A játékos (1992) 24

The Player
124' · amerikai · dráma, vígjáték, krimi

4 díj · 5 jelölés

A hatalomvágytól megszállott Griffin Mill az egyik hollywoodi filmstúdió nagyhatalmú igazgatóhelyettes-producere. Egyszóval élet-halál ura, ő az, aki a benyújtott tartalmi kivonatok alapján a filmek sorsáról dönt. Egyik nap Griffin fenyegető üzenetet talál a postájában, majd a fenyegetés később… [tovább]

angol

Szereposztás

Tim RobbinsGriffin Mill
Greta ScacchiJune Gudmundsdottir
Whoopi GoldbergSusan Avery
Fred WardWalter Stuckel
Peter GallagherLarry Levy
Brion JamesJoel Levison
Cynthia StevensonBonnie Sherow
Vincent D'OnofrioDavid Kahane
Dean StockwellAndy Civella
Richard E. GrantTom Oakley

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Kitticica

Érdekesnek ígérkezett a történet, hiszen egy hollywoodi filmstúdióba enged bepillantást, ráadásul egy olyan embert mutat be, aki a forgatókönyveket bírálja el. Ehhez még hozzájött egy kis bűnügyi szál és rengeteg híres színész cameója. Vérbeli hollywoodi alkotás a 90-es évek Los Angelesében, és nem is csalódtam benne. A 7 csillag azért, mert néha unatkoztam rajta és nem volt túl sok szerethető karakter benne, sajnos még Tim Robbins se igazán.

entropic

Újranézés mit tudom én, mennyi év után. Nem először újra. Szóval mondjuk, hogy eléggé bírom ezt a filmet, és szeretem időnként újranézni.
Most az tűnt fel főleg, hogy a 90-es években még menő volt ilyen meta-önironikusnak lenni. Filmet csinálni arról, hogy mennyire bennfentes és elkurvító dolog a filmcsinálás.
És igazából nekem ez a 90-es évekbeli meta-ártatlanság jobban bejön, mint a 2010-es évekbeli Hollywood-nosztalgikus f*szkodások (lásd: Volt egyszer egy Hollywood).
(De a kedvencem amúgy az, amikor egy film véletlenül komolyan beszél. De ezt nem kérem számon ezen a filmen. Ez király így, ahogy van.)


Hasonló filmek címkék alapján