Mocsok (2013) 83

Bruce Robertson a korrupt és álszent rendőrt előléptetésétől már csak egy gyilkossági ügy felgöngyölítése választja el. Az előléptetés megszerzésére kollégája Ray is esélyes, ezért Bruce a sikertelenség gondolatától vezérelve mindent megtesz azért, hogy Ray-t és mindenki mást környezetében –… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

James McAvoyBruce Robertson
Jamie BellRay Lennox
Imogen PootsDrummond
Iain De CaesteckerOcky
Emun ElliottInglis
Shauna MacdonaldCarole
Joanne FroggattMary
Kate DickieChrissie
Shirley HendersonBunty
Eddie MarsanBladesey

További szereplők

Kedvencelte 17

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Ik4r0s

Egy kedves ismerősöm tanácsára néztem meg a filmet. Érdekelt a könyv, ami a film alapjául szolgált, de ő mondta, hogy mégis próbáljam be előtte, a McAvoy főszereplésével készült filmet. Már vagy egy órája néztem, és azon az állásponton voltam, hogy oké ez egy korrekt alkotás, de mégis mi az amiért jó. Aztán az utolsó fél órára végre kezdtek összeérni a szálak. McAvoy zseniális, a végkifejlet meglepő. Mindenképp elolvasom még a könyvet is, Nálam ez 10/8.

Dániel_H 

Egy velejéig romlott skót kokain-, szex-, és hazugságfüggő nyomozó purgatóriuma a kecsegtető előléptetésért. Egyszerre taszító és izgalmas.
Jó volt a színészgárda, a kék-sárga dominancia, és az egyedi zeneválasztás.

dulkap 

Igazából a színészek alakításán kívül, nem sok értékelhetőt találtam benne. Kicsit a Dom Hemingway-re emlékeztetett, hogy van egy trágár és bunkó főszereplő, a történet meg érdektelen. Lehetett volna a trágár és bunkó karaktert szerethetően is felépíteni, (ld. A gárdista), de itt szimplán egy humortalan és gonosz főszereplőről van szó. De lehet, hogy csak én látom így, mert a készítők igyekeztek egy kis szánalmat kelteni felé, de egy percig sem tudtam sajnálni.
Unalmas volt és közhelyes, amin a fordulatok sem segítenek.

LoneWolf 

Elképesztően beteg film, helyenként már-már undorító, de kevésbé sokkoló, mint például egy „Emberi Százlábú” és ennek legalább van egy cseppnyi mondanivalója, ha többel nem is szolgálhat. Persze ettől függetlenül James McAvoy-t továbbra is remek színésznek tartom, hiszen ezzel is megmutatta, hogy tud „gonosz”, illetve szemét is lenni, ha a helyzet úgy kívánja.

Bettina_Puskás

Gyengéim a beteg filmek, hát még ha a főszereplő egy igazi mocsok antihős! Tudtam már az első jelenetétől, hogy kedvelni fogom Bruce-t és ez kitartott egészen a film végégig. Szerettem a mocsok énjét és az érzékenyt is. Érdekes kontraszt volt és egyáltalán nem zavaró a két én közti ugrálás.
A vége: nem igazán szeretem az ilyen „nyitott” befejezéseket, már amennyire ezt a befejezést lehet így nevezni. spoiler
Összességében tetszett: aki szereti az ilyen filmeket, nem fog csalódni :)


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján