Erőszakik (2008) 272

In Bruges
107' · amerikai, angol · dráma, vígjáték, thriller, krimi 18 !

2 díj · 6 jelölés

Ray és Ken a festői szépségű Bruges-be érkezik, ahol észrevétlenül elvegyülhetnek, amíg a főnök elsimítja az utolsó munkájuk körüli balhét. Ken kihasználja az időt és felkeresi a helyi nevezetességet és „zegzugokat” , Raynek azonban nem nyeri el a tetszését a város főleg miután megtudja, a főnök… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Brendan GleesonKen
Colin FarrellRay
Ralph FiennesHarry
Clémence PoésyChlöe
Elizabeth BerringtonNatalie
Eric GodonYuri
Jordan PrenticeJimmy
Jérémie RenierEirik
Thekla ReutenMarie
Hannah MurrayProstituált

További szereplők

Kedvencelte 94

Várólistára tette 151


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Ha létezik a keserédes ízben, akkor létezik keserédes remek is; e film minden kétséget kizáróan ilyen: nagyon fájdalmas, valóságos és ezáltal egész morbid alkotás is. Néhol vontatott volt, s bár ez szükséges volt a két történés között, én mégis, csak tölteléknek éreztem ezeket az űröket, ezért a 8*. Egyebekben nagyon tetszett, újranézős lesz hamarosan, de az biztos, hogy nem nehéz szívvel fogok nekiülni újra. És ezt nem javaslom másnak sem. A humorát én nagyon bírtam, nagyon közel áll hozzám a stílus. A zenéje, meg mit is mondhatnék, fantasztikus, abszolút jól válogatott.
Farrellnél az elején meglepődtem néhány nagyon gyermeteg bénázáson, ami az alakítását illeti, egészen kezdőnek tűnt. Aztán valamiért nem találtam annyira vészesnek – de én elfogult vagyok. Az biztos, hogy itt nem remekelt, véleményem szerint. A társa viszont, Brendan Gleeson nem adta alább a 100%-nál. Profi, a film is, a könyv is, minden tekintetben.

csartak

Micsoda szégyen ez a magyar címfordítás! Az alapján egy gagyi vígjátékra gondolnánk, közben egy bűnügyi dráma, festői, hangulatos környezeteben. Brugge tényleg nagyon szép.

bettibujdoso

Volt szerencsém Bruggeben járni, imádtam nagyon, szeretnék visszamenni mindenképpen! Jó volt ilyen szemmel nézni a filmet, mert tudtam, mikor hol járnak, de egyébként a sztori meg az egész kivitelezés nekem egy hatalmas nagy kérdőjel. :(

2 hozzászólás
Shinzo 

Nem volt ez olyan rossz film, bár nálam csak egyszernézős lesz. A sablonsztori mellett egyedül a színészi alakítások voltak igazán kiemelkedőek, nade az aztán profi módon. A festői környezet tetszett, de valahogy idegennek éreztem a mondanivalóhoz. Összességében, egyszer megérte, jól szórakoztam. Igaz, néha nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek :)

1 hozzászólás
Coralie 

Ez nagyon nem az én filmem volt. Erőltetett poénokkal van tele, amin még csak mosolyogni sem tudtam. Ráadásul pont ezek miatt drámaként sem tudom komolyan venni, pedig mennyivel jobb lett volna úgy. Csak a színészi játék volt az, ami ért benne valamit, meg a város szépsége.

cirilla 

Mikor elkezdtem nézni, nagy naivan azt hittem, hogy valami egyszerű akció vígjáték féleség lesz (főleg a „csodás” magyar címfordításnak köszönhetően), nos, nem az volt…De még mennyire jó, hogy végül nem az lett. Egész egyszerűen egy szóval írnám le ezt a filmet: zseniális. Kiváló színészek, egy kis humor, de mégis végig egyfajta nyomott hangulat és a végén egy szörnyű, ámde elgondolkoztató érzést hagyott bennem, akárhányszor is néztem eddig. Azt hiszem az ilyen nagy hatást gyakoroló filmeket, mint ez, hívják úgy, hogy örök kedvenc.

LooneyLuna23

Közös történetünk az In Bruges című alkotással (nem vagyok hajlandó a magyar címet használni…) egy médiaórán kezdődött. Akkoriban még nem igazán érdeklődtem a filmek iránt, csak felszínesen megnéztem őket, de sosem tekintettem igazán a mélyükre. Aztán láttam ezt a filmet, és minden megváltozott. Nem tudnék konkrét magyarázatot adni rá, miért ennél a filmnél kattant be, hogy én a jövőben jobban meg szeretném ismerni a filmvilágot, a történelmével, az elemzéseivel és mindenével együtt, de mégis így történt. Talán Colin Farrell és Brendan Gleeson alakítása, a gyönyörűen fényképezett, már-már képeslap minőségű képek Brugge-ről, és a kicsit groteszk történet együttesen győzött meg, hogy én többet szeretnék tudni arról, hogyan lehet egy filmnek a mélyére ásni, és felfejteni mindazt, ami benne rejlik.
De beszéljünk most már ténylegesen a filmről is! A történet remek, ahogy a tragédia és a komédia határain egyensúlyoz, okosan válogatva mind a két részből. És nem mellesleg rengeteg idézhető mondattal is szolgál :) A fordulópont meghökkentő, és el kell tennie egy kevés játékidőnek, mire ténylegesen fel fogod a súlyát a dolognak. A karakterek kidolgozottak, fajsúlyos és igaz mondatok hagyják el a szájukat, amiken még sokáig lehet gondolkodni. A színészek is jó munkát végeznek, és ezt most tényleg mindegyikőjükre értem, még a legkisebb mellékszerep is úgy van eljátszva, hogy könnyen megmarad emlékeinkben a film megtekintése után is. És hát a színtér, ahol az egész cselekmény játszódik: a festői Brugge. A középkori épületek, a film során bemutatott nevezetességek tökéletes hátteret biztosítanak a cselekménynek (hála ennek a filmnek, Brugge lett a kedvenc városom, sőt azóta már volt szerencsém eljutni oda, és valóban gyönyörű hely).
Rövidre fogva hát, témáját tekintve nem egy könnyű film az In Bruges, de a könnyedebb hangvételű jelenetek, a kiválóan megírt, könnyen idézhető mondatok, és maga a helyszín miatt úgy gondolom, érdemes közelebbről is megismerkedni ezzel a filmmel. Hátha a te életedet is úgy megváltoztatja, mint az enyémet ;)

Kino 

Sötét humor és dráma, közönség és művészfilm üdítő egyvelege, egy film, amit úgy lehet komolyan venni, hogy közben végig is röhögöd. Azért ez ritka, le a kalappal. És Bruges tényleg remek hely, vezetnek túrákat a helybéliek a film nyomán. És tényleg ott vannak a kibaszott hattyúk.

pizza42 

Valami zseniális ez a film, nem tudom megunni, végignevettem az egészet, de közben mégis a krimi műfajnak is eleget tesz. Eddig amiket láttam ebben káromkodnak a legtöbbet, de mégse teszi unalmassá, inkább ettől lesz ilyen egyedi :D

Rekaboni 

Épp két hete voltam Brugesben ezért most nagyon aktuális volt számomra. Nagyon tetszett ez a fekete humor. Kedvenc lett a film :D

18 hozzászólás

Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Túlsúlyos turista: Felment a torony tetejébe?
Ray: Jah. Ja, tök gagyi.
Túlsúlyos turista: Tényleg? Az útikönyv szerint megéri.
Ray: Maguknak nem kéne fölmenni.
Túlsúlyos turista: Tessék? Miért?
Ray: Hát mert, sok a lépcső, keskenyek, nem viccelek.
Túlsúlyos turista: Ezzel meg mire céloz?
Ray: Hogy ezzel mire célzok? Dagadtak vagytok, mint a disznók!

Corvus_CoRex 

Ken: Följössz?
Ray: Fenn mi van?
Ken: Kilátás.
Ray: Kilátás?! Ide, lentre? Azt innen is látom.

Corvus_CoRex 

Ray: És akkor, egyszer csak bevillant. Rádöbbentem. Baszd meg! Lehet, hogy ez a Pokol! Egy örökkévalóságig ebben a kibaszott Bruges-ben dekkolni.

pizza42 

Ray: Egy buzi sört a buzi barátomnak, egy normált nekem, mert én normális vagyok.

Corvus_CoRex 

Ray: Ez szerinted jó?
Ken: Mi jó szerintem?
Ray: Hát ez. Csónakázni, bámészkodni.
Ken: Igen! Ez jó! Városnézés a neve.

Corvus_CoRex 

Ray: Normál esetben nem ütnék meg nőt. Nem vagyok olyan! Hű, de szép vagy!

haboskakao

Ray: Nem ütök meg nőket! Sosem ütnék meg egy nőt, Chloe! Egy olyan nőt ütöttem meg, aki megpróbált leverni egy üveggel. Az más. Az önvédelem, nem igaz?

Corvus_CoRex 

Harry: Hát, ahogy elhallgatlak, a dolog a te hibád volt.

Corvus_CoRex 

Harry: Jó, akkor egy-két-há és nyomás, oké?
Ray: Oké!

Ray: De ki számol?
Harry: Ó, te számolsz!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján