Kedvencelte 7

Várólistára tette 199


Kiemelt értékelések

Haspók 

Nem jutok szóhoz. Ez annyira ledöbbentett. Okos, provokatív, sötét bosszúfilm elképesztően erőteljes, mélyen rétegzett színészi játékkal és rendezéssel. Carey Mulligan előtt még egyszer le a kalappal. Fantasztikusan elkészített film, amelynek célja, hogy tükröt állítson a mai( s nemcsak) társadalmunknak ami a nemi erőszak problémáját illeti. Sikerült is neki.
spoiler

Ascyra 

Nagyon tetszett…. az első fél óra. A többi meg inkább lagymatag volt. Nekem is inkább a vér-bél, több fekete humor, több gúny, több lendület hiányzott. Így csak amolyan higított körömlakk, amely pontosan 2 órával a felkenés után fog elkezdeni lepattogni – ennyire kiszámítható a film is. Sem nem vörös, sem nem rózsaszín. (Bár erre nagyon hajtott).
Carey Mulligan – kérlek ne kövezzetek halálra – meg olyan szinten nem illett a képbe, hogy inkább az anyukájával játszattam volna el a főszerepet. Bo Burnham nem csak látványra sokkal fiatalabb…. És itt nem kívánom megvonni a színésznőtől az elismerést: ő mindent megtett és simán hozta mondjuk Michelle Williams (nem véletlenül írom őt) szintjét, de sajnos a casting teljesen érthetetlen. Sem a férfi, sem a női főszereplő választást igazából nem értem. A könyv szerintem rettentő jó lehetett első- és akár második olvasatra is; nekem az az érzésem, hogy ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni, lehetett volna igazán nagy durranás. Azt nem tudtam eldönteni, hogy ez inkább olyan vállvonogatós szieszta-projekt vagy tényleg inkább a tehetség hiányzott a support és a rendezés részéről. Nem kerek. Kár érte…

Sizzy 

Imádtam a filmet. Kemény csaj ez a Cassie, jól átveri a férfiakat a bulikon. A legjobb barátnőjével szörnyű dolog történt évekkel ezelőtt, mikor megtudja, hogy a tetteseknek milyen boldog életük van elhatározza, hogy bosszút áll. De mikor odaáll eléjük, és szembesíti velük, hogy mit tettek vagy mit nem csak kifogásokkal jönnek: „gyerekek voltunk” vagy a kedvencem „részeg volt”. Persze ez a legkönnyebb, de hogy beismerjék, hogy ők voltak a hibások, nem nem, inkább gyávák maradnak. A felelősségvállalás nem divat, az a menő ha mocskos, férgek vagyunk, bocs mocskos GAZDAG férgek vagyunk és minden el van nézve. A vége nem úgy alakult ahogy vártam, de attól függetlenül azt kapta amit megérdemelt. A legutolsó jelenet az durva volt. :O Csak ajánlani tudom

20 hozzászólás
NinaAva

Az első előzetes óta nagyon vártam, és nem is csalódtam benne. Olyan témát boncolgat, ami sajnos a mindennapjaink része. A keserű bosszú, a pszichés játékok… az én csak sokat ittam, gyerekek voltunk, te is akartad, nem az én hibám, én rendes vagyok, sose tennék senkivel ilyet és még sorolhatnánk. Bárki megteheti, ez elég jól látszódott, amikor még a rendes kinézetű is rögtön kevésbé volt rendes, amint sarokba szorították.
Cassie karaktere zseniális volt, szinte a csontomig érzem most is a keserűségét, az erejét, és hálás vagyok neki, hogy megmutatta, hogy csak magunkat tudjuk megmenteni, mert alig lesznek mások, akik kiállnak mellettünk.
Néha a valóság az, ami a legjobban arcul csap, és ebben a filmben nagyon nagyot kaptunk tőle.

2 hozzászólás
clarity 

Carey Mulligan előtt fejet hajtok és a rendezőnő előtt is. zseniális volt a film építkezése és az utolsó jeleneteknél mindenre számítottam, csak erre nem.

eNNBeus 

Nem volt ez rossz film, de olyan igazán maradandó sem. Az én ízlésemnek és a sztorihoz mérten sokkal több mocskot és agymenést elbírt volna még. Tetszik hogy kicsit „megfárasztották” a vonásait, tökéletesen lejött a sok kín ami belülről marta, de nekem kellett volna mégmégmég több vér és ámokfutás.

Anna1999Gitta 

Hogy nekem ez mennyire tetszett! Nem is tudom mit dicsérjek: a zene, a sztori, a színészi játék… Minden perce lekötött,az utolsó 20 percet meg már tombolva néztem,alig bírtam ki sikítás nélkül. Az év legjobb filmje!

tataijucc

Ez egy nagyon fontos film. Napokkal később is a hatása alatt vagyok.

eve58 

Úúúú, hát ez a film most nagyon jól esett nekem!
Valahogy minden a helyén volt benne – vagyis ami az elején nem, az is helyre került végül.
Pont annyira volt humoros, amennyire kellett (ez elsősorban Ryan karakterének volt köszönhető és spoiler nekem kedvencemmé is vált )
Végig töretlenül fenn tudta tartani a figyelmemet, és nagyon „ott volt” a befejezés is!
Számomra ilyen egy igazi jó film!
***UPDATE*** Meg is nyerte a legjobb eredeti forgatókönyvért az Oscart!!!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Krenai 

Al Monroe: It's every man's worst nightmare, getting accused like that.
Cassandra: Can you guess what every woman's worst nightmare is?

Krenai 

– I'm a nice guy.
– Are you?
– I thought we had a connection, I guess.
– A connection? Okay. What do I do for a living?
– …
– Sorry, maybe that one is too hard. How old am I?
– …
– How long have I lived in the city?
– …
– What are my hobbies?
– …
– What's my name?

eve58 

– Kérsz tejet? …a kávéba.
– Nem. De ha gondolod, beleköphetsz. Megérdemlem.

4 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján