Erőszakik (2008) 344

2 díj · 6 jelölés

Ray és Ken a festői szépségű Bruges-be érkezik, ahol észrevétlenül elvegyülhetnek, amíg a főnök elsimítja az utolsó munkájuk körüli balhét. Ken kihasználja az időt és felkeresi a helyi nevezetességet és „zegzugokat” , Raynek azonban nem nyeri el a tetszését a város főleg miután megtudja, a főnök… [tovább]

angol

Képek 18

Szereposztás

Colin FarrellRay
Brendan GleesonKen
Ralph FiennesHarry
Clémence PoésyChlöe
Elizabeth BerringtonNatalie
Eric GodonYuri
Jordan PrenticeJimmy
Jérémie RenierEirik
Thekla ReutenMarie
Hannah MurrayProstituált

További szereplők

Kedvencelte 114

Várólistára tette 163


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

Netflixen újranéztem felirattal.
Adtam egy plusz csillagot is:) A két színész fantasztikus!

3 hozzászólás
csartak

Micsoda szégyen ez a magyar címfordítás! Az alapján egy gagyi vígjátékra gondolnánk, közben egy bűnügyi dráma, festői, hangulatos környezeteben. Brugge tényleg nagyon szép.

BoJack 

Idejét sem tudom, mikor láttam ennyire erős filmet.

bujdoshow

Volt szerencsém Bruggeben járni, imádtam nagyon, szeretnék visszamenni mindenképpen! Jó volt ilyen szemmel nézni a filmet, mert tudtam, mikor hol járnak, de egyébként a sztori meg az egész kivitelezés nekem egy hatalmas nagy kérdőjel. :(

2 hozzászólás
Shinzo 

Nem volt ez olyan rossz film, bár nálam csak egyszernézős lesz. A sablonsztori mellett egyedül a színészi alakítások voltak igazán kiemelkedőek, nade az aztán profi módon. A festői környezet tetszett, de valahogy idegennek éreztem a mondanivalóhoz. Összességében, egyszer megérte, jól szórakoztam. Igaz, néha nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek :)

1 hozzászólás
Coralie 

Ez nagyon nem az én filmem volt. Erőltetett poénokkal van tele, amin még csak mosolyogni sem tudtam. Ráadásul pont ezek miatt drámaként sem tudom komolyan venni, pedig mennyivel jobb lett volna úgy. Csak a színészi játék volt az, ami ért benne valamit, meg a város szépsége.

cirilla

Mikor elkezdtem nézni, nagy naivan azt hittem, hogy valami egyszerű akció vígjáték féleség lesz (főleg a „csodás” magyar címfordításnak köszönhetően), nos, nem az volt…De még mennyire jó, hogy végül nem az lett. Egész egyszerűen egy szóval írnám le ezt a filmet: zseniális. Kiváló színészek, egy kis humor, de mégis végig egyfajta nyomott hangulat és a végén egy szörnyű, ámde elgondolkoztató érzést hagyott bennem, akárhányszor is néztem eddig. Azt hiszem az ilyen nagy hatást gyakoroló filmeket, mint ez, hívják úgy, hogy örök kedvenc.

LooneyLuna23

Közös történetünk az In Bruges című alkotással (nem vagyok hajlandó a magyar címet használni…) egy médiaórán kezdődött. Akkoriban még nem igazán érdeklődtem a filmek iránt, csak felszínesen megnéztem őket, de sosem tekintettem igazán a mélyükre. Aztán láttam ezt a filmet, és minden megváltozott. Nem tudnék konkrét magyarázatot adni rá, miért ennél a filmnél kattant be, hogy én a jövőben jobban meg szeretném ismerni a filmvilágot, a történelmével, az elemzéseivel és mindenével együtt, de mégis így történt. Talán Colin Farrell és Brendan Gleeson alakítása, a gyönyörűen fényképezett, már-már képeslap minőségű képek Brugge-ről, és a kicsit groteszk történet együttesen győzött meg, hogy én többet szeretnék tudni arról, hogyan lehet egy filmnek a mélyére ásni, és felfejteni mindazt, ami benne rejlik.
De beszéljünk most már ténylegesen a filmről is! A történet remek, ahogy a tragédia és a komédia határain egyensúlyoz, okosan válogatva mind a két részből. És nem mellesleg rengeteg idézhető mondattal is szolgál :) A fordulópont meghökkentő, és el kell tennie egy kevés játékidőnek, mire ténylegesen fel fogod a súlyát a dolognak. A karakterek kidolgozottak, fajsúlyos és igaz mondatok hagyják el a szájukat, amiken még sokáig lehet gondolkodni. A színészek is jó munkát végeznek, és ezt most tényleg mindegyikőjükre értem, még a legkisebb mellékszerep is úgy van eljátszva, hogy könnyen megmarad emlékeinkben a film megtekintése után is. És hát a színtér, ahol az egész cselekmény játszódik: a festői Brugge. A középkori épületek, a film során bemutatott nevezetességek tökéletes hátteret biztosítanak a cselekménynek (hála ennek a filmnek, Brugge lett a kedvenc városom, sőt azóta már volt szerencsém eljutni oda, és valóban gyönyörű hely).
Rövidre fogva hát, témáját tekintve nem egy könnyű film az In Bruges, de a könnyedebb hangvételű jelenetek, a kiválóan megírt, könnyen idézhető mondatok, és maga a helyszín miatt úgy gondolom, érdemes közelebbről is megismerkedni ezzel a filmmel. Hátha a te életedet is úgy megváltoztatja, mint az enyémet ;)

amnézia 

2018-ban voltam Brüsszelben egy ökoaktivista programon, ahol felmerült, hogy átmegyünk Brugesbe. Nem jött össze, pedig hogy villoghatnék most itt vele (mást úgysem tudok felmutatni, haha). Különben, így a film alapján nem bánom. Mindenhol festőinek írják le a várost, és a felturbózott Instagram meg Pinterest fotók is erre utalnak, itt viszont egy tipik nyugat-európai kisváros látható, nem több.
A film ennél valamivel jobban tetszett, de részemről egy újabb darab, ami indokolatlanul hypeolt. Nem jöttem rá, miért magasztalják annyian a humorát, én még csak el se mosolyodtam. A történet jó lett volna, akadt néhány jelenet, ami megfogott, de érdektelenre, súlytalanra, össze-visszára sikeredett a megvalósítás.
Egyszer jó volt megnézni, ennyi.

Kino

Sötét humor és dráma, közönség és művészfilm üdítő egyvelege, egy film, amit úgy lehet komolyan venni, hogy közben végig is röhögöd. Azért ez ritka, le a kalappal. És Bruges tényleg remek hely, vezetnek túrákat a helybéliek a film nyomán. És tényleg ott vannak a kibaszott hattyúk.


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Túlsúlyos turista: Felment a torony tetejébe?
Ray: Jah. Ja, tök gagyi.
Túlsúlyos turista: Tényleg? Az útikönyv szerint megéri.
Ray: Maguknak nem kéne fölmenni.
Túlsúlyos turista: Tessék? Miért?
Ray: Hát mert, sok a lépcső, keskenyek, nem viccelek.
Túlsúlyos turista: Ezzel meg mire céloz?
Ray: Hogy ezzel mire célzok? Dagadtak vagytok, mint a disznók!

Corvus_CoRex 

Ken: Följössz?
Ray: Fenn mi van?
Ken: Kilátás.
Ray: Kilátás?! Ide, lentre? Azt innen is látom.

Corvus_CoRex 

Marie: Mr. Blakely!
Ken: Igen? Nem! Mr. Cranham. Ja nem, Mr. Blakely! Igen?

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Ray: És akkor, egyszer csak bevillant. Rádöbbentem. Baszd meg! Lehet, hogy ez a Pokol! Egy örökkévalóságig ebben a kibaszott Bruges-ben dekkolni.

pizza42 

Ray: Egy buzi sört a buzi barátomnak, egy normált nekem, mert én normális vagyok.

Corvus_CoRex 

Ray: Ez szerinted jó?
Ken: Mi jó szerintem?
Ray: Hát ez. Csónakázni, bámészkodni.
Ken: Igen! Ez jó! Városnézés a neve.

Corvus_CoRex 

Ray: És van, aki a mennybe, van, aki a pokolba kerül?
Ken: Ja.
Ray: Mi is a harmadik?
Ken: A purgatórium.
Ray: A purgatórium! A purgatórium, az egy ilyen köztes izé. Nem voltál nagyon szar, de hű, de nagy ász se voltál. Mint a Tottenham. Te hiszel az ilyesmikben, Ken?
Ken: A Tottenham-ben?
Ray: A végítéletben. A túlvilágban. A bűnben. A vétkekben. Pokolban. Satöbbi.

2 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Ken: Tudom, hogy ébren vagyok, de olyan, mintha álmodnék.

Ray: Nem ütök meg nőket! Sosem ütnék meg egy nőt, Chloe! Egy olyan nőt ütöttem meg, aki megpróbált leverni egy üveggel. Az más. Az önvédelem, nem igaz?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján