác nagyon cukker volt, szeeexi. :-D Egyébként tetszett az alapsztori, annak ellenére, hogy még nem olvastam a könyvet, elég jó lett. Most, hogy az utolsó két részt is végig néztem úgy folytattam volna még, tetszett ez a krimi száll. Kíváncsi vagyok már milyen lehet a könyvben is, ez az egész sztori.

Mentavirág 

Hmm, bajban vagyok, mennyit is adjak neki, de talán 8 csillag jó lesz… Nem tudom, nem pont erre számítottam. A hangulata nagyon erős, átadta a könyvet, az jó volt. Az egész képi világ, valahogy minden passzolt, nagyon jól összerakták. Szerintem a színészek is bőven a toppon voltak, elsőként persze Amytől fogtam padlót (és annyira tetszett ez az átlagos testalkatú karakter, még akkor is, ha tudom, hogy Amy hízott a szerepért), de Patricia Clarkson is tökéletes volt Adorának, Eliza Scanlen pedig jó választás Ammának, szerintem sikerült átadnia mindazt, ami megbújt a karakterben.
Persze nem lepett meg, hogy voltak változtatások, olyan is volt köztük, ami kifejezetten tetszett (pl. Richard kicsit kibővített szerepe). Örülök, hogy Gillian viszonylag aktívan részt vett az alkotásban, ezért is sikerült talán viszonylag jól hozni az egészet. Nekem viszont, sajnos, még ennek ellenére is problémáim vannak a végével. A sorozat maga lassú, vontatott, de mindez illik a hangulathoz. Az utolsó rész vége azonban nekem lecsapott, félbehagyott hatást kell. Mintha elkezdenéd nyújtani a tésztát, de megunnád, a vége meg egy nagy ottmaradt csomó lenne, amit úgy kell lenyomni a másik torkán. Ez azért rendesen elvett az élményből.
Egyébként szerintem egy kicsit unalmasnak tűnhet azoknak, akik nem olvasták a könyvet, hiszen nekik nincs meg az a remény, hogy adott dolog vajon meg fog-e történni vagy sem. Azt hiszem, valahogy ezekből állt végül össze ez a 8 csillag. Nagyon jó sorozat, de hagy kívánnivalót maga után.

LukeSkywalker 

A sorozat, amiben az összes szereplő elb@$zott, degenerált, ideg- és elmebeteg. Az embernek többször támad kedve a főszereplőhöz hasonlóan falcolni, netán felvágni az ereit. Kábé ennyire szívmelengető ez a történet. Az anya annyira undorító és idegesítő, hogy legszívesebben fejbe vágtam volna egy palacsintasütővel. Ha ez volt a szándéka az alkotóknak, jelentem, sikerrel jártak. A szinkronhangja egyébként nagyon találó (mintha spoiler kenegetnének), és Patricia Clarkson alakítását is dícséri a karakter megítélése. Ahogyan Amy Adams is jól hozza a tőle szokatlan önpusztító hajlamú főantihőst (ebben a sorozatban csak ilyenek vannak), noha enyhén szólva hiteltelennek érzem, hogy egy nő, aki harminc éves korára napi egy üveg vodkán és két csomag cigarettán él, úgy nézzen ki, mint ő. Nézzünk meg egy valódi alkoholistát, sikítva menekülnénk előle, nem pedig a libegő hajfürtjeit csodálnánk.
Ha a totális önpusztítás és egy diszfunkcionális család bemutatása volt a készítők célja, akkor a SO egy jó sorozat. De ezentúl nem több egy Stephen King-utánérzésnél, illetve baromira idegesítő élesvágások, villanások kavalkádjánál, ahol a főszereplő, aki egy emberi roncs, többnyire félig kábán, alkohol- illetve drogmámorban fetrengve támolyog egyik jelenetből a másikba, körülvéve egy halom síkhülye elmeroggyanttal. Mindenki nagyon rossz, nagyon aljas, nagyon szemét. Egyszerűen eltúlzottak a karakterek, amitől hiteltelenné válnak, idővel pedig bosszantóvá.(Mellesleg a gyilkost az első epizódban ki lehet találni, nekem legalábbis sikerült, és nem tartom magam egy Sherlock Holmes-nak.)
Gondolom, a polgárpukkasztás miatt Amy Adamset Golden Globe-bal és Emmyvel fogják jutalmazni, mert kilépett a komfortzónájából. Pedig a Sharp Objects csak egy üres őrület.
A két csillagot a két főszereplőnő miatt vagyok képes megadni.

De hogy egy pozitívummal zárjam: a pszichonéni férjének audiorendszere nagyon menő.

1 hozzászólás
Nevra 

Nagyon szívemhez nőtt ez a sorozat. Nem csak Elizabeth miatt. Hanem mert annyira tudtam azonosulni Camillel ami…nem jó dolog. Hasonló dolgokon én is átestem.
Konkrétan 2 rész gyomor görcsöt okozott nekem: Cherry/Falling részek Jackie miatt. A 3. rész pedig Camille miatt.

A történetet imádtam 10/10. Szereplők meg kiválóak voltak. Főleg Patricia, Amy, Eliza, Elizabeth, Matt és Henry. Számomra ők voltak a csúcs szereplők.
Adora néhányszor bosszantó volt, de az 5. rész után már nagyon megkedveltem. (?)
Camille meg igazi hős.
Jackie ❤❤ imádtam a stílusát (
One woman's muumuu is another woman's caftan. ) Jackie’s sweet tea recipe. :D ❤ Kulcs a megoldáshoz.
A vége rendesen mellbe vágott…fuuha
Szerintem nagyon jó volt, hogy ilyen lassan derűt ki, hogy ki a gyilkos. Rendes meg is keveredtem a vége felé. Még sokszor újra nézem.
A könyvet, meg azonnal megveszem.
Oh: Én nagyon szívesen laknék Wind Gap-ben. Jackie O'Neill szomszédjában a házában vele együtt. :DD

Mesemondo

Mégiscsak megkaptuk az a második évadot a True Detective-hez, amit megérdemlünk.
Nem tudom, hogy végeredményben mindenkinek toxikus családja van-e, vagy csak nagyobb eséllyel válnak az ilyen emberek íróvá, de az utóbbi iddőben több remek film és sorozat is született, amik ezt a témát járják körül. Ez a sorozat, a maga lassú, de sohasem vontatott módján tele van feszültséggel, és nagyon pontosan leképezett emberi kapcsolatokkal – beleértve az egymáshoz és az önmagunkhoz való kapcsolatokat is. A könyvet nem olvastam, de a sorozatot megvettem kilóra, a szörnyű déli mézesmázas depresszióval és a rejtélyekkel együtt. spoiler Amy Adams nagyot alakít (és iszik annyit, mint a Mad Man és a Dallas szereplőgárdája együtt), de a többiek sem maradnak el mögötte. Az utolsó epizód már eléggé körömrágós volt, a lassú ritmus ellenére. Nagyon bejött, kerek egész.

Mr_White 

El nem tudom mondani, hogy mennyire utáltam az egészet. Vinnyogó nőstények, idióta férfiak, szenvedés, és a városka, ahol minden és mindenki olyan „különleges”. Ja, azt, hogy krimi, meg el ne higgyétek.

dulkap 

A könyvet nem olvastam, de biztos nem olyan mint a sorozat, különben nem lett volna best seller. (Bár az 50 árnyalat könyvek is azok, szóval ez nem releváns, abból az elsőt olvastam, szóval nem látatlanban tartom azt borzalmas regénynek.)
Lehet, hogy ebből egy jó filmet lehetett volna csinálni, helyette csináltak egy borzalmasan vontatott mini-sorozatot, amiben részeken át nem történik semmi. Se a nyomozás szempontjából, se a karakterek megismerésének szempontjából. Bár nyomozásról kár is beszélni, mert az nincs a filmben, csak logikátlanságok sora van felsorakoztatva, ami láttán nem csodálkoznék, ha Fluimucil Ábel 10 percenként tenné fel az ominózus kérdését.
Lehet, hogy megvan ennek a sorozatnak a célközönsége, akiknél ez működik is, de az tuti, hogy nem én vagyok.
Pozitívumot egyedül a színészi játékokban találtam, de azok is kevesek voltak, hogy elvigyék a hátukon a filmet.

Marcsi0603

Először lemaradtam az utolsó rész stáblistájában lejátszott jeleneteiről, úgyhogy hirtelen nem értettem, hogy most mi van, de aztán jött a tudtaaam érzés. Amúgy olyasmi ez is, mint a Holtodiglan, kedvelhető szereplő nem nagyon van, csak mocsok emberek, elhallgatások, hazugságok és az a szenny, ami az ilyen kisvárosi népekre jellemző. Tetszett, de nagyon nyomasztó volt az egész.

eNNBeus 

Tyűűűűű nehéz, mert egészen az utolsó rész utolsó 5percéig nagggyon vitt magával, a zene, a színek, a visszafogott betegessége. De. Ha ott lesz vége a sztorinak hogy spoiler, vagy úgy derül ki a csavar hogy az uccsó részben szépen felvezetik és nem az utolsó 5mp-ben durr bele, na akkor 10pontos. Így inkább fanyalgok, mert az egész sorozat íve nem ilyen volt hogy az utolsó csavart ilyen köpetként kelljen koncnak odadobni. Amúgy láv.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján