Kedvencelte 28

Várólistára tette 243


Kiemelt értékelések

Haspók 

Nem jutok szóhoz. Ez annyira ledöbbentett. Okos, provokatív, sötét bosszúfilm elképesztően erőteljes, mélyen rétegzett színészi játékkal és rendezéssel. Carey Mulligan előtt még egyszer le a kalappal. Fantasztikusan elkészített film, amelynek célja, hogy tükröt állítson a mai( s nemcsak a mai ) társadalmunknak ami a nemi erőszak problémáját illeti. Sikerült is neki.
spoiler

Szeszj 

Wow, valahogy nagyon nem erre számítottam, de szeretek pozitívan csalódni, mert fantasztikus alkotás lett szerintem, nehéz témát dolgoz fel a film, és borzasztó hogy mennyi nő esik bele, és persze a tetessek pedig csak azzal magyarázzák hogy ő is biztos akarta, meg kellette magát, ahogy Cassie is megmutatta a film elején.
Cassie bosszúhadjárata is remekekül volt megcsinálva, megérdemelték amit kaptak. Azért a vége durva lett, nem gondoltam volna hogy spoiler, de még így is mindene gondolt.
Carey Mulligan pedig zseniális volt.
Szerintem egy nagyon jól összehozót film, remeke forgatókönyvvel és színészi játékkal.
Érdemes megnézni.
https://www.readersdigest.co.uk/media/March%202019/woman.gif
https://64.media.tumblr.com/1262d83725fe8c1c4dd1ab4357b…

Ascyra 

Nagyon tetszett…. az első fél óra. A többi meg inkább lagymatag volt. Nekem is inkább a vér-bél, több fekete humor, több gúny, több lendület hiányzott. Így csak amolyan higított körömlakk, amely pontosan 2 órával a felkenés után fog elkezdeni lepattogni – ennyire kiszámítható a film is. Sem nem vörös, sem nem rózsaszín. (Bár erre nagyon hajtott).
Carey Mulligan – kérlek ne kövezzetek halálra – meg olyan szinten nem illett a képbe, hogy inkább az anyukájával játszattam volna el a főszerepet. Bo Burnham nem csak látványra sokkal fiatalabb…. És itt nem kívánom megvonni a színésznőtől az elismerést: ő mindent megtett és simán hozta mondjuk Michelle Williams (nem véletlenül írom őt) szintjét, de sajnos a casting teljesen érthetetlen. Sem a férfi, sem a női főszereplő választást igazából nem értem. A könyv szerintem rettentő jó lehetett első- és akár második olvasatra is; nekem az az érzésem, hogy ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni, lehetett volna igazán nagy durranás. Azt nem tudtam eldönteni, hogy ez inkább olyan vállvonogatós szieszta-projekt vagy tényleg inkább a tehetség hiányzott a support és a rendezés részéről. Nem kerek. Kár érte…

Sizzy 

Imádtam a filmet. Kemény csaj ez a Cassie, jól átveri a férfiakat a bulikon. A legjobb barátnőjével szörnyű dolog történt évekkel ezelőtt, mikor megtudja, hogy a tetteseknek milyen boldog életük van elhatározza, hogy bosszút áll. De mikor odaáll eléjük, és szembesíti velük, hogy mit tettek vagy mit nem csak kifogásokkal jönnek: „gyerekek voltunk” vagy a kedvencem „részeg volt”. Persze ez a legkönnyebb, de hogy beismerjék, hogy ők voltak a hibások, nem nem, inkább gyávák maradnak. A felelősségvállalás nem divat, az a menő ha mocskos, férgek vagyunk, bocs mocskos GAZDAG férgek vagyunk és minden el van nézve. A vége nem úgy alakult ahogy vártam, de attól függetlenül azt kapta amit megérdemelt. A legutolsó jelenet az durva volt. :O Csak ajánlani tudom

20 hozzászólás
BeL1eVe 

Ez a film igazolja, hogy nem okvetlenül szükséges vérfürdő a bosszú beteljesítéséhez, hanem elegendő profin megírt párbeszédek, egyúttal egy méretes tükör az érintettek elé, hogy nem mindenki tudja magában elföldelni a korábban elszenvedett sérelmeket. Borzasztó erősen mesél arról, hogy mennyire létfontosságú, hogy megismerd a másik felet, ne csak a felszínt kapard és külső alapján ítéld meg. De persze akadnak olyanok is, akik ravasz módon képesek a látszatot adni, holott a valódi érzéseket nem lehet a végtelenségig elbújtatni. Carey Mulligan szédítően játssza a belül megkeseredett, és ugyanakkor rettenet intelligens karakterét. A Bo Burnham-mel való románcuk hiteles, aranyos. Eleinte nem tudtam elhelyezni a sztori kulcsfiguráit, de idővel szépen összefonja. Az utolsó fél óra karfaszaggatóan mesteri.

clarity 

Carey Mulligan előtt fejet hajtok és a rendezőnő előtt is. zseniális volt a film építkezése és az utolsó jeleneteknél mindenre számítottam, csak erre nem.

Rémálom 

Csak annyi volt meg bennem a filmmel kapcsolatban, mikor beültem a moziba, hogy nemi erőszak és bosszú, szóval egy kicsit olyan hentelős filmre számítottam, és hát… nem az volt. Ugyanakkor nagyon nagy pozitív csalódás és kellemes élmény lett így is!

Imádtam a rendezést – vannak nagyon jól összerakott jelenetek – és a zenét. (Jajj, abba a Toxic átdolgozásba szerelmes lettem!) A történet rendben van, inkább egy távolálló nézőpontból látjuk, hogy hogyan is kezelik (főleg az amerikai vidéken) az egyetemi nemi erőszakot, és hogy szegény fehér férfiakat mindig meg kell védeni. Tetszett az összesfajta apróbb vagy nagyobb szexizmus bemutatása (a catcallingtól kezdve a nice guyokig) és hogy hogyan próbál továbblépni egy traumán.

A vége meg különösen zseniális. Egyszerre szórakoztató (imádtam a humort!) és depresszív ez a film. Furcsa kombó, de rendesen összeillett.

2 hozzászólás
NinaAva

Az első előzetes óta nagyon vártam, és nem is csalódtam benne. Olyan témát boncolgat, ami sajnos a mindennapjaink része. A keserű bosszú, a pszichés játékok… az én csak sokat ittam, gyerekek voltunk, te is akartad, nem az én hibám, én rendes vagyok, sose tennék senkivel ilyet és még sorolhatnánk. Bárki megteheti, ez elég jól látszódott, amikor még a rendes kinézetű is rögtön kevésbé volt rendes, amint sarokba szorították.
Cassie karaktere zseniális volt, szinte a csontomig érzem most is a keserűségét, az erejét, és hálás vagyok neki, hogy megmutatta, hogy csak magunkat tudjuk megmenteni, mert alig lesznek mások, akik kiállnak mellettünk.
Néha a valóság az, ami a legjobban arcul csap, és ebben a filmben nagyon nagyot kaptunk tőle.

2 hozzászólás
eNNBeus 

Nem volt ez rossz film, de olyan igazán maradandó sem. Az én ízlésemnek és a sztorihoz mérten sokkal több mocskot és agymenést elbírt volna még. Tetszik hogy kicsit „megfárasztották” a vonásait, tökéletesen lejött a sok kín ami belülről marta, de nekem kellett volna mégmégmég több vér és ámokfutás.


Népszerű idézetek

Krenai 

Al Monroe: It's every man's worst nightmare, getting accused like that.
Cassandra: Can you guess what every woman's worst nightmare is?

Krenai 

– I'm a nice guy.
– Are you?
– I thought we had a connection, I guess.
– A connection? Okay. What do I do for a living?
– …
– Sorry, maybe that one is too hard. How old am I?
– …
– How long have I lived in the city?
– …
– What are my hobbies?
– …
– What's my name?

David_Lakner 

Cassie: Nina igazán különleges volt. Annyira okos! Szokatlanul okos. Szeretném, ha te is tudnád, milyen volt ő, oké? Annyira nehéz szavakkal leírni, mert ő annyira önmaga volt. Már négyévesen is. Az első naptól kezdve egy teljesen kifejlett személyiség. Ugyanaz az arc, ugyanaz a járás, és annyira vicces. Mint egy felnőtt, úgy volt vicces. Annyira csodáltam őt, el sem tudtam hinni, hogy tényleg velem akar barátkozni. Őt egyáltalán nem érdekelte, hogy mit gondolnak mások, de az én véleményemre mindig kíváncsi volt, mert ő annyira… Nina volt. És aztán már nem volt. Hirtelen valami teljesen más lett belőle. A tiéd volt. És nem az ő nevét emlegették az emberek, akármerre járt, hanem a tiédet. A te neved vette körbe őt. És ez teljesen megsemmisítette őt. Szóval, amikor újra hallottam a neved, a kibaszott, mocskos neved, arra gondoltam, vajon mikor is hangzott el utoljára Nináé? Vagy gondolt egyáltalán rá valaki, rajtam kívül? És ez engem annyira elszomorított, Al, mert neked kellene az ő nevét magadon hordanod.

eve58 

– Kérsz tejet? …a kávéba.
– Nem. De ha gondolod, beleköphetsz. Megérdemlem.

4 hozzászólás
David_Lakner 

Ryan: Ugye most nem gondolod azt, hogy én rossz ember vagyok? Cassie, én, én… Szeretlek, Cassie! Meg kell bocsátanod nekem. Mondd, hogy megbocsátasz, kérlek.
Cassie: Nem.
Ryan: Mert te olyan tökéletes vagy?


Hasonló filmek címkék alapján