Családi összeesküvés (1976) 18

Family Plot
120' · amerikai · vígjáték, thriller, krimi 12 !

0 díj · 1 jelölés

Egy jómódú asszony jósnő segítségét kéri, mivel szeretné megtalálni negyven éve született unokaöccsét, hogy ráhagyja a vagyonát. A jósnő és barátja nagy üzlet lehetőségét látják, s az örökös nyomába erednek. A kezdetben halottnak hitt férfi, hamarosan előkerül. Kiderül azonban róla, hogy nem… [tovább]

Szereposztás

Karen BlackFran
Bruce DernGeorge Lumley
Barbara HarrisBlanche Tyler
William DevaneArthur Adamson
Ed LauterJoseph Maloney
Katherine HelmondMrs. Maloney
Cathleen NesbittJulia Rainbird
William PrinceBishop Wood
Warren J. KemmerlingGrandison
Edith AtwaterMrs. Clay

További szereplők

Családi összeesküvés (1976)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Universal Pictures

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

viky0222 

Most már száz százalákig biztos, hogy Hitchcock nem nekem való. Ezt a filmjét is csak végigszenvedtem, nem kötött le egyáltalán, nem érdekelt a végkimenetel, a szereplők, sem a történet. De nem csillagozom, valószínű, ha nem esszéhez kellett volna megnéznem, jobban értékeltem volna.

AnnaAnn

Egyike a Hitchcocktól kissé eltérő filmeknek. Inkább krimi, mint feszült thriller. A film vége volt izgalmasabb, a többi inkább érdekes. A két páros főszereplő jó ötlet. Az egyik páros piti ügyekkel foglalkozik, a másik viszont nagyban játszik. Az egyik páros beleköp a másik levesébe, de persze jó hírt hoznak. Az eset még összébb is kovácsolja Blanche-ot és George-ot, aki inkább komikus a szerepben.

Marcsi0603 

Hamisíthatatlan Hitchcock, bár nem tetszett annyira, mint vártam. Szeretem a krimiket, de ez most kicsit untatott. Hiányzott valami nagy dobás a végére, azért örültem, amikor végre nem bénáztak. Szóval nálam ez egyszer nézős most.

ChEebor 

Hitchcock utolsó filmje nem igazán a szokásos feszült thriller, hanem sokkal inkább egy elég laza, néha kifejezetten mókás, de azért izgalmas krimi. A történetben két bűnözőpáros, egy profi és egy amatőr útjai keresztezik különböző módokon egymást. Ahogy az kell, akad itt minden, gyémántrablás, túszejtés stb. Pedig kezdetben a történet elég ártatlannak tetszik, csak lassan alakul ki az izgalom. A film talán lehetett volna gyorsabb is, de így is jól működött, jó volt nézni.

Junes

Minden egyes karaktere ellenszenves, unszimpatikus, idegesítő, bicskanyitogató. Blanch karaktere a maga hisztijeivel, szegény, szerencsétlen mártíromkodásával, nyafogásával folyamatosan irritált, így nem is egyszerre, hanem valójában két részletben néztük meg.
Az autós, majdnem szakadékba zuhanós jelenetet lehet, Hitchcock viccesnek szánta, de az, ahogy a csaj mászott a pasijára, kapaszkodott belé, akadályozta, hisztizett, engem inkább irritált, semmint megnevettetett volna.
Ezt tuti, hogy nem nézem meg többet, és azokat a filmeket is elkerülöm, melyekben ezek a színészek játszottak. Látni sem akarom őket többet.

sipiarpi 

Az alapötlet tetszett, de a film kicsit unalmas volt. Pár izgalmasabb jelenet ami vitte a filmet tovább. Egyszer nézős számomra.


Hasonló filmek címkék alapján